Τι χορδές χρησιμοποιείτε (ηλεκτρική κιθάρα)?

Τι gauge?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    74
Προσωπικα προτιμώ τις GHS.

Μου αρέσει το feel των roundcore χορδων (GHS Boomers) και οι περισσότερες κιθάρες μου φοράνε 010-038 set...

Το αυτό, με μόνη διαφορά οτι GHS 10-38 φοράνε όλες οι κιθαρες μου εδω και τουλάχιστον 10ετια (10-38 Fender, Dean Markley, DR, κοκ πολύ πιο πριν)...

ΥΓ: Ελα, τώρα ξέρεις ποιος ειναι ο 2ος με 10-38 στο poll

Ελα, τώρα ξέρεις ποιος ειναι ο 2ος με 10-38 στο poll

Ξερω και αλλους 2 απο εδω μέσα που αλλαξοΜπιστΗσαν οταν δοκιμασαν το καλυτεροΤΕΡΟ  gauge που υπάρχει ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ξερω και αλλους 2 απο εδω μέσα που αλλαξοΜπιστΗσαν οταν δοκιμασαν το καλυτεροΤΕΡΟ  gauge που υπάρχει ?

Οπότε ξέρεις και ποιοί ειναι απόντες.

ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!!!

εδω και τουλάχιστον 10ετια
εμ δεν μου το έλεγες τοσα χρονια που γνωριζομαστονομαστε....με αφηνες να ζω στην αγνοια και τον σκοταδιΖμο των heavy gauges... (οταν πρωτογνωριστηκαμε επαιζα 11αρες και 12αρες και ζουσα μοναχος χωρις αγαπη  twang )

εμ δεν μου το έλεγες τοσα χρονια που γνωριζομαστονομαστε....με αφηνες να ζω στην αγνοια και τον σκοταδιΖμο των heavy gauges... (οταν πρωτογνωριστηκαμε επαιζα 11αρες και 12αρες)

Ελα συνονόματε, το κύρηγμα δεν μου αρέσει και πιστεύω οτι δεν ειναι και ιδιαιτερα δυσκολο να πειραματιστει κάποιος με gauges οπότε τι να πω και σε ποιον, βρε.

Το λες μεταξυ σοβαρου και αστείου, αλλα τελειο gauge δεν υπάρχει, πρεπει να δοκιμασει ο καθένας αρκετά και να δει τι του ταιριαζει ηχητικά (με το δικο του οργανο, gear και το τι θελει να ακουσει και τι τον ενοχλει) και παικτικα (η αίσθηση που ανέφερες, ενας απο τους λογους που απεφευγω οτιδηποτε δεν ειναι roundcore, αλλά ξέρεις ήδη και τα θετικά των άλλων τυπων και ουκ ολίγοι τις προτιμουν).

Όλα καλά είναι, αν βρεί κάποιος και κάτι που του κάνει περισσότερο ακόμα καλύτερα αλλά συνεχίζει να είναι προσωπικό.

Αλλα όλα αυτά ειναι βλακείες...

Πας μια κόντρα για το ποιος έχει το μεγαλύτερο stash σε 10-38? lol

D'addario 10-52 Nickel Wound.

Πρόσφατα αναγκάστηκα να κατέβω σε 10-46 ένεκα shortage στο μαγαζί που είναι κοντά στο σπίτι μου, αλλά δε χαλάστηκα ιδιαίτερα.

μου άρεσε πάρα πολύ το σετ 11-50 pure nickel John Pearse

Για τα μέτρα μου ιδανικό gauge σετ είναι: 11-15-18-30-40-50

Γενικά τα pure nickel τα αγαπάω.

Κανοντας μια σουμα ολων αυτων με  τα ιδια ευρω με τις ΕΒ (πανω απο 12 τεμαχια εχεις 28% εκπτωση) φτιαχνεις το ΤΕΛΕΙΟ σετ (και hex core & pure nickel οπως οι JP)

https://www.thomann.de/gr/pyramid_011.htm

https://www.thomann.de/gr/pyramid_015.htm

https://www.thomann.de/gr/pyramid_018_western_string.htm

https://www.thomann.de/gr/pyramid_030.htm

https://www.thomann.de/gr/pyramid_040.htm

https://www.thomann.de/gr/pyramid_050.htm

Κανοντας μια σουμα ολων αυτων με σχεδον τα ιδια ευρω φτιαχνεις το ΤΕΛΕΙΟ σετ (και hex core & pure nickel οπως οι JP)
Πολυ περιεργο σετ. Φαινεται πολυ ενδιαφερον...

.10-.38  κι εδώ for the win.

Δε θα εξηγήσω γιατί, τα έχουμε ξαναπεί. 

Βέβαια αυτό ισχύει για το 80% από τις κιθάρες μου. Οι άλλες φοράνε διάφορα για να έχουμε ποικιλία.

Οκτάρες Ernie Ball μου άρεσαν πάρα πολύ. Επίσης δεκάρες Νταντάριο κλασικό πλύνε-βάλε από παλιά. 

Στις κουφωτές και σε Jazzmaster προτιμώ 11άρες Pyramid Pure Nickel Round Core.

Εδώ και λίγα χρόνια κατέληξα στις elixir 10-46 και δεν έχω σκοπό να πειραματιστω άλλο με τη βασική κιθάρα μου . 

Elixir Nanoweb χωρίς να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον ήχο. Αλλά η ανάγκη μου να μην αλλάζω χορδές ανά δύο εβδομάδες (τα πιο ιδρωμένα δάχτυλα του πλανήτη με τον πιο τοξικό ιδρώτα) και να μη σκουριάζουν τα πάντα, με νίκησε.

Για κάποιο διάστημα έπαιζα με 11-50 webstrings που τις εύρισκα φθηνά, όμως με χάλαγε πολύ η 50άρα Ε μπάσα καθώς μπούκωνε πολύ.

Στην συνέχεια πήγα σε Ernie ball 11-48 και ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος καθώς είχα λύσει το πρόβλημα της Ε. Εννοείται κούρδιζα και συνεχίζω να κουρδίζω μισό τόνο κάτω και το όργανο ποτέ δεν με κούραζε.

Τα τελευταία 2 χρόνια μεταπήδησα στο 10-38 το οποίο επίσης μου αρέσει πολύ καθώς «κουδουνάει» πολύ όμορφα. Εννοείται συνεχίζω να κουρδίζω μισό τόνο κάτω καθώς stratocaster σε στάνταρ κούρδισμα απλά δεν παίζει…..

Μου λείπει μερικές φορές ο όγκος από τις 11άρες αλλά το τσίγκι-τσίγκι από τις 10-38 υπερισχύει

Προσωπικα προτιμώ τις GHS.

Μου αρέσει το feel των roundcore χορδων (GHS Boomers) και οι περισσότερες κιθάρες μου φοράνε 010-038 set  (το κλασσικο 70s standard set που αντικαταστάθηκε στα late 80s απο το 010-046) 
SF, χρησιμοποιώ 10-46 GHS σε strat και tele και είμαι ευχαριστημένος. Σκοπεύω να δοκιμάσω, όμως, αυτό το περιβόητο 10-38. Σε παλιότερο post είχες δώσει έμφαση στις strat. Στην tele θα… «σκάνε»;

9-46 Daddario σε όλες.

Ήμουν χρήστης GHS και έχω να πω μόνο τα καλύτερα, αλλά πέτυχα σε προσφορά τις 9-46 της Daddario και έβγαινε το σετ κοντά στα 4,60ευρώ οπότε αλλαξοπίστησα. Πιθανά όταν τελειώσουν τα σετ που έχω να ξαναγυρίσω σε GHS αν είναι σε καλή τιμή. 

Επίσης φλερτάρω με την ιδέα να δοκιμάσω και το 10-46 γιατί νιώθω ότι θέλω πιο τσίτα τα καντίνια. 

θέλω πιο τσίτα τα καντίνια. 
Με βάση αυτό που είπε ο συμφορουμιτης ρωτω- σχολιάζω κ το εξής, με τον κίνδυνο να πω ανοησια. Με το 10 46 στην τελε οι χορδές είναι πιο τσίτα( κοντά σε αυτό που θέλω) από το 10 46 στο σκαφος, αν και η τελε μου μισό σκάφος ειναι. Αυτό είναι φυσιολογικό η είναι θέμα σεταπ. 

Με βάση αυτό που είπε ο συμφορουμιτης ρωτω- σχολιάζω κ το εξής, με τον κίνδυνο να πω ανοησια. Με το 10 46 στην τελε οι χορδές είναι πιο τσίτα( κοντά σε αυτό που θέλω) από το 10 46 στο σκαφος, αν και η τελε μου μισό σκάφος ειναι. Αυτό είναι φυσιολογικό η είναι θέμα σεταπ. 

Το μεγαλύτερο ρόλο παίζει η κλίμακα της κιθάρας (scale) δηλαδή η απόσταση από το nut μεχρι τη γέφυρα. Η tele έχει 25,5 inches, το σκάφος που έχεις αν έχει μικρότερο scale length από τη tele τότε θα κάνει τα καντίνια να είναι πιο χαλαρά. 

Οι χορδές που έχω καταλήξει να χρησιμοποιώ είναι D'addario Nickel Wound

1. 10‑46 EXL110 για κιθάρες με κλίμακα 24.3/4"
  2. 9.5‑44 EXL120+ για κιθάρες με κλίμακα 25.1/2"
έτσι έχω περίπου την ίδια ένταση (tension) σε 335 - Les Paul και Stratocaster .

Μονο και αποκλειστικα Daddario 9-42, στα 30 χρονια κιθαριστικου μου βιου. Καποια μικρα διαστηματα που αντιμετωπιζα τραυματισμους στο χερι (tennis elbow, και καποιες τενοντιτιδες στον καρπο) ειχα πεσει και σε 8αρες.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
171
Εμφανίσεις
44K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back