Δεν την ήξερα, την γκούγκλαρα και την έμαθα. ΘΕΑ!!!! Ήμαρτον!Λένα Ζευγαρά και πολύ σου είναι
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν την ήξερα, την γκούγκλαρα και την έμαθα. ΘΕΑ!!!! Ήμαρτον!Λένα Ζευγαρά και πολύ σου είναι
Σκλια του πολέμουΔεν την ήξερα, την γκούγκλαρα και την έμαθα. ΘΕΑ!!!! Ήμαρτον!
Σοβάρα τώρα, υπάρχουν σίγουρα πολλοί καλοί μουσικοί και γενικά καλλιτέχνες εκεί έξω. Αλλά επειδή αυτό που παράγουν δεν έχει θέση σε αυτό που λέμε pop κουλτούρα, δεν πρόκειται να βγουν για να τους δούμε.
Πλέον τα λεφτά είναι σε σπόνσορες, views, merchandise και (όταν είναι ανοιχτά) κανα live. Θέλουμε δε θέλουμε, η Trap έχει νικήσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια, και οι νέοι ακούν ή trap, ή σκύλους, ή άντε κανα ελαφρολαϊκό. Σίγουρα στην Trap δε θα βρεις ταλέντα. Gang members με εγκληματικό background και ποινικό μητρώο, ναι. Ψωνάρες που έκαναν ότι έχουν φράγκα με εκτυπωμένα χαρτιά και πλέον έχουν πραγματικά, ναι. Ταλέντα, όχι.
Υ.Γ. Ρωτάω τον μικρό αδερφό μου γιατί ακούει τραπ, αφού ούτε τον αντιπροσωπεύουν οι στίχοι, ούτε η κουλτούρα που δείχνουν στα βίντεο, ούτε η μουσική προσφέρει κάτι μιας και είναι το ίδιο επαναλαμβανόμενο beat.
Η απάντηση είναι "ε απλά μου αρέσει, τι θες?"
Έγραψα ότι, σίγουρα υπάρχουν καλοί και άξιοι, αλλά με βάση τα τωρινά δεδομένα, δεν έχουν καν την ευκαιρία να έρθουν στα αυτιά και στα μάτια μας. Ποιος θα τους προβάλλει? Τζάμπα θα βγουν? Ποιός θα τους πληρώσει? Στο YouTube δε θα πάρεις traffic. Θα πρέπει να πληρώσεις social media για να βγεις σε κάποιους, αλλά θα φύγεις απαρατήρητος μιας και η πλειοψηφία θα σε αγνοήσει.δεν αμφιβάλω καθόλου αλλά ειναι μόνο οικονομικό το θέμα; Δλδ όσοι ξεκινούσαν το '60 και το '70 είχαν στο νου μόνο το χρήμα; Ίσως δε ξέρω.
Δε πιστεύετε ομως ότι κάθε εποχή (όπως και η δική μας η ασταθής) γεννά και σοβαρούς καλλιτέχνες; Που είναι; Δε μπορώ να πιστέψω πως όλοι πια επισκιάζονται από τον Σνικ και τον κάθε άλλο απαράδεκτο.
Έγραψα ότι, σίγουρα υπάρχουν καλοί και άξιοι, αλλά με βάση τα τωρινά δεδομένα, δεν έχουν καν την ευκαιρία να έρθουν στα αυτιά και στα μάτια μας. Ποιος θα τους προβάλλει? Τζάμπα θα βγουν? Ποιός θα τους πληρώσει? Στο YouTube δε θα πάρεις traffic. Θα πρέπει να πληρώσεις social media για να βγεις σε κάποιους, αλλά θα φύγεις απαρατήρητος μιας και η πλειοψηφία θα σε αγνοήσει.
Δες το πρακτικά. Πες μου λοιπόν. Έστω ότι εγώ είμαι ένας συνθέτης διαμάντι. Πώς θα με δει ο κόσμος? Το άλμπουμ μου το πόσταρα παντού και έχει με το ζόρι 400 προβολές. Εγώ που θέλω να μπω κινηματογράφο - πώς διάολο θα μπω?
Η απάντηση σε όλα είναι, είτε γίνε mainstream, είτε βρες βύσμα.
μήπως θα έπρεπε να ρωτάμε γιατί ο κόσμος πλέον θέλει σκουπίδια;
1. Είναι που είναι τεράστια αυτή η κουβέντα και δεν λύνεται με γραπτό λόγο εύκολα, την γεμίσατε και αφορισμούς εκ προοιμίου.
2. Σωστά, ενώ τα "άσπρα, κόκκινα κίτρινα μπλέ καραβάκια στο Αιγαίο δεν με παίρνετε καλέ" ήταν υψηλή ραπτική ...
αν έβγαινε ενας ζαμπετας δε θα τον ακούγαμε; δε ξέρω
1. Σε τι αναφέρεσαι;
2. Μα εγώ δεν είπα ότι όλα τα παλιά ήταν καλά. Το είπα;
ok, αλλά το 60 πως το βρήκαν; Μπορεί να μην είχαν ytb αλλά πως επέπλευσε αυτός σε σχέση με άλλους; Δε ξέρω πραγματικά αν το αυγό έκανε τη κότα.Για να τον ακούγαμε θα έπρεπε πρώτα να τον βρούμε....Όταν κάθε μέρα κυκλοφορούν 1500 τραγούδια είναι κομματάκι δύσκολο να τον ανακαλύψεις...χάνεται μέσα στον μπουχο
Όπως έλεγε κι ο παππούς μου...
Too much information....
σωστό και το καταλαβαίνω, αλλά τα άλλα που προβάλλονται ειναι καλή μουσική; και αν συμφωνήσουμε ότι τα περισσότερα ειναι σκουπίδια, τότε μήπως η ερώτησή μου είναι άκυρη; Δλδ μήπως θα έπρεπε να ρωτάμε γιατί ο κόσμος πλέον θέλει σκουπίδια;
για το 2 συμφωνώ αλλά τι να κάνω; έχω έναν προβληματισμό μουσικό, να μη τον ρωτήσω στο μουσικό φόρουμ; εδώ αναλύουμε κάθε μέρα για τους συνταξιούχους (να γραφτεί τα πρακτικά ότι ειπώθηκε και σε αυτό το νήμα), να μην γράψουμε και καμιά άποψη κοινωνικό-μουσική;1. Αναφέρομαι σε αφορισμούς τύπου "αυτός είναι σκουπίδι", "πλέον ο κόσμος θέλει σκουπίδια", "Σίγουρα στην Trap δε θα βρεις ταλέντα", "Ψωνάρες ...", κλπ.
Δεν ακούω trap και δεν ξέρω, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν ξεκινάς έτσι να αναλύσεις κάτι δεν πας πουθενά.
2. Δεν είπα ότι είπες κάτι τέτοιο.
Αλλά είπαμε, αυτή η ανάλυση είναι τεράστια, και πρωτίστως κοινωνικοψυχολογική.
Δεν είναι εύκολο να την βάλεις κάτω για ανάλυση, και οι επιδερμικές προσπάθειες θα έλεγα ότι είναι μάλλον αποπροσανατολιστικές.
Δεν τα λέω αυτά για κανέναν συγκεκριμένα, μη παρεξηγηθώ.
αλλά το 60 πως το βρήκαν;
Και στην τελική τα 60s ήταν 60s,τίποτα δεν θα μπορέσει ποτέ να συγκριθεί με τις μουσικές που γράφτηκαν, παγκοσμίως, τότε.
Never,ever.
Φυσικα και εβγαλε.Τους ΡΕΜΠΕΤΕΣ!!!Έβγαλε η Ελλάδα ροκάδες?
Πρώτη φορά το ακουω
καταλαβαίνω τι θες να πεις μέσω της υπερβολής αλλά να σου υπενθυμίσω ότι ο Βαγνκερ και ο Τσαϊκόφσκι έγραψαν μουσική 50 χρόνια μετά τον Μότσαρτ και το
Φυσικα και εβγαλε.Τους ΡΕΜΠΕΤΕΣ!!!
δεν υπάρχει never ever στη ζωή. μόνο στο μυαλό μας επειδή συγχέουμε τον "χρόνο" με το απειροελάχιστο διάστημα που ζούμε. πριν τα '60s υπήρξαν 10άδες και ίσως 100άδες αλλες τέτοιες σπουδαίες μουσικές δεκαετίες.E και;
1. Ρώτησα ξανά και ξανά, αν όποια μουσική ακούγεται σήμερα είναι καλη μουσική.
2. Ξέρεις κάτι που να είναι άξιο λόγου απ το εν λόγω είδος;