Suno Studio - Η αρχή του τέλους;

Ανεβάζω 2 φωτογραφίες που έφτιαξα (για κάποιο project) μέσα σε 5 λεπτά, δωρεάν!!!
Ήθελα ένα concept που να συμβολίζει τη δύναμη με τη χάρη. Ζήτησα λοιπόν να μου φτιάξει παλαιστές sumo που να χορεύουν τη λίμνη των κύκνων, χωρίς κάποιο περίπλοκο prompt. Φανταστείτε ότι κάτι τέτοιο δε υπάρχει έτοιμο σε καμμία φωτοθήκη, η παραγωγή και επεξεργασία του θα ήθελε πολύ χρόνο και πραγματικά μεγάλο κόστος (που θα έβρισκες 5-6 χοντρούς παλαιστές και Ιάπωνες, να τους ντύσεις με φούστες και να τους βάλεις σε ένα θέατρο για φωτογράφιση...)
Είναι τέλειο? Όχι βέβαια αλλά πια ξέρεις πώς να το φτιάξεις!

Attachments

• Lucid_Realism_sumo copy.jpg
    Lucid_Realism_sumo copy.jpg
    1.2 MB · Εμφανίσεις: 0
  • Lucid_Realism_A_dramatic_ultraphotorealistic_cinematic_image_d_2 copy.jpg
    Lucid_Realism_A_dramatic_ultraphotorealistic_cinematic_image_d_2 copy.jpg
    350.8 KB · Εμφανίσεις: 0
Ο @marathon είναι spot-on, που λένε. Έτσι ακριβώς.
😇 😇 😇 Είμαι ένα βήμα από τη σύνταξη....Ένα μέρος μου εύχεται να ήμουν 10-15 χρόνια μικρότερος για να ασχοληθώ με όλο αυτό το λούνα παρκ που εμφανίζεται. Θέλει όμως πολύ διάβασμα και επενδύσεις (που δεν φαίνονται) για να παράξεις πραγματικά στιβαρό αποτέλεσμα. Το άλλο μου μέρος (το πιο σοβαρό), λέει ΦΑΚ ΟΦΦ!!!! Κάνε μόνο πλάκα!!
Θα ανεβάσω σύντομα το πρώτο έργο μου με ΑΙ υποβοήθηση...εκεί να δείτε πλάκα που έκανα!!!

Του εδωσα καποια ριφ, που ''φαινονται'' και αυτο μου εκανε τα δικα του.
Απλα λιτα και απεριττα

Πως γινεσαι παιχταρας και φιρμα:cool:
Kάνε ένα καινούγιο θέμα και εξήγησε λίγο τη διαδικασία που ακολούθησες. Νομίζω ότι είναι χρήσιμο (από εδώ και πέρα θα το βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας με τον ένα ή άλλο τρόπο) και θα βοηθήσει ο ένας τον άλλο. Θα ανεβάσω και εγώ ένα που έφτιαξα.

Βασικα δεν εχω κανει τιποτα ακομη,
Πηρα καποια κοματια που ειχα ετοιμα {σχετικα) και τα εβαλα να μου τα κανει cover.
Τιποτα αλλο.
Παντα στο free.

Ε, διάβασα το thread και είπα να μπω στη σελίδα για να καταλάβω τι παίζει. Λοιπόν. Η όλη διαδικασία μου πήρε 3-5 λεπτά. Έγραψα στο gemini τι θέλω και μου έγραψε τους στίχους, μετά περιέγραψα το τραγούδι πως στο θέλω στο αντίστοιχο πεδίο. Σας παραθέτω τα δεδομένα που έδωσα και το αποτέλεσμα.

¨- γράψε μου στίχους στα αγγλικά που να μιλάνε για πουλιά που δεν είχαν φωνή αλλα ούρλιαζαν και ο κόσμος ξεσηκώθηκε ενάντια στην καταπιεσμένη κυβέρνηση που δρούσε υπό φιλολαϊκό καπιταλιστικό προσωπείο και ένας χοντρός βιολιστής έπαιζε και κατέρρεαν οι ουρανοξύστες των εταιρειών και ο θεός γελούσε. για να φτιάξω τραγούδι στο suno

Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και δυναμικό concept! Εδώ είναι μερικοί στίχοι στα Αγγλικά, χωρισμένοι σε τμήματα (Verse, Chorus, Bridge), που προσπαθούν να αποτυπώσουν την σουρεαλιστική και επαναστατική ατμόσφαιρα που περιέγραψες:

🎶 The Screaming Silent Birds 🐦
Verse 1
The birds of the city, they flew on the wire, Not a chirp, not a song, just a silent, cold fire. They had no vocal cords, but a noise in their throat, A desperate, sharp sound that the weak government wrote Off as just wind, as the market's soft sigh, While wearing the mask of the Populist Lie. "For the people, for profit," the false slogan rang, And down in the alleys, the silent birds sang—

Chorus
Oh, the scream, it erupted from throats made of glass, A primal, pure fury that couldn't quite pass Unnoticed this time, no, the concrete would shake! The people looked up and they started to wake. The Skyscrapers trembled, the corporate steel bent, As a sound not of music, but anguish, was sent Through the cold, empty heart of the capitalist scheme, Fueling the fire of a revolutionary dream!

Verse 2
Then out from the shadows, a figure appeared, A chubby old fiddler, whose presence was feared By none but the powerful, the slick men in suits. He pulled at the strings, not for melodies' roots, But a screeching cacophony, wild and undone, A soundtrack to chaos, beneath the cold sun. As his bow sliced the air, and the fiddle would cry, The corporate towers crumbled against the dark sky.

Bridge
The glass and the mortar, they rained down like tears, A century of greed disappearing in fears. And high above the smoke, where the blue turned to grey, A booming sound echoed the death of the day. A deep, rumbling laugh from a force unseen, The Architect chuckled at what had just been. The God of the forgotten, who finally saw The downfall of kingdoms built purely on awe.

Έκανα τα lyrics κόπυ πάστε και στο style έγραψα : Ambient with rock metal elements and an operatic section with children's voices of a chorus and electric violin solo and song changes from 4/4 to 5/4

Τσάμπα μου φαίνεται 50 χρόνια, σπούδαξα, έπαιξα, έστησα μουσική. Μα δε μου το έλεγε κανένας δηλαδή, με αφήσατε να παιδεύομαι αφού τα ΚΣΕΡΑΤΕ; :ROFLMAO:

Τα σχόλιά μου. Εντάξει, είναι ξεκάθαρα εντυπωσιακό να βγεί αυτό γράφοντας ότι κατέβαινε στο μυαλό μου χωρίς σκέψη γιατί πραγματικά όταν έγραφα τα δεδομένα έγραφα τελείως αυθόρμητα. Βέβαια, δεν έκανε όλα όσα του είπα, προφανώς δεν έχει τη δυνατότητα ακόμα ή μπορεί αν την έχει στην πλήρη έκδοση. Μου είναι ξεκάθαρο το ότι άμα δουλέψω με αυτό πιο εκτενέστερα στην επι πληρωμής έκδοση, θα μου δώσει τρελή βάση για να δουλέψω και να εκμεταλλευτώ τις γνώσεις ενορχήστρωσης που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια και να προσθέσω δικά μου πράγματα και ήχους από τη συλλογή μου και είμαι σίγουρος ότι η φάση με τα μουσικά προγράμματα θα γίνει στο μέλλον πιο integrated. Αφού το DAW σου μοιραία θα σου δίνει τις δυνατότητες μέσα. Και θα δουλεύουμε ούτως ή άλλως αποκλειστικά με πλατφόρμες.

Δεν ξέρω αν με φοβίζει η με εξιτάρει, πάντως είναι το πιο γρήγορο δημιουργικό πράγμα που έκανα στη ζωή μου, η διαδικασία ήταν αστραπιαία.

Μήπως όμως δεν είναι το αποτέλεσμα με ΑΙ όπως μας την έχουμε πει και την έχουμε αντιληφθεί.

Μήπως τελικά ετοίμασαν την ΑΙ και η ΑΙ είναι ψέμα και καλλιεργούν εκατομμύρια ανθρώπους - ταλέντα κλωνοποιώντας τους και εκπαιδεύοντας τους και τους έχουν σκλάβους σε ένα νησί, μουσικούς, τραγουδιστές και μέσω κβαντομηχανικής επεξεργασίας του χρόνου από την εξωγήινη τεχνολογία του Ροσγουελ μας δίνουν τόσο γρήγορα αποτέλεσμα το οποίο επιτυγχάνεται στη διάστασή τους πολύ πιο αργά από ότι εμείς το λαμβάνουμε? Το θέμα θέλει διερεύνηση και χρειαζόμαστε απαντήσεις.

Last edited:
Ωραίο ρε cos μπράβο
Σας το έχω πει ότι είμαι ο καλύτερος, το ξέρετε και ενίοτε μου δίνεται η ευκαιρία να το αποδεικνύω ξανά. Και στο AI, o cos_dr είναι εγγύηση ποιότητας και αξιοπιστίας. ΑΙ τώρα, πάω να ξαπλάρω. :ROFLMAO:

Πάρτε άλλη μια μουσική παραγωγή που έκανα μόλις,
αυτή τη φορά με το κινητό στον καναπέ.

Έχω κατουρηθεί με το συμπάθειο από τα γέλια :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Κυριολεκτικά πλέον γίνεται μουσικός παραγωγός και η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ. Μουσικές παραγωγές με τη ΣΕΣΟΥΛΑ. :ROFLMAO:

Τα όργανα, το τέμπο, το κλειδί, τη σύνθεση....τα περισσότερα μπορώ να τα φανταστώ πώς γίνονται. Αυτές τις φωνές...πώς τις κάνει?

Μόνο μια παρατήρηση, μην φτιάχνεις ελληνικά τραγούδια!!
Μα.... Εκεί είναι όλη η πλάκα 🤣

Eγώ πάλι του ζήτησα αυτά "85 bpm, intimate atmosphere, experimental, layered textures, exotic percussion, ethnic instruments" και μου έβγαλε ένα ωραίο τσιφτετέλι... Το πήγα μετά στον https://moises.ai/, διαχώρισα τα όργανα και κράτησα αυτά που με ενδιαφέρανε. Ο Holystone ανέφερε ότι και το Logic (δεν το ήξερα...) το κάνει, απλά ο Μωησής διαχωρίζει περισσότερα. Διαχώρισα π.χ. 1ες 2ες φωνές ώστε να τις επεξεργαστώ καλύτερα. Omnisphere για τα χαλιά, Kontakt για τα ethnic όργανα (Duduk, tablas, santur...) et Voila!!!

Attachments

Εγώ προτείνω να φτιάξουμε νέο θεσμό. Να επιμεληθεί η διαχείριση τη δημιουργία των NOIZ GRAMMY AWARDS. Αν και όλοι ξέρουμε ποιος θα σαρώσει τα βραβεία, ε; :ROFLMAO:

Θα σου απαντήσω για το χώρο που "ζωγραφίζεις" που ξέρω καλύτερα γιατί από Suno είμαι "μυρωδιάς" όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα από ότι βλέπω...βλέπω αρκετά κοινά στους 2 χώρους στη μεθοδολογία δημιουργικής διαδικασίας.
Πριν 2-3 χρόνια (όταν είχα πάρει μυρωδιά ότι κάτι τρέχει), είχα δεί μια δουλειά ενός Γερμανού φωτογράφου που είχε φτιάξει μια σειρά "φωτογραφιών" με ιστορικά πρόσωπα που τράβαγαν selfie τον εαυτό τους και τους ακόλουθους τους. Προφανώς το αποτέλεσμα είχε τεχνικά θέματα (σήμερα δεν έχει) αλλά...αυτό που είδα τότε ήταν ότι κάποιος....με πιτζάμες...χωρίς να κουνηθεί από το σπίτι του...χωρίς πανάκριβο εξοπλισμό....χωρίς κόστη casting, μοντέλων κλπ....είχε μια ιδέα και ΑΝΕΤΑ έπαιρνε το 1ο βραβείο στο φεστιβάλ διαφήμισης στς Κάννες!!!!!
Αυτός που πάτησε το κουμπί, έχει μια ιδέα που (μπορεί) κανένας να μην έχει σκεφτεί και τη βλέπει να δημιουργείται!!! Προσωπικά με τη σχέση μου με το Suno (της μιας βδομάδας)...το Suno μου δίνει κάποιες ιδέες που δεν θα είχα σκεφτεί (ένας κιθαρίστας δεν μπορεί να σκεφτεί σαν σαξοφωνίστας ή κάτι αντίστοιχο...), συντελεστές - συμπαίκτες που δεν θα είχα ποτέ, απίστευτα φωνητικά...Μιλάω πάντα από τη θέση του ερασιτέχνη, δεν μπορώ εύκολα να μπώ στα παπούτσια ενός επαγγελματία αλλά δεν μπορώ να κλείνω και τα τα μάτια σε αυτό που έρχεται.
Όπως έγραψα και παραπάνω...Τα εργαλεία εμείς τα καθοδηγούμε. Οι κακοί θα παράγουμε κακή μουσική (ή οτιδήποτε), οι μέτριοι μέτρια και οι καλοί άριστη.

Εγώ πιστεύω ότι στις τέχνες γενικά, θα πάρει είκοσι, τριάντα, πενήντα χρόνια.., είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι το AI να είναι απλά καλύτερο μακράν από οτιδήποτε θα μπορεί να παράξει ένας άνθρωπος. Τουλάχιστον ένας μουσικός μπορεί να παίξει λάιβ .. Όπως και πριν 100 χρόνια μόνο αυτό θα μείνει :) Σε ζωγραφική όμως, γλυπτική, γενικά σε μη παραστατικές τέχνες.. τέλος ! :)

Αν σκεφτεί κανείς όμως ότι η πρωτοκαθεδρία του AI δεν θα ισχύει μόνο στις τέχνες, αλλά και στην οικονομία, και στην επιστήμη, και παντού άλλου, .. και το ποιοι θα ελέγχουν το AI, σε συνδυασμό με ότι ως είδος θα έχουμε AI, πυρηνικές βόμβες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, και είμαστε ακόμη στο στάδιο που σκοτώνουμε ο ένας τον άλλο.. το λιγότερο που θα μας απασχολεί θα είναι η μουσική.

Σαν ενασχόληση υποθέτω έχει να κάνει με το τι αρέσει στον καθένα. Πχ εγώ προτιμώ να προσπαθώ εκατοντάδες ώρες και να ζωγραφίζω μέτρια, παρά να πατάω prompts και να γίνεται digital. Αλλά πολύς κόσμος φτιάχνει υπέροχα έργα και στο κομπιούτερ. Το ίδιο θα γίνει και με τη μουσική, ένα εργαλείο παραπάνω, και οι μουσικοί θα είναι κάτι σαν DJ/social media personalities. ;)

Last edited:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back