Είναι μία ακόμη λίστα βασισμένη σε υποκειμενικά κριτήρια. Το γιατί οι DP ειναι στο νο2 δεν το καταλαβαίνω αλλά anyway.Tamtam είπε:Tο είπα, επειδή ίσως θεώρησες πως φλαμάρω και ότι αναφέθηκα τυχαία στους κλεφταράδες Purple.
Aν έχεις κι άλλες απορίες σχετικά, δες το παρακάτω!
Πρόκειται για μια ακόμη συναρπαστική λίστα από αυτές που συναρπάζουν τον περήφανο Waterfall.
Music Thieving bastards: στο Νο2 oi Deep Purple.
Tamtam παιδι μου, στα εχω πει ξανα σε αλλα θρεντ. Να μη στα ξαναπω ε? Τα θυμασαι φανταζομαι, μη στα ξαναλεω και κλειδωθει κι αυτο το θρεντ και κατηγορηθω ξανα για αγενεια. Η περιπτωση σου ειναι μοναδικη στον πλανητη. Καπου καπου εχει πλακα να βλεπεις την προσπαθεια καποιου 5χρονου να "την πει" στον δασκαλο του στο σχολειο, αλλα η επαναληψη του ιδιου γεγονοτος ξανα και ξανα κατανταει αηδια.Tamtam είπε:Tο είπα, επειδή ίσως θεώρησες πως φλαμάρω και ότι αναφέθηκα τυχαία στους κλεφταράδες Purple.
Ημείς επαέ, είμεθα του Θρακομακεδονικού δικαίου και δεν θα έχει κανένας σαςιδιαίτερη νομική τύχη, αν πέσετε στη κονσέρβα μου λαίμαιLK είπε:στα «Ηπειρωτικά» , κυρίως Γερμανικά και Γαλλικά πρότυπα
Οι τυροπιτάδες. ;D ;D ;DTamtam είπε:Σα να λέμε, ένα καλλιτεχνικό έργο έχει για σένα την ίδια αξία με μια τυρόπιτα;
Άλλη συντεχνία να πάρει σειρά μετά τους πλητκράδες και τους νομικούς;
mauromouris είπε:Είναι μία ακόμη λίστα βασισμένη σε υποκειμενικά κριτήρια. Το γιατί οι DP ειναι στο νο2 δεν το καταλαβαίνω αλλά anyway.
Εγώ θα σταθώ εδώ
Deep Purple didn't really try to keep any of this stuff a secret
Και εδώ
And yet they never faced accusations of plagiarism once in their entire career.
Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό το τελευταίο?![]()
Πατέρα,Tamtam παιδι μου, στα εχω πει ξανα σε αλλα θρεντ. Να μη στα ξαναπω ε? Τα θυμασαι φανταζομαι, μη στα ξαναλεω και κλειδωθει κι αυτο το θρεντ και κατηγορηθω ξανα για αγενεια. Η περιπτωση σου ειναι μοναδικη στον πλανητη. Καπου καπου εχει πλακα να βλεπεις την προσπαθεια καποιου 5χρονου να "την πει" στον δασκαλο του στο σχολειο, αλλα η επαναληψη του ιδιου γεγονοτος ξανα και ξανα κατανταει αηδια.![]()
Aντε παιδακι μου διαβασε κανα Ciao και ασε τους "κλεφταραδες Deep Purple" να τους κρινουν αυτοι που ξερουν, που μου ακουσες ενα "Best Of" τους και μου εκφερεις και γνωμη. Άιντε, που μας πασαρεις και λιστες απ'το...cracked.com ??? για να επιχειρηματολογησεις.![]()
Αφου ΔΕΝ, τι μας την κοτσαρεις ρε απιθανε εδω? Να μας δειξεις τι? Να σου θυμησω στο σημειο αυτο τον τιτλο του θρεντ που ειναιTamtam είπε:Η "λίστα" αυτή -ο θεός να την κάνει, δηλαδή, με μόλις πέντε συμμετοχές- όπως και οι παλιότερες λίστες ΔΕΝ είναι αξιολογικές. Δεν ξέρω τι IQ χρειάζεται για να το καταλάβει κανείς, αλλά ΔΕΝ είναι, Αξιολογικές. Δεν.
Ρε συ σόρι που σου έθιξα το πουλέν, αλλά σε μια συζήτηση, μπορούν να εντάσσονται νέα δεδομένα.Waterfall-K είπε:Αφου ΔΕΝ, τι μας την κοτσαρεις ρε απιθανε εδω? Να μας δειξεις τι?
Να σου θυμησω στο σημειο αυτο τον τιτλο του θρεντ που ειναι
Spirit - Taurus VS Led Zeppelin - Stairway To Heaven
και δεν εχει καμια σχεση με τους Deep Purple.
Ταμταμ, σταματα να παιρνεις ναρκωτικα. Για το καλο σου στο λεω. Κριμα ειναι, νεο παιδι εισαι...![]()
Επειδη το thread αρχιζει και παιρνει απανωτες στροφες, να πω πως δεν σκοπευω να ξεκινησω καβγα και τα λοιπα. Αυτα για να μην παρασυρθουμεmauromouris είπε:Είναι μία ακόμη λίστα βασισμένη σε υποκειμενικά κριτήρια. Το γιατί οι DP ειναι στο νο2 δεν το καταλαβαίνω αλλά anyway.
Εγώ θα σταθώ εδώ
Deep Purple didn't really try to keep any of this stuff a secret
Και εδώ
And yet they never faced accusations of plagiarism once in their entire career.
Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό το τελευταίο?![]()
Επιρροή είναι να χρησιμοποιήσεις μια κλίμακα, ή ένα pattern blues που βγαίνει αυθόρμητα αν έχεις τέτοια ακούσματα, όπως είχαν οι Zeppelin.jimaras97 είπε:Επειδη το thread αρχιζει και παιρνει απανωτες στροφες, να πω πως δεν σκοπευω να ξεκινησω καβγα και τα λοιπα. Αυτα για να μην παρασυρθουμε
Στο θεμα τωρα, το υποκειμενικο στη λιστα που ειναι? Ισα ισα, αυτος που την εφτιαξε εχει αναφερει ποια κομματια εχουν "κλεψει". Το υποκειμενικο βρισκεται οτι τα θεωρει ΚΛΟΟΟΠΕΕΕΕΣ και τους Purple ΚΛΕΕΕΕΦΤΕΕΕΣ, ενω κατα τη γνωμη μου δεν ειναι τπτ περισσοτερο απο επιρροες τα εν λογω κομματια![]()
Τα πιο χτυπητα για μενα ειναι τα Black Night και Fireball. Τα υπολοιπα...ετσι και ετσι. Επιρροη σιγουρα θα υπηρχε, με την μουσικη γνωση του Lord, αλλα ειναι παρατραβηγμενο κατ'εμε να πεις οτι τα κλεψαν. Στην τελικη, οπως και οι Zep με τα blues, ετσι και ο Lord με την κλασσικη/jazz...τετοια ακουσματα ειχε, αυτα του βγαιναν αυθορμηταTamtam είπε:Επιρροή είναι να χρησιμοποιήσεις μια κλίμακα, ή ένα pattern blues που βγαίνει αυθόρμητα αν έχεις τέτοια ακούσματα, όπως είχαν οι Zeppelin.
Στην περίπτωση του Lord που ήεξρε 100 κιλά μουσική, είναι κλοπή και μάλιστα καραμπινάτη: ακούς από κλεμμένα θέματα τζαζ, μέχρι μπασογραμμές ολόκληρες στα βιντεάκια του τύπου στο σάιτ.
Και στη λίστα δεν αναφέρει καν το Child In Time. Ή το Burn. Ή ξέρω γω τι άλλο έχουν κατακλέψει από κλασική μουσική. Αυτοί δεν ήταν μπάντα ήταν συρραφή κλοπιμαίων φράσεων.
Αν παρακολούθησες την υπόθεση, θα διαπίστωσες αυτό που πολλοί λέγαμε εδώ, ότι αποτέλεσε γραμμή της υπεράσπισης: ότι πρόκειται για μια χρωματική κλίμακα πιο παλιά κι απ τις λάσπες.mauromouris είπε:...και το δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν εκλάπη το μουσικόν τεμάχιον
https://www.theguardian.com/music/2016/jun/23/led-zeppelin-cleared-stairway-to-heaven-lawsuit-spirit
https://www.ultimate-guitar.com/news/general_music_news/led_zeppelin_cleared_of_plagiarizing_stairway_to_heaven.html
Την παρακολουθούσα. Το κομμάτι είναι αυτό εδώTamtam είπε:Αν παρακολούθησες την υπόθεση, θα διαπίστωσες αυτό που πολλοί λέγαμε εδώ, ότι αποτέλεσε γραμμή της υπεράσπισης: ότι πρόκειται για μια χρωματική κλίμακα πιο παλιά κι απ τις λάσπες.
Αν δεν κάνω λάθος, βρήκαν ένα κομμάτι ίδιο με το Stairway , που χρονολογείται από το 1800κάτι (αν το βρω θα το ποστάρω).
Τουλάχιστον βάζεις αποσμητικό στην μασχάλη σου?leon7pap είπε:τους ηχους πορδης που κανω με τη μασχαλη μου.