RayDTutto είπε:
Ας μην πιάσω βέβαια τις αξίες, που ανέπτυξαν οι αρχαίοι Έλληνες, έχοντας άλλους συνανθρώπους για σκυλιά, ως σκλάβους, και γυναίκες ως αντικείμενα, για να φιλοσοφούν άνευ μαλακίας...
Καταρχήν η άποψή μου για τους αρχαίους είναι........πως εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς και αν μας έβλεπαν τώρα και τους έλεγαν πως είμαστε απόγονοί τους, το πιθανότερο θα ήταν να μας έφτυναν.(Για πεντακόσιους χιλιάδες λόγους.)
Όμως αυτό δεν σημαίνει πως καλώς ή κακώς εμείς εδώ σε αυτόν τον τόπο, δεν είμαστε η συνέχειά τους. Είμαστε.
Αυτά που λες στην παράθεση δείχνουν ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα και ξέρεις, ότι ξέρεις τέλος πάντων, από το σχολείο.
Για την ταινία αυτό που έχω να πω είναι: Ε και?
Πρώτη φορά βλέπεις σε ταινία ξένα πανεπιστήμια και πως δουλεύουν εκεί σε σύγκριση με εδώ?
Μην μπερδεύεις όπως και άλλοι, τους λαλάκες που μας κυβερνούν από το 1821 και εδώθε (το κράτος δηλαδή) με την χώρα.Εμείς σήμερα είμαστε παράγωγα αυτού του κράτους.
Γι' αυτό ακριβώς οι δικοί μας που πάνε έξω, έχοντας άλλους όρους και περιβάλλον σπουδών-δουλειάς κτλ ,
ΑΝ έχουν κάτι να προσφέρουν, μπορούν να το κάνουν πιο εύκολα.
Ερώτηση: Εσύ ,εγώ, κάποιος άλλος από εδώ μέσα, είχε-έχει μια ριζοσπαστική-καταπληκτική-γουάου-σούπερ ντούπερ-καινοτόμα-προχώ-άουτ οφ σπέις ή και απλή ιδέα που του έκοψαν τα φτερά και δεν μπόρεσε να την υλοποιήσει ?
Το αμερικάνικο σύστημα παιδείας, ξέρεις σε τι ποσοστό του πληθυσμού του απευθύνετε?
Ξέρεις πόσοι είναι αναλφάβητοι στις USA?
Γνωρίζεις ότι θεωρούνται από τους πιο αμόρφωτους λαούς (εκτός από αδαής ) στον πλανήτη γη?
Ξέρεις -που ξέρεις σίγουρα- ποιοι ήταν πρόεδροί τους τα τελευταία 20 χρόνια ας πούμε?
Αυτά φίλε μου προσπαθούν -και πετυχαίνουν- να εφαρμόσουν και εδώ και παντού.
Καλημέρα.