Squier Vs Fender tele.Ενα poll για να δούμε πώς σκεφτόμαστε.

Squier Vs Fender tele

• Σύνολο ψηφοφόρων
    25
Τα είπες όλα. Κιθάρες για πιτσιρικάδες ή ημι-πιτσιρικάδες.
Εσύ όμως κ. συνήγορε που βρίσκεσαι στο απόγειο τη ωριμότητας, στον κολοφώνα της μουσικής - κιθαριστικής συνειδητότητάς σου, δεν θα ήταν δυνατόν να καταπιάνεσαι με αυτά τα πενιχρά κούτσουρα.

Το αυτό ισχύει και για οποιονδήποτε άλλο δεν εμπίπτει στην κατηγορία "πιτσιρικάς, ημι-πιτσιρικάς".
Δεν ειναι θέμα πιτσιρικά.
Αλλά μπορείς να είσαι και 50 και 60 , και να αποφασίσεις να παρεις τωρα την πρώτη σου κιθάρα και όπως είπα και μοναδική.
Είναι μια καλή αρχή.
Αυτό λεώ.

Από εκεί και πέρα , βλέπω στις αγγελέις (και έχω πάρει και κιθάρες), ακριβές π.χ fender professional, οι οποίες ήταν παρορμητικές αγορές, ακόμα και μεγάλων σε ηλικία , οι οποίες πήγαν άπατες....δεν συνέχισαν.....και ξόδεψαν πολλά λεφτά.....και τελικά δεν την χρησιμοποιούν και την πουλάν.

Εχώ είμαι στο θέμα της κιθάρας από το 1984, και δεν σταμάτησα να ασχολούμαι 41 χρόνια μετά.
Προφανώς δεν μιλάω για εμένα

μπορείς να είσαι και 50 και 60 , και να αποφασίσεις να παρεις τωρα την πρώτη σου κιθάρα
Δεν διαφωνώ. Αυτό εμπίπτει στην κατηγορία που χαρακτηρίζω ως "ημι-πιτσιρικάς". 😄
Να είσαι newbie μεγαλύτερης ηλικίας - κάτι εντελώς θεμιτό.

Τιποτα, απλα εχει παει η απλη Μεξικανα στα 800+, δημιουργηθηκε ενα κενο στα 600, και επειδη ειναι λιγο δυσκολο να παρει ο αλλος squier σε αυτα τα λεφτα, εκαναν τη χειροτερη Fender που μπορουσαν για να καλυψει αυτο το κενο.

Απο αποψη marketing εχει μια λογικη, αλλα για τον καταναλωτη νομιζω ειναι μονοδρομος το να βαλει καποια φραγκα παραπανω να παρει εστω μια μεξικανα, βλεπω καποια feedback που αναφερουν προβληματα που δεν εχω συναντησει ποτε σε μεξικανες, ειναι νομιζω αυτονοητο το να δωσεις κατι παραπανω για σωστοτερα υλικα και κατασκευη.

Το 2ο.

Ο Νέστορας:
InShot_20250401_134106211.jpg

Αλλά θα είχα μπει στο entry level μιας ιστορικής μάρκας

Ειναι ένα σκεπτικό και αυτό αλλά εξαρτάται τι ορίζει ο καθένας ως "entry level".

Για εμένα, entry level είναι μια κιθάρα που παράγεται από το ίδιο εργοστάσιο απλά είναι το πιο φθηνό μοντέλο. Πχ η Gibson Les Paul Studio, η Fender Stratocaster American Special, η PRS Mira κτλ.

Με το παραπάνω σκεπτικό κιθάρα που φτιάχνεται στην Ασία δεν είναι entry level. Μια Jackson JS ή ακόμα και μια Pro Series δεν είναι Jackson, μια PRS SE δεν είναι μια "κανονική", entry level PRS, μια Fender Indonesia δεν είναι κανονική Fender κτλ (με τις Fender Japan και Mexico να αποτελούν ιδιάζουσα περίπτωση). Είναι OEM κιθάρες όλες αυτές.

Η Gibson αντίθετα είναι από τις λίγες εταιρείες που διατηρεί το logo της μόνο για τα usa όργανα και δεν υπάρχει αυτού του είδους η σύγχυση

Για εμενα παλι, δεν υπαρχει entry level για μαρκα κιθαρας, αλλα entry level κιθαρα. Κιθαρες δηλαδη χαμηλης κατηγοριας, καταλληλες μονο για τις αναγκες καποιου που μολις μπαινει στον κοσμο της μουσικης, entering the music world amalahi naoume :ROFLMAO:

Οποτε εχουμε φτηνες κιθαρες για πρωτες, μεσαιες για οταν μαθει κιθαρα για τα liveακια και κανα recording, και top of the line για επαγγελματικες εφαρμογες.

Amateur- advanced- professional, αυτες ειναι οι κατηγοριες στο μυαλο μου. Δηλαδη οργανα που ειτε θα τα δωσεις εφοσον συνεχισεις, ειτε μπορεις και να τα κρατησεις αν δεν εχεις υψηλες απαιτησεις, ειτε θα τα αγορασεις και θα καθαρισεις για καθε ειδους αναγκη.

Το τι γραφει πανω το headstock δεν εχει καμια, μα καμια σημασια.

Για εμενα παλι, δεν υπαρχει entry level για μαρκα κιθαρας, αλλα entry level κιθαρα.

Έχεις δίκιο, όπως το έγραψα entry level (σκέτο) αυτή την ερμηνεία έχει.

Εννοούσα "entry level ιστορικής μάρκας" όπως αναφέρθηκε ο @LK

Δηλαδή, μια entry level Paul Reed Smith δεν είναι, κατά την γνώμη μου, μια PRS se αλλά μια κιθάρα κατασκευασμένη στο εργοστάσιο της PRS στο Maryland, πχ μια PRS Mira ή S2 ή τα φθηνότερα Paul Reed Smith μοντέλα εν πάση περιπτώσει.

Μια entry level Paul Reed Smith μπορεί κάλλιστα να είναι (και είναι) μια 100% professional κιθάρα.

O ορισμός του entry -level (εισαγωγικού μοντέλου) είναι: οι βασικές εκδόσεις χαμηλού κόστους προϊόντων , που είναι κατάλληλες για άτομα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία ή γνώση τους.

Εν προκειμένω η entry level κιθάρα της Fender είναι η standard.
Η american performer δεν είναι κάν μέση κατηγορία....φλερτάρει με το entry level του Hi -end.

Εγώ καταλαβαίνω ότι ένας που "έχει προηγούμενη εμπειρία ή γνώση " σύμφωνα με τον ορισμό, όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα, δεν θα την επέλεγαν.

Φυσικά ούτε και εγώ θα την επέλεγα, ούτε αυτή ούτε φυσικά της squier (μονολότι τις θεωρώ μια χαρά κιθάρες και τις δύο- χωρις να έχω βεβεια πιάσει standard ακόμα στα χέρια μου).

Άμα όμως ήμουν rookie....ε θα ήθελα η κιθαρα μου να γράφει fender (σε εμένα παίζει ρόλο).

Ψήφισα sq και αν γινόταν θα έβαζα και affinity.
Εχω δυο affinity και δεν τους λείπουν τίποτα.
Όταν ψώνισα, οι διαφορές στην όλη αίσθηση με cv ήταν ανάξιες λόγου και του παραπανίσιου 200ριού.
Απο σώματα, μανίκια κλπ ελάχιστες διαφορές δεν το συζητω. Ηλεκτρικά άλλαξα, αλλά αυτό είναι στο χούι που υπάρχει μέσα μας να σκαλίζουμε

Ψήφισα sq και αν γινόταν θα έβαζα και affinity.
Εχω δυο affinity και δεν τους λείπουν τίποτα.
Όταν ψώνισα, οι διαφορές στην όλη αίσθηση με cv ήταν ανάξιες λόγου και του παραπανίσιου 200ριού.
Απο σώματα, μανίκια κλπ ελάχιστες διαφορές δεν το συζητω. Ηλεκτρικά άλλαξα, αλλά αυτό είναι στο χούι που υπάρχει μέσα μας να σκαλίζουμε

Καταγγέλλω ότι στο βίντεο είναι ο @LK μεταμφιεσμένος σε μούσιας*, γι' αυτό και οι προτροπές για σωρηδόν αγορές φτηνών κιθαρών. 😄

ΥΓ: Το βίντεο βεβαίως είναι... εκνευριστικό, γιατί το κουτσουράκι των $99 ακούγεται μια χαρά.
*Το βίντεο γυρίστηκε σε παρελθόντα χρόνο, πριν ο κ. συνήγορος απεμπολήσει την τάση μαζικών αγορών φτηνών κιθαρών και κάνει στροφή προς την ποιότητα 😇

Last edited:
Καταγγέλλω ότι στο βίντεο είναι ο @LK μεταμφιεσμένος σε μούσιας*, γι' αυτό και οι προτροπές για σωρηδόν αγορές φτηνών κιθαρών. 😄

ΥΓ: Το βίντεο βεβαίως είναι... εκνευριστικό, γιατί το κουτσουράκι των $99 ακούγεται μια χαρά.
*Το βίντεο γυρίστηκε σε παρελθόντα χρόνο, πριν ο κ. συνήγορος απεμπολήσει την τάση μαζικών αγορών φτηνών κιθαρών και κάνει στροφή προς την ποιότητα 😇
Φυσικά ακούγεται πολυ καλα..μια φθηνή κιθάρα
Το ακριβό όργανο κυρίως το αισθάνεσαι (και οκ ακούγεται καλλίτερα).

Δε γίνεται όμως το ίδιο με έναν φτηνό ενισχυτή ε; Αυτό μόνο για τις κιθάρες ισχύει 😅

Δε γίνεται όμως το ίδιο με έναν φτηνό ενισχυτή ε; Αυτό μόνο για τις κιθάρες ισχύει 😅
Όντως, οι ενισχυτες πρέπει να είναι ακριβοί για full experience.

Τώρα για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ναι μεν η κιθάρα ακούστηκε μια χαρά, αλλά με έναν καθαρό ήχο στον neck μαγνήτη (και με την όποια επεξεργασία είχε ο ήχος). Δεν είναι και... rocket science.

Παρόλα αυτά ο ήχος που ακούσαμε δεν "άξιζε" 99 δολάρια. Αν δεν βλέπαμε την κιθάρα, εύκολα θα "τρώγαμε" ότι είναι ήχος "αξίας" $1099 ή και παραπάνω.
Το ακριβό όργανο κυρίως το αισθάνεσαι (και οκ ακούγεται καλλίτερα).
Νομίζω ότι η ουσία του ζητήματος είναι εδώ: Η αίσθηση, το mojo κλπ... Δεν θα την "ακούσεις" με την Squier.

Last edited:
Τώρα για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ναι μεν η κιθάρα ακούστηκε μια χαρά, αλλά με έναν καθαρό ήχο στον neck μαγνήτη (και με την όποια επεξεργασία είχε ο ήχος). Δεν είναι και... rocket science.

Παρόλα αυτά ο ήχος που ακούσαμε δεν "άξιζε" 99 δολάρια. Αν δεν βλέπαμε την κιθάρα, εύκολα θα "τρώγαμε" ότι είναι ήχος "αξίας" $1099 ή και παραπάνω.

Νομίζω ότι η ουσία του ζητήματος είναι εδώ: Η αίσθηση, το mojo κλπ... Δεν θα την "ακούσεις" με την Squier.
Μέσα σε μιξ με εφέ, όλες οι κιθάρες ακούγονται ωραία.

Και σε έναν άσχετο να δώσεις μια κιθάρα 3Κ και μια 150 ευρώ, θα σου πει εύκολα πια είναι η ακριβή.
Φαίνεται.
Αλλά αν τις ακούσει σε μιξ από το youtube, φυσικά δεν θα καταλάβει καμια διαφορά.

Εγώ έχω Squier affinity εδώ και 16 χρόνια και την έχω λιώσει γιατί στην αρχή δεν είχα άλλη και την έπαιρνα παντού και μετά ήταν η φθηνότερη επομένως πάλι την προτιμούσα σε μετακινησεις κλπ κλπ και αποδείχθηκε σταθεροτατη. Το πολύ κακο για εμένα είναι το στενο μπράτσο. Τώρα που θέλει τάστα σκέφτομαι να πάρω ένα καινούργιο μπρατσο. Οι classic vibe τότε μου είχαν φανεί πολύ καλύτερες ηχητικά και πολύ πιο βολικές στο χέρι αλλά ήταν διπλάσια τιμή.
Στο δίλημμα τώρα καινούργια καμία δεν θα έπαιρνα αλλά αν ήταν και οι δύο στις αγγελίες μισοτιμης θα προτιμούσα την Fender

Ο ήχος χρησιμοποιήθηκε σε επαγγελματική παραγωγή του Justin Bieber, άρα έβγαλε εκατομμύρια, όχι 99£ 😅

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back