cubase Studio one 6.5 vs cubase 13

Jdl

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Καλησπέρα σας

Μπορείτε να μου πείτε ποιο από τα δύο αυτά daw προτιμάτε.

Studio 6.5. Το cubase έχει βελτιωθεί πολύ αλλά το S1 παραμένει το πιο εύκολο στη χρήση. Το cubase ίσως είναι καλύτερο για πολύ μεγάλα projects, για surround κλπ κλπ αλλά για τον μέσο χρήστη θεωρώ ότι είναι bloatware. Έχει πάρα πολλά πράγματα που δε θα χρησιμοποιηθούν ποτέ. 

Βέβαια αν κάποιος ξέρει ήδη καλά το Cubase δεν έχει κανέναν λόγο να αλλάξει DAW. Αναφέρομαι σε όσους θα ξεκινούσαν τώρα με κάποιο από τα δύο.

Είμαι σχετικά αρχάριος στη μουσική, οπότε για εμένα είναι καλύτερο το studio one, με βάση τα λεγόμενα σου 

Εδώ και χρόνια πήγα σε Studio One και με καλύπτει πλήρως. Πολύ optimized για ταχύτητα & workflow. Δεν του λείπει τίποτα.

Είμαι σχετικά αρχάριος στη μουσική, οπότε για εμένα είναι καλύτερο το studio one, με βάση τα λεγόμενα σου 
Με τί στυλ μουσικής θα ασχοληθείς;

Το studio one είναι το πιο εύχρηστο όταν έχεις να κάνεις με recordings.

Γιατί αν πρόκειται πχ να είναι dance μουσική με λούπες κλπ, τότε καλύτερα να ξεκινήσεις κατευθείαν από το Ableton.

H αν είσαι αρχάριος πχ και θες να φτιάξεις μποτάκια ακόμη και το Fruity Loops μπορεί να σου κάνει.  

Ευχαριστώ παίδες για τις πληροφορίες. 

• Like
Reactions: kpeyos
Καλημέρα σας

Επανέρχομαι λίγο στο θέμα.

Στο ίντερνετ λένε όλοι οι χρήστες που κάνουν τη σύγκριση των δύο daw ότι το cubase έχει πολύ καλύτερους ήχους στα vsti του και γενικά καλύτερο ήχο στα plug ins του 

Ισχύει κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ 

Παραμένει όμως το ερωτηματικό, στην πιο σημαντική απορία:

Με τί στυλ μουσικής θα ασχοληθείς;

Χωρίς αυτή την απάντηση, τίποτε δεν μπορεί να συζητηθεί έγκυρα.

• Like
Reactions: kpeyos
Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο είδος 

Από dance μέχρι κλασικές κιθάρες , rock κτλ

Ωστόσο θεωρώ ότι πέρα από το είδος της μουσικής ο ήχος του cubase είναι ή δεν είναι καλύτερος. Είναι κάτι αντικειμενικό 

Αν υπάρχει κάποιος που να έχει δουλέψει και τα δύο daw να μου πει τη γνώμη του 

Ευχαριστώ 

Όταν λέω "ήχος" εννοώ τον ήχο των virtual instruments

Αυτό όμως, είναι πολύ μακρυά από "αντικειμενικό".

Η ηχητική παλέτα που χρειάζεται κάποιος που επιδιώκει να φτιάξει σύγχρονη χορευτική μουσική, είναι πολύ διαφορετική από κάποιον που θέλει να φτιάξει ελαφρολαϊκά, ή κάποιον που θέλει να φτιάξει μουσική για ταινίες.

Μάλιστα, αν π.χ. ήθελες να φτιάξεις αποκλειστικά χορευτική μουσική, η ηχητική παλέτα και των δύο προγραμμάτων που σε απασχολούν είναι υποδεέστερη άλλων προγραμμάτων. Εξ΄ού και η ερώτηση.

• Συμφωνώ
Reactions: Χάρης Ο

Πολυ μέτρια & στα δυο DAW (αν εννοεις τα vsti τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο daw)

Πολυ μέτρια & στα δυο DAW
Δεν είναι πολύ μέτρια στο αγαπημένο μου Studio One. Διαφωνώ. ?

Το παρακάτω κομμάτι το έχουν φτιάξει με τα stock plug in instruments & effects

Το Studio One έχει ένα εξαιρετικό και πλούσιο σύστημα templates μάλιστα.

Και ο cos_dr ο "δικός μας" είχε φτιάξει ένα demo που οι μισοί ήχοι είναι από ΣΥΝΘΕΣΑΪΖΕΡΣ του συνοδευτικού software του Studio One Prime, της φτωχότερης έκδοσης.

Ορίστε και το σχετικό thread

θεωρώ πως για ηλεκτρονική μουσική και τα παράγωγά της έχει πολύ καλά templates και πολύ καλό συνοδευτικό software (synths και sampler/sampler libraries) και η τιμή της μεγάλης έκδοσης είναι πολύ καλή, ιδιαίτερα αν  είναι κάποιος πολύ αρχάριος, με λίγα βιντεο θα με τις ευκολίες για pattern και chord progression δυνατότητες που παρέχει το Studio One θα το χαρεί πολύ.

θεωρώ πως για ηλεκτρονική μουσική και τα παράγωγά της

ΝΤΕΝ πεζΟ ιλεΧτρονικι μουσιΚι καρντια μου ?

ΝΤΕΝ πεζΟ ιλεΧτρονικι μουσιΚι καρντια μου ?
Έχει και καλά  instruments και effects για  να συνδέσεις κιθάρες και φωνή από την κάρτα ήχου και να γράψεις rock. μοντέρνο και να πάρεις πολλά views αφού  θα το στείλει κατευθείαν στις πλατφόρμες με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις?

Είναι πολύ καλό πρόγραμμα και σοναρίζει πολύ στο layout και στη διαχείριση των tracks.

Το bounce των midi tracks με τα όργανα και τα effects σε audio είναι το ίδιο εύκολο και πρακτικό στις εντολές και είναι τρομέρό και πολύ όμορφο και φιλικό και τα drag & drop είναι καλά.

Δεν θέλω να πω ότι είναι καλύτερο από το Cubase  και μπορεί το cubase αν και δεν το παρακολουθώ να έχει κάποια πλεονεκτήματα με πιο πλούσιο και πιο δοκιμασμένο και δουλεμένο και δημοφιλές περιεχόμενο software και μπορεί και καλύτερο integration με controllers κλπ. αλλά το Studio One είναι καλό. Για κρεβατοκάμαρα και σαλόνι ιδιαίτερα είναι ΣΟΥΠΕΡ. Μου άρεσε πολύ.

Είμαι χρήστης Cubase τα τελευταία 4-5 χρόνια, και έχω χρησιμοποιήσει λίγο το Studio One (παλαιότερη έκδοση), οπότε παραθέτω και εγώ την άποψή μου.

Το Cubase είναι γενικά τρομερό πρόγραμμα, έχει φοβερές δυνατότητες, ειδικά αν πάρεις την Pro ή Artist έκδοση που έχει το VariAudio, τον Logical Editor, τον Sampler, και άλλα υπερ-χρήσιμα εργαλία που το κάνουν πραγματικά να ξεχωρίζει στο χώρο.

Από την άλλη, αν το χρησιμοποιείς σε περιβάλλον Windows, θα έλεγα ότι είναι κάπως ασταθές σαν πρόγραμμα, και ίσως λόγω όλων αυτών που προσφέρει, αν δε τα χρησιμοποιείς, έχεις ένα "βαρύ" πράγμα χωρίς λόγο.

Πρακτικά, η ποιότητα του ήχου δεν είναι διαφορετική αν μιλάμε για τα ίδια VSTs, και μπορείς να παράγεις ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα είτε δουλεύεις Cubase, είτε Studio One, είτε FL Studio, κτλ κτλ. Το θέμα είναι πώς το κάθε πρόγραμμα ανταποκρίνεται στο δικό σου "ιδανικό" workflow - πράγματα και κινήσεις που θα ήθελες να κάνεις όσο πιο εύκολα γίνεται.

@Alex Raptakis Προς αποφυγή παρερμηνειών , ο OP αναφέρεται στον ήχο των ενσωματωμένων vsti του προγράμματος. Στο θέμα "ευστάθειας" θεωρώ πως το συγκριτικό πρέπει να γίνει ανάμεσα στα 2 software στο ίδιο pc του οποίου το στήσιμο να είναι τέλειο, ιδανικά εταιρίας, ανάμεσα σε ίδια project. Έχεις δοκιμάσει κατι τέτοιο;

Ναι σωστα , εννοω τα vsti που ειναι του DAW απο τη μανα του και οχι τα 3rd party

Όσον αφορά τη σταθερότητα, το Cubase το χω δουλέψει σε 2-3 συστήματα, σε διάφορες εκδόσεις, (Windows) και ήταν σε όλα ασταθές. Το Studio One δε το δούλεψα τόσο, αλλά δε θυμάμαι να ήταν ασταθές.

Τα VST του Cubase δε τα θεωρώ τίποτα ιδιαίτερο, ειδικά για την τιμή του Pro που δεν έχει τόποτα παραπάνω από το Artist αν δεν κάνω κάθος. Τα Plug-ins όμως είναι αρκετά καλά και τα χρησιμοποιώ πολύ.

Το ίδιο πάνω-κάτω ισχύει και για το Studio One. Κάτι synthάκια έχει τα οποία εμένα μου είναι αδιάφορα για τη δουλειά που κάνω.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα