- Πόντοι
- 513
- Ιδιότητα
- Πλήκτρα
- Amiga 500 ή Atari ST?Ολυμπιακός ή Παναθηναΐκός ;
Atari ST ή Amiga 500 ;
Πίτσα ή χάμπουργκερ ;
Beatles ή Rolling Stones ;
ΜΙΝΙΟΝ ή Αφοι Λαμπρόπουλοι ;
Βουνό ή θάλασσα ;
Γκάλης ή Γιαννάκης ;
Fairlight ή Emulator ;
Fairlight. Τα Emulators ήταν κάρα με βόδια μπροστά στα Fairlight & Synclavier.?Fairlight ή Emulator ;
Ρε συ Cos, να σε ρωτήσω κάτι, ήξερες και στο χωριό σου το "sample rate" το 1986??Το Fairlight καλό είναι αλλά πολύ χαμηλό sample rate και πολύ λίγη sample memory ρε παιδί μου?
To 86 ήδη ήξερα τα πάντα τα το sampling και για τα synthesizers. Διότι η μάνα μου δούλευε τότε σε μαγαζί με μουσικά όργανα στη Σόλωνος και έτσι είχα πλήρη πρόσβαση σε πιάνα, αρμόνια και synths.Ρε συ Cos, να σε ρωτήσω κάτι, ήξερες και στο χωριό σου το "sample rate" το 1986
Τώρα τα θέλω και τα δύο.Δεν έχεις άδικο που θες και τα δύο.
Εκείνη την εποχή ήταν ότι καλύτερο στα home micros! ?
Δεν μίλαγες ρε Cos τότε, να γλυτώσουμε καμιά δραχμή? Όλο και κάποια καλύτερη τιμή θα μας έκανε η μάνα σου.?Διότι η μάνα μου δούλευε τότε σε μαγαζί με μουσικά όργανα στη Σόλωνος και έτσι είχα πλήρη πρόσβαση σε πιάνα, αρμόνια και synths.
σίγουρα. Αλλά ήμουν μικρός τότε. Εσύ ήσουν πιο μεγάλος. Έπαιζε πολύ το κονέ τότε. Πως τα φέρνανε και πόσο τα δίνανε.................... Προ ιντερνετ εποχών, εποχών ΑΝΔΡΕΑ?Δεν μίλαγες ρε Cos τότε, να γλυτώσουμε καμιά δραχμή? Όλο και κάποια καλύτερη τιμή θα μας έκανε η μάνα σου.?
Πρωτότυπη δουλειά ακόμη και στο εσωτερικό του δίσκου με το διάγραμμα της μείξης. ?To Fairlight το είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου το 1982 (7 χρονών τότε , ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ δίσκος που αγόρασα -μαζί με το Speak and Spell των Depeche Mode- και τους είχα λιώσει και μαζί και τις κασέτες που τα είχα γράψει) στον inlay του δίσκου του Mike Oldfield (five miles out) που είχα αγοράσει και το χάζευα με τις ώρες (χωρίς να ξέρω ακριβώς τί είναι), αλλά από μικρό μου άρεζαν τα κουμπάκια και οι οθόνες ?.
Καταπληκτικό inlay γενικότερα το album , που είναι στην ουσία το multi track του ομώνυμου τραγουδιού.
Προβολή συνημμένου 43475
Προβολή συνημμένου 43476
Στο Zoolook o Jarre χρησιμοποίησε Emulator I και φυσικά Fairlight, μια και αυτό ήταν το κυρίως sampler του και ο ίδιος ήταν από τους πρώτους που το χρησιμοποίησαν εκτενώς. To Emulator III κυκλοφόρησε το 1987.Όπως και με τον JM Jarre (ας πούμε για το Emulator III και το Zoolook), πολλές φορές χρειάζεσαι και ακριβό-πρωτοπόρο εξοπλισμό για να κάνεις δουλειά.
Βέβαια! Δε θυμόμουνα καλά. ? Μάλιστα είχε και Fairlight τελικά.. Ίσως με αυτό έκανε την περισσότερη δουλειά..Στο Zoolook o Jarre χρησιμοποίησε Emulator I και φυσικά Fairlight, μια και αυτό ήταν το κυρίως sampler του και ο ίδιος ήταν από τους πρώτους που το χρησιμοποίησαν εκτενώς. To Emulator III κυκλοφόρησε το 1987.
Όχι ίσως, με αυτό. Πρώτη φορά το χρησιμοποίησε στο Magnetic Fields του 1981.Ίσως με αυτό έκανε την περισσότερη δουλειά..
44 λεπτά πριν, cos_dr είπε
Οpen Labs MIKO TIMBALAND
Θεωρώ πως με ένα παλιό Triton Studio μπορείς να κάνεις καλύτερες παραγωγές από αυτό.Μου θυμίζει κάτι παλιά custom (πανάκριβα) PCs που είχαν μόνο Windows και το GigaStudio επάνω τους.
Αν έχει καλή κάρτα ήχου και κοστίζει ~700€ (που είδα στα γρήγορα) είναι πολύ καλή περίπτωση.
Ναι, ρε cos αλλά αυτό το MIKO σίγουρα αν μην τι άλλο υπερτερεί στο VA ηχόχρωμα.Θεωρώ πως με ένα παλιό Triton Studio μπορείς να κάνεις καλύτερες παραγωγές από αυτό.
Αλλά και αυτό δεν μπορείς σε αυτά τα λεφτά να το πεις αδιάφορο για compact σύστημα.