Social Network

Evilnye είπε:
Σ αυτό ειδικά θεωρώ πως είναι 100%

Το προσπαθεί πάρα πολύ να εμπνέει όλους τους κατοίκους ότι πάνω απ΄ όλα είναι Αμερικάνοι.
Στο Texas πιάνει. Στη Νέα Υόρκη πιάνει;

RayDTutto είπε:
Απάντησε μου σε δύο ερωτήσεις τότε μια που εσύ είσαι διαβασμένος:

α. Ποιος ήταν ο πληθυσμός των δούλων στην Αθήνα; Υποστηρίζεις ότι ήταν "0" φαντάζομαι.

β. Γνωρίζεις, εφόσον είσαι ψαγμένος, ότι για το αν θα συνέχιζε να ζούσε ένα θηλυκό νεογέννητο στην Αρχαία Αθήνα ήταν απόφαση του πατέρα της μόλις γεννιόταν. Το βρίσκεις φυσιολογικό να θεωρήσω;

Edit: Τώρα το είδα αυτό...

Είναι πραγματικά απογοητευτικό πλέον να βλέπεις ένα σωρό ανθρώπους τους οποίους δεν θα χαρακτήριζες αρνητικά σε άλλες περιπτώσεις να σου αρχίζουν αυτό το παραμύθι περί του τι προσπαθούν να κάνουν στην Ελλάδα οι Αμερικάνοι, οι Εβραίοι, οι Ιλουμινάτι και κάτι άλλοι περίεργοι... Δηλαδή άλλη δουλειά δεν είχαν όλοι αυτοί, την Ελλάδα επιβουλεύονται...
1ον. Δεν είπα εγώ ότι είμαι διαβασμένος. Συ είπας.

2ον. Που είπα ότι δεν υπήρχαν δούλοι?

3ον. Απάντησέ μου εσύ πρώτα στα παρακάτω και μετά σου απαντώ και εγώ.

Ποιοι νοούνταν δούλοι, τι ήταν αυτοί, τι υποχρεώσεις και προνόμια είχαν, αν είχαν?

Πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε?

Πόσο έχει προοδεύσει ο δυτικός πολιτισμός από τότε και από που εκκίνησε ?

Θεωρείς φυσιολογικό, να φανταστώ, το γεγονός ότι εσύ και εγώ συζητάμε στο διαδίκτυο

και λέμε ότι μας καπνίσει (φιλοσοφούμε, θα μπορούσε να το εκλάβει κάποιος) και αυτό δεν είναι προϊόν και κόπος κάποιων προγενέστερων, που φιλοσοφούσαν άνευ λαλακίας?

Επίσης να φανταστώ, γιατί έχω μεγάλη φαντασία, πως θα προτιμούσες να ζεις σε καλύβες από λάσπη παρέα με τους κροκόδειλους ή να ήσουν δούλος στα νότια της αμερικής τις αρχές  του προηγούμενου αιώνα ή να ήσουν ελεύθερος σε ολοκληρωτικά καθεστώτα στα μέσα του προηγούμενου αιώνα  ή να ήσουν ελεύθερος πολίτης σε κάποιες αραβικές πόλεις τις προηγούμενες μόλις δεκαετίες ή ακόμα καλύτερα να ήσουν γυναίκα σε αυτές σήμερα.

(Είδες τι κάνει η αυθαίρετη φαντασία?)

Οι άντρες ήταν γκέυ και οι γυναίκες λεσβίες επίσης, όπως είναι γνωστό της πάσης.

Και όλοι εμείς προερχόμαστε από παρθενογένεση.

Σόρρυ για την χρήση ειρωνείας, βαριέμαι και να απαντώ σε αυτονόητα πράγματα (-Σε πειράζει που οι ζουλού τρώνε τα παιδιά τους ωμά? - Όχι, τι να με πειράζει?), αλλά αυτό μου βγαίνει σε ακαδημαϊκά ερωτήματα του τύπου που έθεσες.

Όσο για το edit, και χωρίς να χαρακτηρίζω ανθρώπους έτσι και αλλιώς αν δεν τους ξέρω πολύ καλά, μην ασχολείσαι με συνωμοσιολογίες.

Ούτε οι δικοί μας είναι πιόνια, ούτε κανείς επιβουλεύεται το έδαφος και το υπέδαφος μας, ούτε και κανένας θέλει την δημιουργία στρατιών άννοων  καταναλωτικών και ευκολομανιπιουλάρωντων ( δική μου λέξη/ποιητική αδεία) όντων με ανύπαρκτη παίδευση.

Ούτε της Ελλάδος, ούτε και καμιάς άλλης χώρας στον κόσμο. Εννοείτε. Άφεσης.

Βρε trolley,πια αντίφαση? Οι αγράμματοι κυβερνούν και κάνουν κουμάντο στην Αμερική?

LK είπε:
Νομίζω ότι το λάθος που ίσως γίνεται (αν γίνεται) είναι που θεωρούμε τις Η.Π.Α. σαν μια χώρα και τη συγκρίνουμε με την Ελλάδα ή με την Αγγλία etc..etc . Οι Η.Π.Α. είναι συνομοσπονδία κρατών που κατάφερε (τουλάχιστον στον έξω κόσμο) να δώσει την εντύπωση ότι είναι ΜΙΑ χώρα , με κοινή πολιτική (είναι), κοινή οικονομία (είναι) , κοινή εθνική συνείδηση (είναι;) και κοινό πολιτισμό (έχει;). Δεν ξέρω τί σχέση μπορεί να έχει ένας από τη Savannah, Georgia με κάποιον από Ιri, Pennsylvania . Μάλλον τη σχέση που έχει ένας από Κοζάνη, Ελλάδα με έναν από Helsinki, Swedish . Και η Ε.Ε. μια τέτοια απόπειρα ήταν …αλλά μάλλον έχασε το δρόμο της.
Ο Βόρειος ιταλός τι σχέση έχει με τον Σικελό; Ο Καταλανός με τον Μαδριλένο και το Βάσκο; Ο Κωνσταντινουπολίτης με τον Τούρκο της βαθιάς Ανατολίας; Να συνεχίσω;

Αν μπούμε στη συζήτηση περί κρατών και εθνών, ζήτω που καήκαμε.

RayDTutto είπε:
Ο Βόρειος ιταλός τι σχέση έχει με τον Σικελό; Ο Καταλανός με τον Μαδριλένο και το Βάσκο; Ο Κωνσταντινουπολίτης με τον Τούρκο της βαθιάς Ανατολίας; Να συνεχίσω;

Αν μπούμε στη συζήτηση περί κρατών και εθνών, ζήτω που καήκαμε.
Δεν το πήγαινα εκεί. Αλλά μάλλον είναι άδικο να συγκρίνεις μία χώρα με 52 χώρες. Εκεί το πήγαινα.

Εγώ γελάω κάθε φορά που σε μια συζήτηση κάποιος επικαλείται κλισέ σαν τα παρακάτω:

-Μεθοδικοί και αποδοτικοί, αλλά συνάμα βαρετοί και αγέλαστοι Γερμανοί.

-Γάλλοι που ασχολούνται μόνο με το sex και την κατανάλωση βατραχοπόδαρων.

-Ψυχροί, απρόσιτοι Σκανδιναβοί.

-Εβραίοι που συγκεντρώνουν χρήματα και συνωμοτούν για να ελέγξουν τον κόσμο.

-Μέθυσοι Άγγλοι με ιδιότυπο χιούμορ.

-Αγράμματοι, πολεμοχαρείς Αμερικανοί.

-Τεμπέληδες, ανοργάνωτοι αλλά φιλότιμοι Έλληνες.

Συνήθως μετά από τέτοια σχόλια, η συζήτηση παίρνει την κάτω βόλτα.

spy είπε:
Εγώ γελάω κάθε φορά που σε μια συζήτηση κάποιος επικαλείται κλισέ σαν τα παρακάτω:

-Μεθοδικοί και αποδοτικοί, αλλά συνάμα βαρετοί και αγέλαστοι Γερμανοί.

-Γάλλοι που ασχολούνται μόνο με το sex και την κατανάλωση βατραχοπόδαρων.

-Ψυχροί, απρόσιτοι Σκανδιναβοί.

-Εβραίοι που συγκεντρώνουν χρήματα και συνωμοτούν για να ελέγξουν τον κόσμο.

-Μέθυσοι Άγγλοι με ιδιότυπο χιούμορ.

-Αγράμματοι, πολεμοχαρείς Αμερικανοί.

-Τεμπέληδες, ανοργάνωτοι αλλά φιλότιμοι Έλληνες.

Συνήθως μετά από τέτοια σχόλια, η συζήτηση παίρνει την κάτω βόλτα.
Συμφωνώ, αλλά συνήθως τέτοια κλισε έχουν κάποια (μικρή :P) βάση...

Ξεχνάς όμως τι απογείωσε την συζήτηση στην ασχετόσφαιρα

-Οι Αρχαίοι Έλληνες ξέρανε και θα μπορούσανε καλύτερα

(σε συζήτηση που αφορά μια ταινία που προσπάθησε σκληρά να προλάβει το ΤΩΡΑ και να μιλήσει για ένα θέμα που είναι επίκαιρο - με οπτική σύγχρονη και χωρίς πολλές νουθεσίες και ηθικολογίες)

trolley είπε:
Μόνο ως ανέκδοτο ευσταθεί το ερώτημα για το αν δαιμονοποιείται η επιχειρηματικότητα στα ελληνικά πανεπιστήμια, όταν όλοι ξέρουμε ότι η δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο έχει κτιστεί κάθε μεταπολιτευτικό ιδεολόγημα.

Προφανώς δαιμονοποιείται και προφανώς οδηγεί στην Ελλάδα του 2011-12-13-14...

....
Αν αναφέρεσαι σε αυτό,

...

Η γνώμη μου είναι ότι η "δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας" και η γραφειοκρατία φέρουν μικρό μερίδιο της ευθύνης για την εσωστρέφεια (και εν τέλει την παραγωγική ανεπάρκεια) των Ελληνικών πανεπιστημίων.

....
θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είπα ότι δεν δαιμονοποιείται. Είπα ότι αυτή η δαιμονοποίηση φέρει μικρό μερίδιο της ευθύνης κυρίως γιατί προέρχεται από "κέντρα" που δεν παίρνει κανείς (πλέον) στα σοβαρά.

harilatron είπε:
θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είπα ότι δεν δαιμονοποιείται. Είπα ότι αυτή η δαιμονοποίηση φέρει μικρό μερίδιο της ευθύνης κυρίως γιατί προέρχεται από "κέντρα" που δεν παίρνει κανείς (πλέον) στα σοβαρά.
Δεν ισχύει πολύ. Σαν νοοτροπία είναι περασμένα πολλά πράγματα στον κόσμο, ακόμα και αν δεν προέρχονται από αυτά τα κέντρα. Αν μη τι άλλο η ουσιαστική τους απαξίωση τώρα τελευταία έχει αρχίσει να γίνεται...

@ philosophos

Αααα, μάλιστα. Τώρα κατάλαβα το λόγο της επιβουλής. Το υπέδαφος...

Άααααλλη παραμύθα κι αυτή... Λοιπόν φίλε μου για να πάψει αυτό το παραμύθι, αν είχαμε υπέδαφος, οι Αμερικάνοι θα μας πετούσαν εν μια νυκτί από το ΝΑΤΟ την επόμενη θα μπουκάραν οι Τούρκοι με την υποστήριξή τους και Game Over.

Όσο για τα άλλα, ας πιστεύουμε ο καθένας ό,τι θέλει. Δημοκρατία έχουμε. Αλλά πραγματικά, ίσως, να θέλεις να διαβάσεις τα περί γυναικών και δούλων από καμιά σοβαρή πηγή. Όπως π.χ. κάποιους αρχαίους συγγραφείς.

Τι είναι "Άφεσης";

Πιέζομαι κι εγώ από χρόνο, όπως και ο Χαρίλατρον...

Και δεν έχω δει την ταινία.

Πάντως, οφείλω να ομολογίσω ότι (νομίζω πως) δεν είδα κάποιον να δέχεται ότι υπάρχει σε μεγάλο μερίδιο η προσωπική ευθήνη του καθενός μας! (εκτός του Χαρίλατρον που ανέφερε τη δεμονοποίηση της επιχειρηματικότητας).

Και όλα σκατά να είναι (που ΔΕΝ είναι... γιατί ΔΕΝ είμαστε Ζιμπάμπουε όσο και μερικοί θέλουν να μας λένε έτσι και να μας σκέφτονται χειρότερα, από τα έσω και τα έξω), και πάλι ΕΜΕΙΣ δεν έχουμε κάτι να κάνουμε; Περιμένουμε τα πανεπιστήμια, τις σχολές, το κράτος και ότι άλλο; Δε σου αρέσει; Φύγε έξω. Και μετά γύρνα να βοηθήσεις να φτιάξουν τα πράγματα. Εδώ το κάνανε 50 χρόνια πριν (για σπουδές, όχι για βιοποριστικούς λόγους παρακαλώ), τώρα γιατί κωλάμε τέλος πάντων; Μας εμποδίζει το Ελληνικό κράτος, το Ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνουμε κάτι;  :(

ωραία ταινία, αλλά όχι για 8.2 στο imdb ούτε για τόση κοινωνική ανάλυση. Μια υπόθεση βασισμένη σε πραγματική ιστορία που περιγράφει μια εκδοχή κάποιων γεγονότων ανήκει kate me στις ευχάριστες ταινίες που δεν σου φάγαν το χρόνο (κυρίως λόγω εξυπνων διαλόγων, ροής, βάσης στην πραγματικότητα και συγχρονισμού με το κοινωνικό φαινόμενο του fb), αλλά δεν σου κόβουν και την όρεξη για υπερβουτυρωμένο ποπ-κορν. Οι δυο μου δραχμές.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ξαναδιάβασε το πρώτο μου ποστ. Δεν μιλάμε για την ταινία ακριβώς.

harilatron είπε:
Αν αναφέρεσαι σε αυτό,
Όχι δεν αναφέρομαι σε αυτό, καθώς όντως εσύ δεν είπες ότι δε δαιμονοποιείται.

Αναφέρομαι στον υπανιγμό πίσω από κάποιες τοποθετήσεις στο thread, ο οποίος (υπαινιγμός) μου είναι γνωστός και προ του thread.

Δράττομαι όμως της ευκαιρίας και επανέρχομαι για να τονίσω ότι : η επιχειρηματικότητα δεν είναι κάτι που πρέπει απλώς να μη δαιμονοποιείται, αλλά αν είναι να εκδηλωθεί πρέπει να ενθαρρύνεται. Υπάρχει σαν διάθεση μέσα στους περισσότερους ανθρώπους, αλλά αρκεί να μιλήσεις με έναν υπάλληλο περίπου 25-28 ετών στις μέρες μας, για να διαπιστώσεις ότι έχει γίνει μία προσπάθεια βίαιου ξεριζώματος από μέσα του.

Σου λέει π.χ. "άστα, πολύ πίεση στη δουλειά, μας έχουν ξεσκίσει, και όλα αυτά για το τίποτε" και τον ρωτάς "μα, γιατί δε κάνεις κάτι μόνος σου" και σε κοιτάει λες και μίλησες σε στρείδι και του ζήτησες να παίξει βιολί (κλεμένη αλλά καλή ατάκα).

Αυτό, δεν είναι φυσιολογικό, σε τελευταία ανάλυση ο άνθρωπος θα έπρεπε να ξέρει ότι γίνεται από εκ/ρια ανθρώπους σε όλο το κόσμο, υποχρεώσεις συνήθως δεν έχει, οπότε τι στην ευχή;

Συμπεραίνω λοιπόν, ότι ο μηχανισμός δαιμονοποίησης όχι απλώς υπάρχει, αλλά μάλιστα είναι σε πλήρη ισχύ. Άλλωστε οι μπηχτές προς τους αμερικάνους, τι άλλο εκφράζουν σε αυτό το thread; Το μίσος για τα μπλούζ; (χαχαχαχαχαχαχαχα)

Δε σου αρέσει; Φύγε έξω. Και μετά γύρνα να βοηθήσεις να φτιάξουν τα πράγματα. Εδώ το κάνανε 50 χρόνια πριν (για σπουδές, όχι για βιοποριστικούς λόγους παρακαλώ), τώρα γιατί κωλάμε τέλος πάντων; Μας εμποδίζει το Ελληνικό κράτος, το Ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνουμε κάτι;  :(
Νικόλα μου, πλάκα κάνεις; Κατ' αρχήν, όταν πλέον φτάνεις να καταλάβεις ποια είναι η κατάσταση εδώ, έχεις συνήθως μεγαλώσει αρκετά και έχεις δημιουργήσει υποχρεώσεις. Βέβαια, άμα τύχει να είσαι μικρός και να διαβάζεις noiz, κάποιοι στριμμένοι στα λέγανε, αλλά σιγά μην έδινες και σημασία... Δεύτερον, είναι φανερό ότι δεν έχεις επίγνωση των δυσκολιών που δημιουργεί η ελλειματική μόρφωση στη δυνατότητα ενός ανθρώπου να είναι ανταγωνιστικός, καθότι μάλλον εσύ δέχτηκες καλή μόρφωση. Τρίτον, μάλλον δεν έχεις επίγνωση των ασύλληπτων δυσκολιών που δημιουργεί το ελληνικό κράτος στην επιχειρηματικότητα, οι οποίες είναι τόσες και τόσο περίπλοκες που είμαστε η τελευταία χώρα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων - για ντόπιες βέβαια, άστα καλύτερα. Ακόμη και στους λίγους που θέλουν να εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες, η άθλια φήμη της χώρας στο εξωτερικό έχει δημιουργήσει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ προβλήματα τα τελευταία δύο χρόνια, με αλλαγές προς το χειρότερο των όρων πληρωμής στις παραγγελίες, φόρους εξοντωτικούς κλπ. Άστα μη το ψάχνεις, δεν ευτύχησε ο προβληματισμός σου αυτή τη φορά, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

RayDTutto είπε:
Ξαναδιάβασε το πρώτο μου ποστ. Δεν μιλάμε για την ταινία ακριβώς.
το έχω διαβάσει όλο το θέμα, απλά είπα να τοποθετηθώ απλά επί της ταινίας (μιας και την έχω δει), αφου και για τα πανεπιστήμια και την "ποινικοποίηση" του κέρδους έχουμε συζητήσει πρόσφατα και δεν έχω κάτι να προσθέσω :)

trolley είπε:
Γελάω και με κάτι άλλο όμως: λένε κάποιοι ότι το ποσοστό γραμματιζούμενων στις ΗΠΑ είναι απελπιστικά μικρό, ενώ παράλληλα λένε ότι οι ΗΠΑ κάνουν ότι γουστάρουν στον πλανήτη... μα καλά ρε 'σεις... δε βλέπετε τη φρικιαστική αντίφαση σε αυτό που γράφετε; Προσπαθείτε να πείσετε ότι οι άνθρωποι είναι σε χειρότερη κατάσταση από τους έλληνες (χαχαχχαχα) και ταυτόχρονα παραδέχεστε ότι ένα μάτσο αγράμματοι μας έχουν βάλει τα δύο  πόδια σε ένα παπούτσι;...
Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο (ειδικά όταν εξυπηρετεί τα επιχειρήματά μας).

Κανείς δεν είπε ότι οι Αμερικάνοι είναι αμόρφωτοι, απλά δεν είναι και τόσο μορφωμένοι όσο παρουσιάζεται μερικές φορές.

Κανείς δεν είπε ότι οι αγράμματοι "ελέγχουν" οτιδήποτε γιατι πρώτον, δεν βλέπω κανένα average joe στο Καπιτώλιο και δεύτερο, όρισε την λέξη έλεγχος.

Κανείς, σώφρων, δεν είπε ότι οι Αμερικάνοι είναι σε χειρότερη κατάσταση από τους Έλληνες, απλά δεν ζούνε και σε κανένα κήπο τη Εδέμ.

Κανείς δεν υποστήριξε, σε αυτήν την συζήτηση τουλάχιστον, ότι οι Αμερικάνοι μας έχουν βάλει τα δύο  πόδια σε ένα παπούτσι.

Τώρα για την επιχειρηματικότητα και το κατά πόσο έχει δαιμονοποιηθεί, στα πανεπιστήμια δεν έχει δαιμονοποιηθεί εκτός αν κάνει κανείς παρέα με τους γνωστούς κύκλους.

Στην κοινωνία έχει δαιμονοποιηθεί είτε λόγω της άποψης οτι για να ανέλθεις στον κόσμο των επιχειρήσεων πρέπει να πατήσεις επί πτωμάτων (αφού εδώ προφανώς οτιδήποτε άλλο δεν αρκεί), είτε μέσω των γνωστών ιδεολογημάτων και καρικατούρων.

blue είπε:
το έχω διαβάσει όλο το θέμα, απλά είπα να τοποθετηθώ απλά επί της ταινίας (μιας και την έχω δει), αφου και για τα πανεπιστήμια και την "ποινικοποίηση" του κέρδους έχουμε συζητήσει πρόσφατα και δεν έχω κάτι να προσθέσω :)
Ok then! :D

Και καλά κάνεις. Η αλήθεια είναι ότι το θέμα ξέφυγε και γύρισε σε επαναλαμβανόμενα γνώριμα μοτίβα στα οποία καταφεύγει ο καθένας (ίσως για να μην εξετάσει αυτά που πραγματικά έχουν σημασία όπως θα έλεγε και ένας ψυχολόγος).

theoctapus είπε:
Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο (ειδικά όταν εξυπηρετεί τα επιχειρήματά μας).
Το άβατάρ σου καταγγέλω ότι είναι όντως άσπρο-μαύρο.

Επί της ουσίας: και βέβαια αυτά ειπώθηκαν, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κρίνεις ότι πρέπει να μαζευτούν πίσω. Ο "κήπος της Εδέμ" είναι φανταστική τοποθεσία (δηλ. μη-υπαρκτή), το αίσχος στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολύ-πολύ πραγματικό, όπως ξέρεις. Δε συγκρίνουμε λοιπόν αυτό που υπάρχει με αυτό που δεν υπάρχει, συγκρίνουμε δύο υπαρκτές πραγματικότητες και κάποιοι αποτυγχάνουν να παραδεκτούν ότι η μία είναι πολύ προτιμότερη από την άλλη, παραδοχή που θα οδηγούσε αυτόματα στην ανάγκη εξαγωγής συμπερασμάτων που μάλλον αποφεύγουν.

Επίσης, μπορεί να μη χρησιμοποιήθηκε η φράση "τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι" αλλά χρησιμοποιήθηκε η φράση "Αυτά φίλε μου προσπαθούν -και πετυχαίνουν- να εφαρμόσουν και εδώ και παντού". Το ότι αποφεύγω να κάνω quote τις ακριβείς φράσεις, δεν οφείλεται στο ότι δεν προσέχω τι διαβάζω, αλλά στην υπερ-ευαισθησία που δείχνουν κάποιοι για το ενδεχόμενο προσωπικών επιθέσεων.

Ακολούθως, χρησιμοποιήθηκαν οι φράσεις "Ξέρεις πόσοι είναι αναλφάβητοι στις USA?" και "Ξέρεις -που ξέρεις σίγουρα- ποιοι ήταν πρόεδροί τους τα τελευταία 20 χρόνια ας πούμε?

", τα οποία είναι απλώς διαφορετικές διατυπώσεις από τις δικές μου (στις οποίες αυταπατάσαι ότι απάντησες).

Κάτι ακόμη:

Στην κοινωνία έχει δαιμονοποιηθεί είτε λόγω της άποψης οτι για να ανέλθεις στον κόσμο των επιχειρήσεων πρέπει να πατήσεις επί πτωμάτων (αφού εδώ προφανώς οτιδήποτε άλλο δεν αρκεί), είτε μέσω των γνωστών ιδεολογημάτων και καρικατούρων.
Και που τη μάθανε στη "κοινωνία" αυτή την άποψη αγαπητέ octapus; Τι σημαίνει αυτό το "προφανώς"; Εγώ λέω ότι όσοι πέρασαν από ελληνικό πανεπιστήμιο, την έμαθαν μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο (ναι, έτσι χύμα στο λέω). Μερικοί την αποβάλλουν κατόπιν, επειδή έχουν κάποιες επαφές με το εξωτερικό, πήγαν για κάποιο μεταπτυχιακό κλπ, αλλά σημαντικότατο ποσοστό τη διατηρεί στο ακέραιο.

Ray: Ο πατέρας μου μετά την Αγγλία το 63-67 γύρισε Ελλάδα... Τα ξέρω από μέσα και απ'έξω τα των πανεπιστημίων κλπ... Δυστυχώς... :(

trolley είπε:
Νικόλα μου, πλάκα κάνεις; Κατ' αρχήν, όταν πλέον φτάνεις να καταλάβεις ποια είναι η κατάσταση εδώ, έχεις συνήθως μεγαλώσει αρκετά και έχεις δημιουργήσει υποχρεώσεις. Βέβαια, άμα τύχει να είσαι μικρός και να διαβάζεις noiz, κάποιοι στριμμένοι στα λέγανε, αλλά σιγά μην έδινες και σημασία...
Σήμερα δεν δέχομαι καμμία δικαιολογία για το "δεν το ήξερα". Πριν 10-15 χρόνια και πίσω, οκ... Αλλά σήμερα; Γιατί; Το νοιζ δε φτάνει; Είναι το μοναδικό; Δεν ξέρουν τα Ελληνάκια Αγγλικά να μπουν σε όποιοδήποτε φόρουμ Αγγλόφωνο να ξεστραβοθούν; κλπ...

Δεύτερον, είναι φανερό ότι δεν έχεις επίγνωση των δυσκολιών που δημιουργεί η ελλειματική μόρφωση στη δυνατότητα ενός ανθρώπου να είναι ανταγωνιστικός, καθότι μάλλον εσύ δέχτηκες καλή μόρφωση.
Εδώ μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά αν το καλοσκεφτείς η οικογένιά μου ήταν μία νοικοκοιρά και ένας δημόσιος υπάλληλος (τέλειος, φανταστικός, σε πανεπιστήμιο, γιατρός, κλπ, αλλά και πάλι καμία σχέση με επιχειρηματικότητα...). Μπορώ να πω ότι ότι ξέρω, αν ξέρω κάτι, δεν τα έμαθα ούτε απ'το σχολείο, αλλά ούτε απ΄την οικογένια.

Τρίτον, μάλλον δεν έχεις επίγνωση των ασύλληπτων δυσκολιών που δημιουργεί το ελληνικό κράτος στην επιχειρηματικότητα, οι οποίες είναι τόσες και τόσο περίπλοκες που είμαστε η τελευταία χώρα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων - για ντόπιες βέβαια, άστα καλύτερα. Ακόμη και στους λίγους που θέλουν να εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες, η άθλια φήμη της χώρας στο εξωτερικό έχει δημιουργήσει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ προβλήματα τα τελευταία δύο χρόνια, με αλλαγές προς το χειρότερο των όρων πληρωμής στις παραγγελίες, φόρους εξοντωτικούς κλπ.
Μάλλον έχω γνώση (αφού αν θυμάσαι κάνω διάφορα πράγματα εδώ στο Ελλάντα), αλλά καταλαβαίνω τι λές. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει πολλά ανεξάρτητα με τις αντιξοότητες του περιβάλον χώρου του (φυσικά, μιλάω για γενικά δεδομένα και τέλος πάντων, μην ακούσω αν θα έλεγα τα ίδια να ήμουν γεννημένος στην... Αφρική κάπου... οκ; Μιλάμε για Ευρωπαϊκή χώρα, κάπως...)  ;D

Άστα μη το ψάχνεις, δεν ευτύχησε ο προβληματισμός σου αυτή τη φορά, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Διαφωνώ γιατί κι εγώ ζω εδώ.
Και τέλος πάντων ο προβληματισμός μου είναι απλός: Στις 8 σελίδες μόνο γκρίνια και αντίθεση στη γκρίνια βλέπω. Το άτομο ΔΕΝ υπάρχει πουθενά; ;)

trolley είπε:
...συγκρίνουμε δύο υπαρκτές πραγματικότητες και κάποιοι αποτυγχάνουν να παραδεκτούν ότι η μία είναι πολύ προτιμότερη από την άλλη, παραδοχή που θα οδηγούσε αυτόματα στην ανάγκη εξαγωγής συμπερασμάτων που μάλλον αποφεύγουν.
Εκεί δεν θα διαφωνήσω

Ακολούθως, χρησιμοποιήθηκαν οι φράσεις "Ξέρεις πόσοι είναι αναλφάβητοι στις USA?"
Προσωπικά, αυτό το εκλαμβάνω όπως είπα πρίν ως "απλά δεν είναι και τόσο μορφωμένοι όσο παρουσιάζεται μερικές φορές"

Και που τη μάθανε στη "κοινωνία" αυτή την άποψη αγαπητέ octapus; Τι σημαίνει αυτό το "προφανώς"; Εγώ λέω ότι όσοι πέρασαν από ελληνικό πανεπιστήμιο, την έμαθαν μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο (ναι, έτσι χύμα στο λέω). Μερικοί την αποβάλλουν κατόπιν, επειδή έχουν κάποιες επαφές με το εξωτερικό, πήγαν για κάποιο μεταπτυχιακό κλπ, αλλά σημαντικότατο ποσοστό τη διατηρεί στο ακέραιο.
Δυστυχώς (ή ευτυχώς μάλλον) δεν πέρασε όλη η κοινωνία από το ελληνικό πανεπιστήμιο άρα το έμαθαν από κάπου αλλού. Είπαμε, υπάρχουν και οι θεωρητικές, ουτοπιστικές αρλούμπες. Στο πανεπιστήμιο ΔΕΝ δαιμονοποιείται ολοκληρωτικά και συστηματικά η επιχειρηματικότητα, απλά αγνοείται πλήρως ως μη υπαρκτή μεταβλητή στην διαδικασία της ανώτερης μόρφωσης (κάτι ίσως χειρότερο).

Το "προφανώς" ήταν ειρωνικό προφανώς  :P

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back