TSotir είπε:
Γιατι τι εχουν τα κλαρινα?? Αν βγαινει το μεροκαματο...μια χαρα ειναι.
εννοειται πως ειναι και γ@μω τα οργανα.... ειτε βγαινει το μεροκαματο ειτε οχι. εγω ομως αλλου αναφερομουνα. Κατα βαση σε (ημι)λαικες μουσικες σκηνες με κιθαρα - μπουζουκι ή πληκτρα - μπουζουκι ή σκετα πληκτρα ή και τα τρια μαζι.
σε ξενοδοχεία τι γίνεται; ξέρει κανείς; ας πουμε ένας πιανίστας που θα παίξει από τις 8 μέχρι τις 10-11?
απο....30 μεχρι 120 και βαλε.... Εχω δει απο ολες τις περιπτωσεις. Για να βγει ενας μπουσουλας ομως, υπολογισε 50-60 ευρω. Τοσα πρεπει να ζητησει καποιος που ξερει να παιζει καλα αλλα δεν εχει μεγαλη εμπειρια στα παταρια. Αν δεν εχει εμπειρια και ΔΕΝ ξερει να παιζει και σπουδαια, παμε στα 30 - 40.
Για να το ξεκαθαρισουμε ομως, παιζουν πολλα πραματα ρολο. Συγκεκριμενα:
- ποσο κυριλε ειναι το ξενοδοχειο.
- τι εποχη ειναι και που στην Ελλαδα. Αλλα λεφτα δινουν στην Κρητη αλλα στη Θεσσαλονικη. Αλλα το 15αυγουστο αλλα αρχες Ιουνη.
- ποσο επαγγελματιας ειναι ο πληκτρας.Παιζει στα δακτυλα το ελαφρολαικο ρεπερτοριο? Τραγουδαει κιολας καλα? αν ναι,το κασε ανεβαινει. Αν δεν τραγουδαει και παιζει ορχηστρικα ελαφρα, βοσσου αρλετες κλπ ισα ισα για υποκρουση, τι να ζητησει?
- τι οργανο εχει ο πληκτρας.Δεν μπορεις να γυρεψεις εκατο ευρω παιζοντας με οργανο των 250.
- τι πελατεια εχει το καταστημα? ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ η πελατεια ή ειναι να φαμε και να φυγουμε? ο πελατης θα τα ακουμπησει μονο αν α)μερακλωσει β)ειναι ψωνιο / φιγουρατζης / λεφτας γ)και τα δυο.
- ποσο πισω κανει ο μουσικος στο μεροκαματο? Εχω δει παιχταραδες να παιζουν για πενταροδεκαρες (30 - 40 κι οποτε τα παρει) μονο και μονο επειδη φοβουνται να διεκδικησουν κατι περισσοτερο, και μετριους να παιρνουν 80-100 γιατι ΚΑΠΩΣ καταφεραν να χωθουν ή να εκμεταλλευτουν συγκυριες.
Και διαφορα αλλα. Παντως ΚΑΝΕΙΣ δε θα δωσει πανω απο 50 για καποιον που υποπτευεται οτι "τον εχω δεν τον εχω να παιζει,το ιδιο αποτελεσμα". Αν μαλιστα παψει να υποπτευεται και
σιγουρευτει γι αυτο, τοτε δε θα δωσει μία βεβαιως βεβαιως.... ;D