Τι ενισχυτή μαζί με την πεταλιέρα?..

Mε πεθάνατε..:S:S

Αν πάω στον epiphone που είναι ο καλύτερος των 3..? Δε νομίζω οτι μπορώ να δώσω παραπάνω.. Εξάλου από τον ενισχυτη που έχω (ενας fender 10watt χάλιας) καλύτερος θα ναι... Για τον epiphone είχα ακούσει καλά λόγια.... Τι εννοείτε "περιοριστικοί"??

forensick ρώτα όσο θες..;)

Ο epiphone που λες δεν σου παρέχει τη δυνατότητα να "παίξεις" και πολύ με τον ήχο του. Δεν έχει κάποιο equalizer ούτε tone. Μόνο ένα volume έχει, αν δεν κάνω λάθος, το οποίο όσο ανεβαίνει αυξάνει και το gain του ενισχυτή. Πέραν αυτού τιποτε άλλο. (Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το τελευταίο, αν κάνω λάθος please διορθώστε με). Ο Laney που σου πρότεινα πιο πριν παρέχει αυτές τις δυνατότητες με λίγα παραπάνω λεφτά. Εγώ θα θυσίαζα την πεταλιερα για να πάω σε έναν καλύτερο λαμπάτο.

Oκ σευχαριστώ και σένα και όλους για τις απαντήσεις.. Θα το σκεφτώ και θα δω τι θα κάνω..

παρε μια gt 8 και ενα πεταλακι για γκαζια που να σ αρεσει και τελειωσες

Ξεκινήσαμε από 250-300 Euro για μεταχειρισμένο πεταλιεράκι ώστε να ψαχτεί το παιδί και να δει τι εστί το κάθε εφφέ (π.χ. τι διαφορά έχει το flanger από το phaser) και καταλήξε να ακούει ότι πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσει "καλό λαμπάτο ενισχυτή" για να βγάλει σωστό ήχο. Φανταστείτε να είχε πει κι όλας τι κιθάρα έχει και τι στυλ σκοπεύει να αρχίσει να παίζει.....

¶κου Axelakos, λίγο ακόμη να μείνεις σε αυτό το thread θα σου πουν όλοι ότι πρέπει να κάνεις setup την κιθάρα (όχι ότι αυτό είναι λάθος) ότι πρέπει να πάρεις αναλογικά πετάλάκια -γιατί οι πεταλιέρες έχουν αφύσικο και ψεύτικο ήχο- και επίσης να αλλάξεις μαγνήτες και να αγοράσεις ειδικά high-end καλώδια. Και βέβαια ακόμη λίγο καλύτερο "καλό λαμπάτο" ενισχυτή.

Όλα αυτά είναι σωστά, αλλά:

Κατά τη γνώμη μου πάρε μια φτηνή πεταλιέρα να αρχίσεις να αισθάνεσαι τι είναι τα διάφορά εφφέ και όταν αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις πούλα την και πάρε αυτό που εσύ μόνο θα ξέρεις ότι σου χρειάζεται.

Δηλαδή άμα πάρεις σήμερα μία GT-6 με 250 Ευρώ νομίζεις ότι του χρόνου δεν θα βρεις να την πουλήσεις 220?

Μην μπερδεύεσαι από την πολύ χαμηλή τιμή. Πριν βγει η GT-8 υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν ότι είναι η top πεταλιέρα ever.

EDIT: Δεν σου προτείνω συγκεκριμένα την GT-6. Kαι οι άλλες που συζητήθηκαν (π.χ η korg) αντίστοιχες είναι.

BOSS GT 8 Rulezzzzzzz!!!!!την εχει ο κι8αριστας μας και κανει τρελα πραγματα!!!!!!!!!!!

Ξεκινήσαμε από 250-300 Euro για μεταχειρισμένο πεταλιεράκι ώστε να ψαχτεί το παιδί και να δει τι εστί το κάθε εφφέ (π.χ. τι διαφορά έχει το flanger από το phaser) και καταλήξε να ακούει ότι πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσει "καλό λαμπάτο ενισχυτή" για να βγάλει σωστό ήχο. Φανταστείτε να είχε πει κι όλας τι κιθάρα έχει και τι στυλ σκοπεύει να αρχίσει να παίζει.....
¶κου Axelakos' date=' λίγο ακόμη να μείνεις σε αυτό το thread θα σου πουν όλοι ότι πρέπει να κάνεις setup την κιθάρα (όχι ότι αυτό είναι λάθος) ότι πρέπει να πάρεις αναλογικά πετάλάκια -γιατί οι πεταλιέρες έχουν αφύσικο και ψεύτικο ήχο- και επίσης να αλλάξεις μαγνήτες και να αγοράσεις ειδικά high-end καλώδια. Και βέβαια ακόμη λίγο καλύτερο "καλό λαμπάτο" ενισχυτή.

Όλα αυτά είναι σωστά, αλλά:

Κατά τη γνώμη μου πάρε μια φτηνή πεταλιέρα να αρχίσεις να αισθάνεσαι τι είναι τα διάφορά εφφέ και όταν αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις πούλα την και πάρε αυτό που εσύ μόνο θα ξέρεις ότι σου χρειάζεται.

Δηλαδή άμα πάρεις σήμερα μία GT-6 με 250 Ευρώ νομίζεις ότι του χρόνου δεν θα βρεις να την πουλήσεις 220?

Μην μπερδεύεσαι από την πολύ χαμηλή τιμή. Πριν βγει η GT-8 υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν ότι είναι η top πεταλιέρα ever.

EDIT: Δεν σου προτείνω συγκεκριμένα την GT-6. Kαι οι άλλες που συζητήθηκαν (π.χ η korg) αντίστοιχες είναι.[/quote']

Mε Korg ax1500g και epiphone valve junior συμφωνείς?? Παιδιά δεν ξέρω τιποτα από effects και έτσι κι αλλιως drums παίζω κυρίως.. Απλά ψάχνομαι.. Και ουτε μπορώ να διαθέσω τρελά λεφτά ούτε και θέλω... Τα πολλά λεφ΄τα τα έδωσα στα τύμπανα....

Mε Korg ax1500g και epiphone valve junior συμφωνείς?? Παιδιά δεν ξέρω τιποτα από effects και έτσι κι αλλιως drums παίζω κυρίως.. Απλά ψάχνομαι.. Και ουτε μπορώ να διαθέσω τρελά λεφτά ούτε και θέλω... Τα πολλά λεφ?τα τα έδωσα στα τύμπανα....

Τι να σου πω...Τον epiphone δεν τον έχω ακούσει αλλά ισχύει αυτό που λέει ο φίλος Vrass παραπάνω. Δηλαδή έχει μόνο ενα volume που όσο το ανοίγεις βρωμίζει κι όλας ο ήχος. Θέλεις λίγο παραπάνω drive? Πρέπει να παίξεις πιο δυνατά. Θέλεις να παίξεις μια καθαρή συγχορδία? Χαμήλωσε το volume στο 3.

Είναι -νομίζω- στα 5 Watt, και μάλλον κάνει αρκετή φασαρία για να ευχαριστηθείς ένταση αν παίζεις σε ένα δωμάτιο, αλλά μαζί με τύμπανα, μπάσο κλπ τα καθαρά ξέχνα τα.

Οχι μοναχός μου τον θέλω για practice... Από τους άλλουσ 2 έχει μεγάλες διαφορές? Σορρυ για τις 1000 ερωτησεις..

¶κου Axelakos' date=' λίγο ακόμη να μείνεις σε αυτό το thread θα σου πουν όλοι ότι πρέπει να κάνεις setup την κιθάρα (όχι ότι αυτό είναι λάθος) ότι πρέπει να πάρεις αναλογικά πετάλάκια -γιατί οι πεταλιέρες έχουν αφύσικο και ψεύτικο ήχο- και επίσης να αλλάξεις μαγνήτες και να αγοράσεις ειδικά high-end καλώδια. Και βέβαια ακόμη λίγο καλύτερο "καλό λαμπάτο" ενισχυτή.

[/quote']

Γιατί δεν πρέπει; :P :P :P

Πάντως άποψή μου είναι, αφού λες ότι το θες για εξάσκηση και αν έχεις καλή κάρτα ήχου, χτύπα 1 di και κανά προγραμματάκι emulation, όχι απαραίτητα amplitube2 ή guitar rig 2 που είναι πανάκριβα, αλλά άλλα πιο φθηνά ή και μερικά τσάμπα (αν θες μπορώ να σου πω 2-3 τέτοια πάρα πολύ καλά για το τίποτα που θα δώσεις). Έτσι θα πειραματιστείς και με διαφόρων τύπων ενισχυτές και καμπίνες, αλλά και με τόνους εφε και θα δεις από μόνος σου. Πράμα που με έως 300¤ ούτε που θα το καταφέρεις!

Σύνολο το πολύ 200-250¤ (μαζί με μια καρτούλα, αν δεν έχεις) και θα είσαι πολύ καλυμμένος για εξάσκηση και θα μάθεις και πως επιδρά το κάθε εφε και οι οποιεσδήποτε αλλαγές στην σειρά στον ήχο σου. :wink:

Συμφωνώ με τον boukaw7 και επαυξάνω ώς εξής:

Το guitar rig 2 έχει demo που απλά δέν σώζει ρυθμίσεις και πρέπει να το ξαναφορτώνεις κάθε μισή ώρα. Κατα τ'άλλα είναι 100% πλήρες. Και τσάμπα υπάρχουν πολύ καλά.

¶ν βάλεις τους οδηγούς asio4all η onboard κάρτα ήχου θα δουλέψει μιά χαρά με ελαχιστότατο latency. Εγώ έχω 1.7 celeron και είμαι μιά χαρά (4-5 msec). ¶ρα σε πρώτη φάση ούτε η κάρτα δέν είναι απαραίτητη.

Και χωρίς DI μπορείς να βάλεις την κιθάρα στο line-in και να πειραματιστείς μιά χαρά.

Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις τώρα χωρίς να δώσεις σέντ. Μετά, αφού μαθεις 5 πράγματα αποφασίζεις και πράτεις, είτε παίρνεις ένα DI και συνεχίζεις ώς έχει, είτε έναν καλό λαμπάτο, είτε πεταλιέρα, είτε πετάλια κλπ.

Τέτοιες λύσεις, επείδη έχω κάτι παραπάνω απο μαύρα μεσάνυχτα απο τέτοια προγράμματα δεν τις είχα σκεφτεί... Κλίνω προς τα αρχικά μου σχέδια βέβαια, αλλά αν μπορείτε πείτε μου περισσότερες λεπτομέρειες... Κάρτα δεν έχω καλό θα ήταν να προτείνετε κάτι.. 'Εχω pentium 4 sta 3.0.... Kosh τι είναι asio4all????... Γιατί αυτά που λες σε πρώτη φάση ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα.....

1-Κατεβάζεις και εγκαθιστάς απο εδώ:

http://www.asio4all.com/

2-Κατεβάζεις και εγκαθιστάς απο εδώ το "GUITAR RIG 2 demo version for PC" (πρέπει να δώσεις εμαιλ για να σούρθει λίνκ):

http://www.native-instruments.com/index.php?id=guitarrig2_us&ftu=f6eb93e3b3e6b7c&flash=9

3.Επιλέγεις στο πάνελ της έντασης να ηχογραφείται μόνο η κιθάρα.

4.Τρέχεις το GUITAR RIG και στις ρυθμίσεις επιλέγεις το asio.

5.Συνδέεις την κιθάρα στο line in (με αντάπτορα μεγάλο καρφί σε μικρό άν χρειαστεί).

6. επιλέγεις κάποιο preset στο GUITAR RIG.

7. δέν έχει 7. Αυτό ήταν!

* Να έχεις χαμηλωμένη την ένταση όταν τα κάνεις αυτά και να ανοίξεις προοδευτικά για να παίξεις. Αν κολλήσεις κάπου εδώ είμαστε.

Eρώτηση: Τα καρφιά που χρησιμοποιεί η κιθάρα είναι μονοφωνικά. Υπάρχει κανένας κίνδυνος για το σύστημα, που το line in στους υπολογιστές είναι στερεοφωνικό;

Eρώτηση: Τα καρφιά που χρησιμοποιεί η κιθάρα είναι μονοφωνικά. Υπάρχει κανένας κίνδυνος για το σύστημα' date=' που το line in στους υπολογιστές είναι στερεοφωνικό;[/quote']
Συνδέω κιθάρα σε DI και από εκεί κατευθείαν με στερεοφωνικό καλώδιο σε ένα laptop, δεν έχω κανένα πρόβλημα... Το καλώδιο κιθάρα-DI είναι επίσης στερεοφωνικό(!). Απλά στον υπολογιστή το 1 κανάλι που μπαίνει έχει το μονοφωνικό σήμα της κιθάρας, το άλλο είναι άδειο.

Με άλλα λόγια καλύτερα να παρεμβάλλουμε τουλαχιστον ένα DI μεταξύ κιθάρας και υπλογιστή. Αν βέβαια υπάρχει κάποια πεταλιέρα ή κάποια προενίσχυση ακόμα καλύτερα. Σωστος;

Βασικά πρέπει να παρεμβάλλουμε DI, πεταλιέρα, προενισχυτή ή έστω ένα πεταλάκι για λόγους αντίστασης εισόδου. Τα line in έχουν συνήθως χαμηλές αντιστάσεις. ¶ν το PC έχει mic-in για μικρόφωνο, τότε η κιθάρα μπορεί να πάει κατ' ευθείαν εκεί.

Κοίτα μπορείς κάλλιστα να πάρεις 1 καλό di και να το περάσεις στην κάρτα σου. Με το asio4all θα ρίξεις την καθυστέρηση.

Λοιπόν 2 τσάμπα προγράμματα αλλά πολύ καλά:

1) simulanalog guitar suite. Μπορεί να σου φανεί τραγικό το interface του, αλλά έχουν πολύ καλό ήχο ( www.simulanalog.org )

2)Freeamp 2 ( frettedsynth.asseca.com/index.html ). Μοιάζει με το amplitube 2 με πολύ καλό interface, καθώς έχει φάτσα πεταλάκια, ενισχυτές και καμπίνες

Ρίξε και μια ματιά αν βρεις το rock amp legends από nomad factory. Μπορεί να είναι παλιό και να μην σου προσφέρει το απίστευτο βαθμό βάθους των ampl2 και gr2 αλλά ίσως είναι και ο καλύτερος εξομοιωτής marshall που θα βρεις.

Και αν στην τελική αρχίσεις και γουστάρεις περίμενε λίγο και πάρε το revalver2 που όπου να ναι βγαίνει! Μάλιστα από κάτι πρώτες εικόνες, είδα ότι μπορείς να επέμβεις ως και στις λάμπες του ενισχυτή και το τι είδους μεγάφωνα θα φοράνε οι καμπίνες και με τιμή πολύ μικρότερη από τα 2 μεγάλα 8O

Edit: Το site για το freeamp2 κάτι έπαθε και δεν μπαίνει στην αρχική σελίδα. Παρόλα αυτά θα μπεις κανονικά από εδώ:

http://frettedsynth.asseca.com/freeamp2/index.html

Ναι ωραία τα plugins της simulanalog...

Επίσης έχω ακούσει (και διαβάσει σε reviews) ότι το Waves GTR είναι καλό (http://www.waves.com/content.aspx?id=93) αλλά δυστυχώς δε μπορώ να το δοκιμάσω στο pc μου αν κ έχω το boxάκι του (τα plugins κρασάρουν).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το έχει 1 γνωστός μου το 2 και μπορώ να σου πω ότι είναι πολύ καλό. Αλλά όπως και τα υπόλοιπα της waves πολύ βαρύ βρε αδερφάκι μου! Αλλά αν είναι να περνάς dry την κιθάρα στο sequencer, να την επεξεργάζεσαι με το gtr και όταν βρεις τον ήχο που σε ανάβει να το κάνεις export και πάλι import ως audio, τότε πολλοί λίγοι στον κόσμο θα καταλάβουν ότι είναι soft. Κάτι σαν το bfd ένα πράμα. Σίγουρα καλύτερο και από το gr2 στα καθαρά, αλλά και από το ampl2 στις παραμορφώσεις. Αλλά όπως προείπα έχει το τίμημά του...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back