Θα δίνατε στο παιδί σας μια κιθάρα σας για να μάθει να παίζει;

Νεκτάριος Κοντολέων

Nekkon

Gretsch addict
Πόντοι
1,038
Με αφορμή το εξής βίντεο που είδα από That Pedal Show:

Ο Dan Steinhardt έχει προφανώς ΔΕΚΑΔΕΣ κιθάρες, πολλές από τις οποίες δεν ξόδεψε ούτε φράγκο για να αποκτήσει. Θέλει ο 15χρονος γιος σου να μάθει κιθάρα. Γιατί να μην πάρει μια από τις κιθαράκλες που έχεις στο stand για να μάθει;
Έχει λίγους μήνες που δείχνω στον έναν από τους δύο γιους μου να παίζει κάποια πράγματα. Μόλις προχωρήσαμε από το μεγεθος 3/4, του έδωσα μια δική μου. Και δεν έχω πολλές, τρεις είναι όλες κι όλες. Αλλά χαλάλι στον μάγκα και μακάρι να μάθει να παίζει να του τις δώσω όλες.
Κι ερωτώ: Θα δίνατε στον γιο σας όργανο σας; Ή απαγορεύεται;;;

Η πρώτη μου ακουστική κιθάρα ήταν μια fender των 250 ευρώ την οποία αγόρασα το 2002. Τώρα είναι σε λίγο άσχημη κατάσταση, όμως τις τελευταίες μέρες τριγυρίζει στο κεφάλι μου η σκέψη να την πάω σε μάστορα να μου τη φτιάξει, ώστε να συμπεράνω αν είναι αρκετά καλή για να τη φυλάξω για τον γιο μου (τώρα είναι τριών) αν αποφασίσει στο μέλλον να ξεκινήσει. Αν είχα πολλές κιθάρες (είτε ακριβές είτε φτηνές), πιστεύω θα του έδινα όποια θα έκρινα ότι είναι αρκετά καλή για πρώτη κιθάρα ή θα τον έβαζα να δοκιμάσει ώστε να αποφασίσει μόνος του ποια του αρέσει περισσότερο.

Οπότε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε καινούρια αν υπάρχουν playable κιθάρες στο σπίτι.

Φαντάζομαι πως αν είχα παιδί θα χα μεγαλύτερα προβλήματα από το να του δώσω μια κιθάρα μου :LOL:, αλλά θα έκανα αυτό που έκανε και αυτός.
Θα του έπαιρνα μια squier ή μια epiphone.....ή κάτι τέτοιο μέχρι να μάθει τουλάχιστον.

Εγώ του έδωσα ένα αρμόνιό μου, έπαιξε λίγο και έκανε και λίγα μαθήματα, μετά βαρέθηκε, του το ζητάω πίσω χρόνια που το θέλω και δεν μου το δίνει, δεν το βγάζει από το δωμάτιό του :ROFLMAO:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back