- Μηνύματα
- 221
- Πόντοι
- 16
Σίγουρα, αλλά όπως και να έχει οι πολιτικές παρατάξεις ΠΡΕΠΕΙ να ξεκουμπιστούν απο τα πανεπιστήμια.harilatron είπε:Η κατάσταση είναι λίγο πιο πολύπλοκη από την εύκολη δικαιολογία της "γραφειοκρατίας που τα σκοτώνει όλα" και του αναρχοκουμουνισμού () στα τραπεζάκια που διαβρώνει τη θέληση των νέων για επιχειρηματικότητα.
ΑΚΡΙΒΩΣ, και μπορώ να σας πω ότι ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρός φοιτητής δεν λαμβάνει υπόψη τι λένε τα τραπεζάκια. Και αναφέρομαι στην περίοδο 2004-2009 όπου ήμουν φοιτητής, όχι 20 χρόνια πριν....Στην πράξη, όλες αυτές οι αντιρρήσεις έχουν μηδενική επίδραση στον σχεδιασμό που πραγματοποιείται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την δημιουργία τέτοιων χρηματοδοτικών σχημάτων και τη χάραξη αυτών των πολιτικών. Επίσης έχουν μηδενική επίδραση στη βούληση και την αποφασιστικότητα όσων (ανθρώπων, ομάδων) τελικά επιδιώξουν την υλοποίηση τέτοιων έργων.
Αντίστοιχα, ένας φοιτητής που θέλει να κάνει κάποια μπίζνα .... σκεφτείτε ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ θα αδιαφορήσει για το τι θα πουν οι συμφοιτητές του των κομματικών τραπεζακίων....
Αυτοί οι καθηγητές είναι το μεγάλο πρόβλημα, διότι όταν ο σοβαρός φοιτητής πάει να πάρει θέμα πτυχιακής (αυτός που γράφει στα @@ του το τι λέει η κάθε παράταξη), ο καθηγητής του δίνει ένα θέμα όσο απαρχαιωμένο είναι και οι γνώσεις του. Και φυσικά δεν θα μιλήσει ποτέ για επιχειρηματικότητα στον φοιτητή του γιατί θεωρεί ότι οι "επιχειρήσεις" δεν εκτιμάνε το μεγαλείο της "έρευνας" του,χωρίς να συνειδητοποιεί ότι αυτή απευθύνεται στην αγορά του 1980....Φταίει η εσωστρέφεια και ο ελιτισμός πολλών καθηγητάδων (που πολλές φορές απλά συγκαλύπτει την οκνηρία και τη δυσπιστία τους για κάθε τι έξω από την πεπατημένη) που κάνει τα πανεπιστήμια να εμφανίζονται ως "εκτός τόπου και χρόνου" για τους επιχειρηματίες.
Ε, αν έβγαιναν περισσότεροι ουσιαστικά μορφωμένοι φοιτητές ίσως άνοιγαν και επιχειρήσεις με υψηλές απαιτήσεις έρευνας και τεχνολογίας. Συνήθως τέτοιες εταιρείες όμως ξεκινάνε απο άτομα που έχουν έρθει φρεσκο-σπουδαγμένοι απο το εξωτερικό...Φταίει η απουσία βιομηχανίας με υψηλές απαιτήσεις έρευνας και τεχνολογίας. (Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν ζητουν ερευνητικά προϊόντα αιχμής αλλά "μια ιστοσελίδα" ή έναν βιομηχανικό αυτοματισμό. Τις δουλειές αυτές τις κάνουν πολύ καλά ένα σωρό άλλες εταιρείς εκεί έξω και δεν χρειάζεται να μπλέξουν με την ανοησία του δημοσίου....)
Εγώ θα συγκεφαλαίωνα στα 2 βασικότερα κακά:
Μούφα καθηγητές σχεδόν παντού + Καταστροφική για τις επιχειρήσεις Ελληνική γραφειοκρατία = 0 επιχειρηματικότητα.