- Πόντοι
- 343
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
+1Είναι ξεκάθαρα προσωπικό το θέμα, μιας και έχει να κάνει με το πώς θέλεις να δουλεύεις ΕΣΥ.
+1Είναι ξεκάθαρα προσωπικό το θέμα, μιας και έχει να κάνει με το πώς θέλεις να δουλεύεις ΕΣΥ.
Μου αρέσει στο One πάντως πως ανοίγουν όλα πολύ γρήγορα. Στο sonar και που άλλαζα επεξεργαστή φαίνονται τα χρόνια του στο άνοιγμα των plug-ins. Στο Studio Οne μου αρέσει που όταν διαλέγω κανάλι με VST μου ανοίγει αντίστοιχα μπροστά μου και η οθόνη ελέγχου του, όταν αλλάζω κανάλι μου βγαίνει το αντίστοιχο. Η δομή του save των songs επίσης πολύ καλή. Είναι η σύγκριση που κάνω τώρα με το Sonar που με κάνει να εντυπωσιάζομαι.εχω τουλάχιστον 8 χρόνια να καταπιαστώ με studio one.
Αντίθετα έχω ζωντανές όλες τις εκδόσεις cubase από 11 έως 13 στον υπολογιστή.
Με αγαπημένη την 12.
Και την 11, μια χαρά ήταν.
Η 13 έχει μερικές αλλαγές στο εμφανισιακό που δεν ήταν απαραίτητο να γίνουν.
Φυσικά υπάρχουν καινούργια λειτουργικά πράγματα, αλλά αυτά δεν τα χρησιμοποιείς στην καθημερινότητα, όπως το περιβάλλον, όπου εκεί οι αλλαγές σε ενοχλούν.
Οπότε χρησιμοποιώ όποια βολέψει.
Αλλά θεωρώ κάθε νέα έκδοση μια σημαντική μικρή κοσμογονία.
όχι, δεν έχω φρέσκια έκδοση.Μου αρέσει στο One πάντως πως ανοίγουν όλα πολύ γρήγορα. Στο sonar και που άλλαζα επεξεργαστή φαίνονται τα χρόνια του στο άνοιγμα των plug-ins. Στο Studio Οne μου αρέσει που όταν διαλέγω κανάλι με VST μου ανοίγει αντίστοιχα μπροστά μου και η οθόνη ελέγχου του, όταν αλλάζω κανάλι μου βγαίνει το αντίστοιχο. Η δομή του save των songs επίσης πολύ καλή. Είναι η σύγκριση που κάνω τώρα με το Sonar που με κάνει να εντυπωσιάζομαι.
Πάντως μου είναι πολύ κατανοητό μέχρι στιγμής και δουλεύω γρήγορα, δουλεύει ωραία με το Νοvation και το μόνο που ψάχνω είναι πως όταν πειράζω τα Volume level των καναλιών βλέπω πως οι διακυμάνσεις μου είναι 0,3 - 0,4 db και άμα κουνήσω λίγο πιο δυνατά ανεβαίνουν πάλι. Δεν κοίταξα ακόμα το manual αν έχει ρύθμιση, στο Sonar ήταν από defalt πιο ευαίσθητο, ανέβαζα με διάστημα 0,1 db
Aν ξέρεις κάτι, που υπάρχει ρύθμιση, θα ψάξω να βρώ.
Είναι πολύ πιο ανταποκρίσιμα στο φόρτωμα τα plug in και τώρα επειδή είναι το δεύτερο κομμάτι που προσπαθώ να γράψω σε αυτό και χρησιμοποιώ πολλά βαρία VST γιατί στο πρώτο που δοκίμασα έγραψα με το φυσικό Synthesizer και ένα δυο light vst του προγράμματος και 2-3 samples (που by the way, έχει πολύ καλή διαχείριση του drag & drop και του auto -stretching για samples).όχι, δεν έχω φρέσκια έκδοση.
Το σοναρ δείχνει την ηλικία του.
Ήδη από χρόνια τώρα το θεωρούσα άξιο πρόγραμμα, αλλά τραγικά πίσω από τις νέες εκδόσεις των άλλων.
Όλοι το στηρίζουν φανατικά βέβαια λόγω του τσάμπα.
Σήμερα το 13 ή το 12 κάνει πράγματα που τα άλλα ούτε να το σκεφτούν κάν.
Από εκεί και πέρα μετράει τό πόσες εγκατεστημένες άδειες υπάρχουν εκεί έξω αλλά και η δυνατότητα να μεταφέρεις υλικό από το ένα πρόγραμμα στο άλλο χωρίς δυσκολία.
Ούτως η άλλως όλα αυτά τα μεγάλα DAWs είναι απείρως παραμετροποιήσιμα ακόμα και στο layout και ανάλογα με το πως και ακόμα και με πόσες οθόνες τα δουλεύεις.
Και βασικά όλα υπάρχουν και δεν τα ξέρουμε γιατί αυτά τα προγράμματα λίγοι τα χρησιμοποιούν στο 100%
Πρέπει να διαβάσεις πολύ για να βρεις όλες τις συντομεύσεις και όλες τις δυνατότητες, ακόμα και με macro λογική. Θέλει πολλές ώρες και δεν τα χρειαζόμαστε και όλα αυτά.
Παίδες σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τις απαντήσεις σας.
Τελικά αγόρασα το cubase 13 artist.
Θα αρχίσω να το μαθαίνω σιγά σιγά.
Δε με ενδιαφέρει ούτε λέω πως υπάρχει καλύτερο. Μοιράζομαι την εμπειρία μου με το δικό μου.δυστυχώς το καλύτερο πρόγραμμα είναι αυτό που ξέρεις να χρησιμοποιείς καλύτερα και κάθε μέρα.
Από την άλλη αγαπητέ μου η άποψή μου είναι ότι τα 3+1 μεγάλα προγράμματα (pro tools, logic, cubase+ ableton) κρατάνε καλά την αγορά σε επαγγελματικό επίπεδο και δεν θα χάσεις με κανένα από αυτά.
Φυσικά εμείς οι ερασιτέχνες θα μπορούμε να βολευόμαστε με ο,τιδήποτε άλλο, σημερα η αγορά και η τεχνολογία είναι προσβάσιμη στο καθένα.
Και ας μην αρχίσουμε ξανά όχι το σοναρ είναι το καλύτερο και το hardware είναι το καλύτερο.
Αν σήμερα το καλύτερο είναι το προτουλς εγώ δεν θα κάτσω να χάσω 1-2 χρόνια να φτάσω στο ίδιο επίπεδο με το cubase. Την πέρασα τη φάση με το σοναρ όταν αποφάσισα κάποτε να αγοράσω κανονικά cubase. Και έκτοτε κάθε χρόνο ανανεώνω
δεν το λεω σε σένα, το λεω σε δυνητικούς αντιρησίες.Δε με ενδιαφέρει ούτε λέω πως υπάρχει καλύτερο. Μοιράζομαι την εμπειρία μου με το δικό μου.
Κάπως έτσι τη πάτησα κι εγώ Π.Χ. αγόρασα Προ τουλς, έφτυσα αίμα να τα σετάρω γιατί το μαγαζί που μου τα πούλησε δεν με ήπιε πως είναι έκδοση ΒΕΤΑ και δεν έπαιζαν στα τότε Γουίντοους, μετά κάποιος με ήπιε να με δώκει σπασμένο το Κιου και δεν ήξερα που παν τα 4, ποτέ δεν το μπόρεσα, τελικά έβαλα το δωρεάν κέικ, που με θύμιζε κάτι από Προ τουλς και στο τέλος κατέληξα πως είναι πιο ξεκούραστο, να πηγαίνω σε ένα στούντιο και να παίζω μουσικούλα, παρά να τσακώνομαι με κουμπιά και οδηγίες χρήσεωςδυστυχώς το καλύτερο πρόγραμμα είναι αυτό που ξέρεις να χρησιμοποιείς καλύτερα και κάθε μέρα.
Από την άλλη αγαπητέ μου η άποψή μου είναι ότι τα 3+1 μεγάλα προγράμματα (pro tools, logic, cubase+ ableton) κρατάνε καλά την αγορά σε επαγγελματικό επίπεδο και δεν θα χάσεις με κανένα από αυτά.
Φυσικά εμείς οι ερασιτέχνες θα μπορούμε να βολευόμαστε με ο,τιδήποτε άλλο, σημερα η αγορά και η τεχνολογία είναι προσβάσιμη στο καθένα.
Και ας μην αρχίσουμε ξανά όχι το σοναρ είναι το καλύτερο και το hardware είναι το καλύτερο.
Αν σήμερα το καλύτερο είναι το προτουλς εγώ δεν θα κάτσω να χάσω 1-2 χρόνια να φτάσω στο ίδιο επίπεδο με το cubase. Την πέρασα τη φάση με το σοναρ όταν αποφάσισα κάποτε να αγοράσω κανονικά cubase. Και έκτοτε κάθε χρόνο ανανεώνω
Ρε τι έχουμε πάθει, να ανοίγουμε ένα θέμα για τεχνικά να βγάλουμε καμιά άκρη πάνω στο θέμα ή να μάθουμε κάτι ή να πάρουμε μια ιδέα, ή να συγκρίνουμε λειτουργία και να μπαίνει ο συμφορουμίτης και να λέει τον πόνο του και πως αναγκάστηκε να πάει σε στούντιο και πόσο είναι ξεκούραστο.Κάπως έτσι τη πάτησα κι εγώ Π.Χ. αγόρασα Προ τουλς, έφτυσα αίμα να τα σετάρω γιατί το μαγαζί που μου τα πούλησε δεν με ήπιε πως είναι έκδοση ΒΕΤΑ και δεν έπαιζαν στα τότε Γουίντοους, μετά κάποιος με ήπιε να με δώκει σπασμένο το Κιου και δεν ήξερα που παν τα 4, ποτέ δεν το μπόρεσα, τελικά έβαλα το δωρεάν κέικ, που με θύμιζε κάτι από Προ τουλς και στο τέλος κατέληξα πως είναι πιο ξεκούραστο, να πηγαίνω σε ένα στούντιο και να παίζω μουσικούλα, παρά να τσακώνομαι με κουμπιά και οδηγίες χρήσεως
Δεν θα με πιεις εσύ τι να κάμνω, άντε μη σε φέρω κανά Κατάρ-Κ στη κεφάλα, ντάξει?Αυτό να κάμεις.
Εγώ πιστεύω πως στη φόρμα που είμαι τώρα άμα με χτυπήσεις θα κάνεις κάνα διάστρεμμα στον καρπό και εγώ θα νομίζω πως με χάιδεψες? έχασα 15 κιλά και έχω γίνει γουρούνι, μου λένε και οι συνάδελφοι μπράβο, ο Κώστας που ξέραμε, που τον βλέπεις και αλλάζεις πεζοδρόμιο? Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι να μην πειράζεις τον Καταρράκτη, αρκετά τον νευριάζω εγώ που όμως δεν καταφέρομαι προσωπικά σε αυτόν ποτέ, αυτός και που το κάνει και με λέει ξεφτίλα μουσικό δε με πειράζει γιατί τον αγαπάω.Δεν θα με πιεις εσύ τι να κάμνω, άντε μη σε φέρω κανά Κατάρ-Κ στη κεφάλα, ντάξει?
Νομίζεις πως επειδή πέρασες κάποτε έξω από ένα ρινγκ, έμαθες και μποξ? Ρε θα σε τσακίσω στους γρόθους λαίμαι
Σεβαστό, εμένα βέβαια αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές μου συμβαίνει το αντίθετο.Ποτέ δέν εκτιμούσα την presonus σάν εταιρία και ιδιαίτερα μετα την αγορά κάρτας ήχου που μου την είχε παίξει σε έναν χρόνο μέσα.
Εχω κολλήματα,δεκτόν,τα οποία όμως βασίζονται σε προσωπικές εμπειρίες.
Προσωπική εμπειρία βέβαια είναι οτι ούτε κάρτα ήχου της Steinberg θα έπερνα.
Oταν πάμε στα DAWs,μιλάμε για την εταιρία που έφτιαξε τα Vst's και ένα περιβάλλον που καθιερώθηκε στην μουσική βιομηχανία και τους μουσικούς.
To studio one,που πραγματικά εχω δουλέψει ελάχιστα και όχι σε δικό μου μηχάνημα,δέν μου κάνει αίσθηση να το δουλέψω ούτε απο το interface.Δέν με εμπνέει.Σάν εφαρμογή για android μου φέρνει.
Το λέω αυτό έχοντας δουλέψει Reason και FL Studio για μερικά χρόνια,τα οποία βρίσκω πιό ελκυστικά.
Απο την εμφάνιση και μόνο,έχει φάει Χ απο εμένα.
Logic στο macbook,Cubase στο Pc,ποιός έχασε την τύχη του για να την βρείς εσύ.