Presonus Studio One 5 Pro. Γνωμες

@npap Είναι λιγο περίεργο που θίγεσαι επειδή λέω κάτι για το cakewalk. Και ειναι περιττό τώρα να κάτσω να δικαιολογούμε για το τι είπα. Γιατι θα βγούν αλλα τόσα σχόλια και πάλι θα απαντάω. Δεν νομίζω οτι είσαι ερασιτέχνης πάντως. Απλά ειναι τα πράγματα, αν βγάζεις λεφτά είσαι επαγγελματίας. Δούλεψε και με το audacity. Εγώ πρόβλημα δεν εχω. Εγω την εμπειρία μου σας είπα, καθώς και τι βλέπω στο νετ για το πρόγραμμα. Αν νομίζετε οτι αυτό το "διαμάντι" που έφυγε απο την gibson και τα καλά παιδιά στην bandlab τό δίνουν δωρεάν γιατί μας αγαπάνε, τότε τι να πώ. Η αποψή μου ειναι η εξης. Το πρόγραμμα δεν το αγόρασε καμια σοβαρή εταιρία γιατί έχει προβλήματα και έχει μείνει πίσω μια 10ετία. Η bandlab το πήρε και το δίνει δωρεάν γιατί θέλει να τραβήξει άτομα στην πλατφόρμα της. Αυτη την στιγμή δεν νομίζω ούτε οι ίδιοι να ξέρουν πως θα το εκμεταλευτούν. Προς το παρών ανενεώνεις κάθε 6μηνο η χρόνο(δεν θυμάμαι) απλά δωρεάν. Και βλέπουμε.

O murray όπως και κάθε επαγγελματίας σε τέτοιο επίπεδο δουλεύει με αυτα που ξέρει γιατί δεν εχει χρόνο να μάθει ενα daw από την αρχή. Και μπορεί και να του κάνει του ανθρώπου. 

Το οτι κάτι δεν συνέβει σε μενα ειναι εντελώς ακυρο επιχείρημα. Βλέπω προβλήματα στην cubase που ουτε καν ήξερα οτι υπάρχουν. Τι να πώ οτι λένε μαλακίες επειδή δεν έχει συμβεί σε μένα. Ή να αρχίσω να υπονοώ οτι τρέχει πειρατικά γιαυτό δεν παίζει σωστά το πρόγραμμα. 

Τεσπα η αποψή μου και το τονίζω αφου σας πειράζει, ειναι οτι δεν κάνει το cakewalk για μένα. Όποιος διαβάζει τα σχόλια και ενδιαφέρεται δωρεάν ειναι ας το δοκιμάσει. Είναι ομως ενα πάρα πολύ καλό daw σε free. Όπως και το tracktion. Τώρα αν είσαι επαγγελματίας και στηρίζεσε σε 2,3 προγραμματιστές οι οποίοι δεν ξέρουν ακόμα ολο τον κώδικα του προγράμματος, θα περιμένεις χρόνια να δείς πράγματα που υπάρχουν ήδη σε άλλα daws, και ανα πάσα στιγμή μπορεί αυτό το πράγμα να σταματήσει, τοτέ μαγκία σου. Ζείς έντονα :) 

δεν κάνει το cakewalk για μένα
Αυτό ναι.

Τώρα αν είσαι επαγγελματίας και στηρίζεσε σε 2,3 προγραμματιστές οι οποίοι δεν ξέρουν ακόμα ολο τον κώδικα του προγράμματος, θα περιμένεις χρόνια να δείς πράγματα που υπάρχουν ήδη σε άλλα daws, και ανα πάσα στιγμή μπορεί αυτό το πράγμα να σταματήσει
1) To Cakewalk κάνει πράγματα από την δεκαετία του 90 με σταθερότητα που άλλα προγράμματα σε PC δεν τα έκαναν.

2) Οι προγραμματιστές του Cakewalk, εξ'αρχής, ήξεραν τι έκαναν.

3) Γενικότερα, drop μπορεί να σου παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόγραμμα, χωρίς να φταίει το ίδιο το πρόγραμμα αλλά το σετάρισμα του υπολογιστή - κάρτας. Απλά θεωρώ πως το Cakewalk είναι πιό τίμιο διότι σου το εμφανίζει από την αρχή και άμεσα. Σε άλλο πρόγραμμα μπορεί να είναι hidden και να το ανακαλύψεις αργά. Για παράδειγμα όταν πας να συγχρονίσεις multitrack, σε ή και με άλλο σύστημα.

Εκ πρώτης όψεως, οι κύριες διαφορές στα προγράμματα είναι το workflow. Άλλωστε οι δυνατότητες που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι δεν υπερβαίνουν το 50% και πολύ λέω.

Στην τελική ο καθένας επιλέγει αυτό που τον βολεύει για τον υπολογιστή που έχει, PC ή MAC.

Για την ιστορία, μέσα στα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι το Cakewalk και το Cubase. Για άλλη χρήση το καθένα και χωρίς βίντεο φυσικά. Αρκετές φορές χωρίς καν audio, αφού για audio αναλαμβάνουν εξωτερικά SSD multi recorders με τους ανάλογους DAC και SNR.

• Like
Reactions: John Tzinieris
Kανείς δεν αμφιβάλει οτι το sonar ηταν απο τα καλύτερα daws στα 90s. Μια χαρά ειναι και το workflow. Δεν θα το αντέγραφε το studio one αν δεν ήταν. Το δυναμικό των προγραμματιστών του bandlab cakewalk ειναι πολύ μικρό. Μου έχει πει ο ίδιος dev απο την ομάδα. Δεν υπάρχει δυνατότητα για πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά είναι ενεργό με συνεχώμενα fixes και updates και μπράβο τους. Η εντύπωση που μου δίνουν όμως και λογικό, ειναι οτι τα περισσότερα ειναι διακοσμητικά. Αυτό δείχνει οτι πήραν εναν κώδικα και ακόμα ειναι στην μελέτη. Δεν γνωρίζω αν και πόσοι παλιοι devs απο το sonar πήγαν στην bandlab. Επίσης ενα πράγμα που είδα στο φορουμ και μου κόβει τα φτερά για το bandlab είναι οτι οι περισσότεροι εκεί μεσα ειναι άνω των 50,60 χρόνων. 

Μακάρι να πάει καλά ώστε να σταματήσω και εγώ να ταιζω steinberg και λοιπούς κάθε χρόνο. Φαν δεν ειμαι απο κανενα daw. Όλα έχουν θέματα για μένα. Για να καταλήξω και στην ερώτηση του op και να το κλείσουμε εδω, όποιος θέλει φρέσκο κώδικα με οτι σημαίνει αυτό, εμπείρους dev, μοντέρνο gui, κλπ κλπ, studio one. Δεν υπάρχει άλλο daw αυτή την στιγμή να αναπτύσεται τόσο γρήγορα. Και για πιο φθηνά reaper. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα