Σπάνια, vintage, περίεργα/custom πληκτροφόρα όργανα

Το να βγάζεις workstation που δουλεύει με Windows είναι από μόνο του κακή ιδέα. Ένα pc ήταν το NEKO στην κυριολεξία, με ενσωματωμένο keybed και αρκετά υψηλή τιμή, οπότε είχε σύντομη ημερομηνία λήξης. Ελάχιστοι μπήκαν στον κόπο -και τα έξοδα- να αγοράσουν ένα, οι περισσότεροι έμειναν στα pc τους και τo ΝΕΚΟ μάς χαιρέτησε πρόωρα. Ωραίο design είχε πάντως, αλλά από μόνο του δεν αρκεί.
Αυτό ήταν. Η υψηλή τιμή. Αλλά δε θα μπορούσαν να το κάνουν και αλλιώς.

Πάντως, άμα βγω σε σύνταξη και μερακλώσω, θα κάτσω να φτιάξω ένα τέτοιο μόνος μου? Θέλει δουλειά για να φτιάξεις το σασί και να στριμώξεις ένα κοντρολλερ μαζί με το novation μου, μια οθόνη touch, ένα πληκτρολόγιο, μια κάρτα ήχου μια μητρική λάπτοπ κλπ, και τροφοδοσία και αερισμό κλπ, να βγάλεις και τις εξόδους. Αλλά γίνεται. Και θα βγει πολύ πιο φθηνά από το NEKO

άμα βγω σε σύνταξη και μερακλώσω, θα κάτσω να φτιάξω ένα τέτοιο μόνος μου? Θέλει δουλειά για να φτιάξεις το σασί και να στριμώξεις ένα κοντρολλερ μαζί με το novation μου, μια οθόνη touch, ένα πληκτρολόγιο, μια κάρτα ήχου μια μητρική λάπτοπ κλπ, και τροφοδοσία και αερισμό κλπ, να βγάλεις και τις εξόδους.
Να πας να αγοράσεις ένα baby grand, να του βγάλεις ό,τι υπάρχει στο εσωτερικό του και μέσα στο "κουφάρι" του να χτίσεις το super-dooper-PC σου.✌️

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να πας να αγοράσεις ένα baby grand, να του βγάλεις ό,τι υπάρχει στο εσωτερικό του και μέσα στο "κουφάρι" του να χτίσεις το super-dooper-PC σου.✌️
Δεν ειναι άσχημη ιδέα. Αν και στο έπιπλο - γραφείο σχεδιαστή που έχω τώρα έχει χώρο να βάλω σύστημα μέσα στο μέλλον και να το κάνω compact. Θα το ονομασω.... COSTIKKO. 

TA TA TA

?

TA TA TA stands for :

True Analog True Algorithmic Time Assigned 

COSTIKKO
Θα σε κάνω συνέταιρο με 30% κεφάλαιο.

COSBOUZDIKKO

Θα σε κάνω συνέταιρο με 30% κεφάλαιο.

COSBOUZDIKKO
με μόνο όρο να βγει το προϊόν με πλήκτρα σε δυο εκδόσεις. Σε κίτρινο χρώμα και οσμή τσιγαρίλας ή σε Πέρλα και τα τέσσερα ακραία (με επιλογή του πελάτη η πλευρά) με κάψιμο από σιγκαρίλος. 

• Συμφωνώ
Reactions: cos_dr
Στα σοβαρά τώρα, στις αγγελίες υπάρχουν μερικά πλήκτρα ιδιαίτερα.

Ως έγχορδος καμιά φορά χαζεύω για οφθαλμόλουτρο.

• Συμφωνώ
Reactions: cos_dr and LK
Στα σοβαρά τώρα, στις αγγελίες υπάρχουν μερικά πλήκτρα ιδιαίτερα.

Ως έγχορδος καμιά φορά χαζεύω για οφθαλμόλουτρο.
Εγώ έτοιμος ήμουν να παρω ενα yamaha portasound 55 αρμόνιο. 

• Like
Roland JD-800 σε λευκό χρώμα, customιά φυσικά.

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Ωραιο, πως μπορεί να το έχει κάνει; Ασχολείται κάποιος με τέτοιες τροποποιήσεις εδω Ελλάδα;

Eye-catching ! Stormtrooper !

Αλλά έχει ένα μείον: κιτρινίζουν τα πλήκτρα στο κοντραστ με το άσπρο του χαρτιού που έχει το σώμα του οργάνου.

Ωραιο, πως μπορεί να το έχει κάνει; Ασχολείται κάποιος με τέτοιες τροποποιήσεις εδω Ελλάδα;
To συγκεκριμένο είναι μια τροποποίηση της εταιρείας Custom Synths UK. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν ασχολείται κάποιος επαγγελματικά με τέτοιες τροποποιήσεις, χλωμό το βλέπω.

• Like
Reactions: Στάθης Π.
Αν και πρέπει να ταιριάζει και με τα υπόλοιπα σαν χρώμα μέσα στο στούντιο.

Για live είναι πιο must.

Αν και πρέπει να ταιριάζει και με τα υπόλοιπα σαν χρώμα μέσα στο στούντιο.

Για live είναι πιο must.
Πλέον νομίζω πως είναι της μόδας να κάνεις συνδυασμούς χρωμάτων στα studio, ιδιαίτερα τα home

STUDIO_CO_IMAGE-1-16-9.jpg

Είναι εποχή ΤΑ ΤΑ ΤΑ ?

• Haha
Reactions: John Tzinieris
Καλά, όπως τη βρίσκει ο καθένας, εννοείται!

• Like
Όταν η Seiko⌚έφτιαχνε synths.

Παρακάτω βλέπουμε τα μοντέλα DS-202 Keyboard, DS-310 Synth, DS-320 Sequencer και DS-250 synth. Υπερσπάνια όργανα, εκ των οποίων τα DS-250 και DS-320 χρησιμοποιήθηκαν από τον Jean Michel Jarre στο άλμπουμ του "Rendez-vous" του 1986.

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

• Like
Reactions: John Tzinieris
Ω ρε 80ντίλα.? Από αυτά μόνο το DS-250 είχα ακούσει σε κάποιο άλλο βίντεο. Ενδιαφέρον concept πάντως, και ιδιαίτερα για την εποχή τους. 

• Like
Reactions: npap

Trending...

Νέα θέματα