Squier Vs Fender tele.Ενα poll για να δούμε πώς σκεφτόμαστε.

Squier Vs Fender tele

• Σύνολο ψηφοφόρων
    24
Παντως γινεται σωρηδον αυτη η κατασταση, και οχι μονο στις κιθαρες. Μενει η ονομασια του μοντελου ιδια, αντε να αλλαξει το version number, και εχουν αλλαξει τα παντα, χωρα προελευσης, ποιοτητα κατασκευης κλπ

Θελει πλεον πολυ προσοχη.

Επειδή με την προσαρμοστικότητα δεν το έχω, αν έπρεπε να πάρω μια από τις 2 για να παίζω (& όχι για άλλο λόγο), θα απέρριπτα την (καλύτερη imho) squier, λόγω 42mm nut...

Ψήφισα Squier γιατι ειναι πιο κοντά στα vintage specs. Το μονο που με χαλάει ειναι το Pine γιατι γουβώνει με το που το κοιτάς, αν και ειναι vintage correct. Πάντως δε με χαλάνε οι μοντέρνες τελε αλλά αυτή που έβαλες δεν ειναι του γούστου μου.

σ.σ ΔΕΝ ειμαι επενδυτής, Δεν ειμαι συλλέκτης.

@kosthrash και @Shelter κθως και @bathan ,αυτές είναι τρεις αιτιολογημένες επιλογές, απολύτως εναρμονισμένες με το νημά.
Αυτό ακριβως θελω να δω, πως σκέφτεστε (εγώ είπα- με κερδιζει η μαρκα , αν και η CV ειναι καλλιτερη κιθαρα και σαν εμφανιση και σε specs).
....και έχεις τον @Terry RoscoeBeck5 ....να σκούζει...."καμία"
Ε , θα πάρει με το ζόρι ΜΙΑ και μαλιστα affinity 😄

Ή να σας το κάνω πιο εύκολο.
Αν σας έλεγε κάποιος σου χαρίζω μια από τις 2.
Ποια θα παίρνατε.
Όσοι θα έλεγαν "οχι" και στη δωρεά....πάσο.

Αν μου χάριζαν μια από τις δυο, θα διάλεγα την Fender. Θα την είχα μόνο για εξάσκηση στο σπίτι και η γέφυρά της με βολεύει καλύτερα στο δεξί χέρι, μου είναι πιο οικεία σαν αίσθηση αφής, αν και η Τέλε μου θέλω να έχει τασάκι γέφυρα με τρια saddles γιατί είναι πιο vintage correct, αλλά στην συγκεκριμένη δεν θα με ένοιαζε καθώς θα την είχα μόνο το σπίτι για εξάσκηση οπότε θα διάλεγα την φέντερ που έχει πιο βολικη γέφυρα και απλά δεν θα την λόγιζα ως Τέλε.

Αν έπρεπε να αγοράσω μια από τις δυο, θα αγόραζα μάλλον την squier. Αρνούμαι να δώσω τόσα χρήματα για cort κιθάρα (με αυτοκόλλητο fender). Με τετοια χρήματα αγοράζω ενισχυτάρα ή modeller που θα τα σπάει. Τουλάχιστον η squier είναι και αυτή cort αλλά πιο reasonably priced.

Επειδή έχω fender όργανο και οι διαφορές strat και tele δεν είναι και τόσο σημαντικές, δεν θα έπαιρνα άλλο fender όργανο, και ακόμα πιο δύσκολα ένα entry level όργανο. Απορώ με όσους αγοράζουν το ίδιο μοντέλο 10 φορές για απειροελάχιστες διαφορές σε ήχο και playability που μόνο αυτοί ακούν και νιώθουν. Χαθήκανε οι θεμελιωδώς διαφορετικές κιθάρες; Δοκιμάστε και κάτι άλλο

ας δοκιμασω κατι άλλο, ας πούμε μια ρακέτα
Ορίστε, με 320 ευρουδάκια δική σου (σχεδόν όσο η squier) και όπως μπορείς να διαβάσεις, έχει ΚΑΙ χορδές :ROFLMAO:

Raketa.JPG

Ανάμεσα στις δύο, άνετα και χωρίς δεύτερη σκέψη, την classic vibe. Στα φεντερ-οειδή, δεν με ενδιαφέρει καθόλου τί γράφει στο headstock, εξού και δεν έχω κιθάρα που γράφει Fender.

Έχω σαφέστατα μια Fender, by all means, αλλά στο headstock γράφει EVH. Και η normal Strat μου, γράφει G&L.

Νομίζω ήμουν σαφής και to the point.

Η Σκουάιαρ Τέλε Κλάσικ Βάιμπ ήδη θεωρείται αγορά με κλειστά μάτια. Ήδη Industry Standard που λένε στα χωριά της Κοζάνης. Είναι αντίγραφο κάποιου άλλου προϊόντος αλλά ο καλός θεός των εξάχορδων μας την χάρισε να αφήσει το εμπορικό και ηχητικό της αποτύπωμα βαθύ.
Χωρίς να είμαι γκουρού από τις πιο καλοζυγισμένες κιθάρες σε ήχο και χρηστικότητα , έβερ.

Ψήφησα Squier. Αν είναι για low budget πρακτική κιθάρα, παίρνεις την πιο low budget και πιο πρακτική κιθάρα. Σε αυτή την κατηγορία άλλωστε δεν μιλάμε για επένδυση, αξία μεταπώλησης κλπ. Άσε που ακόμα και σε αυτό, αν και οι δυο χάσουν σε x χρόνο ένα π.χ. 30%, με τη Squier θα χάσεις πάλι λιγότερα.

εξού και δεν έχω κιθάρα που γράφει Fender.
Αυτό το είδα και είπα να μη το σχολιάσω... Μετά το ξανά είδα και είπα, όχι μη το σχολιάσεις. 😄
Αλλά είναι δυνατόν να μην έχεις έστω και μια κιθάρα που να γράφει Fender;

Καμία, ούτε για κουπί σε κανό. Ακόμη κι όταν ήμουν μικρός, άφραγκος κι απληροφόρητος (μιας που δεν υπήρχε ιντερνετ) τέτοια καυσόξυλα δεν αγόραζα.

Αν έπρεπε με το πιστόλι στον κρόταφο, θα αγόραζα τη Squier. Με τα υπόλοιπα 300€ την κάνεις χίλιες φορές πιο κιθάρα (για όσο κρατήσει το truss rod) και το να αγοράσεις ένα ωραίο Fender logo από Crox κάνει 20€.

Επιλεγω fender καθάρα λόγω φαρδύτερου μανικιού. Δεν αντέχω το λεπτό μανικάκι των classic vibe. Εάν μου έλεγες την πιο οικονομική σειρά που έβγαζε παλαιότερα, την squier standard, θα επέλεγα εύκολα εκείνη.
Και υποψη ότι οι classic vibe που βγάζουν τώρα δεν έχουν σχέση με εκεινες τις προηγούμενη 10ετίας. Έχουν χαλάσει παρα πολύ.

Αυτό το είδα και είπα να μη το σχολιάσω... Μετά το ξανά είδα και είπα, όχι μη το σχολιάσεις. 😄
Αλλά είναι δυνατόν να μην έχεις έστω και μια κιθάρα που να γράφει Fender;

Και όχι μόνο αυτό: δεν έχω καμία κάψα να αγοράσω κιθάρα που να γράφει Fender. Μόνο Gibson ή PRS στο μέλλον μου. Sorry, not sorry. 😅

Εγώ το σκέφτηκα αλλιώς.
Αν ήταν να πάρω τώρα την πρώτη μου και ίσως μοναδική κιθάρα.
Θα είχα την μοναδική ευκαιρία να γράφει Fender (tele η strat) με 622 ευρώ (ιστορικά χαμηλό).
Θα ήταν η best value for money κιθάρα;
Όχι.
Αλλά θα είχα μπει στο entry level μιας ιστορικής μάρκας
Γι αυτό θα την έπαιρνα.

Αλλά θα είχα μπει στο entry level μιας ιστορικής μάρκας
Γι αυτό θα την έπαιρνα.
Τα είπες όλα. Κιθάρες για πιτσιρικάδες ή ημι-πιτσιρικάδες.
Εσύ όμως κ. συνήγορε που βρίσκεσαι στο απόγειο τη ωριμότητας, στον κολοφώνα της μουσικής - κιθαριστικής συνειδητότητάς σου, δεν θα ήταν δυνατόν να καταπιάνεσαι με αυτά τα πενιχρά κούτσουρα.

Το αυτό ισχύει και για οποιονδήποτε άλλο δεν εμπίπτει στην κατηγορία "πιτσιρικάς, ημι-πιτσιρικάς".

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back