- Πόντοι
- 18
Ναι ρε μαστορα!!! ;D Απλα απο ορους θεωρια ειμαι λιγο πολυ ασχετος και εψαχνα κανα 5λεπτο να βρω τις σωστες λεξεις :-[mauromouris είπε:Η συγχορδία είναι Ρε ματζόρε με Φα# στο μπάσο δηλ, D/F#
Ναι ρε μαστορα!!! ;D Απλα απο ορους θεωρια ειμαι λιγο πολυ ασχετος και εψαχνα κανα 5λεπτο να βρω τις σωστες λεξεις :-[mauromouris είπε:Η συγχορδία είναι Ρε ματζόρε με Φα# στο μπάσο δηλ, D/F#
Δεν σε καταλαβαινω αγαπητεSpyros Delta είπε:1957 Pour Toi (feelings) - Louis Gasté
Πολλα κομματια εχουν το ιδιο chord progression που ανεφερειςjimaras97 είπε:Δεν σε καταλαβαινω αγαπητε
Εγραψα μερικα γνωσταΗ συνθεση αυτη εχει τρια βασικα θεματα και μονο το πρωτο (δλδ τα πρωτα δυο λεπτα) μας απασχολει εδω περα. Και το πρωτο αυτο μερος ειναι ομοιο με το Taurus στο οτι χρησιμοποιουν την A-G#-G-F# ακολουθια
Αν παμε ακομα πιο πισω θα βρουμε μεσα σε κλασσικα κομματια χιλιαδες παραδειγματα.1957 Pour Toi (feelings) - Louis Gasté1968 While My Guitar Gently Weeps - The Beatles
1969 Babe I'm Gonna Leave You - Led Zeppelin
κλπ
Πες ετσι ;DSpyros Delta είπε:Πολλα κομματια εχουν το ιδιο chord progression που ανεφερειςΕγραψα μερικα γνωστα Αν παμε ακομα πιο πισω θα βρουμε μεσα σε κλασσικα κομματια χιλιαδες παραδειγματα.
Αν οι Zep "κλεψανε" τους Spirit, τοτε και οι Spirit εχουν κλεψει καποιον αλλο κι ο καποιος αλλος καποιον αλλον κ.ο.κ
Εδώ ακριβώς είναι και όλο το ζουμί. Το θέμα με τους Zep κυρίως αφορούσε στα πρώτα τους άλμπουμ με τις πολλές διασκευές μπλουζ κομματιών κατά βάση, που και πάλι νομίζω τελικά όλα τα κρέντιτς αποδόθησαν στην πορεία. Από κει και πέρα στα δικά μου μάτια είναι κάπως ασέβαστο και υπερβολικό για ένα chord progression και μια κάπως θολή αισθητική συγγένεια να θεωρούν ότι το υπερκομμάτι που λέγεται "Stairway To Heaven" είναι κλεμμένο από το δικό τους δίλεπτο ορχηστρικό "Taurus".Spyros Delta είπε:Πολλα κομματια εχουν το ιδιο chord progression που ανεφερειςΕγραψα μερικα γνωστα Αν παμε ακομα πιο πισω θα βρουμε μεσα σε κλασσικα κομματια χιλιαδες παραδειγματα.
Αν οι Zep "κλεψανε" τους Spirit, τοτε και οι Spirit εχουν κλεψει καποιον αλλο κι ο καποιος αλλος καποιον αλλον κ.ο.κ
Στα credits δεν ξερω αν τα αναφερει, αδεια παντως εχει παρει σιγουρα για να χρησιμοποιησει samples απο αυτα τα κομματια.fusionakis είπε:Ξέρει κανείς αν ο Howlett των Prodigy που στα περισσότερα που έχει γράψει χρησιμοποεί αυτούσια κομμάτια παλιών τραγουδιών (παραλλαγμένα σε ρυθμό, equalization, εφέ κλπ), αναφέρει κάπου στους δίσκους των Prodigy αυτά τα κρέντιτς;
Μαλιστα. Ας αφησουμε την λεπτομερη αναλυση των δυο κομματιων και το αν οντως υπαρχει κλοπη και ας πουμε μπακαλικα "ε νταξ' μοιαζουν μωρε" γιατι εχουν παρομοιο "mood"(λες και μπορεις να κατοχυρωσεις κατι τετοιο). Και το χειροτερο ειναι οτι με αυτη ακριβως τη συμπεριφορα λειτουργει και ο δικαστης, απο τον οποιο θα περιμενε κανεις λιγη περισσοτερη διεξοδικοτητα οταν προκειται για τετοια θεματα. Οπως και να 'χει, δες το βιντεο που ανεβασα πιο πριν (ξανα αν το ειδες ) και διαπιστωσε και μονος σου οτι δεν ειναι μονο το Taurus με αυτο το mood, tempo και chord progressionWaterfall-K είπε:Παιδια, αφηστε στην ακρη τα chord progression και απλα ακουστε τα δυο κομματια. Μη προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τα αδικαιολογητα. Chord progression και ιστοριες για αγριους.Το κομματι βγαζει ματι, ή μαλλον αυτι. Οι LZ βασισαν το Stairway To Heaven πανω στο Taurus, μονο κουφοι δεν μπορουν να το καταλαβουν αυτο, ή απλα πολυ φανατισμενοι οπαδοι των LZ. O ηχος και το ολο mood του Taurus, συν το γεγονος οτι οι Zep ανοιγαν τις συναυλιες των Spirit τη χρονια που κυκλοφορησε_και παιζοταν live_το Taurus, δεν αφηνει περιθωρια σε καποιον να σκεφτει οτι η μεγαλη ομοιοτητα του Stairway To Heaven ειναι ενα τυχαιο γεγονος. Ελατε τωρα, αυτο δεν ειναι δυνατον να το "καταπιει" ουτε 5χρονο. Και στο τελος τελος, μιλαμε για τους LZ, που εχουν μια προϊστορια ΝΑ, με το συμπαθειο, στο plagiarism.
Εγώ πάντως στα credits διαβάζωΈκτορας είπε:To "Child in time" αναφέρθηκε τυχαία ή σκόπιμα στο thread; Γιατί, συγνώμη κιόλας, αλλά... ΔΕΝ είναι των Deep Purple.... To γνωρίζουμε αυτό, έτσι...;
Φυσικα το γνωριζουμε. Το κομματι ειναι κλεμμενο απο τους Led Zeppelin....Έκτορας είπε:To "Child in time" αναφέρθηκε τυχαία ή σκόπιμα στο thread; Γιατί, συγνώμη κιόλας, αλλά... ΔΕΝ είναι των Deep Purple.... To γνωρίζουμε αυτό, έτσι...;
Είμαστε 2.lgbesios είπε:Ρε τους λωποδύτες τους ZEP ό,τι σκατα κλεβανε χρυσάφι το κανανε ;D
Εν τω μεταξύ μόνο σε εμένα δεν θύμισε η ανιαρή σύνθεση των spirit το αριστούργημα των ZEP ???
Κι εγώ. Η διαφορά εκεί από ό,τι κατάλαβα είναι στο ότι οι It's A Beautiful Day αντάλλαξαν φιλικά κομμάτια με τους Purple (οι μεν το "Bombay Calling", οι δε το "Wring That Neck") προς πείραγμα και διασκευή, παραμερίζοντας επίσημες αναφορές στην άκρη, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση των Zeppelin-Spirit οι 2 μπάντες δεν έχουν φιλική σχέση, για αυτό και οι Spirit θέλουν να τους πληγώσουν όσο μπορούν.Εγώ πάντως στα credits διαβάζω
Songwriters
Lord, Jon / Paice, Ian Anderson / Gillan, Ian / Glover, Roger David / Blackmore, Ritchie
Δεν είναι καν αδικαιολόγητα για να προσπαθήσουμε να τα δικαιολογήσουμε.Μη προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τα αδικαιολογητα.
Λαθος καταλαβες. Οι DP δανειστηκαν την εισαγωγη του Bombay Calling (η οποια ηχητικα ειναι κατι μιλια μακρια απο την εισαγωγη του Child In Time, κατι που ΔΕΝ συμβαινει με την περιπτωση των Spirit/LZ) και εφτιαξαν ενα εντελως διαφορετικο κομματι που δεν εχει καμια σχεση με το Bombay Calling.fusionakis είπε:Η διαφορά εκεί από ό,τι κατάλαβα είναι στο ότι οι It's A Beautiful Day αντάλλαξαν φιλικά κομμάτια με τους Purple (οι μεν το "Bombay Calling", οι δε το "Wring That Neck") προς πείραγμα και διασκευή...
Ναι, ηχητικά είναι πολύ μεγαλύτερη η ομοιότητα Zeppelin-Spirit από Purple-It's A Beautiful Day, μάλιστα. ;DWaterfall-K είπε:Οι DP δανειστηκαν την εισαγωγη του Bombay Calling (η οποια ηχητικα ειναι κατι μιλια μακρια απο την εισαγωγη του Child In Time, κατι που ΔΕΝ συμβαινει με την περιπτωση των Spirit/LZ) και εφτιαξαν ενα εντελως διαφορετικο κομματι που δεν εχει καμια σχεση με το Bombay Calling.