Αυτο που δεν εχω μαθει ειναι αν επιβαλουν τις τιμες (ο Βον' date=' ο Στολλας κτλ) η απλα ολοι θελουν να βγαζουν τρελο κερδος εις βαρος του πελατη;[/quote']
Να τι νομίζω εγω ότι συμβαίνει ...
Καταρχήν η "Αποκλειστική Αντιπροσώπευση" απαγορεύεται βάση της νομοθεσίας της Ευρωπαικής Ενωσης. Απλώς μεταξύ των μεγαλοεταιρειών υπάρχει μια "συμφωνία κυρίων" να μοιράζονται τις μάρκες και να εμφανίζονται ως αντιπρόσωποι.
Απο εκει και πέρα, επειδή η αγορά στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή, κανένα μαγαζί απο μόνο του δεν μπορεί να κάνει σοβαρό τζίρο στην κάθε κατασκευάστρια εταιρεία αλλα ούτε και να αντέξει ευκολα το λειτουργικό κόστος που απαιτεί μια τέτοια συνεργασία.
Ετσι εταιρείες όπως το Βον, ο Στόλλας και άλλες μεγάλες που έχουν την οικονομική επιφάνεια, συγκεντρώνουν τις παραγγελίες απο τα μικρά μαγαζιά και παραγγελνουν πχ στην Fender μεγάλες ποσότητες και μοιράζουν την παραγγελία στους πελάτες τους προσθέτοντας το δικό τους ποσοστό κέρδους και επιπλέον διομορφώνουν μια νεα προτινόμενη τιμή λιανικής τέτοια που να επιτρέπει στα μικρά μαγαζιά να έχουν περιθώρια κέρδους αλλα και εκπτωσης.
Απο εκεί και πέρα το τι πολιτική ακολουθεί το κάθε μαγαζί είναι δικό του θέμα και δεν πρέπει να μπαινουν όλα σε ένα κουβά. Πιστεύω ότι οι τιμές αρκετών προιόντων που φέρνει ο Στόλλας είναι ανταγωνιστικές με το εξωτερικό, τουλάχιστον στα είδη ευρείας κατανάλωσης. Παρόμοια εμπειρία έχω και απο την Ομικρον. Βλέπω και το Bon Studio να προσαρμόζεται σιγα-σιγά.
Για τον Νάκα δεν θα μιλήσω γιατι θα εκνευριστώ ιδιαιτερα όπως επίσης και για εκείνους που φέρνουν τα Mackie/EAW (δεν θυμάμαι όνομα). Τι κρίμα τέτοια εξαιρετικά προιόντα να θάβονται απο την αισχροκέρδια.
Καταλήγοντας θέλω να πω ότι αρκετά πράγματα που εχω αγοράσει τελευταία τα έχω βρεί μέχρι και σε φτηνότερες τιμές απο ότι στον Θωμά και φυσικά τα πήρα απο την Ελλάδα.
Εκει που έχω μεγάλο παράπονο είναι το service και τα ανταλακτικά, αλλα τι να κάνουμε μικρή χώρα είμαστε.
Οσο για την εξυπηρέτηση, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι εξαιρετικοί και κάποιοι άλλοι που είναι απαράδεκτοι ακόμα και σαν πωλητές. Αλλα απο ότι διαβάζω σε ξένα φόρουμ εδω και χρόνια τα πράγματα δεν είναι καλλίτερα στην Αμερική ή την Ευρώπη. Και αυτό δεν συμβαίνει μονο στα μουσικά καταστήματα αλλα σε πολλά αντικείμενα που απαιτούν μακροχρόνια εξειδίκευση.