- Πόντοι
- 36
Πρόσεξε Άρη, το αρχικό σχόλιό μου έγινε χωρίς να γνωρίζω ότι ο ενισχυτής σου ΔΕΝ ΕΧΕΙ master volume και ότι όταν αναφέρεσαι σε volume αναφέρεσαι στο post gain το οποίο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ master volume και έχει τα χαρακτηριστικά που έχει. Ως εκ τούτου ότι έχω πεί συνεχίζει να ισχύει, το πρώτο σχόλιο στην περίπτωση του master volume και τα μετέπειτα στην δικιά σου περίπτωση. Σε παραπέμπτω εδώ
Φρόντιζε πρίν εκφράσεις μια απορία να έχεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες συγκεντρωμένες ώστε όταν ρωτήσεις να μην ψάχνονται αυτοί που απαντάνε. Έπρεπε να σου πω εγώ τι εστί post gain και τι master volume; Δεν έπρεπε να δείς το manual του ενισχυτή σου και να μας πληροφορήσεις αντί να το ψάχνουμε εμείς; Δεν σε παίρνω απ' τα μούτρα, για καλό στο λέω.theoctapus είπε:Απ' ότι βλέπω στο block diagram του 6505+, το volume του κάθε καναλιού το ρυθμίζεις από το post gain pot του, το οποίο είναι πρίν το fx loop.
Άρα, αν υποθέσουμε ότι το post gain έχει "πρόβλημα" στο εύρος [0,1] (σε εισαγωγικά γιατί μπορεί να είναι σχεδιαστικό χαρακτηριστικό), τότε το επιπλέον volume control μπορεί όντως να βοηθήσει γιατί η ρύθμιση θα γίνεται στο υγιές εύρος του post gain και απλά θα μειώνεται μετά η ένταση από το επιπλέον volume.
Edit: Αν βέβαια μπορεί και το επιπλέον volume control να δουλεύει καλά σε πολύ μικρές εντάσεις. Αν όχι, έχουμε μια απ' τα ίδια.
Αν όμως δεν φταίει το post gain αλλά το τελικό στάδιο ενίσχυσης, ότι και να κάνει πάλι τα ίδια αποτελέσματα θα έχει γιατί ο τελικός θα τροφοδοτείται πάλι με το ίδιο χονδρικά σήμα.
Βέβαια, όλα τα προηγούμενα έχουν αξία μόνο αν το μεγάφωνο μπορεί να ανταπεξέλθει στο ασθενές σήμα με το οποίο τροφοδοτείται. Αν όχι, end of story, no solution.