Χαιρομαι που ανοιξε αυτο το θεμα..... Κατα αρχας , δεν νομιζω να ξερεις της τιμες μου αλλα ουτε και το πελατολογιο μου οποτε πως μπορεις να μου δινεις αυτην την συμβουλη?Φυσικα και υπαρχουν τροποι να προσαρμοστεις με της εποχες , το κανουμε ολοι μας για αυτο συνεχιζουμε να υπαρχουμε σαν studio , αλλα υπαρχει και μια γραμμη σε ολο αυτο. Το να ζητας για recording πιο χαμηλα απο την τιμη μιας προβας συγγνωμη αλλα παει πολυ, δηλαδη εσενα τι σου μενει στο τελος της μερας αμα βγαλεις ρευματα ,εφορια,και τεβε? παρα πολυ λιγα ,για αυτο και υπεθεσα οτι τα παιρνεις μαυρα, και μην μου πεις τωρα οτι δεν ειναι ετσι.Ακουσε wyndorf ειμαστε στην ιδια ακριβως ηλικια!!ειμαι απο 16 χεονων στα στουντιο μεσα!!ξερω τι ειναι καλο και τι ειναι κακο!!εγραψα για να παρω γνωμες και ανταλλαγη αποψεων,αυτο δεν νομιζω πως ειναι κακο,δεν με κανει ερασιτεχνη!!Το οτι γραφω home studio ηθελα απλα να δειξω οτι δεν θα νοικιασο εναν αλλο χωρο.
Και δεν το ειπα αυτο γιατι ηδη ηταν πολυ μεγαλο,πιστευα οτι πανω στην κουβεντα θα το ελεγα!!!
Με προσεβαλες στο οτι τα παιρνω μαυρα!!!και αν για σενα αυτο δεν αλλαζει ειναι δικαιωμα σου!!αντε ομως να σε πιστεψει καποιος που ξερει οτι δεν με ξερεις καν!!!
Οσο αναφορα το ποσο που λες,ναι ειναι προσβλητικο,ομως καπως πρεπει να ζησω δεν νομιζεις???και γι αυτο ξεκιναω απο το χωρο μου!!να μην εχω διπλα παγια σε ρευματα ενοικια κ.λ.π.
Δυστηχως η αγορα επεσε......πιστεψε με οσο καλο στουντιο και να εχεις θα ειναι ελαχιστοι αυτοι που θα ερθουν,το βλεπω απο το στουντιο που συνεργαζομαι!!!
και επειδη δεν ξερω τι γνωμη μπορει να εχεις για μενα σε πληροφορο οτι παντα λεω καλυτερα να γραφουμε στο μεγαλο παρα σε μενα,αλλα ξερεις τι γινεται??δεν θελουν!!!!
Πρεπει να σκεφτεις κατι πολυ απλο..........καποιος ο οποιος ειναι διατεθειμενος να δωσει μεχρι 8 ευρω την ωρα,δεν θα ερθει ποτε στο στουντιο σου,σκεψου το απλα.....εχεις μια παραγωγη με κλασσικη ορχηστρα αλλα δεν εχεις λεφτα!!!οι επιλογες που εχεις ειναι η να την γραψεις με vst η καθολου!!!ειναι ακριβως το ιδιο που λεω πιο πανω,ναι δεν θα εχει ιδια ποιοτητα αλλα τι να γινει???
ετσι λοιπον αυτος που θα ερθει σε μενα δεν προκειται ποτε να ερθει σε σενα και το αντιστροφο!!!
Αν δεν υπηρχα και υπηρχες μονο εσυ???πολυ απλα θα αγοραζε με ενα 800αρι τα παντα και θα το εκανε οπως μπορουσε,οπως ακριβως το κανουνε παρα πολυ σημερα ακομα και με καρτες του 50αρικου!!!
Οπως λοιπον ειπα και στο προηγουμενο ποστ προτιμο να εχω δουλεια με αυτα τα λεφτα παρα με πιο πολλα και ελαχιστη!!
Παιρνουν στο σττουντιο και ζητανε σποτ με 10 ευρω το ξερεις??με συνθεση μιξη ηχογραφηση και εκφωνητη!!και ζητανε καλυτερη τιμη απο 10 ευρω!!σε επαγγελματικο στουντιο οπως το δικο σου!!!ζητανε ενορχηστρωση δικων τους τραγουδιων με 40 ευρω με ηχογραφησει και ζωντανους μουσικους!!τι συμπερασμα βγαζεις λοιπον??
Οποτε οτι γνωμη εχεις για μενα καλως την εχεις αλλα και γω δεν την αλλαζω γιατι πρεπει να ζησω!!!
και ναι κανω και ιδιαιτερα θεωριας με 5 ευρω και κιθαρας με 10!!και στο ξαναλεω ολοι αυτοι δεν θα πηγαιναν σε ωδειο να δωσουν 20 και 25 ευρω την ωρα!η θα μαθαιναν απο το διαδικτυο η απο κανενα φιλο τους!δεν τους νοιαζει να γινουν professional!!!
Και κατι τελευταιο σαν συμβουλη αν την θες...............σημερα θα ζησει εκεινος οχι που εχει χρημα αλλα αυτος που μπορει να προσαρμοστει πιο ευκολα στης συνθηκες που υπαρχουν!!!
Μεσα σε ολο αυτο το κατεβατο λες και αλλα που δεν βγαζουν νοημα οπως αυτο με την κλασσικη ορχηστρα και τα vst, δηλαδη αμα ειναι να την κανει με vst γιατι να ερθει σε εσενα ? το κανει και μονος του στο δικο του home studio. Θα σου πω λοιπον πως το βλεπω εγω αλλα και τι κανουμε στο δικο μου studio. Φυσικα και κανουμε πλεον καλυτερες τιμες και φυσικα εχουμε σταματησει να δουλευουμε με την ωρα δινοντας ετσι την δυνατοτητα στον μουσικο να μην κοιταει το ρολοι. Νομιζω πως δεν πρεπει να δινεις αυτον τον περιορισμο της χρονοχρεωσης, και εγω θυμαμαι οτι με ενοχλουσε αλλα και με ενοχλει οταν παω σε studio. Χρεωνουμε με το κομματι απεριοριστες ωρες και μαζι και την μιξη σε μια πολυ καλη τιμη και για εμας αλλα και για τον μουσικο, λογο κανονισμων δεν μπορω να αναφερω την τιμη αλλα πιστεψε με ειναι μια χαρα αμα σκεφτεις που γραφεις και ποσο θα πληρωνες σε αλλες εποχες. Ειμαι μουσικος και ζω στην Ελλαδα ξερω την κατασταση και ποσο δυσκολα ειναι τα πραγματα και για αυτο κανω οτι καλυτερο μπορω εφοσον εχω την δυνατοτητα ετσι ωστε να μπορει καποιος να κανει ενα album σε πραγματικες συνθηκες και στο τελος της ημερας ολοι να ειναι happy. Αλλα οχι σε ξεφτιλες τιμες και tax free, νομιζω δεν ειναι σωστο.
Το θεμα ειναι να δωσεις ΚΙΝΗΤΡΟ στον αλλον να ερθει και αυτο δεν εχει να κανει μονο με την τιμη και πιστευω ενα U87 δεν σωνει την κατασταση. Οπως και τα ηλεκτρονικα τυμπανα δεν βοηθανε την κατασταση. Και εδω θα ηθελα να σου πω δυο πραγματα για αυτο, ειναι δυνατον να θελεις να το κανεις επαγγελματικα και το μονο option που δινεις να ειναι ηλεκτρονικα τυμπανα???? δηλαδη πως το εχεις στο μυαλο σου ? Εσυ δεν το βλεπεις καπως περιεργο?? να μην μπορεις να γραψεις μια φυσικη ντραμς ?? να μην εχεις τουλαχιστον 16 καναλια να κανεις την δουλεια σου?? και αυτο θες να το πουμε επαγγελματικο τροπο προσεγγισης ?? και σε προσβαλω οταν τι?? σου λεω την πραγματικοτητα?? Συγγνωμη αλλα δεν μπορω να σε καταλαβω.
Φτιαξε ΣΩΣΤΑ το studio με της προδιαγραφες που θα πρεπει να εχει ενα studio που ζηταει ΧΡΗΜΑΤΑ απο τον κοσμακι σε αυτες της δυσκολες εποχες, κανε της καταλληλες ενεργειες με της εφοριες και λοιπα , και μετα καλως ορισες σε αυτο το δυσκολο επαγγελμα, τοτε δες και της τιμες και ολα.
Δεν θελω να σε προσβαλω δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου σε καμμια περιπτωση , σκεψου αυτα που σου λεω και μετα τι θα παρεις .........που και τοτε θα χαρω να σου πω την γνωμη μου οσο αναφορα το gear .......
φιλικα παντα