Τι μουσική ακούτε τώρα;

1 λεπτό πριν, Σαμη Παραγκα είπε

Κάτι κωλόφρικα σαν εσένα ακούγαν-ακούνε Ντου Που, ηλικιακά ψοφάτε εκ των πραγμάτων. Μετά από 20 χρόνια ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα θυμάται τους Ντου Που 

Άκου ρε Κανηθιώτισα κάμπια μπάντα

Προς το παρόν, ο μόνος πεθαμένος είναι ο κύριος από πάνω, που τραγουδάει για έναν άλλο πεθαμένο.?

Πάω να φτιάξω ένα φραπέ γλυκό με γάλα και άφθονο πάγο, και ίσως μετά, ίσως λέγω, σου κάνω τη χάρη να ποστάρω κάτι από την τεράστια πχιοτική συλλογή μου, να ακούσεις κι εσύ ο καψερός κάτι διαφορετικό, μια και έχεις κολλήσει σε 5 γκρουπς τα τελευταία 60 χρόνια...?

Προς το παρόν, ο μόνος πεθαμένος είναι ο κύριος από πάνω, που τραγουδάει για έναν άλλο πεθαμένο.?

Πάω να φτιάξω ένα φραπέ γλυκό με γάλα και άφθονο πάγο, και ίσως μετά, ίσως λέγω, σου κάνω τη χάρη να ποστάρω κάτι από την τεράστια πχιοτική συλλογή μου, να ακούσεις κι εσύ ο καψερός κάτι διαφορετικό, μια και έχεις κολλήσει σε 5 γκρουπς τα τελευταία 60 χρόνια...?
Να είναι καυλά ο Λόρδας που ζει και σε οδηγεί

Εκατοντάδες μην πω και χιλιάδες γκρουπ καυλ΄τερα απ τους ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΤΟΥ ΠΟΥ

ΠΧ

Να είναι καυλά ο Λόρδας που ζει και σε οδηγεί
Μια και τον ανέφερες και πόσταρες και Jam,? πάρε μια φωτό με τον Master και ένα μαθητούδι του.

Ο Weller και σε αντίθεση με σένα, ήξερε να εκτιμάει τους Μεγάλους της μουσικής.?

image.png

Μάθε μπαλίτσα φίλος, δεν είναι ακόμα αργά. Εδώ είμαι να σε βοηθήσω, αρκεί να το θελήσεις...?

Ευτυχώς που υπάρxει και ο Samy και μας υπενθυμίζει (με αυτά που ανεβάζει) ότι το μεγαλύτερο μέρος της rock μουσικής είναι φύρα. image.png

But who cares??

Rodney Jones - Soup Bone (2001) image.gif

Rodney Jones - guitar
Arthur Blythe - sax
Dr. Lonnie Smith - Hammond
Idris Muhammad - drums

Κομματαρα τοτενες ,κομματαρα και τώρα, τολμώ να πω πως η διασκευή αυτή που κάνουν στους... εαυτούς τους ...μου αρέσει περισσότερο από το original 

Μπασίστα τα ίδια, υπάρχει ο Παρτέρης που αγνοεί τον Τζον, τι να πιεις...
Δεν τον αγνοώ teleκαστεράκια πανξ. Ο τύπος είναι (ήταν) μια κατηγορία μόνος του και είναι "φόβος και τρόμος". Απλά δεν παίζεται... 

Μάθημα 1ο: Δεν υπάρχει warm sound.
Υπάρχει. Αφού πουλάνε τόσο plug-in  tape machine κσι vinyl lo-fi που μας παροτρύνουν να τα βάζουμε στις μίξεις μας για να πετύχουμε αυτόν τον μοναδικό warm αναλογικό ήχο των προηγούμενων δεκαετιών που έφτιαξαν τόσους σουοερ σταρ για μα γίνουμε κι εμείς. Στην επόμενή μιξη μου θα βάλω τέτοια να δω μήπως ξεχωρίσω κι άλλο ???

...πουλάνε τόσο plug-in
μέσα σε αυτά όμως και αρκετά βλακίν

tape machine
ναι και αυτό...

κσι vinyl lo-fi
αυτό το lo-fi που το πας...     Έχει όμως και αυτό τους φανατικούς του, ανάλογα βέβαια το είδος της μουσικής που γράφει ο καθένας. Υπάρχει χώρος και γι'αυτό. 

που μας παροτρύνουν να τα βάζουμε στις μίξεις μας
εγώ θα έλεγα πως είναι μόδα επειδή το έβαλε(αν) κάποιος(οι) ίσως, δεν λέω... έχει όμως και αυτό το κοινό του. Μου θυμίζει, περίπου,  κάτι σαν το Antares (τέλη δεκαετίας 90) όταν πρωτοχρησιμοποιήθηκε στην δισκογραφία και αρκετοί έτρεξαν να το βάλουν.

για να πετύχουμε αυτόν τον μοναδικό warm αναλογικό ήχο των προηγούμενων δεκαετιών που έφτιαξαν τόσους σουοερ σταρ για μα γίνουμε κι εμείς.
Αν δεν είναι ο ήχος έτσι όπως πρέπει Κώστα μου από την πηγή (και η μουσική βέβαια) ... τα άλλα είναι... άντε να βάλουμε και κανένα plug-in, να μιμηθούμε - να πλησιάσουμε ή να κάνουμε κάτι διαφορετικό τέλος πάντων μήπως και αρέσει. Ή θα γράψεις μουσική βασισμένος στις μουσικές σου γνώσεις / ιδέες ή θα περιμένεις κάτι το διαφορετικό από κάποιο plug-in. Και για να μην παρεξηγηθώ αυτά τα λέω ως παράδειγμα.

Στην επόμενή μιξη μου θα βάλω τέτοια να δω μήπως ξεχωρίσω κι άλλο ???
Λες;;;     Δεν ξέρω, ρωτάω.

Υπάρχει. 
Δεν υπάρχει. Οι όροι "warm" και "cold" δεν λένε -τεχνικά- τίποτα απολύτως. Οι βινυλιόπληκτοι απλά προσπαθούν να περιγράψουν τη μουντάδα/λασπουριά του βινυλιακού ήχου χαρακτηρίζοντας όλο αυτό το πράμα -που απέχει μίλια μακριά από τον πραγματικό ήχο της ηχογράφησης- ως "warm", και αντίστοιχα προσπαθώντας να χαρακτηρίσουν τον καθαρό/απόλυτα πιστό ως προς την ηχογράφηση ήχο του CD ή άλλου ψηφιακού format χρησιμοποιούν τον όριo "cold". Όσοι χρησιμοποιούν αυτούς τους αστείους όρους είναι απλά άσχετοι.?

Το ότι τώρα υπάρχουν εφέ που προσομοιώνουν τον ήχο του βινυλίου δεν λέει κάτι. Ένα ακόμα εφέ είναι όπως τόσα και τόσα άλλα. Στα MODX/Montage πχ υπάρχει με την ονομασία "vinyl break", φαντάζομαι κάτι παρόμοιο θα υπάρχει και σε άλλα synths.

Δεν υπάρχει. Οι όροι "warm" και "cold" δεν λένε -τεχνικά- τίποτα απολύτως. Οι βινυλιόπληκτοι απλά προσπαθούν να περιγράψουν τη μουντάδα/λασπουριά του βινυλιακού ήχου χαρακτηρίζοντας όλο αυτό το πράμα -που απέχει μίλια μακριά από τον πραγματικό ήχο της ηχογράφησης- ως "warm", και αντίστοιχα προσπαθώντας να χαρακτηρίσουν τον καθαρό/απόλυτα πιστό ως προς την ηχογράφηση ήχο του CD ή άλλου ψηφιακού format χρησιμοποιούν τον όριo "cold". Όσοι χρησιμοποιούν αυτούς τους αστείους όρους είναι απλά άσχετοι.?

Το ότι τώρα υπάρχουν εφέ που προσομοιώνουν τον ήχο του βινυλίου δεν λέει κάτι. Ένα ακόμα εφέ είναι όπως τόσα και τόσα άλλα. Στα MODX/Montage πχ υπάρχει με την ονομασία "vinyl break", φαντάζομαι κάτι παρόμοιο θα υπάρχει και σε άλλα synths.
Σε όλα υπάρχουν τέτοια effects και μάλιστα ολόκληρη μοντελοποίηση ακριβώς για να πετύχεις τον ανάλογο ήχο.

Δεν έχει να κάνει με τη διαφορά του μέσου. Έχει να κάνει με χαρακτηριστικά επεξεργασίας του ανάλογου μέσου που ακριβώς προσπαθούν να μειώσουν το δυναμικό εύρος στις μίξεις  κομπρεσσάροντας και υπεροδηγώντας στοιχεία της.

Οι όροι δεν είναι αστείοι. Απλά περιγράφουν με μία λέξη, λαϊκά το αντίστοιχο φαινόμενο.

Και οι δημιουργοί το δουλεύουν το θέμα, όχι μόνο οι ακροατές.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οι όροι δεν είναι αστείοι. Απλά περιγράφουν με μία λέξη, λαϊκά το αντίστοιχο φαινόμενο.
Είναι, όταν χρησιμοποιούνται από άσχετους για να μας πρήξουν τα μέζεα για την "ανωτερότητα" του βινυλίου. Μακριά από άσχετους Cos. ΜΑΚΡΙΑ!☝️ image.gif image.gif

Μακριά επίσης από άσχετους που αυτοπροσδιορίζονται ως DJ, όπως η παραπάνω πιτσιρίκα που κουνιέται επί μία ώρα στο playback που έχει βάλει και πληρώνεται αδρά (και καλά κάνει, αφού υπάρχουν εκατομμύρια άσχετοι που πληρώνουν για να την δουν..."live"?).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είναι, όταν χρησιμοποιούνται από άσχετους για να μας πρήξουν τα μέζεα για την "ανωτερότητα" του βινυλίου. Μακριά από άσχετους Cos. ΜΑΚΡΙΑ!☝️Προβολή συνημμένου 45584Προβολή συνημμένου 45585

Μακριά επίσης από άσχετους που αυτοπροσδιορίζονται ως DJ, όπως η παραπάνω πιτσιρίκα που κουνιέται επί μία ώρα στο playback που έχει βάλει και πληρώνεται αδρά (και καλά κάνει, αφού υπάρχουν εκατομμύρια άσχετοι που πληρώνουν για να την δουν..."live"?).
Και πως θα ζήσουν όλοι αυτοί. Κλέφτες θα γίνουν ? Δεν είναι ανωτερότητα. Είναι διαφορετικότητα?

Ορίστε, συγκρότημα που ξεπέρασε το περιορισμένο εύρος του βινυλίου και το έκανε να ακούγεται σαν CD γιατί ήταν τελειομανής ο Φρέντυ

Ζεστα και κρυα δεν υπάρχουν 

σε συνεχεια αλλου νηματος θα υπερασπιστω για αλλη μια φορα την ανωτερότητα των πρωτων εκτυπωσεων ιστορικών δισκων (προ εποχης cd) εναντι οποιασδηποτε επανεκδοσης τους αργοτερα σε οποιοδηποτε μεσο.

Οποιος επιμενει για το αντιθετο απλα δεν ξερει, δεν εχει δοκιμασει, δεν θελει και δεν ενδιαφέρεται να πειστει για το αντίθετο.

Δεν εχω καμια ορεξη να το συζητήσω αυτο με κανενα.

Απλα το σημειωνω οπως σημειωνεται και το αντιθετο ετσι λιγο για να ξεφυγει λιγο η θεματολογια απο τα ιμαμ μπαιλ ντι και τους γουοζερολινστονηδες (άρχισα να μαθαινω!)

Το ωραίο είναι οτί απο τόσα είδη ηλεκτρονικής μουσικής(dance),παραμένει αρκετά δημοφιλές ένα είδος που μου άρεσε αρκετά να δουλεύω.

Οι παλιότεροι το λέγαμε Progressive(house/trance) τώρα melodic techno.

Ορίστε άμπαλοι τράπερς/ρεγγεατόνιδες,τις πιό ωραίες γυναίκες ακόμη και σήμερα πάλι εμείς τις έχουμε.

Ασχέτος βέβαια ότι σκαρφάλωσαν στις κονσόλες χωρίς να ξέρουν απο πού ανοίγουν τα μηχανήματα.

Τι να κάνουμε δηλαδή,να τις διώξουμε?

Πάτε καλά?

Ούτε αλυσίδες που καταχτυπάνε λές και πλησιάζει ροτβάιλερ,ούτε ταττού μέχρι και στις κόρες των ματιών,ούτε καγκουριές με αμάξια/μηχανές.

Ασε που ο ένας σας φοράει κουστούμι,ο άλλος αθλητικά,ο άλλος Nerdουλας,o άλλος hipster,η άλλη λουλουδάτα φορέματα,αν μαζευτείτε σε μία φωτογραφία όλοι μαζί και την δείξεις σε καποιον,θα νομίζει οτί είναι απο συνεδρία των ανώνυμων αλκοολικών.

(Ανώνιμοι αλκοολικοί και αηδίες.Μιά φορά είχα πάει και τους ήξερα όλους εκεί μέσα).

Αν ξέρατε βέβαια οτι και τεχνολογικά αλλά καί τεχνικά μέχρι και εικαστικά,αυτά που χρησιμοποιείτε τα έχετε λόγο συγκεκριμένων ειδών ηλεκτρονικής μουσικής του παρελθόντος,οπως hip hop,trance η DnB π.χ,δέν θα προχωρούσατε με τόση άνεση,αλλά αυτό πάλι είναι μιά άλλη ιστορία.

με λίγα λόγια απο τότε

Πολύ θα ήθελα αγαπητέ κατα τα άλλα καταρράκτη,μιά μέρα που παίζω κάνα 2ωρο κιθάρα,να βάλεις το χέρι σου πάνω στις λάμπες του ενισχυτή και να μάθεις μιά για πάντα,αν υπάρχει ζεστός ήχος η όχι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back