θορυβος μονου μαγνητη... ΤΕΛΟΣ!

Status
Not open for further replies.
μόλις έκανα την πατέντα και σε strat και τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

εφόσον οι μαγνήτες της είναι 3 και όχι 2 όπως της τελε χρειάζεται κάποιο κόλπο για να μπορέσεις να αποθορυβοποιήσεις και τους 3(η χρειαζεται δεύτερος dummy coil).

αν συνδέσεις το ένα καλώδιο του dummy coil μαγνήτη με μια κόλληση και στους 3,παιρνεις ήχο συνχρονος και απτούς 3 και στην ουσία καταργείται ο πενταθέσιος επιλογέας. :'(

σε περίπτωση που η κιθάρα μας βέβαια είναι S-S-H δεν έχεις πρόβλημα εφόσον δεν έχει hum o humbucker ούτος η άλλος οποτε δεν τον συνδεεις καν 8)

χρειάζεται λοιπόν κάποιο τρικ με το wiring ώστε αναλόγως ποιον μαγνήτη επιλέγεις με τον πενταθέσιο επιλογέα να συνδέεται μόνος του με τον dummy coil(εκτός της 2 και 4 θέσης που θα συνδέονται και οι δυο με τον dummy) ???

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μια ερωτηση αν και μπορει να φανει πολυ χαζη...απλως αναρωτιεμαι!Το ειχα βρει παλιοτερα αυτο το κολπο στο internet αλλα δεν ηξερα αν ειναι αποτελεσματικο!Ο κρυφος μαγνητης δεν "τραβαει" ηχο απο την κιθαρα? :-[ :-X

Τελικα δεν ανεβαζεις κανα δειγμα να δουμε πως ακουγεται ο μονος χωρις θορυβο με την πατεντα σου?  ::)

delta66 είπε:
Αν βαζεις τωρα τοσο γκαζι που δεν "ακουγεται" με τιποτα ο ηχος, τοτε.....
Δεν το ειχα σκεφτει ποτε ετσι, πολυ σωστο...

stavrilian είπε:
Αν βαζεις τωρα τοσο γκαζι που δεν "ακουγεται" με τιποτα ο ηχος, τοτε.....
Δεν το ειχα σκεφτει ποτε ετσι, πολυ σωστο...
πιο είναι το σωστό?

αν θέλεις δηλαδή να ρίξεις ένα σολο με αρκετό gain ετσι ώστε να μπορείς να κάνεις τα legato σου με άνεση δεν έχεις ωραίο ήχο??

αν κατεβάσεις ελάχιστα το volume πράγματι μειώνεται το hum αλλά και το gain οπότε είναι ανούσιο(απλά κατέβασε μια και καλή το gain απτών ενισχυτή).

δεν θα σου πάρει πάνω απο 10 δευτερόλεπτα να το δοκιμάσεις.

Δεν ειμαι σιγουρος πως αυτο εννοουσε ο delta, αυτο τουλαχιστον που καταλαβα εγω ειναι οτι, αν αυτο που θες να παιξεις, απαιτει τοσο gain που να γινεται χαμος απο το hum των μονων, τοτε κατι δεν παει καλα με το παιξιμο σου, ή διαλεξες λαθος κιθαρα.

Προς θεου δεν θελω να πω κατι για σενα!

stavrilian είπε:
Δεν ειμαι σιγουρος πως αυτο εννοουσε ο delta, αυτο τουλαχιστον που καταλαβα εγω ειναι οτι, αν αυτο που θες να παιξεις, απαιτει τοσο gain που να γινεται χαμος απο το hum των μονων, τοτε κατι δεν παει καλα με το παιξιμο σου, ή διαλεξες λαθος κιθαρα.

Προς θεου δεν θελω να πω κατι για σενα!
λάθος κιθάρα διάλεγε τόσα χρόνια ο blackmore που συνήθως έπαιζε με τσίτα το gain η δεν υπήρχαν οι humbuckers το 70?

οι μονοί μαγνήτες έχουν πολύ ιδιαίτερο ήχο και πολύ διαφορετικό από τους humbuckers ακόμη και με high gain ρυθμίσεις

δεν καταλαβαίνω, αν δηλαδή βρεθεί τρόπος (όχι απαραίτητα η πατέντα του dummy coil που έκανα εγώ)να μην έχεις πλέον hum χωρίς να αλλοιώνεται ο ήχος δεν είναι πολύ ευχάριστο και θεμιτό?

delta66 είπε:
Τελικα δεν ανεβαζεις κανα δειγμα να δουμε πως ακουγεται ο μονος χωρις θορυβο με την πατεντα σου?  ::)
ο thomas blug χρησιμοποιει dummy coil,βεβαια απτο αυτο δεν μπορεις να ξεχωρισεις την ελαττωση του hum αλλα μπορεις να καταλαβεις αν αλλαζει ο ηχος των single coil(για μενα δεν αλλαζει)

Αυτο που θελω να πω, ειναι οτι ο μονος σε βαζει σε μια λογικη να μειωσεις gain, ακομα και λογο hum σε ακραιες ρθμισεις, απλα αυτο.

Τωρα αν δεν σου φτανει το gain που προσφερει ενας μονος μαγνητης και θες ακομη περισσοτερο, τοσο ωστε να σου δημιουργει προβλημα, ε τοτε ναι κατι δεν παει καλα με το παιξιμο σου, ή διαλεξες λαθος κιθαρα.

Προφανως και δεν συνεβαινε αυτο με τον blackmore!

αν δηλαδή βρεθεί τρόπος (όχι απαραίτητα η πατέντα του dummy coil που έκανα εγώ)να μην έχεις πλέον hum χωρίς να αλλοιώνεται ο ήχος δεν είναι πολύ ευχάριστο και θεμιτό?
Σιγουρα ειναι θεμιτο, αλλα αμφιβαλω ως προς το κατα ποσο μπορει να συμβει αυτο χωρις να αλλοιωνει τον ηχο...

Υ.Γ ειμαι μεγαλος φαν του συνδιασμου μονου με αρκετο γκαζι, απλα εμαθα να ζω με το hum!!!!

stavrilian είπε:
Αυτο που θελω να πω, ειναι οτι ο μονος σε βαζει σε μια λογικη να μειωσεις gain, ακομα και λογο hum σε ακραιες ρθμισεις, απλα αυτο.
αυτό δεν προσπαθούμε να γλιτώσουμε(αν γίνετε βέβαια)?τι συζητάμε τόση ώρα?

Τώρα αν δεν σου φτάνει το gain που προσφέρει ένας μονός μαγνήτης και θες ακόμη περισσότερο, τόσο ώστε να σου δημιουργεί πρόβλημα, ε τότε ναι κάτι δεν πάει καλά με το παίξιμο σου, ή διάλεξες λάθος κιθάρα.
το gain μου φτάνει μια χαρά αλλά δεν μου αρέσει το hum,

γιατί πρέπει σώνει και καλά να κάνω λάθος?

Ο eric clapton που παίζει με noiseless δεν ξέρει τι του γίνετε λες?

Προφανώς και δεν συνέβαινε αυτό με τον blackmore!
τι δεν συνέβαινε ακριβώς? δεν έπαιζε με single coil?δεν έπαιζε με αρκετό gain η δεν είχε hum?

Σιγουρα ειναι θεμιτο, αλλα αμφιβαλω ως προς το κατα ποσο μπορει να συμβει αυτο χωρις να αλλοιωνει τον ηχο...
εγώ έχω μάθει στην ζωή μου να μην αμφιβάλω αλλά να δοκιμάζω

στο συνιστώ .

White δεν διαφωνω καθολου μαζι σου,ομως η...απουσια...θορυβου τελικα επηρεαζει τον ΚΑΘΑΡΟ ηχο του μονου (αυτο που πολυ σωστα εκανες το εχω κανει και εγω πριν απο χρονια και οντως δουλευει...ομως ΑΛΛΑΖΕΙ τον καθαρο ηχο..)

Βεβαια εγω ειμαι...ψυχοπαθης.. :) και με ενοχλει ακομα και το SHIELDING !! (αληθεια το λεω...οι...θωρακισμενες κιθαρες μου ακουγονται...αψυχες....)

Φανταζομαι ομως οτι για οσους κιθαριστες αγαπανε τα γκαζια και την περισσοτερη ωρα παιζουν βρωμικα η μοντα σου ειναι πολυ εξυπνη... ;)

να σε καλά superfunk αν και δεν το λέω για αν ακούσω μπράβο αλλά για να νιώσουν και άλλα παιδιά (καλοπροαίρετα παιδία) την ίδια χαρά που ένιωσα και εγώ με το αποτέλεσμα και να κάνουν αυτό που αγαπούν πιο ευχάριστα.

να παίζουν μουσική

στο παρακάτω βίντεο ο scott henderson παίζει με το noiseless σύστημα του suhr και τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά δεν ακούγεται διαφορά στον ήχο (όπως θα δείτε έχει push pull knob και παίζει με hum και χωρίς για να διαπιστωσουμε αν υπάρχει διαφορά)

πιθανότατα αυτό το σύστημα να είναι καλύτερο απτήν δική μου(πολύ παλιά…) πατέντα βεβαια.

http://www.youtube.com/watch?v=b3O1t_mLNC8

dkall είπε:
http://www.thomann.de/gr/electro_harmonix_hum_debugger.htm

Πατας το κουμπακι , εχεις βζζζζζζ  ,  ξαναπατας το κουμπακι , δεν εχεις βζζζζ και

περιπου 95% του ηχου σου

(για οσους βαριουνται τις μοντες)
αν το εχεις δοκιμασει και ειναι καλυτερο απο οτιδηποτε αλλο τοτε ναι.

Σκεφτηκες μηπως αναγκαστηκε να παιξει με noiseless, οπως και τοσοι αλλοι?

Για μενα οι noiseless ειναι ενα εξαιρετικα χρησιμο εργαλειο, αλλα δεν ειναι το real thing, πως να το κανουμε? και που ξερεις, ισως εχω δοκιμασει και γω  ;)

Πραγματικα, δεν πιστευω πως εχει νοημα να το συνεχισω, αν οντως σε ενοχλουσε τοσο το hum, τοτε πολυ καλα εκανες και σκεφτηκες μια λυση, (ασχετα αν προυπηρχε) και πολυ καλα θα κανουν οσοι την εφαρμοσουν  :)

stavrilian είπε:
Σκεφτηκες μηπως αναγκαστηκε να παιξει με noiseless, οπως και τοσοι αλλοι?
αυτό δεν σου λέω βρε κούκλε μου?πως αναγκαστικα να ψαχτώ με διάφορους τρόπους για να γλιτώσω τον θόρυβο όπως χιλιάδες άλλοι κιθαρίστες?(+τoν eric clapton)

ΑΠΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΗΛΩΣΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΩ ΗΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ ΤΟ HUM!!!

ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟΥΣ KINMAN!!!

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΕ 2 ΚΙΘΑΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ Ο ΗΧΟΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΟΜΠΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΤΩΝ FENDER NOISELESS Η ΤΩΝ KINMAN!!!!!!!!!!

Ελληνικά μιλάω ρε παιδιά.. έλεος δηλαδή

(πως είναι δυνατόν να επιμένει με τέτοιο σθένος για το αντίθετο,κάποιος που δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ?)

ΥΓ : μην με παρεξηγήσεις stavrilian,

δεν εχω κάτι προσωπικό μαζί σου (αντίθετος είσαι συμπαθέστατος)αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να έχει ακλόνητη θέση για κάτι που φαντάζεται και δεν έχει καν δοκιμάσει(η έχει δοκιμάσει στο περίπου με παρεμφερή προϊόντα) .

Η αποψη μου ειναι η εξης .

Διαλεγουμε ολοι , απο τους υπαρχοντες μαγνητες , αυτους που θεωρουμε οτι

ταιριαζουν στο υφος μας , στο στυλ μας κλπ.  και φυσικα οι περισσοτεροι εχουμε  και 2-3 κιθαρες με διαφορετικους μαγνητες  . Τις κιθαρες μας λοιπον τις βαζουμε σε διαφορετικους ενισχυτες  με διαφορετικα πεταλακια και εχουμε και διαφορα preset  για καθε κομματι .

Τωρα αν μπει και κατι αλλο στην αλυσιδα και εχει και αυτο μια διαφοροποιηση του ηχου 2-3%  Εεεεεε  δεν εγινε και τιποτα βρε αδελφε !!!!!

για οσους εκαναν custom  :o μαγνητες αυτο μπορει να δημιουργησει  προβλημα

για ολους τους αλλους...........

οποιος σκεφτεται να κανει την πατεντα η απλα να την δοκιμασει θα παει στην κολαση ;D ;D

φτου κακα.. ;D

Λοιπον, ας το παρουμε λιγο στο χιουμορ, γιατι σαν να παραβαρυνε το κλιμα στο forum.

Ειναι σαν να μου λες, "φιλε εχω μια φοβερη και τρομερη γκομενα, αλλα εχει μικρο στηθος ρε γαμωτο, και σκεφτομαι να την ψησω να τα κανει σιλικονατα", εγω σου λεω "καλα τα σιλικονατα αλλα δεν ειναι ωραια στο χερι ρε συ, παυουν να ειναι τα ιδια..." και συ μου απαντας "πώς δεν ειναι τα ιδια ρε συ, τα ιδια ειναι απλα μεγαλυτερα!!!"

Αν λοιπον για σενα ειναι ιδια, τοτε εισαι ΟΚ, για μενα ομως που δεν ειναι ιδια (δεν χρειαζεται να τα πιασω για να το ξερω, ξενερωνω μονο και μονο που εχουν σιλικονη) ειτε θα μεινω με τα μικρα ειτε θα αλλαξω γκομενα και θα βρω μια με μεγαλυτερο στηθος ;)

Τελικά όπως καταλάβατε τα βυζιά σε αυτόν τον κόσμο είναι το Α και το Ω.

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back