• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Το νέο μου pedalboard 2020 - Superfunk

Καλυτερο ειναι το dark matter.

Tο mojo ειναι πολυ σκοτεινο. Κανει μονο για bright rig.

Το ,χαλασμένο με την έννοια του ότι κανει ενα πολυ ισχυρο boost οταν ανοιγει, xvive tremolo μπηκε μπροστα μπροστα
@Superfunk κ εγω ειμαι κατοχος του xvive tremolo οντως μονο σαν πρωτο πεταλι δουλευει,οντως εχει volume boost,αλλα ειναi εξαιρετικο το ατιμο.αυτο που μου παρουσιασε εμενα ειναι οτι εκανε σαν oscilation σε ανυποπτο χρονο(ειτε ηταν on ειτε off).το πρωτο που πηρα μου το εκαναν αλλαγη απο το καταστημα αλλα και το δευτερο εκανε το ιδιο.με το ψαξιμο εχω φτασει μαλλον οτι "φταει" το stereo output..του εβαζα ενα απλο καρφι και κατα καποιο τροπο το ακυρωνε.και το φαινομενο εξαφανιζοταν.σου ετυχε κατι τετοιο εσενα;

@Superfunk κ εγω ειμαι κατοχος του xvive tremolo οντως μονο σαν πρωτο πεταλι δουλευει,οντως εχει volume boost,αλλα ειναi εξαιρετικο το ατιμο.αυτο που μου παρουσιασε εμενα ειναι οτι εκανε σαν oscilation σε ανυποπτο χρονο(ειτε ηταν on ειτε off).το πρωτο που πηρα μου το εκαναν αλλαγη απο το καταστημα αλλα και το δευτερο εκανε το ιδιο.με το ψαξιμο εχω φτασει μαλλον οτι "φταει" το stereo output..του εβαζα ενα απλο καρφι και κατα καποιο τροπο το ακυρωνε.και το φαινομενο εξαφανιζοταν.σου ετυχε κατι τετοιο εσενα;

Θα το δοκιμάσω το κόλπο και θα σου πω (αν πέφτει το boost), κρίμα γιατί είναι από τα ωραιότερα τρέμολο που έχω παίξει και έχω παίξει, αποκτήσει ουκ ολίγα... oscillation πάντως δεν κάνει το δικό μου

Edit δεν αλλάζει τίποτα και παρατήρησα ότι ακόμα και κλειστό όσο.... ζεσταίνεται ? παραμορφώνει το σήμα οπότε....λε πουλ ?

Τελική διαμόρφωση:

20200721_184852.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μα το xvive tremolo ΦΥΣΙΚΑ.

Υπάρχουν άλλα δεν ήθελα να δώσω λεφτά ? , αφού το πήρα το πετάλι γιατί να μην το χρησιμοποιήσω ;Αφού είναι killer booster.και αν ποτέ το γυρίσω ποτέ στο μέταλ το χρησιμοποιω και σαν distortion ?
Δεν ειπα να παρεις αλλο. Παλιοτερα ειχες πει οτι επαιρνες clean boost απο ενα joyo ή το boss eq αν θυμαμαι καλα

Δεν ειπα να παρεις αλλο. Παλιοτερα ειχες πει οτι επαιρνες clean boost απο ενα joyo ή το boss eq αν θυμαμαι καλα

Ναι ,στην μεγάλη πεταλιερα πάντα το GE7.

Στη μικρή θα χρησιμοποιούσα το xvive eq αλλά... χάλασε... οπότε πήρε σειρά το Cinders μια και το είχα και κάνει μια χαρά δουλειά ως boost. 

και η κρίσιμη ερώτηση

οι δυο (?) πεταλιέρες κάνουν την ίδια δουλειά?

πως τις ξεχωρίζεις και γιατί είναι 2?

ρωτάω γιατί εγώ συνήθως αν συνηθίσω να έχω κάτι, μετά το ψάχνω

Μπορει να ειναι πολλοι οι λογοι για δυο πεταλιερες. Η μια για single coils και η αλλη για humbuckers. H μια για καθαρο ενισχυτη με overdrive μονο απο πεταλια, η αλλη για βρωμικο ενισχυτη. Η μια με flavor A, η αλλη με flavor B. Η μια μεγαλη και πληρης, η αλλη μικρη και ευελικτη για jam. Κλπ.....

και η κρίσιμη ερώτηση

οι δυο (?) πεταλιέρες κάνουν την ίδια δουλειά?

πως τις ξεχωρίζεις και γιατί είναι 2?

ρωτάω γιατί εγώ συνήθως αν συνηθίσω να έχω κάτι, μετά το ψάχνω

Όλες οι απαντήσεις στην ΑΡΧΗ του παρόντος thread ? (στο αρχικό ποστ)

Μπορει να ειναι πολλοι οι λογοι για δυο πελιερες. Η μια στα single coils και η αλλη για humbuckers. H μια για καθαρο ενισχυτη με overdrive μονο απο πεταλια, η αλλα για βρωμικο ενισχυτη. Η μια με flavor A, η αλλη με flavor B. Η μια μεγαλη και πληρης, η αλλα μικρη και ευελικτη για jam. Κλπ.....

πολύ large μου ακούγεστε....

Όλες οι απαντήσεις στην ΑΡΧΗ του παρόντος thread ?

επιστρέφω σε λίγα λεπτά

Αυτα τα παραδειγματα που αναφερω στο προηγουμενο ποστ.

Τελικα χαλασανε ΟΛΑ τα Xvive ? ....και το delay  ....το οποιο εμφανισε ξαφνικα φυσημα δολοφονικο πανω απο το 9 o'clock στο level.... 

Κριμα γιατι εχουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ηχο.....αλλα τι να το κανεις...αν δεν δουλευουν.... (ας ειναι καλα ο Θωμας που μου επεστρεψε τα χρηματα για ΟΛΑ τα πεταλια που χαλασαν.....)

Οποτε αγορασα το T-Rex Replay Box το οποιο το ειχε τρελή προσφορα ο Θωμας και το οποιο συνιστώ ανεπιφύλακτα....

Τελικη διαμορφΩΣΗς (το Xvive delay το αφησα γιατι με χαμηλο level ,repeat & feedback εχει ενα υπεροχο reverby ηχο πολυ χρησιμο σε ενισχυτες που δεν εχουν reverb ,oπως οι δικοι μου....μεχρι να ΧΑΛΑΣΕΙ τελειως φυσικα.....? ) 

20210326_170101.jpg

Τελικα χαλασανε ΟΛΑ τα Xvive ? ....
Αυτά φοβάμαι κι εγώ στα μικρούλια κινέζικα. Βέβαια αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι το μέγεθος. Είχα για κάμποσο καιρό το mooer black secret και μου άρεσε τόσο πολύ αλλά με χάλαγε το μικρό μέγεθος. Αφού σκεφτόμουν να το κάνω κανένα rehouse αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν άξιζε.

Βρε Νίκο μια απορία έχω, έχεις ένα εξαιρετικό tremolo (menatone), ποιος ο λόγος να προτιμάς το tc electronics;

Νίκο μια απορία έχω, έχεις ένα εξαιρετικό tremolo (menatone), ποιος ο λόγος να προτιμάς το tc electronics;

Δεν το

προτιμώ, αυτή είναι η δεύτερη, grab and go, πεταλιερα,εξάλλου συνήθως με το tremolo του 1974X παίζω πλέον όταν θέλω vintage tremolo. 

To Choka πάντως έχει super square wave και κάνει 35 ευρώ. 

Το Menatone έχει πλέον μια περιουσία και άλλη μία....και εγώ εκ πεποιθήσεως παραπάνω από 80 αντε με το ζόρι  100 ευρώ για κάνενα πετάλι δεν δίνω  :)...έτσι κι αλλιώς με καλό ενισχυτή όλα πάνω κάτω το ίδιο ακούγονται  :)

Τα τρία μου pedalboard. Τα δυο μικρά τα χρησιμοποιώ καθημερινά. Το μεγαλύτερο είναι εκείνο που παίρνω με τη μπάντα.

177204001_1060903284437113_5109150397065224346_n.jpg

Αυτό το έχω δίπλα στο pc, συνδεμένο με τον HT1R και το χρησιμοποιώ για τις παραγωγές που κάνω. Το Matryoshka είναι κλώνος του green russian muff.

176672752_1870330006464015_2148764418306585825_n.jpg

Αυτό το έχω μόνιμα συνδεδεμένο στον VHT special 6 στο σαλόνι, όπου περνώ και τον περισσότερο χρόνο μου μαζί. 

175875914_908371950017052_4806890175601607790_n.jpg

Αυτό το είναι το "επίσημο" pedalboard που πέρνω στα πανηγύρια ?. Συνήθως το χρησιμοποιώ με μονοκάναλο ενισχυτή στο breakup, ή σε δικάναλο (με τα τέσσερα αριστερά πετάλια συνδεδεμένα στο fx loop). To Toxic είναι κλώνος του  TS9.

Αυτό το έχω μόνιμα συνδεδεμένο στον VHT special 6 στο σαλόνι, όπου περνώ και τον περισσότερο χρόνο μου μαζί. 
ερωτησις ενδεχομενως και αφελης.....

εστω οτι εχεις μια γαματη ιδεα στο σπιτι με το 1ο η το 2ο pedalboard. Στην μπαντα μετα για να τους τη δειξεις ας πουμε να την προβαρετε ξαναψαχνεσαι να βγαλεις τον χ η ψ ηχο με το 3ο pedalboard????

Σκεφτομουνα κι εγω καποια στιγμη να φτιάξω ενα  μικρο, αλλα τελικα εχω ένα γιγαντιο pedalboard, οπου αναλογα την περισταση χρησιμοποιω καποια η περισσοτερα πεταλια.

Ο ηχος που βγαζω ειναι ο ιδιος με ολα τα setup. Με αυτα που εχω, ανα πασα στιγμη, με αυτα κανω τη δουλεια μου. Εαν μου ερθει μια ιδεα που οφειλεται σε διαφορετικη σειρα στην αλυσιδα, κανω τη μετατροπη πριν παω στην προβα (πχ προσφατα εβαλα πριν το mini ts, τον κλωνο του ocd). Γενικοτερα, ο ηχοι μου ειναι στανταρ. Πλεον, δεν παιζω σπιτι για να ψαχνω ηχους, οπως παλαιοτερα, αλλα να ευχαριστηθω ή να βγαλω/ηχογραφησω κανα κομματι. Καθε πεταλιερα εχει στανταρ ρυθμισεις και μου διδει διαφορετικα συστατικα. Αλλα η συνταγη και ο ηχος μου ειναι ο ιδιος.

Να φτιαξεις ενα μικρο pedalboard. Βολευει πολυ. Εχω ενα ακομα πιο μικρο με ενα delay και δυο drive που το χρησιμοποιω καμια φορα σε προβα, οταν θελω να παω "ελαφρυς".

Trending...

Νέα θέματα

Back