Sounding like David Gilmour (the Wall part 2 solo) by haryy

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
To σόλο που πάντα ιντριγκάρει (και μένα φυσικά) και μια προσπάθεια να αναπαράγω τον ήχο και το feel του. H έρευνα ήταν λίγο διφορούμενη οπότε πήγα από καθαρά δικά μου μονοπάτια που οδήγησαν στην αλυσίδα neck humbucker-> 1176 comp ->moller drive ->Sunn 1200 bass amp -> ampeg svx212 bass cab με λίγο ανοιχτό το tweeter. Η τελείως "κουφή" προσέγγιση μου έδωσε το καλύτερο punch που μπορούσα να έχω, όπως και το tweeter της καμπίνας μπάσου μου έδωσε λίγο από τον direct ήχο που χρησιμοποίησαν και οι ίδιοι στην original ηχογράφηση όπου είχαν πρώτα ηχογραφήσει direct και μετά από πολύ compression έστειλαν το σήμα σε ένα mesa boogie.
Anyway, ελπίζω να σας αρέσει, εγώ δεν περίμενα να φτάσω μέχρι εκεί με digital μέσα, οπότε ..enjoy!
Drum, bass and guitar by haryy

gilmour.png

Attachments

• 1176 comp before guitar amp.jpg
    1176 comp before guitar amp.jpg
    38.8 KB · Εμφανίσεις: 0
  • ampeg svx212 as guitar cab.jpg
    ampeg svx212 as guitar cab.jpg
    117.4 KB · Εμφανίσεις: 0
  • post guitar eq and comp.jpg
    post guitar eq and comp.jpg
    148.9 KB · Εμφανίσεις: 0
  • post reverb guitar.jpg
    post reverb guitar.jpg
    92.8 KB · Εμφανίσεις: 0
  • sunn 1200 bass amp for guitar.jpg
    sunn 1200 bass amp for guitar.jpg
    159.7 KB · Εμφανίσεις: 0
  • t-rex moller.jpg
    t-rex moller.jpg
    125.9 KB · Εμφανίσεις: 0
εγώ δεν περίμενα να φτάσω μέχρι εκεί με digital μέσα

Ε ναι, γιατι με ψηφιακη τεχνολογια μπορουμε να εχουμε εξομοιωση του ανθρωπινου εγκεφαλου, του DNA, της ατμοσφαιρας της Γης, των επιπτωσεων ενος πυρηνικου πολεμου και της δομης του συμπαντος, αλλα οταν ερθει η ωρα να εξομοιωθουν 5 λυχνιες και ενα μεγαφωνο, ε εκει σηκωνουμε τα χερια ψηλα :ROFLMAO:

Ελα ντε και τελικά ήταν τόσο κοντά το Plug-in που μου έβγαζε ειδοποίηση να το σταματήσω λίγο γιατί ζεστάθηκε😊

To παιξιμο ωραιο σωστο και με το πρεπον feel. Ωστοσο ηχητικα παραπλησιο μακρια δε. Βεβαια δεν φταιει κανεις γι αυτο ουτε εσυ ουτε το plugin. Αυτο που στο original οταν "σκαει " η πενια ειτε στη νοτα ειτε σε καποια rakes ειναι σαν να "ανοιγει" σαν να "κλιπαρει" ο ηχος ειναι non achievable. Oπως και το κομπρασσαρισμα του αυθεντικου. Ουτε καν απο τον ιδιο τον Gilmour στις live εκτελεσεις.

Νομιζω οτι αν απλα μιξαρει λιγο direct σημα περασμενο απο ενα compressor plug in, θα παρει αυτην την ατακα που περιγραφεις. Πραγματι, η DI ατακα ειναι non achievable μεσα απο ενισχυτη, γιατι η αδρανεια απο το ηχειο του ενισχυτη δε θα επιτρεψει τα τρελα transients που επιτρεπει το direct σημα. Αν ομως διπλασιασει το καναλι και βγαλει την εξομοιωση του ενισχυτη, βαλει ενα απλο compressor plug in και μιξαρει χαμηλα το δευτερο αυτο σημα, θα παρει την direct ατακα.

Thanks guys για το feedback. Περίεργο πάντως, εμένα μου φαίνεται πιο μακριά το πάιξιμο και πιο κοντά ο ήχος, ακούω δλδ το σκάσιμο έως ένα σημείο που δεν περίμενα να το ακούσω καθόλου, ενώ το παίξιμο έχει και τα φάλτσα του και την βιασύνη. Αλλά λόγω του ήχου το ποστάρισα, δεν περίμενα να πάει στο 70% που νομίζω ότι είναι. Ουσιαστικά κομπρέσαρα το direct σήμα πρίν πάει στο amplitube. και στο στούντιο αυτό έκαναν ουσιαστικά, έγραψαν direct , το συμπίεσαν και μετά το έκαναν reamp. Αλλά μακριά ο ήχος δεν θα συμφωνήσω, ευχαριστώ για το feedback πάντως!

Πάντως μη φανεί ότι λέω μλκιες, εκτιμώ πολύ αυτό που λέει o Fenderiarhs απλώς πιθανόν το δικό μου 70% να είναι μακριά από αυτό που θέλει να ακούσει ως thresold καλού και γνωστού, ήδη υπάρχοντος ήχου. Αλλά ότι και να εννοεί, απλώς κουβέντα κάνω και μου αρέσει να την κάνω, δεν ενοχλούμαι από κάτι!

Ποτε μην μπλεκεις με θεωριες, οταν υπαρχει μια πρακτικη εφαρμογη που μπορει να δωσει την απαντηση.

Αυτο που ακουω στο αυθεντικο, και μπορεις με ενα ρεμιξ να το δοκιμασεις αν οντως ισχυει, ειναι η ατακα του dry σηματος.

Δηλαδη, πραγματι γραψανε direct, και εστειλαν το σημα στον ενισχυτη. Αυτον τον ηχο του ενισχυτη, τον εχεις πετυχει μια χαρα.

Στη μιξη ομως, αυτοι κρατησαν και τον dry ηχο. Βαζοντας εναν εντονο κομπρεσορα με μεγαλο attack time, κρατησαν δυνατη την ατακα που περναει, ενω το sustain του dry πεφτει λογω εντονου compression. Μιξαρωντας τα δυο σηματα, του compressed dry και του reamped ενισχυτη, εχεις εναν ηχο με το sustain της παραμορφωσης του ενισχυτη και την ατακα του dry σηματος.

Αυτο μπορεις να το πετυχεις και εσυ, ειτε βαζοντας το preset του amplitude που εφτιαξες σε ενα send, ειτε διπλασιαζοντας το καναλι της κιθαρας, και αφαιρωντας απο το δευτερο αυτο καναλι το amplitude, και βαζοντας στη θεση του τον κομπρεσσορα με τα settings που προανεφερα. Καλυτερα με τη δευτερη μεθοδο, ωστε να μπορεις να μιξαρεις ευκολα τα δυο σηματα με ξεχωριστα fader. Στο αυθεντικο θα ειχαν να προσεξουν τη φαση και ιστοριες, σημερα απαξ και διαθετεις ενα συγχρονο DAW, καθαριζει η τεχνολογια με το automatic latency compentation.

Αν μπορεις δοκιμασε το αυτο σεναριο, να δουμε αν οντως θα φερει πιο κοντα τον ηχο στο αυθεντικο. Διαφορετικα, θα μιλαμε για μηνες για το αν φταιει το παιξιμο, ο ηχος, η ο αναδρομος ερμης, και αν ειναι 70 η 60 η 80 % κοντα ο ηχος, και ακρη δε θα βγαζουμε. :ROFLMAO:

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back