Τα Μεροκάματα της μουσικής σκηνής

killbill

Μέλος
Πόντοι
28
παιδιά να ρωτήσω κάποια πράγματα για να είμαι προετοιμασμένος.

Ίσως δουλέψω σε ξενοδοχείο ή σε μια ταβέρνα παίζοντας εγώ αρμόνιο και μια τραγουδίστρια να με συνοδεύει.

Θέλω να ρωτήσω κάποιον που έχει σχετική εμπειρία:

Τι αμοιβές παίζουν πάνω κάτω στην αγορά; πόσο σε ξενοδοχείο και πόσο σε ταβέρνα; με την ώρα γίνεται η συμφωνία;

ευχαριστώ

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  Ειναι πολυ σημαντικο να μας πεις ΠΟΥ βρισκεσαι - σε ποια περιοχη της Ελλαδας. παιζουν μεγαλες αποκλισεις.... η Θεσσαλονικη πχ εχει χαμηλοτερα μεροκαματα.

Επαρχία (Γιάννενα) και ψάχνω σε:

ξενοδοχείο ή ταβέρνα ή νυχτερινό μαγαζί.,

απλά μια πολύ γενική ιδέα ήθελα να έχω για καθένα από τα 3 παραπάνω μην πάω και αδιάβαστος!!

υπόψιν παίζω πλήκτρα (γιατί έχω ακούσει ότι υπάρχουν και διαφορες στην αμοιβή ανάλογα το όργανο)

vangelisorfas είπε:
Όλα αυτά είναι σχετικά, αλλά περίπου 100-150 ευρώ όλη τη βραδιά!
  Σαν ΠΟΛΥ αισιοδοξο το ακουω το ποσο....

Αναλογα με την εμπειρια σου παντως. Αν δεν εχεις ξαναδουλεψει συμβιβασου με 50 - 60 ευρω. Αν εχεις εμπειρια, μαλλον δε χρειαζεσαι συμβουλες απο μας. τοτε βεβαια πας σε 70 - 100.  Παραπανω πολυ δυσκολα, ΜΟΝΟ για πολλες ωρες προγραμμα.... και μιας και δεν εχετε μπουζουκι αποκλειεται να παει για ξενυχτι η δουλεια οποτε και δεν παιζουν παραπανω φραγκα.

Αλλα με την κριση που εχουν τα μαγαζια και τα 100 δεν τα παιρνεις ευκολα... πρεπει να ειστε πολυ καλοι και οι δυο και να εχει και πελατεια το μαγαζι. Οχι τοσο να ειναι πολλη οσο το να ξερεις να κρατησεις την καλη  πελατεια....

killbill είπε:
Επαρχία (Γιάννενα) και ψάχνω σε:

ξενοδοχείο ή ταβέρνα ή νυχτερινό μαγαζί.,

απλά μια πολύ γενική ιδέα ήθελα να έχω για καθένα από τα 3 παραπάνω μην πάω και αδιάβαστος!!

υπόψιν παίζω πλήκτρα (γιατί έχω ακούσει ότι υπάρχουν και διαφορες στην αμοιβή ανάλογα το όργανο)
Γιαννενα=φοιτητες

Φοιτητες=πρωταριδες

πρωταριδες=παιζω για 20 ευρω και τα ποτα μου και φερνω και τους φιλους μου

Πιστεψε με...δουλευω 4-5 χρονια στην πολη...

50 και αν...

Αν τα Γιαννενα (που δεν τα ξερω) ειναι σαν τη Θεσσαλονικη τοτε ο warwickplayer εχει ενα δικιο.... αλλα δεν ειναι απολυτο. δηλαδη:

Γιαννενα = φοιτητες αλλα ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ. παιζουν κι αλλα μαγαζια.

φοιτητες = πρωταρηδες αλλα ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ. υπαρχουν και φοιτητες αρκετα εμπειροι μουσικοι

αν μιλαμε για τελειως πρωταρηδες παμε στα 20 - 30. Αν υπαρχει μια εμπειρια παμε στα 40 - 50. Αν εισαι επαγγελματιας ισχυουν οσα εγραψα πριν.

santso 4 είπε:
  Γιαννενα = φοιτητες αλλα ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ. παιζουν κι αλλα μαγαζια.
Φυσικά...

Κανεις ενα live και την ιδια μερα-ωρα-στιγμη υπαρχουν ακομη 6 ακουστικα live,οταν λεω ακουστικα εννοω ακουστικη κιθαρα φωνη..μην φανταστειτε υπερπαραγωγη...

Και οσο καλος και να ειναι ο φοιτητης...20-30 ευρω του λενε...ειδικα σε ηλικιες 18-20...

Εχω ακουσει απιστευτα πραγματα φετος...

warwickplayer είπε:
Εχω ακουσει απιστευτα πραγματα φετος...
καλα σιγουρα, τα πραματα ειναι σκ@Τ@... αλλα 18-20 χρονων τι παραπανω να ζητησει και τι παραπανω να αποδωσει?

Οταν λεω υπαρχουν κι αλλα μαγαζια εννοω κυριως με ελαφρολαικο προς λαικο προγραμμα κι οχι ριταριτακια.... Μαγαζια που θα μαζεψουν πελατεια 40-45 και πανω που θα ανοιξει και κανα μπουκαλι και που θελει να ακουσει πιο δυσκολα τραγουδια και πιο καλοπαιγμενα - τραγουδισμενα. Αυτου του ειδους τον πελατη πρεπει να εισαι τουλαχιστον σε καποιο βαθμο επαγγελματιας για να ανταπεξελθεις. Ε,αυτος ο επαγγελματιας ΔΕΝ θα παει για 20-30, πως να το κανουμε.... ::)

santso 4 είπε:
Οταν λεω υπαρχουν κι αλλα μαγαζια εννοω κυριως με ελαφρολαικο προς λαικο προγραμμα κι οχι ριταριτακια.... Μαγαζια που θα μαζεψουν πελατεια 40-45 και πανω που θα ανοιξει και κανα μπουκαλι και που θελει να ακουσει πιο δυσκολα τραγουδια και πιο καλοπαιγμενα - τραγουδισμενα. Αυτου του ειδους τον πελατη πρεπει να εισαι τουλαχιστον σε καποιο βαθμο επαγγελματιας για να ανταπεξελθεις. Ε,αυτος ο επαγγελματιας ΔΕΝ θα παει για 20-30, πως να το κανουμε.... ::)
Ισχυει..και υπαρχουν..αν θελει ο φιλος να μου στειλει ενα pm να του προτεινω και 1-2-10 μαγαζια..απλα και σ αυτα τα μαγαζια που περιγραφεις και οντως παιζουν φιλοι πολυ καλοι μουσικοι..και εκει ακομη πανω απο 60ρι δεν παιζει..αν θες 100ρια και,τοτε παμε για μπουζουκια μερια...

Ε,ναι... για 100αρι δυσκολα. για 80αρι συζητιεται αλλα....

ΑΛΛΑ πρεπει να ξερεις να το κερδισεις.  Υπαρχουν περιπτωσεις που το αφεντικο θα εδινε 60 - 70 και παει ενας τραγουδιστης και του ζηταει 100 - 120+  και το αφεντικο τελικα τα δινει.... γιατι ξερει οτι ο συγκεκριμενος θα κρατησει τον κοσμο ειτε με την αξια του (σα φωνη,ερμηνεια ρεπερτοριο και συμπεριφορα) ειτε με τις δημοσιες σχεσεις του (αν και αυτο δεν μπορει να κρατησει πολλες βραδυες).

santso 4 είπε:
 Υπαρχουν περιπτωσεις που το αφεντικο θα εδινε 60 - 70 και παει ενας τραγουδιστης και του ζηταει 100 - 120+  και το αφεντικο τελικα τα δινει.... γιατι ξερει οτι ο συγκεκριμενος θα κρατησει τον κοσμο ειτε με την αξια του (σα φωνη,ερμηνεια ρεπερτοριο και συμπεριφορα) ειτε με τις δημοσιες σχεσεις του (αν και αυτο δεν μπορει να κρατησει πολλες βραδυες).
Πας σε νοοτροπια κλαρινου τωρα...

Πραγματικη ιστορια

"Ροκαδικο" περυσι μονο με κιθαριστα και πληκτρα,που ο πληκτρας ειναι μερος του φορουμ,drum machine στα πληκτρα samplariσμενα μερη κλπ...

και 5 τραγουδιστες....

οχι ρε συ, τι κλαρινο? απλα λεω οτι η μεση τιμη για επαγγελματιες σε μετρια μαγαζια ειναι 50 - 70 ευρω. Παραπανω πρεπει να εισαι πολυ καλος και να δει το αφεντικο οτι θα ερθει κοσμος ΕΙΔΙΚΑ για σενα.

santso 4 είπε:
οχι ρε συ, τι κλαρινο? απλα λεω οτι η μεση τιμη για επαγγελματιες σε μετρια μαγαζια ειναι 50 - 70 ευρω.
Στα Γιαννενα για ημι-επαγγελατιες να το πω,γιατι ο επαγγελματιας χτυπα και ΙΚΑ..μην το ξεχναμε αυτο...Οι τιμες ειναι 40-50...60 αν εισαι πολυ πολυ καλος και αναντικαταστατος..

Και μιλαμε για 4ωρο προγραμμα ετσι...οχι δυο δυομιση ωρες...

οχι ρε συ, τι κλαρινο?
Γιατι τι εχουν τα κλαρινα?? Αν βγαινει το μεροκαματο...μια χαρα ειναι.

Ειχα παρει μερτικο απο χαρτουρα το 1987 (αλλες εποχες  ::) λιγο πριν παω φανταρος) σε ενα κεφαλοχωρι (Σκουλικαρια) στα ορεινα της Αρτας 250000 δραχμες (αγοραζες τοτε μια γκαρσονιερα..)

Οι πληρωμές που παίρνουμε εμείς είναι 300 ευρώ το λιγότερο (5 άτομα μπάντα όπου τα 50 τα κρατάει η manager) με 600 το περισσότερο (μέχρις στιγμής) για Αθήνα και για επαρχία πάμε κοντά στα 800-900! Για 2μισάωρο πρόγραμμα....

ρε παιδιά διευκρινήστε κάτι

σε όλες τις παραπάνω αμοιβές αναφέρεστε σε ταβέρνα όπου με πρόγραμμα που ξεκινάει ας πουμε 9 και τελειώνει 12; ή σε νυχτερινό μαγαζί όπου ξεκινάς γύρω στις 11 και τελειώνεις τις 6 το πρωί;

σε ξενοδοχεία τι γίνεται; ξέρει κανείς; ας πουμε ένας πιανίστας που θα παίξει από τις 8 μέχρι τις 10-11?

funky_bassman είπε:
Οι πληρωμές που παίρνουμε εμείς είναι 300 ευρώ το λιγότερο (5 άτομα μπάντα όπου τα 50 τα κρατάει η manager) με 600 το περισσότερο (μέχρις στιγμής) για Αθήνα και για επαρχία πάμε κοντά στα 800-900! Για 2μισάωρο πρόγραμμα....
ΜΗΠΩΣ θελετε ντραμμερ μεγαλε;(Αθηνα μερια) Αμα περνετε οσα λες -αναλογα κει τι μουσικη παιζετε -και ποσο συχνα ειναι τα live τοτε ειστε super !!!!!!!!

Trending...

Νέα θέματα

Back