- Μηνύματα
- 13,687
- Πόντοι
- 1,788
Στο Texas πιάνει. Στη Νέα Υόρκη πιάνει;Evilnye είπε:Σ αυτό ειδικά θεωρώ πως είναι 100%
Το προσπαθεί πάρα πολύ να εμπνέει όλους τους κατοίκους ότι πάνω απ΄ όλα είναι Αμερικάνοι.
Στο Texas πιάνει. Στη Νέα Υόρκη πιάνει;Evilnye είπε:Σ αυτό ειδικά θεωρώ πως είναι 100%
Το προσπαθεί πάρα πολύ να εμπνέει όλους τους κατοίκους ότι πάνω απ΄ όλα είναι Αμερικάνοι.
1ον. Δεν είπα εγώ ότι είμαι διαβασμένος. Συ είπας.RayDTutto είπε:Απάντησε μου σε δύο ερωτήσεις τότε μια που εσύ είσαι διαβασμένος:
α. Ποιος ήταν ο πληθυσμός των δούλων στην Αθήνα; Υποστηρίζεις ότι ήταν "0" φαντάζομαι.
β. Γνωρίζεις, εφόσον είσαι ψαγμένος, ότι για το αν θα συνέχιζε να ζούσε ένα θηλυκό νεογέννητο στην Αρχαία Αθήνα ήταν απόφαση του πατέρα της μόλις γεννιόταν. Το βρίσκεις φυσιολογικό να θεωρήσω;
Edit: Τώρα το είδα αυτό...
Είναι πραγματικά απογοητευτικό πλέον να βλέπεις ένα σωρό ανθρώπους τους οποίους δεν θα χαρακτήριζες αρνητικά σε άλλες περιπτώσεις να σου αρχίζουν αυτό το παραμύθι περί του τι προσπαθούν να κάνουν στην Ελλάδα οι Αμερικάνοι, οι Εβραίοι, οι Ιλουμινάτι και κάτι άλλοι περίεργοι... Δηλαδή άλλη δουλειά δεν είχαν όλοι αυτοί, την Ελλάδα επιβουλεύονται...
Ο Βόρειος ιταλός τι σχέση έχει με τον Σικελό; Ο Καταλανός με τον Μαδριλένο και το Βάσκο; Ο Κωνσταντινουπολίτης με τον Τούρκο της βαθιάς Ανατολίας; Να συνεχίσω;LK είπε:Νομίζω ότι το λάθος που ίσως γίνεται (αν γίνεται) είναι που θεωρούμε τις Η.Π.Α. σαν μια χώρα και τη συγκρίνουμε με την Ελλάδα ή με την Αγγλία etc..etc . Οι Η.Π.Α. είναι συνομοσπονδία κρατών που κατάφερε (τουλάχιστον στον έξω κόσμο) να δώσει την εντύπωση ότι είναι ΜΙΑ χώρα , με κοινή πολιτική (είναι), κοινή οικονομία (είναι) , κοινή εθνική συνείδηση (είναικαι κοινό πολιτισμό (έχει
. Δεν ξέρω τί σχέση μπορεί να έχει ένας από τη Savannah, Georgia με κάποιον από Ιri, Pennsylvania . Μάλλον τη σχέση που έχει ένας από Κοζάνη, Ελλάδα με έναν από Helsinki, Swedish . Και η Ε.Ε. μια τέτοια απόπειρα ήταν …αλλά μάλλον έχασε το δρόμο της.
Δεν το πήγαινα εκεί. Αλλά μάλλον είναι άδικο να συγκρίνεις μία χώρα με 52 χώρες. Εκεί το πήγαινα.RayDTutto είπε:Ο Βόρειος ιταλός τι σχέση έχει με τον Σικελό; Ο Καταλανός με τον Μαδριλένο και το Βάσκο; Ο Κωνσταντινουπολίτης με τον Τούρκο της βαθιάς Ανατολίας; Να συνεχίσω;
Αν μπούμε στη συζήτηση περί κρατών και εθνών, ζήτω που καήκαμε.
Συμφωνώ, αλλά συνήθως τέτοια κλισε έχουν κάποια (μικρήspy είπε:Εγώ γελάω κάθε φορά που σε μια συζήτηση κάποιος επικαλείται κλισέ σαν τα παρακάτω:
-Μεθοδικοί και αποδοτικοί, αλλά συνάμα βαρετοί και αγέλαστοι Γερμανοί.
-Γάλλοι που ασχολούνται μόνο με το sex και την κατανάλωση βατραχοπόδαρων.
-Ψυχροί, απρόσιτοι Σκανδιναβοί.
-Εβραίοι που συγκεντρώνουν χρήματα και συνωμοτούν για να ελέγξουν τον κόσμο.
-Μέθυσοι Άγγλοι με ιδιότυπο χιούμορ.
-Αγράμματοι, πολεμοχαρείς Αμερικανοί.
-Τεμπέληδες, ανοργάνωτοι αλλά φιλότιμοι Έλληνες.
Συνήθως μετά από τέτοια σχόλια, η συζήτηση παίρνει την κάτω βόλτα.
Αν αναφέρεσαι σε αυτό,trolley είπε:Μόνο ως ανέκδοτο ευσταθεί το ερώτημα για το αν δαιμονοποιείται η επιχειρηματικότητα στα ελληνικά πανεπιστήμια, όταν όλοι ξέρουμε ότι η δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο έχει κτιστεί κάθε μεταπολιτευτικό ιδεολόγημα.
Προφανώς δαιμονοποιείται και προφανώς οδηγεί στην Ελλάδα του 2011-12-13-14...
....
θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είπα ότι δεν δαιμονοποιείται. Είπα ότι αυτή η δαιμονοποίηση φέρει μικρό μερίδιο της ευθύνης κυρίως γιατί προέρχεται από "κέντρα" που δεν παίρνει κανείς (πλέον) στα σοβαρά....
Η γνώμη μου είναι ότι η "δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας" και η γραφειοκρατία φέρουν μικρό μερίδιο της ευθύνης για την εσωστρέφεια (και εν τέλει την παραγωγική ανεπάρκεια) των Ελληνικών πανεπιστημίων.
....
Δεν ισχύει πολύ. Σαν νοοτροπία είναι περασμένα πολλά πράγματα στον κόσμο, ακόμα και αν δεν προέρχονται από αυτά τα κέντρα. Αν μη τι άλλο η ουσιαστική τους απαξίωση τώρα τελευταία έχει αρχίσει να γίνεται...harilatron είπε:θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είπα ότι δεν δαιμονοποιείται. Είπα ότι αυτή η δαιμονοποίηση φέρει μικρό μερίδιο της ευθύνης κυρίως γιατί προέρχεται από "κέντρα" που δεν παίρνει κανείς (πλέον) στα σοβαρά.
Δεν ξέρω αν το έχεις δει:Nikolas είπε:Δε σου αρέσει; Φύγε έξω. Και μετά γύρνα να βοηθήσεις να φτιάξουν τα πράγματα.
Όχι δεν αναφέρομαι σε αυτό, καθώς όντως εσύ δεν είπες ότι δε δαιμονοποιείται.harilatron είπε:Αν αναφέρεσαι σε αυτό,
Νικόλα μου, πλάκα κάνεις; Κατ' αρχήν, όταν πλέον φτάνεις να καταλάβεις ποια είναι η κατάσταση εδώ, έχεις συνήθως μεγαλώσει αρκετά και έχεις δημιουργήσει υποχρεώσεις. Βέβαια, άμα τύχει να είσαι μικρός και να διαβάζεις noiz, κάποιοι στριμμένοι στα λέγανε, αλλά σιγά μην έδινες και σημασία... Δεύτερον, είναι φανερό ότι δεν έχεις επίγνωση των δυσκολιών που δημιουργεί η ελλειματική μόρφωση στη δυνατότητα ενός ανθρώπου να είναι ανταγωνιστικός, καθότι μάλλον εσύ δέχτηκες καλή μόρφωση. Τρίτον, μάλλον δεν έχεις επίγνωση των ασύλληπτων δυσκολιών που δημιουργεί το ελληνικό κράτος στην επιχειρηματικότητα, οι οποίες είναι τόσες και τόσο περίπλοκες που είμαστε η τελευταία χώρα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων - για ντόπιες βέβαια, άστα καλύτερα. Ακόμη και στους λίγους που θέλουν να εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες, η άθλια φήμη της χώρας στο εξωτερικό έχει δημιουργήσει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ προβλήματα τα τελευταία δύο χρόνια, με αλλαγές προς το χειρότερο των όρων πληρωμής στις παραγγελίες, φόρους εξοντωτικούς κλπ. Άστα μη το ψάχνεις, δεν ευτύχησε ο προβληματισμός σου αυτή τη φορά, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.Δε σου αρέσει; Φύγε έξω. Και μετά γύρνα να βοηθήσεις να φτιάξουν τα πράγματα. Εδώ το κάνανε 50 χρόνια πριν (για σπουδές, όχι για βιοποριστικούς λόγους παρακαλώ), τώρα γιατί κωλάμε τέλος πάντων; Μας εμποδίζει το Ελληνικό κράτος, το Ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνουμε κάτι;![]()
το έχω διαβάσει όλο το θέμα, απλά είπα να τοποθετηθώ απλά επί της ταινίας (μιας και την έχω δει), αφου και για τα πανεπιστήμια και την "ποινικοποίηση" του κέρδους έχουμε συζητήσει πρόσφατα και δεν έχω κάτι να προσθέσωRayDTutto είπε:Ξαναδιάβασε το πρώτο μου ποστ. Δεν μιλάμε για την ταινία ακριβώς.
Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο (ειδικά όταν εξυπηρετεί τα επιχειρήματά μας).trolley είπε:Γελάω και με κάτι άλλο όμως: λένε κάποιοι ότι το ποσοστό γραμματιζούμενων στις ΗΠΑ είναι απελπιστικά μικρό, ενώ παράλληλα λένε ότι οι ΗΠΑ κάνουν ότι γουστάρουν στον πλανήτη... μα καλά ρε 'σεις... δε βλέπετε τη φρικιαστική αντίφαση σε αυτό που γράφετε; Προσπαθείτε να πείσετε ότι οι άνθρωποι είναι σε χειρότερη κατάσταση από τους έλληνες (χαχαχχαχα) και ταυτόχρονα παραδέχεστε ότι ένα μάτσο αγράμματοι μας έχουν βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι;...
Ok then!blue είπε:το έχω διαβάσει όλο το θέμα, απλά είπα να τοποθετηθώ απλά επί της ταινίας (μιας και την έχω δει), αφου και για τα πανεπιστήμια και την "ποινικοποίηση" του κέρδους έχουμε συζητήσει πρόσφατα και δεν έχω κάτι να προσθέσω![]()
Το άβατάρ σου καταγγέλω ότι είναι όντως άσπρο-μαύρο.theoctapus είπε:Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο (ειδικά όταν εξυπηρετεί τα επιχειρήματά μας).
Και που τη μάθανε στη "κοινωνία" αυτή την άποψη αγαπητέ octapus; Τι σημαίνει αυτό το "προφανώς"; Εγώ λέω ότι όσοι πέρασαν από ελληνικό πανεπιστήμιο, την έμαθαν μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο (ναι, έτσι χύμα στο λέω). Μερικοί την αποβάλλουν κατόπιν, επειδή έχουν κάποιες επαφές με το εξωτερικό, πήγαν για κάποιο μεταπτυχιακό κλπ, αλλά σημαντικότατο ποσοστό τη διατηρεί στο ακέραιο.Στην κοινωνία έχει δαιμονοποιηθεί είτε λόγω της άποψης οτι για να ανέλθεις στον κόσμο των επιχειρήσεων πρέπει να πατήσεις επί πτωμάτων (αφού εδώ προφανώς οτιδήποτε άλλο δεν αρκεί), είτε μέσω των γνωστών ιδεολογημάτων και καρικατούρων.
Σήμερα δεν δέχομαι καμμία δικαιολογία για το "δεν το ήξερα". Πριν 10-15 χρόνια και πίσω, οκ... Αλλά σήμερα; Γιατί; Το νοιζ δε φτάνει; Είναι το μοναδικό; Δεν ξέρουν τα Ελληνάκια Αγγλικά να μπουν σε όποιοδήποτε φόρουμ Αγγλόφωνο να ξεστραβοθούν; κλπ...trolley είπε:Νικόλα μου, πλάκα κάνεις; Κατ' αρχήν, όταν πλέον φτάνεις να καταλάβεις ποια είναι η κατάσταση εδώ, έχεις συνήθως μεγαλώσει αρκετά και έχεις δημιουργήσει υποχρεώσεις. Βέβαια, άμα τύχει να είσαι μικρός και να διαβάζεις noiz, κάποιοι στριμμένοι στα λέγανε, αλλά σιγά μην έδινες και σημασία...
Εδώ μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά αν το καλοσκεφτείς η οικογένιά μου ήταν μία νοικοκοιρά και ένας δημόσιος υπάλληλος (τέλειος, φανταστικός, σε πανεπιστήμιο, γιατρός, κλπ, αλλά και πάλι καμία σχέση με επιχειρηματικότητα...). Μπορώ να πω ότι ότι ξέρω, αν ξέρω κάτι, δεν τα έμαθα ούτε απ'το σχολείο, αλλά ούτε απ΄την οικογένια.Δεύτερον, είναι φανερό ότι δεν έχεις επίγνωση των δυσκολιών που δημιουργεί η ελλειματική μόρφωση στη δυνατότητα ενός ανθρώπου να είναι ανταγωνιστικός, καθότι μάλλον εσύ δέχτηκες καλή μόρφωση.
Μάλλον έχω γνώση (αφού αν θυμάσαι κάνω διάφορα πράγματα εδώ στο Ελλάντα), αλλά καταλαβαίνω τι λές. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει πολλά ανεξάρτητα με τις αντιξοότητες του περιβάλον χώρου του (φυσικά, μιλάω για γενικά δεδομένα και τέλος πάντων, μην ακούσω αν θα έλεγα τα ίδια να ήμουν γεννημένος στην... Αφρική κάπου... οκ; Μιλάμε για Ευρωπαϊκή χώρα, κάπως...) ;DΤρίτον, μάλλον δεν έχεις επίγνωση των ασύλληπτων δυσκολιών που δημιουργεί το ελληνικό κράτος στην επιχειρηματικότητα, οι οποίες είναι τόσες και τόσο περίπλοκες που είμαστε η τελευταία χώρα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων - για ντόπιες βέβαια, άστα καλύτερα. Ακόμη και στους λίγους που θέλουν να εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες, η άθλια φήμη της χώρας στο εξωτερικό έχει δημιουργήσει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ προβλήματα τα τελευταία δύο χρόνια, με αλλαγές προς το χειρότερο των όρων πληρωμής στις παραγγελίες, φόρους εξοντωτικούς κλπ.
Διαφωνώ γιατί κι εγώ ζω εδώ.Άστα μη το ψάχνεις, δεν ευτύχησε ο προβληματισμός σου αυτή τη φορά, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Εκεί δεν θα διαφωνήσωtrolley είπε:...συγκρίνουμε δύο υπαρκτές πραγματικότητες και κάποιοι αποτυγχάνουν να παραδεκτούν ότι η μία είναι πολύ προτιμότερη από την άλλη, παραδοχή που θα οδηγούσε αυτόματα στην ανάγκη εξαγωγής συμπερασμάτων που μάλλον αποφεύγουν.
Προσωπικά, αυτό το εκλαμβάνω όπως είπα πρίν ως "απλά δεν είναι και τόσο μορφωμένοι όσο παρουσιάζεται μερικές φορές"Ακολούθως, χρησιμοποιήθηκαν οι φράσεις "Ξέρεις πόσοι είναι αναλφάβητοι στις USA?"
Δυστυχώς (ή ευτυχώς μάλλον) δεν πέρασε όλη η κοινωνία από το ελληνικό πανεπιστήμιο άρα το έμαθαν από κάπου αλλού. Είπαμε, υπάρχουν και οι θεωρητικές, ουτοπιστικές αρλούμπες. Στο πανεπιστήμιο ΔΕΝ δαιμονοποιείται ολοκληρωτικά και συστηματικά η επιχειρηματικότητα, απλά αγνοείται πλήρως ως μη υπαρκτή μεταβλητή στην διαδικασία της ανώτερης μόρφωσης (κάτι ίσως χειρότερο).Και που τη μάθανε στη "κοινωνία" αυτή την άποψη αγαπητέ octapus; Τι σημαίνει αυτό το "προφανώς"; Εγώ λέω ότι όσοι πέρασαν από ελληνικό πανεπιστήμιο, την έμαθαν μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο (ναι, έτσι χύμα στο λέω). Μερικοί την αποβάλλουν κατόπιν, επειδή έχουν κάποιες επαφές με το εξωτερικό, πήγαν για κάποιο μεταπτυχιακό κλπ, αλλά σημαντικότατο ποσοστό τη διατηρεί στο ακέραιο.