Το Μπουζούκι

dromilious

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια χαρα παιδες.Υπαρχει κανεις απο την παρεα που να ασχολειται με μπουζουκι;Εγω ασχολουμαι 6-7 μηνες πρακτικα βεβαια κοντα σε εναν παλιο ρεμπετη (75 χρονων) και προχωραμε.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ειχα ασχοληθει με το οργανο για 3 χρονια , μετα το διπλωμα της κλασσικης κιθαρας που ειναι και το βασικο μου οργανο.η μαλλον ...ηταν!!!μετα το γυρισα στην ηλεκτρικη και εκει εμεινα&!!!!!!!
em.icon.cool.png
&!!!!!!!

παντως ηταν ωραια...πολυ ωραια.....παρα πολυ ωραια!

ισως ειναι και ο λογος που ''σπαθιζω'' λιγουλακι στη κιθαρα.μηπως ιεροσυλω?
em.icon.shy.png
em.icon.shy.png

&

Κι εγώ έπαιζα μποζούκι χρόνια και έπαιζα και σε μαγαζιά μέχρι τη στιγμή που έπιασα στα χέρια μου κιθάρα....

Δυστυχως αν και λατρευω τον ΒΑΣΙΛΙΑ των οργανων (γιατι ΕΙΝΑΙ ο βασιλιας των οργανων!) δεν τα καταφερα ποτε να ασχοληθω (ισως γιατι ψαρωνα με ολους τους ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ μουσικους που ζουν στη χωρα μας & παιζουν αυτο το οργανο καλυτερα απο οποιονδηποτε αλλο :lol: )

Ασχολησου & μελετα πολυ φιλε μου, μια & η λογικη της κιθαρας "ακομα & με 5 ακορντα κανεις μουσικη & παιζεις ενα τραγουδακι" δυστυχως ΔΕΝ ισχυει στο μπουζουκι..... :wink:

Φανταζομαι οτι για να παιζεις με ρεμπετη ασχολεισαι με το ΤΡΙΧΟΡΔΟ μπουζουκι,αν ειναι ετσι σου επισημαινω & την υπαρξη του ΤΕΤΡΑΧΟΡΔΟΥ σαν το επομενο βημα :wink:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δυστυχως αν και λατρευω τον ΒΑΣΙΛΙΑ των οργανων (γιατι ΕΙΝΑΙ ο βασιλιας των οργανων!) δεν τα καταφερα ποτε να ασχοληθω (ισως γιατι ψαρωνα με ολους τους ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ μουσικους που ζουν στη χωρα μας & παιζουν αυτο το οργανο καλυτερα απο οποιονδηποτε αλλο :lol: )
Ασχολησου & μελετα πολυ φιλε μου' date=' μια & η λογικη της κιθαρας "ακομα & με 5 ακορντα κανεις μουσικη & παιζεος ενα τραγουδακι" δυστυχως ΔΕΝ ισχυει στο μπουζουκι..... :wink: [/quote']

+1000!!! αμα ακουσεις καναν καραντινη , κωστοπουλο , δραμαλη και αλλους......πωπω παναγια μου....τι κανουν οι ανθρωποι!! 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Εγώ παρά τις κλασικές σπουδές στο πιάνο, από αυτοδίδακτος στην κιθάρα έπιασα πολλές φορές τρίχορδο και μαγεύτηκα. Σου δίνει τη δυνατότητα να ξεθάψεις ότι ομορφότερο ρεμπέτικο υπάρχει και να μην ξεκολλάς.

Και στους μεγάλους μουσικούς που προαναφέρθησαν θα ήθελα, ταπεινά, να καταθέσω και δύο ακόμα ονόματα: Καρνέζης - Παπαδόπουλος. Τα τραγούδια του Θεοδωράκη δεν τα έπαιξαν απλώς...τα μάγεψαν.

+1000!!! αμα ακουσεις καναν καραντινη ' date=' κωστοπουλο , δραμαλη και αλλους......πωπω παναγια μου....τι κανουν οι ανθρωποι!! 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O[/quote']
παιδια αν ακουσετε τον ΣΠΟΡΟ, θα παρατησετε αμεσως οτι οργανο κρατατε στα χερια σας...

ειχα για ενα 5μηνο ενα τριχορδο μπουζουκι στην κατοχη μου, αλλα δυστυχως λογω μιας ρωγμης στην ενωση μπρατσο-σωμα φοβομουν να το ακουμπησω(τελικα ιδεα μου ηταν..).

δεν λεω ωραιο το τετραχορδο, αλλα αυτος ο πιο "χαμηλος" ηχος του τριχορδου, κατα την γνωμη μου δεν συγκρινεται με τιποτα..

Για ρεμπετικα ναι ,αλλα για λαϊκα ΜΟΝΟ τετραχορδο :wink: (κατι ηξερε και ο Χιώτης :lol: ) πως να το κανουμε...αλλοιως ...μπισταει :lol: το 4χορδο :!:

Εγω το αντιθετο,αν και ξεκινησα με ηλ.κιθαρα σε ωδειο κανονικα για 3 χρονια,αγορασα και ενυσχιτη,ακουστικη,πολυεφφε,2η ηλεκτρικη και τελοσπαντων εχω ριξει ενα διολου ασημαντο ποσο ,οπως οι περισσοτεροι φανταζομαι,τα οποια ακομη τα χρησιμοποιω(αλιμονο) το γυρισα σε μπουζουκακι.Ξεκινησα και αγορασα ενα 4 χορδο φτηνο στα 200 ευρω αλλα μολις πηγα για το 1ο μαθημα μου λεει ο δασκαλος:1ον το μπουζουκι που σου δωσανε κανει σαν τενεκες και 2ον ΑΛΛΗ η γλυκα του τριχορδου.Οποτε δεν το ειχα και σε τιποτα να παω να το αλλαξω(+250 ευρω).Για την πλακα μου το ξεκινησα να κανω το κεφι μου και οπου καταληξει. :wink:

Μιας και μιλάμε για μπουζούκια, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι το ταξίμι;

¶κουσα και είδα μια φορά έναν τύπο στην τηλεόραση να"ρίχνει ένα ταξιμάκι" και μου 'πεσε το σαγόνι...

Α, δεν είναι και τίποτα φοβερό. Είναι το solo του μπουζουκτσή. Πιάνεις μια κλίμακα (λαϊκή εννοείται) και της αλλάζεις τα φώτα. Όλα εξαρτώνται από το πόσο τεχνικός σολίστας είσαι.

Εδώ και ο Hendrix 8O δεν είχε μιλήσει για ένα μπουζουξή μας;;(μου διαφεύγει το όνομα :roll: )
Χιώτη μήπως?

Ο Blackmore πάντως όταν είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές στα '70 και συγκεκριμένα στην Ρόδο, είχε μείνει άφωνος στο άκουσμα του μπουζουκιού σε λαϊκό στέκι της εποχής σε σημείο να αρχίσει να μελετάει Χιώτη!!

Αλλα μπουζουκια δεν εχει η παρεα του noiz;

Εδω παρακατω μπορειτε να δειτε την αρχοντια μου  8) πριν κατι μηνες που ημουν αρρωστος και ειχα φρικαρει στο σπιτι οποτε εριξα μια-δυο πενιες να περασει η ωρα.

http://www.youtube.com/user/Dromilious

Δυστυχως αν και λατρευω τον ΒΑΣΙΛΙΑ των οργανων (γιατι ΕΙΝΑΙ ο βασιλιας των οργανων!)
Καλά λίγο ψυχραιμία... Όλοι το αγαπάμε το  μπουζούκι αλλα όχι και βασιλιάς των οργάνων. Αυτη είναι απάντηση πειραιώτη ντερμπεντέρη σίδερο στο χέρι, άσσο στη μπουνιά.

Ακόμη και σε ολόκληρη την ελλάδα να κανεις γκάλοπ δεν βγαίνει το μπουζούκι βασιλιάς των οργάνων - φαντάσου να επεκταθεί και στο εξωτερικό αυτή η έρευνα....

Πληροφοριακά, βασιλιάς των οργάνων παγκοσμίως θεωρείται το πιάνο.  ;) :)

Εγω παλι δεν το μπορω καθολου το μπουζουκι. Ισως φταίει αυτη η χιλιοπαιγμενη τεχνικη με γρηγορες πενιες αναμεσα στους στιχους, ίσως και ο ασχημος στα αυτια μου ήχος του. Αν ειχα να διαλεξω, θ διαλεγα τζουρα παντως.

Trending...

Νέα θέματα

Back