- Πόντοι
- 6
Η εξελιξη του ελληνικου χιπ χοπ ( ή αλλιως απο τον μπαναλ μπαφο στο swag κοκορετσι ).
Ισχύει.odis13 είπε:Ειναι απο τα λιγα ειδη οπου θα βρεις αξιολογες ισως αποπειρες σε καθε γωνια του πλανητη, "κουρδισμενες" στην εκαστοτε εποχη, κοινωνια και γλωσσα, συμπεριλαμβανομενης και της δικης μας.
H θεωρία του «κατοπτρικού εαυτού» νομίζω είναι κάτι άλλο.fusiongtr είπε:"Κοινωνικός καθρεφτισμός του εαυτού μας (κατοπτρικός εαυτός)" .
Πάντως όλα τα μπολταρισμένα μου έφεραν στο μυαλό 80's Hard rock τύπου Motley Crew, Skid Row, Poison, Def Leppard, Whitesnake, Bon Jovi , Guns n Roses ;DJazzjoker είπε:Γκόμενες, άφθονα ναρκωτικά, ακριβά αμάξια, τεράστια σπίτια, υπερβολικά και πολλά κοσμήματα, τατουάζ της φυλακής, ζωή στο κλαμπ και γενικώς να μαμάω όπου βρω και όλοι οι άλλοι να πάνε να μαμηθούνε.
Αυτό είναι εν ολίγοις το όνειρο ενός πάμφτωχου, μαύρου παιδιού που γεννήθηκε σε γκέτο από μητέρα πουτάνα και πατέρα ισοβίτη και φαντάζεται πώς θέλει να είναι η ζωή του όταν μεγαλώσει. Οι επιλογές του, τώρα που είναι 17, είναι κάτι μεταξύ πείνας, φυλακής ή θανάτου πριν κλείσει τα 20.
Διάβασα βιαστικά το θρεντ και δε θυμάμαι την πορεία της συζήτησης. Το point σου μπορεί να είναι άλλο, αλλά για μένα η απάντηση είναι ΠΟΛΛΑΠόσα καλά ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ροκ ή μπλουζ π.χ. τραγούδια υπάρχουν σε σχέση με τις απόπειρες πάντα;
Στο περίπου έτσι είναι.LK είπε:H θεωρία του «κατοπτρικού εαυτού» νομίζω είναι κάτι άλλο.
Συμπεριφερόμαστε έναντι των τρίτων , όπως νομίζουμε ότι αναμένουν να συμπεριφερθούμε.
Μπορεί και να κάνω λάθος.
Jazzjoker είπε:Γκόμενες, άφθονα ναρκωτικά, ακριβά αμάξια, τεράστια σπίτια, υπερβολικά και πολλά κοσμήματα, τατουάζ της φυλακής, ζωή στο κλαμπ και γενικώς να μαμάω όπου βρω και όλοι οι άλλοι να πάνε να μαμηθούνε.
Αυτό είναι εν ολίγοις το όνειρο ενός πάμφτωχου, μαύρου παιδιού που γεννήθηκε σε γκέτο από μητέρα πουτάνα και πατέρα ισοβίτη και φαντάζεται πώς θέλει να είναι η ζωή του όταν μεγαλώσει. Οι επιλογές του, τώρα που είναι 17, είναι κάτι μεταξύ πείνας, φυλακής ή θανάτου πριν κλείσει τα 20.
Πώς και γιατί ο παραπάνω εφιάλτης μετατράπηκε σε υπέρτατο, διαπολιτισμικό κουλ από την αμερικάνικη show biz, είναι για μένα άξιο θαυμασμού και μόνιμη απορία.
Ακριβωςαλλά τα λεφτά κανείς δεν μίσησε.
He said "C'mon don't tell me that the rich don't knowSooner or later it all comes down to money"
Αυτή η δικτατορία στην οποία αναφέρεσαι νομίζω είναι υπερεκτιμημένη και σίγουρα δεν καταλήγουμε σ' αυτό το συμπέρασμα βλέποντας ένα ολιγόλεπτο βίντεο στο youtube.audiokostas είπε:Από την άλλη ανησυχώ όταν πρέπει να συζητήσουμε διεξοδικά περί της αξίας της κουράδας επειδή η δικτατορία της μετριότητας (που σοφά ανέφερε ο Χαρίλατρος) μας επιβάλλει με την μαζική παρουσία της την ανάγκη (για να μην πω την αστική ενοχή) να δικαιολογήσουμε τον λόγο ύπαρξής της.
Ώπα!LK είπε:Κανένας δεν μου τις επιβάλει, κινούνται σε έναν παράλληλο κόσμο με τον δικό μου, και αν θέλω , εύκολα τις αγνοώ.
Δεν το έγραψα σαν απάντηση σε εσένα Κώστα.audiokostas είπε:Ώπα!
Δεν είπα "δεν μ'αρέσει και θα πάρω το ντουφέκι να βγω παγανιά να καθαρίζω αυτούς που διαφωνώ".
Όπως επίσης και δεν μπορώ το ξέπλυμα του κακού γούστου, του ατάλαντου, του βλαμμένου, του Καμμένου και κάθε αλλουνού καημένου μέσα απ τη κολυμπήθρα του Σιλωάμ "ε-γούστα-είναι-αυτά-και-ο-καθένας-αυτό-που-του-γουστάρει".
Δεν τα ακούω/βλέπω και συνειδητά τα αγνοώ αλλά αν η γνώμη μου ζητηθεί να εκφράσω, λέγω απερίφραστα πόσο για πέταμα είναι αυτό που με περισσή ψευδαίσθηση, έπαρση, κακογουστιά, κενότητα κι αμορφωσιά διατρανώνουν ως καλλιτεχνική έκφραση.
Να σου πω, άδικο μεγάλο δεν έχεις.LK είπε:.......εγώ πλέον ούτε καν τη γνώμη μου δεν λέω, δεδομένου ότι το τι μου αρέσει ή τι όχι, είναι απολύτως σαφές στον κοινωνικό μου περίγυρο.
Θα ταν κάτι σαν πλεονασμός ;D
Όχι βρε Τζιμάρα. Τι σκοπός και τρόπος. Απλά με ενοχλεί που ονομάζουν τα σκουπίδια καλλιτεχνικό έργο.&-Αυτο που μας ενοχλει, τελικα, ειναι ο σκοπος ή ο τροπος επιτευξης του σκοπου σε ενα καλλιτεχνικο εργο?
η "ανοχή" γενικά, είναι καλό πράμα Κώστα μ'... και εν πολλοίς σε αυτήν στηρίζει την "ειρηνική" κοινωνική του συμβίωση το είδος μας...:angel:audiokostas είπε:Να σου πω, άδικο μεγάλο δεν έχεις.
Απλά μερικές φορές λέω (και ενίοτε σκέφτομαι ;D) μήπως η σιωπή δηλώνει κι ανοχή.....
npap είπε:.......ή γενικά στο περιβάλλον του που καταλάβαιναν κάτι παραπάνω, επέδειξαν χρόνια "ανοχή", είτε από ευγένεια είτε από αδιαφορία, δεν υπήρξαν γι αυτόν "συνένοχοι" στην παγίωση της νοοτροπίας του?...
Λάκη μ', μέχρι "βαθμού εξ από δω στον διάολον και παραπέρα" (αν υπάρχουν ας πούμε "εξωγήινοι" που βλέπουν τι κάνουμε ως είδος και μας "ανέχονται" δεν θα τους το συγχωρήσω ποτέ)... ;D O0 ;DLK είπε:Μέχρι ποιο «βαθμό κοινωνικού περιβάλλοντος» (ξέρω δεν υπάρχει όρος ;D ;D, ....... καταλαβαίνεις τι εννοώ, συγγενής,φίλος, γνωστός, κ.ο.κ. ) νομιμοποιείται κάποιος να «παρατηρήσει» κάποιον άλλον (με την καλή πρόθεση ως δεδομένη στην υπόθεση-και φυσικά ευγενικά) για να μην εισπράξει ενδεχομένως το :
"Έτσι είμαι! Εσύ τι ζόρι τραβάς;"