- Πόντοι
- 36
Αυτό βέβαια είναι το άλλο άκρο όμως.Όπως και να έχει το 50/50 είναι δίκαιο μιας και μιλάμε για Στοίχοι/Μουσική.Απλώς όπως ανέφερα και ποιό πάνω μπαντικά πιστέυω ότι ζορίζουν τα πράματα
Κι εγώ για περιβάλλον 'μπάντας" μιλάω.Δίκαιο είναι αλλά σε περιβάλλον μπάντας τι γίνεται;;Πλακώνονται όλοι ποιός θα γράψει στίχους;;Και αν ένας γράφει και οι άλλοι όμως δεν το έχουν το στιχουργικό αλλά γράφουν πολύ καλή μουσική τι θα τους πεις "Ας προσέχατε;;".Ο στιχουργός μόνος του θα πάει να παίξει τα τραγούδια;;
ναι αλλα αν υπηρχε τοτε το νομοθετικο πλαισιο τουλαχιστον απο τα τραγουδια που κυκλοφορησαν με το ονομα της θα επαιρνε δικαιωματα ηθελε δεν ηθελε (τα οποια βεβαια θα τα εχανε στη τσοχα αμεσως...)Δεν λέω ότι δεν ήταν μεγάλο ταλέντο-μακάρι να ξέραμε τα μισά απ'όσα είναι δικά της, πούλαγε κυριολεκτικά για πενταροδεκάρες σε όλους τους μεγάλους της εποχής- αλλά να ξέρουμε τί λέμε. Με το ζόρι έπαιζε πόκα ρε παιδιά;
Έχει γράψει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος τη βιογραφία της για όποιον ενδιαφέρεται...Δεν ειναι φοβερο εδω και 50 χρονια ολη η Ελλαδα να τραγουδαει καθημερινα τα τραγουδια της και αυτη να μην εχει παρει ουτε μια δραχμη?? :roll:
Κι εγώ για περιβάλλον 'μπάντας" μιλάω.
Και είμαι της άποψης ότι δεν μπορεί ένας άμουσος τραγουδιάρης να παίρνει το 50% ' date=' επειδή έκατσε κι έγραψε μερικές αράδες....[/quote']
Μα και γ..τους στίχους να έχει γράψε δες το και λίγο λειτουργικά.ο στιχουργός δεν είναι μόνος του στη μπάντα.Για να παίξει τους στίχους του και να ακουστούν χρειάζεται έναν τραγουδιστή(αν δεν ειναι ο ίδιος)και όργανα για να γράψουν και να παίξουν μουσική.Εκτός αν τα κάνει όλα μόνος του.Γράφει,συνθέτει ηχογραφεί με sessionάδες και τους δίνει κατιτίς :lol:
ε,τοτε γραψτες εσυ,αν μπορεις.. :lol:Και είμαι της άποψης ότι δεν μπορεί ένας άμουσος τραγουδιάρης να παίρνει το 50% , επειδή έκατσε κι έγραψε μερικές αράδες....
Τουλαχιστον οι low budget orchestra θα τα παιρνουν ολα 50-50...Ετσι' date='Γιαννη?Αφου ειμαστε low budget,πως να το κανουμε...(και ειμαστε και τρεις δηλ 33,333% each!) ps: Ο earendil γραφει πολυ
ομορφους στιχους,παιδια... [/quote']
Ναι ρε κάγκουρα, αφού έχουμε λύσει όλα τα άλλα, να σκεφτούμε και τί θα γίνει με τα παρίπου 2,3 εκατομμύρια δολλάρια που θα πάρουμε από τον τετραπλά πλατινένιο δίσκο μας! :lol: :lol:
Εγώ λέω ότι όταν δύο ή περισσότεροι άνθρωποι πληρώνονται για μιά συλλογική δουλειά, δεν μπαίνουν στη μέση ποσοστά και μ@λ@κίες. Οπότε μην ανησυχείς Μήτσο, θα την πάρεις τη Ferrari... :lol: :lol: :mrgreen:
Για τους στίχους τα παραλές. Κι εσύ κατά καιρούς έχεις γράψει πολύ ατμοσφαιρικά κομμάτια...απλά είσαι του ελεύθερου :wink:
Ακριβώς, αλλά με μιά διαφορά:Παιδιά με το συμπάθειο και με κάθε όρεξη για χαβαλέ θέλετε να μας πείτε με λίγα λόγια ότι η μπάντα σας γ...μει και δέρνει;; :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:
Γιατί; Για να πάρω 62,5% ; :lol:Και είμαι της άποψης ότι δεν μπορεί ένας άμουσος τραγουδιάρης να παίρνει το 50% ' date=' επειδή έκατσε κι έγραψε μερικές αράδες....[/quote']
ε,τοτε γραψτες εσυ,αν μπορεις.. :lol:
Ακριβώς' date=' αλλά με μιά διαφορά:Παιδιά με το συμπάθειο και με κάθε όρεξη για χαβαλέ θέλετε να μας πείτε με λίγα λόγια ότι η μπάντα σας γ...μει και δέρνει;; :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:
Γ...και δερνόμαστε μεταξύ μας!! :lol: :lol: :lol:[/quote']
Δε θα ήθελα να φανταστώ το artwork του δίσκου;; :lol: :lol:
Βασικά σκέφτηκα και 2 άλλες περιπτώσεις τώρα...
1)Ωραία η μπάντα όλα δια 5(ας πουμε ότι είναι πενταμελής )όταν έρθει η ώρα να πάρουν το χρήμα νομικά δε θα τα πάρει ο στιχουργός και ο συνθέτης(πχ ο Α και Β)και αν γουστάρουν δίνουν και στους άλλους;;
2)Αν η μπάντα αντι για στιχουργό συνθέτη γράφει Μουσική/Στίχοι The noiz band τι γίνεται τότε;;
SF δεν φρονώ ότι έχω το "μεγάλο ταλέντο" που αναφέρεις, αλλά πιστεύω ότι για αυτά που παίζουμε με το γκρουπ μου, θα μπορούσα να γράψω.Οχι βεβαια θα τους γραψεις γιατι εχεις το μεγαλο ταλεντο να τους γραψεις... :lol: (για αυτο αλλωστε δεν θεωρεις την στιχουργια κατι το τοσο ευκολο? :wink: )
...Αν ο ντράμερ χρησιμοποιεί και bongos...; :lol: :lol:Δηλ να ρωτήσω και κάτι άλλο ψιλοάσχετο???Αν πχ εγώ παίζω και κιθάρα και σε κάποια κομμάτια ΚΑΙ μαντολίνο θα πάρω τα διπλά από τον ντράμερ μου? 8O :lol:
Σοβαρά ρωτάω
Μαλλον τα εχεις μπερδεψει τα πραγματα μιλαμε για συνθετικα & στιχουργικα δικαιωματα οχι για συγγενικα-εκτελεστικα.. :wink:Δηλ να ρωτήσω και κάτι άλλο ψιλοάσχετο???Αν πχ εγώ παίζω και κιθάρα και σε κάποια κομμάτια ΚΑΙ μαντολίνο θα πάρω τα διπλά από τον ντράμερ μου? 8O :lol:
Σοβαρά ρωτάω