Σπάνια, vintage, περίεργα/custom πληκτροφόρα όργανα

καλο παντως να δοκιμαζουμε μηχανηματα απο οσες περισσοτερες εταιριες μπορουμε
Όσα αξίζουν δοκιμής, και τα δοκιμάζουμε και τα αγοράζουμε, το έχω κάνει πάμπολλες φορές τα τελευταία 40 χρόνια και συνεχίζω να το κάνω, και όχι μόνο στον synth τομέα. Πάντα φυσικά σύμφωνα με τις ανάγκες μας και το budget μας, το οποίο είναι πεπερασμένο.

Futuresonus Parva (2015)

image.png

To Parva ήταν ένα σπάνιο αναλογικό 8φωνικό synth made in USA. Διέθετε 3 oscillators/voice, 4 ADSR EGs, 2 state-variable filters (12db & 24db low-pass & high-pass, 12db bandpass), 4 LFOs, ξεχωριστή έξοδο για κάθε μία από τις 8 voices + L/R εξόδους, USB & USB MIDI για άμεση σύνδεση με οποιοδήποτε USB MIDI keyboard/controller, MIDI In & Out, 5 OLED displays και 8-part multitimbrality. Το Parva έβγαινε σε δύο εκδόσεις, μία 8φωνική και μία μονοφωνική με δυνατότητα επέκτασης της πολυφωνίας μέσω καρτών.

Παρακάτω φωτογραφίες από την black limited edition.

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

To Parva ήταν ένα σπάνιο αναλογικό 8φωνικό synth
Απο design σκίζει. Πάρα πολύ όμορφο. Αν είχε και keyboard, το έπαιρνα ευχαρίστως. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω, όταν ένα synth δεν έχει keyboard το θεωρώ ελλατωματικό. Μάλλον είναι το πώς μεγάλωσα και συνήθισα στο αξίωμα οτι synth χωρίς keyboard είναι σαν αμάξι χωρίς τιμόνι. Φαντάσου τώρα το Parva να είχε ένα Fatarάκι στα δεξιά του, σαν τα πρώτα Roland, τα SH, έστω και 37άρι.. κουκλί θα ήτανε.

Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω, όταν ένα synth δεν έχει keyboard το θεωρώ ελλατωματικό.
Κακώς το θεωρείς έτσι. Τα synths δεν είναι keyboards, δεν είναι καν μουσικά όργανα με τη στενή έννοια του όρου, άσχετα αν τα περισσότερα έχουν πλήκτρα και παίζονται (και) σαν μουσικά όργανα. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, το ότι τα περισσότερα synths (κατέληξαν να) έχουν πλήκτρα έγινε για καθαρά πρακτικούς λόγους και εύκολου ελέγχου τους. Η έλευση του MIDI αποσύνδεσε για πάντα το synths από την έως τότε αναγκαστική συμβίωση τους με τα πλήκτρα. Τα synths φίλος δεν φτιάχτηκαν για εμάς τους πληκτράδες, άσχετα αν για πολλά χρόνια είχαμε το μονοπώλιο της χρήσης τους λόγω πλήκτρων.? 

Στα του Parva τώρα, κι εγώ σαν πληκτράς θα το γούσταρα σε keyboard version, αλλά τότε δεν θα το πούλαγαν $1Κ που κόστιζε η desktop version, θα το πούλαγαν $1,5 και $2Κ+ και μετά θα βρίζαμε πάλι για τις τιμές.? Βάλε και τον χώρο που καταλαμβάνουν τα πλήκτρα σε ένα μέσο setup, που είναι κι αυτό ένα πρόβλημα για τους περισσότερους. Σε χάλαγαν δηλαδή τα racks? Εμένα καθόλου, τα έχω επιθυμήσει πολύ. Πάρε το παρακάτω σετάκι από 16 synths και σκέψου τα όλα αυτά με πλήκτρα, το κόστος τους και τον χώρο που θα χρειάζονταν για να στηθούν.? 

image.png

Απο όλα αυτά που περιέχονται στη φωτό, μόνο το Super JV θα ήθελα να έχω..? άντε και το TR για συλλογή. Α! (εδιτ) έχει και το QSR.. άντε, κι αυτό και τέλος.

Last edited:
22 λεπτά πριν, stavros_d80 είπε

minimalism extreme....?

Έλα ρε συ, υπάρχει όντως αυτό το "πιάνο"? Το έχω ξαναδεί αρκετές φορές αλλά νόμιζα ότι ήταν photoshopιά.?

• Συμφωνώ
Reactions: Shelter
44 λεπτά πριν, Πάνος Χελιδόνης είπε

ΚΑΙ (για όσους θέλουν 93 πλήκτρα..)

wtF is this?? Πρώτη φορά το βλέπω. Παρεμπιπτόντως, 97 πλήκτρα έχει, 8 οκτάβες keybed. Όσο για τον ήχο του: NEEEEEEEEEEEXT!?

wtF is this?
"Λένε" οτι μόνο 2 πρωτότυπα φτιάχτηκαν, το παρουσίασε ο εφευρέτης στο ΝΑΜΜ, δεν πούλησε κανένα και τέλος. Ο εφευρέτης είναι και ο τύπος στο βίντεο που μιλάει..

Κάποιοι έχουν αχαλίνωτη φαντασία...?

Custom Korg Minilogue. Tα σχόλια περιττεύουν. 

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Και το original παρακάτω, synth του 2016 που πωλείται ακόμα.

image.png

• Like
Reactions: LK
Αν δεν είχανε καταργήσει και το prologue τί καλά που θά'τανε..
Ναι, τo Prologue ήταν πολύ καλό, ιδιαίτερα το 16-voice/61-key μοντέλο, και η τιμή του επίσης ήταν πάρα πολύ καλή απ'όσο θυμάμαι, γύρω στα €1,6Κ νομίζω έπαιζε. Για 16-voice αναλογικό η τιμή ήταν μια χαρά. Γιατί το κατάργησαν, ξέρεις?

Γιατί το κατάργησαν, ξέρεις?
ΓΝΩΣΗ δεν έχω, αλλά συμπεραίνω επειδή ήτανε πολύ καλό. Και ο,τι είναι πολύ καλό καταργείται γιατι αλλιώς πώς θα πουλήσουνε τις δευτεράντζες; χάλαγε την πιάτσα. Ξέρεις, όπως όταν καταργήθηκαν τα Fofico.. Εκτός κι αν ήτανε κόλπο για να δημιουργήσουν ένα future classic, το οποίο στο μέλλον θα διατηρήσει κάπως τη φήμη τους. Πάντως δεν είχε ακουστεί να ήταν κοστοβόρο στην κατασκευή ή κάτι τέτοιο.

ο,τι είναι πολύ καλό καταργείται γιατι αλλιώς πώς θα πουλήσουνε τις δευτεράντζες
Έλα μωρέ, τι λες τώρα?? Δεν γίνονται αυτά, κάτι άλλο έπαιξε. Μήπως δεν πήγε καλά στις πωλήσεις?? Μήπως τους βγήκε defective?? Μήπως έκανε τον κύκλο του?? Μήπως κατάλαβαν ότι έκαναν μ@λ@κία που το πούλαγαν στα €1,6Κ, ενώ η M??g θα το είχε στα €4Κ???

Who knows...?

Who knows
Βγήκε την εποχή που ήτανε στα πάνω τους το Minilogue και το Monologue και ήταν κατά κάποιο τρόπο η φυσική συνέχεια, αλλά ο κόσμος που γούσταρε τα προαναφερθέντα, δεν ακολούθησε.. ίσως γιαυτό. Αλλά δεν έμεινε και πολύ καιρό στην αγορά για να βλέπαμε αν θα ακολουθούσε. Εγώ π.χ. μάζευα και μάζευα στην άκρη για να το πάρω και μόλις τα μάζεψα δεν υπήρχε πιά. Άντε βρες το τώρα μεταχειρισμένο, κανείς δεν το πουλάει, κι αν βρεθεί κανείς θα το δίνει ακριβότερο απ'οτι έκανε καινούριο. It was that good..

Korg has gradually discontinued its flagship poly hybrid synth. The reasons are still unknown to this day. But one hears from various sides that the built-in power supply unit and the chip crisis are the reason for the discontinuation. All Prologue users now have a “vintage” synth.

• Like
Reactions: Waterfall-K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα