Suno Studio - Η αρχή του τέλους;

Εγώ πιστεύω ότι στις τέχνες γενικά, θα πάρει είκοσι, τριάντα, πενήντα χρόνια..,
Το Photoshop έκανε περίπου 6-7 χρόνια για να διαλύσει την υπάρχουσα (τότε) αγορά...Σε ετούτα τα μαραφέτια, δίνω κάνα χρόνο και μπορεί να πέφτω και έξω.:cool: Καλύτερο το ΑΙ δεν θα είναι, εύκολο, φτηνό, γρήγορο, σίγουρα.

Εγώ έλεγα για πιο μικρά πράγματα. Digital Hendrix.. digital Beatles (και με νέα τραγούδια!) σίγουρα θα παίξει! :) Ούτως ή άλλως οι τεράστιες συναυλίες είναι σόου όχι μουσική. Με τόσους αυτοματισμούς πολλές φορές δεν παίζουνε/τραγουδάνε καν.

. Το ΑΙ, στη σημερινή του μορφή, έχει σοβαρά δομικά προβλήματα που το καθιστούν ασύμφορο και μη βιώσιμο μακροπρόθεσμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΙ είναι η ενεργειακή της ακόρεστη πείνα. Δεν μιλάμε απλώς για ρεύμα. Μιλάμε για Data Centers που καταναλώνουν ενέργεια ίση με μικρές πόλεις, μόνο και μόνο για να "εκπαιδεύσουν" ή να "τρέξουν" ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο.

Η εκπαίδευση γίνεται όλο και πιο ακριβή. Όπως ακριβώς και με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) όπου το κόστος συντήρησης και αποθήκευσης είναι ο κρυφός "βραχνάς", έτσι και στην ΑΙ το κόστος συντήρησης των servers και η αέναη κατανάλωση ενέργειας δεν πρόκειται να αντισταθμιστούν από το κέρδος. Πρόκειται για μια επένδυση που δίνει ψηφιακό προϊόν με τεράστιο πραγματικό κόστος.

Τι θα συμβεί όταν όλοι έχουν πρόσβαση σε εργαλεία ΑΙ και η παραγωγή περιεχομένου (κείμενα, εικόνες, κώδικας) εκτοξευθεί στο άπειρο; Θα υπάρξει υπερπαραγωγή περιεχομένου που θα γίνει άμεσα άχρηστο.

Όταν το "τέλειο" περιεχόμενο μπορεί να παραχθεί από έναν αλγόριθμο σε δευτερόλεπτα, η αξία του ίδιου του περιεχομένου, και κατ' επέκταση, η επένδυση που έγινε για να δημιουργηθεί ο αλγόριθμος, θα καταρρεύσει. Οι εταιρείες θα βρεθούν με δισεκατομμύρια επενδεδυμένα σε μια τεχνολογία που παράγει μόνο θόρυβο.

Η ΑΙ δεν υποκαθιστά, αλλά υπονομεύει την ουσία της δημιουργίας.

Οι επενδύσεις σήμερα στρέφονται αποκλειστικά στους αλγορίθμους. Αυτό σημαίνει αποεπένδυση από τον πρωτογενή τομέα (χειρωνακτική εργασία, γεωργία, υποδομές) και από την ουσιαστική έρευνα και τις τέχνες. Γιατί να χρηματοδοτήσεις έναν νέο ζωγράφο ή έναν επιστήμονα που θα κάνει 10 χρόνια να ανακαλύψει κάτι, όταν μπορείς να "μιμηθείς" το αποτέλεσμα με το ΑΙ;

Αυτό είναι καταστροφικό: Χωρίς ουσιαστική ανθρώπινη επένδυση στην κριτική σκέψη, την πρωτογενή έρευνα και το περιβάλλον, η ΑΙ απλά ανακυκλώνει ό,τι ήδη υπάρχει. Θα χάσουμε την ικανότητα για πραγματική, ρηξικέλευθη καινοτομία – αυτή που δεν μπορεί να προβλεφθεί από κανένα μοντέλο.

Η ΑΙ μοιάζει με μια "φούσκα" που παράγει ψηφιακό χρυσό με τεράστιο ενεργειακό κόστος, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφει τις βάσεις της ανθρώπινης δημιουργίας και της οικονομίας (Πρωτογενής Τομέας). Η τελική της αξία, αν δεν αλλάξει ριζικά το μοντέλο, θα είναι αρνητική για την κοινωνία και ασύμφορη για τις ίδιες τις εταιρείες.

Μέσα σε αυτή τη νύχτα έκατσα μόνος μου και έγραψα ένα ραπ που είχα μέσα μου, ελπίζω να σας αρέσει
Προβολή συνημμένου 52475
ρε ειναι ωραιο αυτο! ξερεις τον Sin Boy?
Για εμενα, και δε με νοιαζει να ανοιξω μπιφ,,,,
Ο Πρωτος που, εκανε τη Τραπ,,,... Σουξέ!!!

Eγώ πάλι του ζήτησα αυτά "85 bpm, intimate atmosphere, experimental, layered textures, exotic percussion, ethnic instruments" και μου έβγαλε ένα ωραίο τσιφτετέλι... Το πήγα μετά στον https://moises.ai/, διαχώρισα τα όργανα και κράτησα αυτά που με ενδιαφέρανε. Ο Holystone ανέφερε ότι και το Logic (δεν το ήξερα...) το κάνει, απλά ο Μωησής διαχωρίζει περισσότερα. Διαχώρισα π.χ. 1ες 2ες φωνές ώστε να τις επεξεργαστώ καλύτερα. Omnisphere για τα χαλιά, Kontakt για τα ethnic όργανα (Duduk, tablas, santur...) et Voila!!!
τα οργανα που αλλαξες, κατεβασες τα midi αρχεία και το εκανες; σου πετυχε η εξαγωγη midi? εννοω το αποτελεσμα!
Υγ. Εκτος κι αν εγραψες τα μουσικα μερη, απο την αρχη με τα vst σου.

Last edited:
τα οργανα που αλλαξες, κατεβασες τα midi αρχεία και το εκανες; σου πετυχε η εξαγωγη midi? εννοω το αποτελεσμα!
Υγ. Εκτος κι αν εγραψες τα μουσικα μερη, απο την αρχη με τα vst σου.
Κανένα midi αρχείο. Ένα αρχικό mp3 από Suno (είμαι στη free version). Μετά πήγα στον Μωϋσή και διαχώρισα σε πολλαπλά wav. Τα έβαλα στο Garageband και έπαιξα με Omnisphere και Kontakt τα υπόλοιπα. Δεν άλλαξα όργανα, αφαίρεσα και πρόσθεσα.

Εμείς στο noiz είμαστε μουσικαραδες. Η ΑΙ θα μας κάνει τα εννέα δύο.🤣😍😍

σε free κατασταση;
3 ευρώ/μήνα....Το Logic το κάνει επίσης, κάποιος εδώ μέσα είχε πεί ότι το κάνει και το Cubase. Δεν έχω προλάβει να συγκρίνω ποιότητες. Ο Moises πάντως διαχωρίζει περισσότερα όργανα από το Logic (πχ το Logic τη φωνή τη βλέπει σαν ένα, ο Moises μπορεί να δει πρώτες-δεύτερες....

Το Studio One το κάνει?
Πάντως το τραγουδάκι πού "έφτιαξα" πιο πάνω τα σπάει. Θα το κάνω επίσημο release. Μη μου το πάρει κανείς. Θα σας λιώσουν οι δικηγόροι μου στις αγωγές 🤣 Πίσω ώρες!

Πατησα το cancel subscription και αυτοματα μου λεει, 14 το μηνα αντι 28. Iσως σας ενδιαφέρει

Πατησα το cancel subscription και αυτοματα μου λεει, 14 το μηνα αντι 28. Iσως σας ενδιαφέρει
Πολλά είναι.
Απο αυτά που ακούω,πές του να κατεβάσει και άλλο την τιμή.
Τι διάολο,περιπλανόδιος μικροπωλητής το προγραμμάτισε και αρχίζει το σκόντο όταν πάς να φύγεις?
Σάν να μου φαίνεται οτί από την εκδοχή του να εξαλείψει τους μουσικούς,στο τέλος θα ζητάει 2 ευρώ για να πάρει τυρόπιτα.

Λήξη συναγερμού παιδιά.
Δέν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο.
Eκτός τον αισθητικό.
Θα ακούμε το Go West να το τραγουδάει ο Lemmy και το Ace of Spades οι Pet shop boys.

Εκεί που έκανα και 50 ώρες για να γράψω και να μαστεράρω ένα κομμάτι μέχρι να το βάλω στο Noiz. Ορίστε. Νοικοκυρεμένα πράγματα. Το άλλο Σάββατο θα γράψω δίσκο ολόκληρο.

Εκεί που έκανα και 50 ώρες για να γράψω και να μαστεράρω ένα κομμάτι μέχρι να το βάλω στο Noiz. Ορίστε. Νοικοκυρεμένα πράγματα. Το άλλο Σάββατο θα γράψω δίσκο ολόκληρο.

Μπορείς να πάρεις την ιδεα και να την φερεις στα μετρα σου. Να παιχτεί με αληθινά όργανα κλπ, να βάλεις το προσωπικό σου στοιχείο ... είναι άλλο ένα εργαλείο για όποιον έχει ταλέντο. Ο υπόλιποι απλά θα ασχολούντε με την προτροπή.

Η μουσική παραγωγή πάντα είχε εργαλεία που στην αρχή θεωρούνταν "cheat":

• το DAW αντί για μπομπινόφωνο
  • το quantize αντί για φυσικό timing
  • τα synth presets αντί για sound design
  • τα sample libraries αντί για live όργανα
  • τα drum machines αντί για drummer
  • τα autotune .... χαμός είχε γίνει.
Κανείς πλέον δεν θεωρεί ότι αυτά είναι απάτη — είναι απλώς εργαλεία της εποχής.

Το AI είναι άλλο ένα εργαλείο. Δεν αντικαθιστά εσένα — απλώς σου δίνει υλικό για να το διαμορφώσεις. Κάποιοι θα μείνουν στο αυτόματο, και θα φαίνεται! Κάποιοι θα το χρησιμοποιήσουν με αποψη, που επίσης θα φαίνεται.
Ετοιμαστείτε, διότι σε λίγο θα έχετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη να σε δικάσει ένας δικαστής ΑΙ παρα ένας άνθρωπος, που μπορεί να έχει ξενυχτίσει, να έχει νέυρα γιατί έφαγε χυλόπιτα, να του θυμίζεις κάποιον συμφοιτητή που του έφαγε τη γκόμενα ... και μπορεί να ξεσπάσει σε εσένα.
Ακόμα και στα ιατρικά θέματα θα εμπιστεύεσαι το ΑΙ και όχι τον άνθρωπο. Ήδη τις δύκολες εγχειρίσεις τις κάνουν με ρομποτική.
Και το σπουδαιότερο, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση, νομίζω ότι θα είναι καλύτερο από τους πολιτικάντηδες. ;) Εκεί πάει το πράγμα.

Η μουσική ξεκίνησε από την ανάγκη του ανθρώπου αν εκφραστεί και πάντα αυτός θα είναι ο πρωταρχικός σκοπός της.

Στην πορεία φτάσαμε να πρέπει να είσαι σπουδαγμένος και να ζεις στη Νέα Υόρκη για να σε πάρει σοβαρά κάποιος.

Ίσως με το AI εκδημοκρατίζεται (εκτός από τη γνώση) και η τέχνη.

Η μουσική ξεκίνησε από την ανάγκη του ανθρώπου αν εκφραστεί και πάντα αυτός θα είναι ο πρωταρχικός σκοπός της.

Στην πορεία φτάσαμε να πρέπει να είσαι σπουδαγμένος και να ζεις στη Νέα Υόρκη για να σε πάρει σοβαρά κάποιος.

Ίσως με το AI εκδημοκρατίζεται (εκτός από τη γνώση) και η τέχνη.
To θέμα είναι πως θα ζήσουν αυτοί στη Νέα Υόρκη μετά τον εκδημοκρατισμό. Τσάμπα σπούδαζαν και έλιωναν στα μπαρ από το πρωϊ για να γίνουν κάποιοι στη μουσική. Ας έρθουν εδώ που θέλουμε και χέρια για παραγωγή. Κανείς δε χάνεται. :ROFLMAO:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back