Sounding (kind of..) like Vai, by haryy

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Δεν υπάρχει δυσκολότερο πράγμα από το να προσπαθήσεις να πάς προς τον ήχο αυτού του ανθρώπου! Τί να πρωτοπείς για αυτόν; Ο ίδιος λέει ότι επειδή δεν είχε ταλέντο(!) δούλευε αδυσώπητα για χρόνια επί 9 ώρες την ημέρα, χωρίζοντάς τες σε τρίωρες ομάδες αυτοτελών στόχων(!). Στις ηχογραφήσεις του (τις οποίες κάνει ο ίδιος start-to-finish) βάζει πολλές κιθάρες και πολλά Overdubs (πολλά σε ορισμένα σημεία) όλα με τον δικό τους ήχο, ώστε να αναπαράγει αυτά τα μοναδικά αποτελέσματα που μόνο αυτός ξέρει! Επίσης τί να πεις για τις διάφορες τεχνικές που κάνει με την πένα κλπ κλπ.
Άρα ένας φτωχός άσχετος όπως εγώ που του αρέσουν οι ήχοι θα πρέπει να κάνει ένα σοβαρό συμβιβασμό γιατί ούτε vai είναι, ούτε jem έχει και ούτε τα πάμπολλα custom made μηχανάκια του Vai έχει. To κλιπ που παραθέτω είναι μόνο για κάποιον ταλαντούχο κιθαρίστα που ψάχνει να πλησιάσει τον ήχο του και δεν έχει βρει κάτι που να πλησιάζει και ίσως βρει μια αφορμή-αρχή για να δουλέψει πάνω σε αυτό.
Η λογική μου είναι να υπάρχει ένας ήχος που να κάνει και για μονοπήνια κιθάρα αλλά και για humbucker γιατί νομίζω ότι γενικά ο ήχος του Vai έχει και τα 2 στοιχεία ταυτόχρονα. Οπότε το ηχητικό που έβαλα έχει 2 κομμάτια του, ένα από την περίοδο με τον Lee roth (knucklebones) το οποίο παίχτηκε με strat γιατί μου ακούγεται έντονα μονοπήνιος ο ήχος και ένα από την προσωπική του δισκάρα Passion and Warfare (erotic nightmares) που παίχτηκε με humbuckers.
Αυτά και enjoy!
Head είναι μια soldano της Mercuriall (με ανοιχτό το poweramp-ΠΟΛΥ σημαντικό) και cab μια Mesa με vintage 30's από Amplitube5.
All tracks by haryy.

Attachments

• cab.jpg
    cab.jpg
    57.4 KB · Εμφανίσεις: 0
  • head.jpg
    head.jpg
    151.7 KB · Εμφανίσεις: 0
  • master gt group effect1_eventide h3000.jpg
    master gt group effect1_eventide h3000.jpg
    69.6 KB · Εμφανίσεις: 0
  • master gt group effect2_th-u overloud symphonic (yamaha spx-90}.jpg
    master gt group effect2_th-u overloud symphonic (yamaha spx-90}.jpg
    19.5 KB · Εμφανίσεις: 0
  • vai sense_by haryy.wav
    vai sense_by haryy.wav
    33.6 MB
Last edited:
Καλή ιδέα!! Κάποια στιγμή. Τώρα έχει ο Clapton σειρά!

Καλή ιδέα!! Κάποια στιγμή. Τώρα έχει ο Clapton σειρά!
Αυτός είναι σαν το παλιό κρασί.
Έχεις πολλές εκδόσεις να κάνεις.
Από όταν έπαιζε στην Πλάκα μέχρι το Rush OST και από το forever man έως σήμερα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back