Sounding like Led Zeppelin 1975 (Presence) by haryy

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Mία δεύτερη απόπειρα για την οποία είμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένος γιατί πήρα τα σωστά vibes από όλα τα όργανα σε αντίθεση με την τελευταία φορά που προσπάθησα να πιάσω τον ήχο τους. Ακόμη θυμάμαι στο σπίτι του φίλου μου ντράμερ Λευτέρη που άκουσα πρώτη φορά το Presence και συγκεκριμένα το Achilles last Stand και Nobody's fault but mine που με "έστειλαν" και χάθηκα στο διάστημα και πιο πέρα. Τί να πούμε για τους "λεβέντες" που δεν έχει ειπωθεί..
Το συγκεκριμένο άλμπουμ μόνο δέος σου προκαλεί όταν το ακούς και ο ήχος του μαζί με το παίξιμο και τις προαναφερόμενες κομματάρες μου έδωσαν φυσικά την έμπνευση για να προσπαθήσω να πιάσω το feeling του άλμπουμ και νομίζω ότι τα κατάφερα παρότι μου φαινόταν (και ήταν τελικά) "βουνό" όλο αυτό.
Στα τεχνικά τώρα, τα key points είναι τα ντραμς που πρέπει να έχουν roomy sound και ένα ωραίο ludwig ταμπούρο. Το original είναι supraphonic, εμένα μου έκατσε καλύτερα ένα acrolite.
Στο μπάσο, χρησιμοποίησα 2 μαγνήτες (PJ και Jazz) και μου ήρθε καλύτερα από το ήταν κάποιος από τους 2 μόνος του.
Στην κιθάρα η αλυσίδα έχει με τη σειρά echoplex ep3 με οδηγημένο το drive του που δίνει καλύτερο και πιο γλυκό Push στον Μarshall Jmp 2203 που ακολουθεί και τέλος μια καμπίνα 1960 με Celestion G12H-30. Όλη η αλυσίδα είναι αυτή που χρησιμοποίησε και ο Page στην εγγραφή του άλμπουμ με εξαίρεση ότι έβαλα JMP 2203 αντί JMP bass. Επίσης στο σόλο άνοιξα πολύ λίγο και το delay του echoplex.
Ελπίζω να γουστάρετε το αποτέλεσμα όπως και εγώ και να ακούσετε την αλμπουμάρα στο τέρμα.
Enjoy and stay rock!
Song: Achilles Last Stand
All tracks by haryy

zeppelin.jpg

Attachments

• all guitars cab speaker Celestion G12H-30.jpg
    all guitars cab speaker Celestion G12H-30.jpg
    92.9 KB · Εμφανίσεις: 0
  • all guitars cab_room_mics_default position.jpg
    all guitars cab_room_mics_default position.jpg
    122.7 KB · Εμφανίσεις: 0
  • bass amp and settings.jpg