Τι μπάσα έχετε;

Electric Wizard είπε:
Εγώ πάλι αν και καταλαβαίνω σε φιλοσοφικό επίπεδο αυτά που λέτε δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου με τίποτα να παίζω με ένα ελεινό Harley μπάσο πολύ απλά επειδή το θεωρώ απο τα πιο ευαίσθητα όργανα επειδή είναι το πρώτο που χάνεται στη μίξη πχ η σε ένα λαιβ πρέπει να πατάει γερά. Η κιθάρα λόγω του ότι έτσι κ αλλιώς είναι μπροστά μπορεί να παίζει με ότι θέλει. Το μπάσο πρέπει να είναι γίγαντας...
Εάν όμως η ολη φαση ειναι αρκετα χαλαρη ωστε να 'περναει' ακομα και ενα ανισχυρο μπάσο? Δεν θα ηταν τότε, κομψο και ανοιχτόμυαλο εκ μέρους του μπασίστα να ψάξει και να διαλέξει τον ήχο που αρμόζει? Δε θα ηταν κρίμα να έχεις εναν μπασίστα να μπερδεύει το καλόγουστο με την ένταση? Να ξεχνα την αρμονική συνύπαρξη, για μια 9voltη μπαταρία? Να καταστρέφει την χαλαρή μελωδία επειδή ειναι φανατικός με την Maple ταστιέρα & το swamp ash body? Δε θα ηταν πολυ σοφο εκ μέρους ενος μπασίστα να πιασει στα χέρια του ενα ταπεινο κουπί & να βγάλει οτι το ιδιαίτερο διαθέτουν τα καυσόξυλα του και να δώσει εναν ιδιαίτερο τονο στην μουσική? Θα ηταν καλύτερα να ακούσουμε για εκατομυριοστή φορά έναν fender ήχο διοτι ΑΥΤΟΣ ο ήχος 'περνάει'? Πιάστε τα κουπιά και παμε στ'ανοιχτα!!!

Tthawth είπε:
Εάν όμως η ολη φαση ειναι αρκετα χαλαρη ωστε να 'περναει' ακομα και ενα ανισχυρο μπάσο? Δεν θα ηταν τότε, κομψο και ανοιχτόμυαλο εκ μέρους του μπασίστα να ψάξει και να διαλέξει τον ήχο που αρμόζει? Δε θα ηταν κρίμα να έχεις εναν μπασίστα να μπερδεύει το καλόγουστο με την ένταση? Να ξεχνα την αρμονική συνύπαρξη, για μια 9voltη μπαταρία? Να καταστρέφει την χαλαρή μελωδία επειδή ειναι φανατικός με την Maple ταστιέρα & το swamp ash body? Δε θα ηταν πολυ σοφο εκ μέρους ενος μπασίστα να πιασει στα χέρια του ενα ταπεινο κουπί & να βγάλει οτι το ιδιαίτερο διαθέτουν τα καυσόξυλα του και να δώσει εναν ιδιαίτερο τονο στην μουσική? Θα ηταν καλύτερα να ακούσουμε για εκατομυριοστή φορά έναν fender ήχο διοτι ΑΥΤΟΣ ο ήχος 'περνάει'? Πιάστε τα κουπιά και παμε στ'ανοιχτα!!!
Ωραίος...

Tthawth είπε:
Θα ηταν καλύτερα να ακούσουμε για εκατομυριοστή φορά έναν fender ήχο διοτι ΑΥΤΟΣ ο ήχος 'περνάει'? Πιάστε τα κουπιά και παμε στ'ανοιχτα!!!
Εγώ σκεφτόμουν Warwick οχι Fender ;) Μιλάω για μουσική γραμμένη για distortion. Πολύ distortion.

Αυτα τα δυο ειναι ολα κ ολα και ρε μαγκες αυτο το Jack & Danny βγαζει απιστευτο ηχο! Απο ενα Fender Mexico δεν εχει να ζηλεψει τιποτα μα τιποτα απολυτως! Δεν καταλαβαινεις την διαφορα!

Για το αλλο το Warwick τι να λεμε? Απλα respect...

Πρόσφατα πήρα το πολύ φθηνό (στα €190 new - sucker για low budget ευκαιρίες) πολύ μικρό (short scale) και πολύ γλυκό Dean Evo XM και αφού του πέρασα GHS short scale flats, άφησα τους άλλους συμπαίχτες πουρορόκερς μ' ανοιχτό το στόμα.

Και μάζευα μασέλες........

Να και μια πιο πρόσφατη ομαδική:

baxx.jpg

Και αν όλα πάνε καλά σε λίγες μέρες θα έχω και νέο μέλος από τη δεκαετία του 70... 8)

Και Ripper-άκι βλέπω... ωραίος!

Δικός μας είσαι εσύ ;)  ;D

yamaha rbx-170. τι γνωμη εχετε γι αυτο?
(Σχεδόν ένα χρόνο μετά η απάντηση...  ;D )

Προσωπικά, όπως για όλα τα Yamaha: εξαιρετική ποιότητα για τα χρήματά τους...

Προτιμώ όμως το SBV Yamaha μου (που είναι και σπάνιο... ;) )

1)Fender Jazz Bass made in Mexico '97.

Το πρωτο μου και παντοτεινα αγαπημενο,εχω αλλαξει τα παντα πανω του:

Original Jazz Bass '62 μαγνητες

Vintage 70's bridge και κλειδια

Hipshot d-tuner

Big "F" neckplate

White pearl pickguard

Straplocks

Mονο τα ποτενσιομετρα ειναι μαμισια και USA!!!

2)Ηλεκτρακουστικο Vera Cruz

Eιχα παλια το BG29 της Fender αλλα μπροστα στο Vera Cruz δεν πιανει μια :D

Εγώ ρολάρω με Ibanez gsr200, Cort curbow 4FL και Handmade 5ri, φώτος είναι από το 5ρι. Θα ήθελα ένα τζαζ αλλά τώρα περιμένω το κοντραμπάσο μου και δεν παίζει σάλιο.

Schecter Stiletto Diamond Deluxe-4 Olympic White εδώ, ΥΠΕΡευχαριστημένος και του πήρα δωράκι μια Boss ΜΕ-50B (που περιμένω εδώ και 2 μήνες)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back