• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Rock-Metal Ελληνικοί η Ξένοι στίχοι

• Thread starter Thread starter pureanalog
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 22
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 7K

pureanalog

Νέο μέλος
16/10/07
246
0
0
Εσεις τι στιχους γραφεται? Ελληνικους η Αγγλικους?

Επίσης εσεις που γράφετε στα Αγγλικά πιστεύετε πως είναι προσιτά τα τραγούδια σας στους Έλληνες, ειδικά όταν βγαίνετε και παίζετε λαιβ?

Εγώ είμαι σε αυτό το δίλημμα εδω και χρονια και δε μπορω να καταληξω. Ναι ο Αγγλικος στιχος ακουγεται πιο ταιριαστος επειδη εχουμε εξοικιωθει. Αλλα αν σε ενα μαγαζι βγεις και παιξεις δικα σου κομματια με ξενους στιχους θα χασμουριουνται ολοι. Αν εχεις Ελληνικους τοτε καποιοι ισως προσεξουν και ισως ενδιαφερθουν για τα κομματια σου, ισως τους πουν και κατι. Στα αγγλικα θα καταλαβαινουν συνηθως μια κορακιστικη αγγλικη προφορα, αντε μια αποδεκτη προφορα στην καλύτερη που θα κανει mumbling καποιους ακατανοητους στιχους...

Πιστευω πως οι στιχοι ειναι μεγαλο μερος του γιατι στην Ελλαδα ο κοσμος προτιμαει να ακουει αυτα που ακουει... Επειδη τα καταλαβαινει.

Επισης μπορεις να γινεις και ποιο ευκολος στο ακουσμα στο ελληνικο κοινο με τον παρακατω τροπο!!!

Σε μια εκπομπη της πάνια ειχα δει μια διασκευη του paranoid στα αλβανικα.......

σε βαζει σε σκεψεις???

Αν και το θέμα προσφερεται για κάψιμο, θα προσπαθήσω να απαντήσω σοβαρά.

Πιστευω οτι εκαστος στο είδος του και ο Ελληνας στο σκυλαδικο. Ειτε μας αρεσει ειτε οχι το rock και το metal ειναι μουσικες που δημιουργηθηκαν και τελειοποιηθηκαν απο τους Αγγλοσάξωνες. Ετσι το μαθαμε ετσι το αγαπησαμε αυτο ειναι. Καποια πραγματα ειναι καλο να μην τα αλλαζουμε.

Τωρα για το αν ο Ελληνας ξερει καλα αγγλικα για να γραψει η να καταλαβει τον αγγλικο στιχο, αυτο ειναι αλλη κουβεντα. Εδω που τα λεμε οι περισσοτεροι ροκ και μεταλ στιχοι δεν ξεφευγουν ποιοτικα απο το μεσο ελληνικο στιχο. Τις ιδιες παπαριες λενε σε αλλη γλωσσα.

Εμενα προσωπικα μου προκαλει απεχθεια ο ορος Ελληνικο ροκ και γελιο η σκεψη για metal με ελληνικο στιχο (σκεφτειτε τος εξοριστους με αγγλικο στιχο ...)

Συμπερασμα : ΜΟΝΟ ΑΓΓΛΙΚΑ στο ΡΟΚ κ το ΜΕΤΑΛ. ΑΝ θελετε να τραγουδατε στη γλωσσα μας υπαρχουν αλλα ειδη μουσικης

Υ.Γ. Τον κανονα κανουν οι τεραστιες πλειοψηφιες. Σαφως υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα για αυτο ακριβως το λογο δεν τις αναφερω

Χωρις πλακα συμφωνω απολυτα με τον προλαλησαντα.

Ετσι κ αλλιως το ελληνικο κοινο πλεον ειναι πιο εξοικειωμένο με τα αγγλοφωνα κ με τα greeklish (στο γραπτο λογο)

right???? ;D

Δηλαδή αυτό ακούγεται άσχημα??  ;D

(αν εξαιρέσουμε την κακή παραγωγή)

Skaribas - Ase me mana shkwnw moikana

Αν ηταν στα αγγλικά πιθανότατα θα το είχα προσπεράσει...

μχ.....

ειναι ενα θεμα που παντα με βαζει σε σκεψεις.....

οσο καλα αγγλικα και να γνωριζουμε πλεον, η γλωσσα μας ειναι η ελληνικη οποτε εαν θελουμε να περασουμε σε εναν Ελληνα ακροατη ενα μηνυμα και γρηγορα μεσα απο την μουσικη μας πιστευω οτι θα πρεπει να ειναι στα ελληνικα.Το εχω δει και στο εαυτο μου οτι ακουγοντας συγκροτηματα Live μου μενουν στιχοι και μηνυματα μονο οταν ειναι στα Ελληνικα.

Ομως να παιξεις μεταλ σε Iron maiden στυλ με ελληνικο στιχο θα φας πολυ ντοματα...

Με λιγα λογια πιστευω οτι ο ελληνικος ταιριαζει οταν τον παντρεψεις σωστα με την μουσικη που του ταιριαζει καλυτερα.

πχ ο Πουλικακος, ο Σιδηροπουλος, ο Πανουσης, (ΙΜΟ) το παντρεψανε πολυ ομορφα.

εαν θελεις να συνεργαστεις ομως με καποιο Label στο εξωτερικο κ γενικα εχεις βλεψεις κ προς τα εξω ο αγγλικος στιχος ειναι μονοδρομος οπως κ ενας καλος τραγουδιστη/στρια με την καταληλη προφορα

σε όποια γλώσσα κι αν είναι οι στίχοι στο μέταλ, πόσοι καταλαβαίνουν περισσότερο απο το 30%, μέσα από ένα ορυμαγδό από ούλτρα-παραμορφωμένες κιθάρες κλπ.;

για να μη μιλήσω για "βοθροφωνές"...

κατά τα άλλα συμφωνώ πως σε ροκ (ή "ροκίζοντα") ακούσματα ταιριάζει η αγγλική γλώσσα καλύτερα

bluezlick είπε:
οπως κ ενας καλος τραγουδιστη/στρια με την καταληλη προφορα
εδώ είναι το θέμα,στην προφορά,αλλά και στην εκ των βάθων γνώση της αγγλικής,κάτι που ένα πτυχίο φροντιστηρίου δε μπορεί να το δώσει.Προσωπικά,ό,τι αγγλική αργκό έχω μάθει,την έμαθα από το σινεμά.

Ρώτησα στο βιντεο των Μοραλ, αν προκειται για χιουμοριστική παρωδία, αλλα χρειαζεται approval το σχολιο, οποτε προφανως δε θα απαντηθει.

Οσο υποψιαζομαι ότι δεν είναι παρωδία, τοσο απελπιζομαι ???

Χαιρομαι γιατι βρηκα το επομενο χειροτερο πραγμα που εχω ακουσει, μετα απο το παρακατω....

Παράξενοι Ταξιδιώτες - Roses

και πιστεψτε με ειχα καιρο να βρω αξιο αντικαταστατη.....

Επίσης είναι ενα καλό παραδειγμα για το ποσο ασχημη μπορει να είναι μια προφορα. Ειδικα οταν συνδιαζεται με φαλτσα φωνη  ;D

Lorda01 είπε:
+5892,5

Το 'καψα το θέμα, ή ακόμα;
Ακομα ακομα....Ειδικα οταν ξεκιναει με το "Αγγιξα...." πεφτω κάτω απο τα γελια. Θα εκφραζομουν χειροτερα για αυτου του είδους τους "καλλιτεχνες" αλλα φοβαμαι ότι θα μας διαβασουν :p Moral (αυτο το εγραψα, σε περιπτωση που ψαξουν στο google για σχολια για τη μπαντα τους :P )

Δε νομίζω ότι τους μένει χρόνος.Απαντάνε στα πολλά μηνύματα των θαυμαστών τους. ;D

[move]Τώρα γίνομαι κακός χωρίς λόγο :-X[/move]

και γω πιστευω οτι τα rock -metal τραγουδια "κερδιζουν " με αγγλικο στιχο και βεβαιως καλη προφορα

δεν αποκλειω ομως να μαρεσει μια ειλικρινης προσεγγιση αυτου του ειδους με ελληνικο στιχο

***neeq -lorda***

γιατι τοση χολη?διοτι χιουμορ δεν κανετε

doctor g είπε:
***neeq -lorda***

γιατι τοση χολη?διοτι χιουμορ δεν κανετε
Χολή, όχι.Σχολιάζουμε κάτι το οποίο (κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον), είναι παράδειγμα αποτυχημένης προσπάθειας συνδιασμού ελληνικού στίχου με τη συγκεκριμένη μουσική.

Τον τρόπο που τραγουδάει δε θα τον σχολιάσω γιατί τότε πραγματικά θα το κάψω...

Μπορεί ο αρχικός αποστολέας να απορεί γιατί το θέμα αυτό περνάει τόσο αδιάφορο και δεν πέφτουν και πολλές απόψεις. Η απάντηση φυσικά είναι πως το θέμα έχει χιλιοσυζητηθεί, και για ορεκτικό πάρτε εδώ

http://www.noiz.gr/index.php?topic=2414.10

Μερικές από τις απόψεις που είναι γραμμένες εκεί μέσα έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα