Ενταξει για μενα επιτυχια ειναιEvilnye είπε:hooly shit... αυτό το θέμα θα αρπάξει τέτοια φωτιά που δεν έχουμε αρκετά ξύλα να κάψουμε για να τη συντηρήσει
Ψηφίζω 20 σελίδες μέχρι αύριο.
Τι κάνει επιτυχημένη μια μπάντα. Κάτσε να το κάνω πιο δύσκολο από το 1ο ποστ.
Τι εννοείς επιτυχία; Να έχει σημαντικά έσοδα (από λάιβ πχ κ δίσκους; ), να προσφέρει κάτι καινούριο και να επηρεάσει μεγάλο αριθμό μουσικών και ανθρώπων γενικά;
Και τα δύο πάντως θέλουν πολύ δουλειά, πολύ προώθηση, πολύ επικοινωνία, όραμα, λίγη τύχη...
Ναι, όπως οι Ramones π.χ. ;DEvilnye είπε:Κοίτα κατά τη γνώμη μου πάντα πρέπει να υπάρχει ένας με κάποιο καλλιτεχνικό όραμα, και να συνοδεύεται από άρτιους μουσικούς, ικανούς και διατεθειμένους να το στηρίξουν και να το εκτελέσουν. Αυτός ο ένας, το πιο πιθανό θα το φυσάει κ σ αυτό που κάνει
Aπλα να τα λεει χωρις κατι ουαουEvilnye είπε:Τώρα όταν λες μέτρια φωνή, θέλω μια διευκρίνιση. Εννοείς να είναι ημιπαράφωνος ο τραγουδιάρης; Ή να έχει κάποια ασυνήθιστη χροιά; Το 2ο καλό είναι ανάλογα κ το είδος μουσικής.Το 1ο... μπα.
Εγώ, πάντως, προσπάθησα να "βοηθήσω" με το καρφί για τους Ramones,αλλα δεν έπιασεEvilnye είπε:Το παίρνω πίσω. Ούτε 3 και ΠΧ.
Για ελλαδα μιλαμε ή worldwide?Superfunk είπε:1.Να εχει ΛΟΓΟ υπαρξης
2.Να εχει ΛΟΓΟ υπαρξης
3.Να εχει ΛΟΓΟ υπαρξης.
Αυτα τα 3 ειναι τα ΒΑΣΙΚΑ. ;D
Μετα πρεπει να ΔΟΥΛΕΨΕΙ ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τοσο σε επιπεδο προβας ,οσο και σε επιπεδο διαπροσωπικων σχεσεων,μια μπαντα οφειλει να ειναι "μια γροθια" (οσο πιο κοντα στο επιπεδο της "συμμοριας" ειναι τοσο το καλυτερο)
Μετα χρειαζεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εναν ανθρωπο που να ΤΡΕΧΕΙ για αυτη (μπορει και να ειναι και μελος της μπαντας) και να ΔΟΥΛΕΥΕΙ ολημερις και οληνυχτις για να την πρωθησει.
Μετα χρειαζεται να δημιουργησει εναν "ΜΥΘΟ" (χωρις αυτον δεν γινεται τιποτα) ο οποιος θα βασιζεται στο Lifestyle της ,στο Image της κτλ.
Μετα χρειαζεται ΚΑΛΑ τραγουδια (η εστω αξιοπρεπη).
Τελος ενας πολυ καλος Frontman/woman ειναι μια πολυ καλη εγγυηση για επιτυχια (ΑΝ βεβαια παιζει τραγουδια & οχι instrumental )
Δεν χρειαζεται να αποτελειται απο αρτιους μουσικους ,φτανει αυτο που παιζουν να το παιζουν ΣΩΣΤΑ και να βαζουν ΠΑΝΤΑ την μπαντα μπροστα απο το "οργανο" τους.
Α,δεν βλαπτει καθολου η μπαντα να αποτελειται απο ΩΡΑΙΑ παιδια. ;D
Φυσικα ολα τα παραπανω αφορουν μπαντες με ORIGINAL υλικο που θελουν να κανουν δισκογραφια οχι cover bands.