- Πόντοι
- 363
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
Γιατί, εγώ που θέλω τον έχω? ???Superfunk είπε:(btw.Γιατι να θελω SRV ηχο,ο SRV ειμαι?.. ;D)
Γιατί, εγώ που θέλω τον έχω? ???Superfunk είπε:(btw.Γιατι να θελω SRV ηχο,ο SRV ειμαι?.. ;D)
Μα ΦΥΣΙΚΑ και παιζει τεραστιο ρολο,αν δεν εχει ηχο στα χερια του ο Σκο ποιος θα εχει ,εγω? ;Dgreekdrums είπε:Ναι αλλα μη μου πεις πως δε παιζει ρολο το touch ενος παιχτη.βλεπεις πως διχος πολλα πολλα ακουγετε σαν νανε φουλ εξοπλισμενος
τι να τον κανεις ρε γκρινιαρη αφου εχεις δικο σου ηχο. (και ειναι μαματος)Γιατί, εγώ που θέλω τον έχω?
Αυτο που θελω να πω εγω, ειναι πως ο ενισχυτης ΔΕΝ ειναι το Α και το Ω. Αν δεν εχεις την καταλληλη κιθαρα, δεν θα παρεις ποτε το ηχοχρωμα που θελεις. Αν θελεις ηχοχρωμα strat και εχεις lp, ποτε δεν θα το πλησιασεις καν, δε μπα να'χεις τον καλυτερο ενισχυτη. Δεν υπαρχει ποιοτικος ηχος, υπαρχει μονο ο ηχος που μας αρεσει ή οχι. Αρα, πως ειναι ο ενισχυτης το Α και το Ω?Superfunk είπε:Sorry αλλα δεν καταλαβα γρι... ,τι σχεση εχει η LP με την strat?
Αυτο που λενε ολοι (και οχι μονο εγω) ειναι οτι ειναι προτιμοτερο να εχεις μια μετρια κιθαρα και εναν πολυ καλο ενισχυτη παρα το αντιθετο,το καλυτερο βεβαια ειναι να ειναι και τα 2 πολυ καλα.
(btw.Γιατι να θελω SRV ηχο,ο SRV ειμαι?.. ;D)
Ή οτι ο καλος ενισχυτης θα αναδειξει πληρως τον "χαρακτηρα" μιας καλης κιθαρας που ειναι το Α & το Ω στον ηχο... ;D ΟΚ τα βρηκαμε ;DSuperfunk είπε:Αντε να τα βρουμε με την προυποθεση οτι θα δεχτεις οτι αφου επιλεξεις την κιθαρα πανω στην οποια θα βασισθεις τοτε ο ενισχυτης ΕΙΝΑΙ το Α & το Ω.. ;D
Καλα τα ειχαμε παει, αλλα τωρα καναμε πισωγυρισμα... ;D Θα απαντησω διπλωματικα:Superfunk είπε:Σαφως αλλα αν αποδεχτεις την strat (π.χ.) ως της αγαπημενη σου & μοναδικη σου κιθαρα τοτε ειναι καλυτερο ενα εχεις μια squier & εναν mesa boogie παρα μια CS & εναν Gorilla....
Nα τ΄αφησω? ;D
Δεν είναι και η καλύτερη σύγκριση αυτή που πρότεινες γιατί στην πρώτη περίπτωση έχεις 2 πολύ καλά μηχανήματα ενώ στη δεύτερη μόνο 1.JIMMYPAP είπε:Kαλυτερα μια cs σε εναν koch των 900 ευρω, παρα μια squier (εαν υποθεσουμε οτι ειναι μια οχι ιδιαιτερα καλη squier) σε εναν boogie των ν χιλιαδων ευρω.
Άστοχη σύγκριση μιας και εξ αρχής μιλάμε για κάτι άλλο: φτηνή κιθάρα σε πολύ καλό ενισχυτή vs. πολύ καλή κιθάρα σε φτηνό ενισχυτή, με τον ήχο να είναι συντριπτικά καλύτερος στην πρώτη περίπτωση. Παρεπιπτόντως, και οι δυο ενισχυτές που αναφέρεις είναι κορυφαίοι, με ηχητική διαφορά που δεν αντιστοιχεί στην διαφορά τιμής τους (εκτός κι αν έχουν everything but the kitchen sink όπως ο Mark V). Είναι απολύτως σαφές και σε μένα πως η ζυγαριά του μπάτζετ πρέπει να γείρει υποχρεωτικά αρκετά έως πολύ προς τη μεριά του ενισχυτή.JIMMYPAP είπε:Kαλυτερα μια cs σε εναν koch των 900 ευρω, παρα μια squier (εαν υποθεσουμε οτι ειναι μια οχι ιδιαιτερα καλη squier) σε εναν boogie των ν χιλιαδων ευρω.
Νομιζω οτι καταλαβες οτι το ΔΙΚΟ σου παραδειγμα (μια και λαθος θεωρησες οτι ο KOCH ειναι "φθηνοτερος" ενισχυτης απο τον Boogie μια και ο μονος λογος που ειναι φθηνοτερος στην Ευρωπη ειναι οτι δεν εχει φορους/δασμους κατι που ο Boogie εχει ) μπερδεψε τα πραγματα.Για να απαντησω γενικοτερα, μονοι σας λοιπον αναιρειτε και το οτι στους ενισχυτες "οτι πληρωνεις παιρνεις". Τελικα ποιος ειναι καλος ενισχυτης? Οχι ο ακριβος, αλλα αυτος που μας αρεσει.
Δεν σου λέω πόσο έκανες τoν Loki να χαρεί .... ;D ;DJIMMYPAP είπε:Σχετικα με το axe (οφφ τοπικ), και το vamp και το pod κανει τις κιθαρες απο 100 εως 4000 ευρω να ακουγονται ιδιες. Αν το θεωρειτε πλεονεκτημα αυτο, κανενα προβλημα απο εμενα.
Πάνω σ' αυτήν την παράγραφο θέλω να εκφράσω τον προβληματισμό μου.Superfunk είπε:ΑΛΗΘΕΙΑ Νο.5: ΟΧΙ ΟΙ ΛΑΜΠΑΤΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΔΕΝ «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ.
Ο βασικος λογος για να παρει καποιος λαμπατο ενισχυτη δεν ειναι για να πλακωνεται στα γκαζια αλλα γιατι σε λογικες εντασεις θα εχει τον ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΚΑΘΑΡΟ ηχο που υπαρχει (για αυτο αλλωστε αγοραζει «λαμπα»),ο ηχος της..πουσαρισμενης τελικης λυχνιας ειναι ωραιος για ...ιστορικους λογους αλλα στον... πραγματικο κοσμο ειναι μαλλον .....γεννημα του...φανταστικου ελληνικου...κινηματογραφου μια και ΠΟΤΕ δεν υπαρχει περιπτωση να παιξετε μαζι με ΑΛΛΟΥΣ ανθρωπους εχοντας ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λαμπτο ενισχυτη πανω απο 10 βαττ στο τερμα.
Σχεδον κανεις κιθαριστας στον πλανητη δεν εχει τους λαμπατους ενισχυτες του στο full,ισα ισα σε οσα stages εχω βρεθει οι ενισχυτες ειναι το πολυ στις «10 η ωρα» και παρολο που δεν ειναι...τιγκα trust me ακουγονται ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
Η προσωπικη μου συμβουλη ειναι οτι για τα περισσοτερα ειδη μουσικης η προτεραιοτητα καποιου αγοραστη θα πρεπει να ειναι ο ΚΑΘΑΡΟΣ ηχος του ενισχυτη σε λογικες εντασεις ,αν δεν εχει καλο ηχο εκει μαλλον μαπα θα ειναι.
Έχω σταματήσει να παίρνω στα σοβαρά κάποιους ανθρώπους εδώ και χρόνια. Ησύχασε.marathon είπε:Δεν σου λέω πόσο έκανες τoν Loki να χαρεί .... ;D ;D