Το νέο forum του Noiz

μεταφέρθηκαν οι προτάσεις από το feedback.noiz.gr σε κατηγορία εδώ στο φόρουμ:

Προστέθηκε ένας νέος κανονισμός:
  • Απαγορεύεται αυστηρά να απαντάμε σε μια ερώτηση (νέο θέμα από μέλος) με ειρωνία ή με αρνητικό τόνο ή μόνο και μόνο για να απαντήσετε. Εάν δεν έχετε να προσφέρετε κάτι χρήσιμο και ουσιαστικό στην στην αρχική ερώτηση του νηματοθέτη, μην απαντάτε. Σε περίπτωση που ένα μέλος απαντήσει ειρωνικά ή απαξιωτικά σε ένα μέλος που άνοιξε ένα νέο θέμα, θα γίνει πλήρης αποκλεισμός από το forum του Noiz χωρίς την δυνατότητα ανάκλησης.
Ενώ υπάρχουν κανονισμοί που καλύπτουν τέτοιες περιπτώσεις, θεώρησα ότι πρέπει να γίνει απολύτως ξεκάθαρο και συγκεκριμένο, καθώς είναι πολλές οι περιπτώσεις μελών (ανά τα χρόνια) που το feedback που έδωσαν για το forum του Noiz είναι "Μπήκα να ρωτήσω κάτι και μου απάντησαν κάτι μέλη ειρωνικά". (και ήταν πάντα τα ίδια μέλη).

Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στον κανονισμό.
Δεν είναι αυστηρό - έχει γίνει πολύ μεγάλη ζημιά στο forum από τέτοιες συμπεριφορές..
Επίσης, σωστό αυτό που γράφει κάποιος ότι στον γραπτό λόγο γίνονται παρεξηγήσεις, η ειρωνεία όμως είναι εύκολα αναγνωρίσιμη πιστεύω..
Σε τελική ανάλυση να προσέχουμε αυτό που γράφουμε ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ληφθεί σε καμία περίπτωση σαν ειρωνεία - κοινώς γράφουμε στρογγυλεμένα και όχι επιθετικά.. Σε όλα τα forum του εξωτερικού έτσι γράφουν, εμείς γιατί δεν μπορούμε άραγε;
Αν εφαρμοστεί αυτό (και ίσως και 2-3 ακόμη) η σημαντική αύξηση των μελών που γράφουμε τακτικά είναι απλά θέμα χρόνου..

• Like
Reactions: cos_dr
Αν μπορούμε στα σχόλια στο Music να μπορεί να γίνεται edit, εστω για λίγο χρονικό διάστημα, π.χ. για διόρθωση ορθωγραφηκών η συνταξιακών 😄 λαθών

Αν μπορούμε στα σχόλια στο Music να μπορεί να γίνεται edit, εστω για λίγο χρονικό διάστημα, π.χ. για διόρθωση ορθωγραφηκών η συνταξιακών 😄 λαθών
γεια δαις τορα

• Haha
  • Like
Reactions: foxxx and cos_dr
Από χθες το βράδυ στις αγγελίες (από κινητό Android, χωρίς την εφαρμογή) μου βγάζει αυτό και δεν μπορώ να πατήσω πουθενά πάνω στην οθόνη

1000034291.jpg

Από χθες το βράδυ στις αγγελίες (από κινητό Android, χωρίς την εφαρμογή) μου βγάζει αυτό και δεν μπορώ να πατήσω πουθενά πάνω στην οθόνη
κάνε clear data & history στον browser και θα φτιάξει

Κάποιες σκόρπιες παρατηρήσεις για το νέο φόρουμ, για χρήση από κινητό:

1. Όταν ανοίγω την αρχική σελίδα και βλέπω τα θέματα, φαίνεται μόνο ο τελευταίος πόστερ και όχι ο δημιουργος. Επίσης, δεν φαίνεται πόσα πόστ έχει το θέμα.
2. Όταν πατάω πανω στον σύνδεσμο για να διαβάσω, με πετάει στο πρώτο ποστ, ενώ θα ήταν προτιμότερο να με πετάει στο τελευταίο αδιάβαστο ή να έχει ενα δεύτερο λίνκ (πχ με την ώρα του τελευταιου ποστ) που να με οδηγεί στο τελευταίο ποστ.
3. Θα πρέπει να σκρολάρω όλες τις απαντήσεις, να πάω στον πάτο της σελίδας για να αλλάξω σελίδα. Θα έπρεπε να υπάρχει και στην κορυφή η δυνατότητα αλλαγής σελίδας.

Εδώ θέλω να κάνω ένα τεστ να δώ αν δουλεύει το σπόιλερ

2. Όταν πατάω πανω στον σύνδεσμο για να διαβάσω, με πετάει στο πρώτο ποστ, ενώ θα ήταν προτιμότερο να με πετάει στο τελευταίο αδιάβαστο ή να έχει ενα δεύτερο λίνκ (πχ με την ώρα του τελευταιου ποστ) που να με οδηγεί στο τελευταίο ποστ.
Αυτό μου το κάνει και εμένα και είναι σπαστικό.
Κάπως πρέπει να λυθεί.

Εμένα μου βγάζει ότι υπάρχουν νέες απαντήσεις και μάλιστα πριν λίγα λεπτά και όταν μπαίνω βλέπω παλιές διαβασμένες.

Φαίνεται ότι υπάρχουν και απαντήσεις που έχουν δωθεί σήμερα στις 1 και 2 το μεσημέρι ενώ είναι ακόμα 9 το πρωί
Screenshot_20241219_091205_Firefox.jpg

Προσπαθώ να ανοίξω ένα νέο thread (βγήκε ένα ωραίο ντοκυμαντέρ για τον Phil Collins) και μου πετάει το εξής error:

1734638280018.png

Δεν έχω προσπαθήσει να προσθέσω όμως κάποια tags, ούτε μέσα στο κείμενο ούτε στο πεδίο tags.

1734638347474.png

@odis13 μπορείς να προσπαθήσεις πάλι;

Nαι μόλις ανέβηκε, δε ξέρω αν ήταν bug στο site ή στο δικό μου end αλλά it's all good now!

Τα νέα κομμάτια που ανεβαίνουν γιατί δεν εμφανίζονται στην αρχική σελίδα, ως νεα θέματα? Πως θα τα δει ο κόσμος? (ανέβασα κομμάτι και με το ζόρι το εντόπισα)

υπάρχει ενότητα στην αρχική κάτω:

Δεν θα έλεγα ότι αρκεί, για τους παρακάτω λόγους:

1. Θα πρέπει κάποιος να μυρίσει τα νύχια του και να σκρολάρει τέρμα κάτω πχ με το κινητό του, για να δει εάν υπάρχει νέο κομμάτι. Οι πιο πολλοί δεν θα το πάρουν χαμπάρι, καν.

2. Εάν υπάρχει ένα νέο σχόλιο, θα πρέπει να μυρίσουμε τα νύχια μας, να σκρολάρουμε κάτω, να ανοίξουμε το track για να το δούμε, εάν υπάρχει. Δεν έρχεται κάποια ειδοποίηση.

Γνώμη μου είναι ότι ένα νέο track θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα νέο θέμα. Να φαίνεται ψηλά στην αρχική, όπως ένα οποιοδήποτε νέο θεμα, και να ξανανεβαίνει ψηλά στην αρχική όταν υπάρχει ένα νέο σχόλιο. Είναι κρίμα να "θάβονται" έτσι. Χθες μόλις πήρα χαμπάρι τα νέα κομμάτια που ανέβασαν superfunk και cosdr. Ούτε το όνομα τους δεν έχει δίπλα στις εικονίτσες με τα track.

Έχει δίκιο ο gkourmou για τα κομμάτια του Music. Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει πάρει χαμπάρι ακόμα πώς λειτουργεί το νέο section και δεδομένου ότι δεν εμφανίζεται τίποτα στα νέα θέματα ή/και στην αρχική σελίδα ψηλά, τα κομμάτια πάνε "άπατα".

Θεωρώ ότι το "Νέα Κομμάτια" της αρχικής σελίδας πρέπει να έρθει πάνω πάνω ή να υπάρχει ειδοποίηση στα νέα θέματα. Αλλιώς, θεωρώ πολύ πιθανό ότι τα μέλη θα σταματήσουν να ανεβάζουν κομμάτια στο "Μουσική" και απλά θα ανοίγουν καινούριο thread στα clips.

Δεν θα έλεγα ότι αρκεί, για τους παρακάτω λόγους:

1. Θα πρέπει κάποιος να μυρίσει τα νύχια του και να σκρολάρει τέρμα κάτω πχ με το κινητό του, για να δει εάν υπάρχει νέο κομμάτι. Οι πιο πολλοί δεν θα το πάρουν χαμπάρι, καν.

2. Εάν υπάρχει ένα νέο σχόλιο, θα πρέπει να μυρίσουμε τα νύχια μας, να σκρολάρουμε κάτω, να ανοίξουμε το track για να το δούμε, εάν υπάρχει. Δεν έρχεται κάποια ειδοποίηση.

Γνώμη μου είναι ότι ένα νέο track θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα νέο θέμα. Να φαίνεται ψηλά στην αρχική, όπως ένα οποιοδήποτε νέο θεμα, και να ξανανεβαίνει ψηλά στην αρχική όταν υπάρχει ένα νέο σχόλιο. Είναι κρίμα να "θάβονται" έτσι. Χθες μόλις πήρα χαμπάρι τα νέα κομμάτια που ανέβασαν superfunk και cosdr. Ούτε το όνομα τους δεν έχει δίπλα στις εικονίτσες με τα track.

Νομίζω ότι η έλλειψη της κατηγορίας Μουσική σε πρώτη σελίδα (δηλ όπως αυτή προβάλλονταν με το προηγούμενο καθεστώς) είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα του νεου νοιζ.
Εμπαινα και η πρώτη μου βόλτα ήταν να ακούσω τι καινούργιο ανέβηκε. Σήμερα δεν το παίρνεις χαμπάρι ακόμα κι αν έχει ανέβει κάτι. Οι δε σχολιασμοί υπάρχουν μόνο στα ίδια τα κομμάτια, που συνήθως δεν τους διαβάζεις αναγκαστικά, καθώς μπορείς να ακούσεις κατ ευθείαν το κομμάτι χωρίς να μπεις στο νήμα. Θα έπρεπε τα νέα κομμάτια να είναι στο feed απο default.
Εννοείται ότι ό,τι είχε ανεβεί μέχρι την τελευταία αλλαγή δεν υπάρχει πλέον. ΟΚ θα υπάρξουν νέα, αλλά όλη η αυτή η κατάσταση όπως λέει ο @Jazzjoker δεν προωθεί τελικά κόσμο να ανεβάζει.

Last edited:
  • Like
Reactions: gkourmoul1

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα