Ωραία τώρα που γίνεται και μια προσπάθεια κουβέντας κ έχω ξεκουραστεί κ λίγο, ας πω καμιά κουβέντα κ εγώ...
BigAlejandro είπε:
αυτο αυτοματως κανει τις μεταλ οριεντεντ συναυλιες τα πιο ''σιγουρα'' χαρτια στον χωρο της διοργανωσης, μιας και παιζουν με πολυ καλες πιθανοτητες να εχουν κοσμο!
(πραγμα που ισως και να δινει την δυνατοτητα στον διοργανωτη να ''τσιμπησει'' λιγο παραπανω το εισιτηριο μιας και ο φιλος μεταλας θα ερθει ετσι και αλλιως!
Αυτό ήταν πάντα και το παράπονό μου, ότι πηγαίναν να τα τσιμπήσουν από το συγκεκριμένο κοινό. Και όχι τόσο το ότι δεν αξίζει πχ η μια ή η άλλη μπάντα που έρχεται. Αν μη τι άλλο πλέον στην Ελλάδα έχουν έρθει όλες ανεξαιρέτως οι μεγάλες και μικρές (ακόμα και οι πιο καλτ) μεταλ μπάντες να παίξουν, οπότε καλώς ή κακώς το κοινό έχει χορτάσει. Αν το οργανώνανε καλά σε σχέση ποσότητας/ ποιότητας/ τιμής θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο κόσμο και πιο ικανοποιημένο, μιας και οι μεταλάδες στην Ελλάδα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. Μόνο underground δεν είναι ο χώρος. Κ η κουτσή Μαρία μέταλ ακούει εδώ και μετά οτιδήποτε άλλο...!
οσον αφορα τον χωρο της μαλακασας μπορω να πω οτι περσυ που πηγα μετα απο αρκετο καιρο να παρακολουθησω ροκγουειβ μου φανηκε πως εχουν γινει πολλες βελτιωσεις!...
αλλα κακα τα ψεματα, το ιδιο προβλημα υπαρχει σε καθε συναυλια με πανω απο 5000ατομα, ποσο μαλλον σε αυτες της μαλακασας που μιλαμε τουλαχιστον για τον δεκαπλασιο!
Μωρέ σου φάνηκε γιατί όλα τα προβλήματα που ανέφερες τα ίδια ήταν και θα είναι. Και όχι η ορατότητα δεν έχει βελτιωθεί
Άσε που ακόμα παραμένει το ερώτημα με τα αντιπλημμυρικά το κοιτάξανε; Αν πέσει πάλι κανένα τρελό μπουρίνι το χουμε ή θα ψαχνόμαστε;
Και όχι σε όλες τις συναυλίες με τόσο κόσμο δεν υπάρχει αναγκαία το ίδιο πρόβλημα.
Στους AC/DC για κανένα λόγο δεν πήξαμε έτσι. Τώρα ήταν 20k, ήταν 30k, 40k... ήταν πολλοί πάντως...
ειμαστε στην χωρα του ουαν μπαντ χιτ!
εχουμε -δεν ξερω για ποιο λογο- κοινο που πηγαινει σε συναυλιες ελαφρα τη καρδια ακομα και αν ξερει ενα η δυο κομματια!
Έτσι όπως το πες αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί και θετικό ότι έχουμε κοινό που ψήνεται για συναυλίες. Και η αλήθεια να λέγεται σε πάρα πολλές διοργανώσεις που έχω πάει οι χώροι είναι γεμάτοι, από μεταλ ως τζαζ στο Παλλάς. (Δε ξέρω αν θα θέλει να ακούσει κανείς ότι γενικά και οι χώροι "διασκέδασης" είναι γεμάτοι συνεχώς, δηλαδή μπουζούκια, μπαρ κτλ, ενώ υπάρχει κόσμος που τη βγάζει με 4,75 μικτά. Το κοινό που τα γεμίζει όλα αυτά πάντως κατά μεγάλο ποσοστό είναι άτομα που ζούνε με ξένο χρήμα ή χρήμα που το έχουν δουλέψει από λίγο εώς καθόλου. Θα ανεχτείτε για μια φορά ακόμα να πω πως εννοώ, παιδιά και μη, με χρήμα των γονιών και Δημόσιους Υπάλληλους ή άλλους κρατικοδίαιτους, έτσι;

)
Στην πραγματικότητα λοιπόν απλά υπάρχει ένα κοινό, σημαντικό σε αριθμό που πάει σε ότι σαχλαμάρα εμφανιστεί (πχ Evanesence με ένα δίσκο και 50 ευρώ). Αυτούς ναι ευχαρίστως θα τους μποϋκοτάρω. Και τις περισσότερες δεινοσαυρομεταλ συναυλίες τις έχω μποϋκοτάρει τα τελευταία 4 χρόνια, αν και δεν είμαι πλέον το target group που θα έκανε και φοβερή διαφορά αν δεν πήγαινε. Το μέταλ κοινό που κινεί τις συναυλίες ανήκει στις ηλικίες 16-25, οι οποίοι πάνε στις πρώτες συναυλίες της ζωής τους και σιγά μην τις χάσουν για κανένα λόγο. Προσωπικά μιας και υποπτέυομαι πως μεγάλο μέρος της παρέας μου θα πάει στη συναυλία, παραμένω στο 50-50 γιατί καλό και χρυσό το κουαρτέτο αλλά και τα 85 ακόμα καλύτερα
Και ένα τελευταίο σχόλιο. Πάντως κάποιο ποσοστό φίλων μεταλάδων πλέον κανονίζει τις συναυλίες του έξω αποκλειστικά. 3ήμερο sto wacken κοστίζει όσο να δεις 5 συναυλίες στην Ελλάδα, και πήγες στο wacken όχι στη Μαλακάσα
Εγώ τώρα που δεν πρόκειται να πάω σε κάτι τέτοιο, μάλλον θα περιμένω να ανακοινωθούν όσο περισσότερες συναυλίες ώστε να επιλέξω μια δυο που θα παρακολουθήσω. Αν και αν συνεχίσει το σκορ του 3 μικρά λάιβ την εβδομάδα (μακάρι) παίζει να έχω χορτάσει τόσο που δε με βλέπω να πηγαίνω σε καμία "μεγάλη" συναυλία.