Τι κάνει η ψύκτρα οεο;

trigga

Jazzikofagos
Πόντοι
36
Που λέτε άνοιξα προχθές το κουτί να αλλάξω ένα ανεμιστηράκι και τι να δώ.Πάνω στην κάρτα γραφικών βρισκόταν η παθητική ψύξη απο το τσιπάκι του m/b.

Τι έγινε δικέ μου;Θέλει να κάνει βόλτα να ξεσκάσει οεο;

Αν το αφήσω χωρίς παθητική λέτε να γίνει τπτ;Μην τρέχω για κόλλες και πάστες τώρα χωρίς λόγω.Το μηχάνημα το χώ 2 μέρες ανοιχτό κατεβάζει κ δεν έχει δείξει κανένα πρόβλημα.Μόνο σε κάτι παιχνίδια που βρήκα και χαζεύω κολλάει στο 15λεπτο αλλά φαντάζομαι οτι μπορεί να είναι drivers ή ασυμβατότητες γιατί και τα παιχνίδια είναι απο την χέσε ψηλά κι αγνάντευε productions.

Εαν εννοεις την ψυκτρα του επεξεργαστη το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας να την βαλεις λιαν συντομος γιατι σε βλεπω χωρις πιτσι.Παρε κ ενα σωληνακι αγωγιμη σιλικονη απο κανα πισαδικο για να εχει η ψυκτρα καλυτερη επαφη. Ο επεξεργαστης σου οταν κατεβαζεις χρησιμοποιει ενα 3 %. εαν του βαλεις κανα τρελο σκηνικο και σου ανεβασει θερμοκρασια(υπ οψιν οτι ανεβαζει σε δευτερολεπτα 60αρια) θα εχεις ενα μικρο καβουρδιστηρι

Δεν εννοεί την ψύκτρα της cpu, τα' χετε χάσει εντελώς.

Χωρίς ψύκτρα η cpu μετά από 2-3 λεπτά σβήνει από την θερμοκρασία, και ας είναι στο 3%.

Εννοεί την ψύκτρα του chipset της μητρικής, την οποία θα πρέπει να βάλει ξανά στην θέση της όπωςδήποτε, εκτός και αν του αρέσουν τα κολλήματα και τα reboot.

Γκεγκε;

Ο Κώστας έχει δίκιο. Αφενός δεν γίνεται ένας επεξεργαστής να λειτουργήσει όταν έχει παθητική ψύκτρα ή καθόλου ψύκτρα, αφετέρου το coolerάκι πρέπει να ξαναμπει στο chipset asap αλλιώς δεν θα πάει καλά το θέμα! Και για να μαθαίνουμε και δυό πραγματάκια:

Αν το αφήσω χωρίς παθητική λέτε να γίνει τπτ;Μην τρέχω για κόλλες και πάστες τώρα χωρίς λόγω.Το μηχάνημα το χώ 2 μέρες ανοιχτό κατεβάζει κ δεν έχει δείξει κανένα πρόβλημα.Μόνο σε κάτι παιχνίδια που βρήκα και χαζεύω κολλάει στο 15λεπτο αλλά φαντάζομαι οτι μπορεί να είναι drivers ή ασυμβατότητες γιατί και τα παιχνίδια είναι απο την χέσε ψηλά κι αγνάντευε productions.
Φίλε μου, για κάποιο λόγο είναι η ψύκτρα πάνω στο chipset. Κάθε ψύκτρα που βρίσκεται πάνω σε υποσύστημα του υπολογιστή σου έχει σημασία και συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του, δεν τις βάζουν οι εταιρίες για να κάνουν μπούγιο μέσα στο case! Όσο για τα κολλήματα, δεν είναι λογικότερο να σκεφτείς πρώτα αυτό που άλλαξε στο hardware (την έλλειψη ψύξης στο motherboard) και μετά να σκέφτεσαι drivers και conflicts;

Υ.Γ. Κόλλα πάνω στην ψύκτρα;;; 8O 8O 8O Πάρτο αλλιώς, θα βρεις... 8)

Και όμως φίλε αλχημιστή οι ψύκτρες που δεν έχουν τους γνωστούς αποστάτες με τα ελατήρια είναι κολλημένοι πάνω στα chipset! Στο κέντρο βάζεις την αλοιφή και γύρω-γύρω λιγάκι κόλλα. Δεν ξέρω τι διάλο κόλλα είναι αυτή όμως.

Και όμως φίλε αλχημιστή οι ψύκτρες που δεν έχουν τους γνωστούς αποστάτες με τα ελατήρια είναι κολλημένοι πάνω στα chipset! Στο κέντρο βάζεις την αλοιφή και γύρω-γύρω λιγάκι κόλλα. Δεν ξέρω τι διάλο κόλλα είναι αυτή όμως.
OK, το παίρνω πίσω τότε. :oops:

Απλά όσες ψύκτρες έχω βγάλει/βάλει από μητρικές ήταν στερεωμένες με τα ελατήρια που λες. Από την άλλη, δεν το έχω επιχειρήσει πολλές φορές το θέμα οπότε δεν παίρνω όρκο για το σύνολο.

Το πιθανότερο είναι η ψύκτρα του κυρ-trigga να ήταν στερεωμένη με αυτόν τον τρόπο και να ξεκόλλησε. Φτιάχνεται φυσικά, θέλει λίγη υπομονή βέβαια να βάλεις την κρέμα στο εσωτερικό και την κόλλα γύρω-γύρω (όλοι) έτσι ώστε να μην ανακατευτούν.

Φυσικά όλα αυτά αν το mobo δεν είναι στην εγγύηση, αν είναι το ξηλώνεις και το πας για αντικατάσταση...

Μάλλον έχω μείνει λίγο πίσω στις εξελίξεις! Σωστός ο hindmost!!!

Χμμμ... άργησα να ξυπνήσω σήμερα και έχασα την κουβέντα γμτ.

Είναι το northbridge ρε παιδιά, δηλ. το chipset της mobo.Εντάξει έχω εγχειρήσει πολλά πισιά για να μην ξέρω για την ψύκτρα κ τον επεξεργαστή.

Πάστα μου χει μείνει arctic silver απο τον επεξεργαστή αλλά κόλλα που στα @#$%^&^@!@! θα βρώ;Κοίταξα στο e-shop και δεν είναι, έχει μόνο πάστες.

Υ.Γ.Χθές άλλξα drivers που σας έλεγα και τα παιχνίδια παίξανε χωρίς κόλλημα αρκετή ώρα οσπου βαρέθηκα να παίζω.Τελικά δενήταν το μικροτσίπι.Παίζει να το χουνε για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού μόνο το παθητικό δεν εξηγείται αλλιώς.

Βέβαια να συμπληρώσω ότι το κουτί έχει 3 ανεμιστήρια + καλή ψύκτρα cpu που ψύχει κ γύρω της + τροφοδοτικό με γιγάντιο ανεμιστήρι οπότε σώζεται η κατάσταση ακόμα.

Αν βρώ βίδες επειδή έχει κ το μ/β κ η ψύκτρα να της βάλω μόνο πάστα κ να τη βιδώσω;Λέτε;Μου φαίνεται λίγο κάπως αλλά δεν ξέρω με την κόλλα τι γίνεται...

Αν η ψύκτρα μπαίνει με βίδες, ναι.

Αν όχι δες τι υποδοχές έχει και πάρε μια ψύκτρα (π.χ. Zalman NB 47J - 5 euro) που μπορεί να μπει επάνω στο mobo σου (ποιο είναι?)

Την ταινία της 3Μ την έχει το ΗΑC Shop, ενώ την κόλλα-πάστα της Arctic (θέλει μεγάλη προσοχή) δες στη Checkmate.

To ΗΑC Shop δεν το βρίσκω στο ίντερνετ.Είναι καλύτερα να χει ον λάιν αγορές αυτό το μαγαζί που θα μου πείτε γιατί είμαι Λάρισα.

Checkmate κοιτάω τώρα και βλέπω κάτι Spire Thermal Pad 5pcs http://www.checkmate.gr/products.php?cid=26

που είναι λέει ταινίες Waterproof και στο επίσημο σάιτ λέει οτι συνίσταται για AMD.Κάνουν αυτά ή είναι για υδρόψυξη;

Ίσως βοηθήσει να σας πώ τι έχω.Intel P4 3Ghz H/t

Μ/Β Asus P4S800D.

Παλιό μηχάνημα αλλά κάνει καλά το δουλειά του.

Βοηθήστε παρακαλώ όσοι είστε γνώστες....

Το link του HAC shop είναι αυτό. Είναι λίγο φαρμακείο αλλά έχει αρκετά ιδιαίτερα πράγματα.

Το mobo σου (από όσο θυμάμαι) στηρίζει τη ψύκτρα του chipset με πύρους και ελατήρια και όχι με βίδες.

Στη Λάρισσα έχει και Πλαίσιο, που φέρνει την (ολίγον ταρατατζούμ)

Zalman NBF47 στα 7,6 euro (χωρίς ταινίες και κόλλες).

Λογικά, σου ταιριάζει (ρώτα στο κατάστημα καλού κακού).

(Δες το instalation flash που έχει, λύνει απορίες)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back