Sounding like Entombed 1993 (Wolverine blues)

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Αν και δεν έχω καμία ειδική σχέση με death, μόλις άκουσα το συγκεκριμένο "έφυγα" με τον ήχο που συνδυάζει metal, death, grunge ατμόσφαιρα και όλα αυτά σε Old school φάση 90's. Για να μην πω ίσως και το καλύτερο ταμπούρο που έχω ακούσει ever. Όλα αυτά με έκαναν να δω λίγο αν μπορέσω να πάω προς τον ήχο τους αλλά χωρίς να πολυ-κοιτάξω τί χρησιμοποίησαν και έτσι πήγα από δικά μου μονοπάτια (ακολουθεί φωτορεπορτάζ). Καλό άκουσμα και πάρτε το σαν ευκαιρία να ακούσετε πάλι το original song που "γαμεί" από προσωπικότητα, γκρουβ και άποψη σε όλα του! Enjoy!
All tracks by haryy

entombed 1993.jpg

Attachments

• engl powerball gt amp.jpg
    engl powerball gt amp.jpg
    97.7 KB · Εμφανίσεις: 0
  • gt cab, speakers, mics.jpg
    gt cab, speakers, mics.jpg
    120.5 KB · Εμφανίσεις: 0
  • Neumann Km84 position.jpg
    Neumann Km84 position.jpg
    96.1 KB · Εμφανίσεις: 0
  • senheizer md421 position.jpg
    senheizer md421 position.jpg
    96.4 KB · Εμφανίσεις: 0
  • tape machine.jpg
    tape machine.jpg
    129.7 KB · Εμφανίσεις: 0
Last edited:
Ωραία προσπάθεια. Το άλμπουμ είναι για μένα αποθέωση του Βoss HM-2, ακόμη κι αν δεν είναι τόσο εμφανές όσο στον buzzsaw ήχο των τρανζιστοράτων Peavey.

Όλα τα τύμπανα είναι samples, γιατί τα sunlight studios ήταν ένα κελάρι σε κατοικημένη περιοχή και οι γείτονες παραπονιούνταν για τον θόρυβο :ROFLMAO:

Το ταμπούρο ειδικά είναι το μόνο που έχει και ακουστικό παίξιμο μιξαρισμένο μαζί με το triggered sample. Τα ίδια samples τα έχουν χρησιμοποιήσει σε αρκετά άλμπουμ οι συγκεκριμένοι.

Γενικά πάνω από το 90% στη βαριά ροκ μουσική χρησιμοποιεί τέτοια samples τα τελευταία 45 χρόνια.

Το ταμπούρο ναι ίσως είναι mixed, πάντως εγώ τουλάχιστον δεν το ακούω συχνά. Ίσως από sepultura ίδιας εποχής αλλά δεν ακούω καθόλου και αυτό το είδος, μόνο 1-2 παραγωγές που έχω κάνει σε doom. Γενικά πάντως ο όρος death'n'roll που αποδίδεται στο άλμπουμ είναι νομίζω ιδανικός και παραπέμπει σε στούντιο κοτέτσι που μάλλον έτσι είναι βλέποντας και κάποιες φώτο, χαχα.

Το ταμπούρο ναι ίσως είναι mixed, πάντως εγώ τουλάχιστον δεν το ακούω συχνά. Ίσως από sepultura ίδιας εποχής αλλά δεν ακούω καθόλου και αυτό το είδος, μόνο 1-2 παραγωγές που έχω κάνει σε doom. Γενικά πάντως ο όρος death'n'roll που αποδίδεται στο άλμπουμ είναι νομίζω ιδανικός και παραπέμπει σε στούντιο κοτέτσι που μάλλον έτσι είναι βλέποντας και κάποιες φώτο, χαχα.
Από τις αρχές του '80, σχεδόν όλα έχουν samples. Και πριν τα samples πρόσθεταν στα ταμπούρα white noise, παράδειγμα το Peace Sells...των Megadeth.

Από τις αρχές του '80, σχεδόν όλα έχουν samples. Και πριν τα samples πρόσθεταν στα ταμπούρα white noise, παράδειγμα το Peace Sells...των Megadeth.
Ναι φυσικά, εγώ εννοούσα ότι δεν ακούω συχνά τόσο καλό ήχο ταμπουρου και ας είναι sample ή φυσικό ή οτιδήποτε. Έχει τόσο καλό punch και ιδανικο mix παραμόρφωσης, mix τόνου κελύφους και δέρματος συν πολύ ωραίο κούρδισμα-τόνο. Αυτό το ακούω πολύ σπάνια γενικώς και μου έκανε μεγάλη εντύπωση όπως και το γκρουβ για τέτοιο είδος μπάντας.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back