Δεν θα σχολιάσω τα πάντα γιατί όπως είπα πριν, εγώ έχω ήδη κάνει την αξιολόγησή μου.
...η ενθάρυνση στην δημιουργία μιας ενθουσιώδης κλειστή κοινωνίας που γενά χρήσιμο freeware και δεν πλημερίζει την αγορά με πλυθώρα άχρηστων προγραμμάτων ή αρκετά περιορισμένων , ή εμφαση στο design γιατι πάνω απο όλα η ζώη πρέπει να είναι χαρά και διασκέδαση καί όχι απλώς ψυχρό αποτέλεσμα είται είσαι στην δουλειά είται είσαι στο σπίτι. Ενάς τέτοιος υπολογιστής που προσφέρει τόσα σε 1270 ευρώ δεν είναι ακρίβος γιατι αν ήταν κανείς απλως δεν θα τον αγόραζε.
Να, κάτι τέτοια δήθεν cool μου τη σπάνε. Η κοινότητα των μακάδων, οι ενθουσιώδεις χρήστες που δεν βλέπουν πέρα από το Mac τους, το κόλλημα που προωθεί η Apple και το πλασάρει ως "κοινότητα χρηστών".
Όσο για το design, καλό είναι να υπάρχει. Προσωπικά δεν θα πεθάνω κιόλας άν ο υπολογιστής που χρησιμοποιώ για web authoring δεν είναι υψηλού design. Αν κινδυνεύει η ψυχική σας υγεία επειδή θα δουλεύετε με άσχημο υπολογιστή, πάω πάσο.
Και για το ακριβό... πολύ αφελής δήλωση. Για να δεις ότι δεν πάει έτσι, όριστε ένα παράδειγμα. Μια Bentley κάνει ένα βαπόρι λεφτά και υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν αυτά τα αυτοκίνητα και μάλιστα παραπάνω από ένα. Σύμφωνοι, προσφέρει κάποια πράγματα που δεν μπορείς να βρεις σε ένα οποιοδήποτε αμάξι, έστω και σε κάποιο πολύ ακριβό αμάξι όπως π.χ. μια BMW M6. Αυτό σημαίνει ότι η Bentley είναι φτηνή;
Διαφωνώ οτι ο imac είναι λιγότερο υπολογίστης απο τα pc. Αλήθεια ποίος αντιγράφει ποιον? Γιατί ο "περισσότερο" υπολογιστής αντιγράφει τον "λιγότερο" υπολογιστη ? Γατι ο iMAC αντιγράφει την AMIGA και το PC τον iMAC ? Μήπως γιατι ο νέος είναι οραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς?
Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις προσεκτικά όσα έγραψα, θα έβλεπες ότι είπα ότι αν πάρεις PC, παίρνεις "περισσότερο" υπολογιστή που σημαίνει δυνατότερο-αποδοτικότερο μηχάνημα σε σχέση με ένα Mac στα ίδια λεφτά.
Όσο για τις αντιγραφές, τι να πω. Όπως φαίνεται, εσύ θέλεις τον υπολογιστή ξεχωριστό (όπως περιέγραψα παραπάνω) αλλά ντρέπεσαι να το ομολογήσεις και το γυρνάς σε παραλληλισμούς με υπολογιστές 20ετίας που ουδεμία σχέση έχουν με τα σύγχρονα μηχανήματα...