• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Συγκριτικό του Bonamassa στο αυθεντικό rig του Hendrix και στο αντιστοιχο budget

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,798
Όχι ότι είπε κάτι που δεν ξέραμε, άλλωστε ο Bonamassa ποτέ δεν είπε ότι οι φθηνές κιθάρες δεν είναι καλές.

Στο σκέλος των ακριβών κιθαρών συλλέκτης δηλώνει, απλά τις παίζει και τις παίρνει μαζί του στα tours (καλά κάνει- εγώ δεν θα το έκανα).

Το φθηνό rig λέει ότι πλησιάζει στο κανονικό ,που στοιχίζει τρελά λεφτά παραπάνω, σε ένα ποσοστό 85% με 90% , που αν υποθέσω ότι αυτή η διαφορά ποσοστού αντικατοπτρίζει ίσως το feeling του παίχτη κυρίως και όχι τον ήχο τόσο......απλά επιβεβαιώνει αυτό που ξέρουμε. 

Δε διαφωνώ. Απλά πόσο είναι το 85%; Γιατί τη διαφορά στον ήχο την έπιανα και απ' το ηχείο του κινητού μου με την ένταση στο μισό 

Πάχυνε.?

Πέρα από αυτό, Μεγάλος.???
Γιατί να μην παχύνει; ?

Δε διαφωνώ. Απλά πόσο είναι το 85%; Γιατί τη διαφορά στον ήχο την έπιανα και απ' το ηχείο του κινητού μου με την ένταση στο μισό 
Τι να σου πω ; Μονο αυτός ξέρει , αυτός τα είχε μπροστά του ?

Διαφορά στον ήχο μπορεί να έχουν και δύο squire μεταξύ τους.

Το νόημα του video για εμένα είναι ότι συγκρίνοντας ένα rig που έχει 40,000,00 $ με ένα που έχει 1.500,00 $ μπορείς πάνω κάτω να κάνεις τα ίδια πράγματα.

Φυσικά το ακριβό rig έχει συλλεκτική αξία γι αυτό και κοστίζει τόσο.

Αν είσαι συλλέκτης, δεν το συζητάμε.

Το πραγματικό συγκριτικό θα ήταν να έπαιζε με τα 2 rigs χωρίς να ξέρει ποιο είναι ποιο.

Το πραγματικό συγκριτικό θα ήταν να έπαιζε με τα 2 rigs χωρίς να ξέρει ποιο είναι ποιο.
Λογικά θα το καταλάβαινε στο δευτερόλεπτο, όπως κ εμείς. Η squier έχουν πιο λεπτό και "ψεύτικο" neck. Αλλά αξίζει αυτό που λέει ο @LK. Βγάλε το γούστο από τη μέση και δες τα σαν εργαλεία για τη δουλειά σου. Το "φτηνό" rig μια χαρά τα πάει, άρα why not.

Βέβαια και στο φτηνό λάμπες ζέστανε ?

Γιατί να μην παχύνει; ?
Γιατί θα χαλάσει το "Agent Smith look" που χρησιμοποιεί στα lives του...?

image.png

Για να δείξει τι? Ποιο είναι το vintage και ποιο το σύγχρονο? Το θέμα του βίντεο αν κατάλαβα καλά ήταν να δείξει πόσο κοντά στον ήχο του Hendrix μπορεί να φτάσει κανείς χωρίς να χρειαστεί να πουλήσει το σπίτι του, παίζοντας με ένα πολύ φτηνό rig.

Τις διαφορές θα τις καταλάβαινε.

Ποιο είναι ποιο δεν ξέρω αν θα καταλάβαινε . Εξαιρώ την κιθάρα βέβαια, γιατί την πιάνει.

Επίσης άλλο "διαφορετικό" , άλλο "καλλίτερο".

Άλλωστε αναφορικά με τον vintage εξοπλισμό και το hum , μάλλον επικριτικό τον βρήκα.

Το θέμα του βίντεο και δεκάδων ή εκατοντάδων άλλων παρόμοιων είναι να απαντήσουν στο αιώνιο ερώτημα "αξίζει τα χρήματά του;". Εγώ απλά λέω ότι η απάντηση μπορεί να είναι ρεαλιστική μόνο αν το test είναι blind.

στο αιώνιο ερώτημα "αξίζει τα χρήματά του;"
Νομίζω είναι εύκολο να απαντηθεί.

Αν είσαι συλλέκτης , προφανώς αξίζει (αν δεν πέσουν βέβαια οι τιμές στο μέλλον-που εγω πιστεύω θα πέσουν όταν πεθάνουν όλοι της ηλικίας μας και πάνω ?), αλλά είναι ένα συλλεκτικό ρίσκο που έχει κάθε επένδυση.

Αν είσαι παίχτης....φυσικά και δεν αξίζει.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν ο Μποναμαμάσα παίζει με μια κιθάρα των 50.000 $ και εγώ με μια των 500 $ , όχι μόνο το όργανο δεν είναι καλλίτερο 100 φορές,αλλά ούτε και ο ίδιος σε σχέση με εμένα ?. 

Αν ο Μποναμασα παίξει με κιθάρα των 500$ και εγώ με μία των 50.000$ , ο Μποναμασα απλά θα ακουστεί πάρα πολύ καλλίτερος...σε τι ποσοστό δεν ξέρω. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νομίζω (αν και είμαι ο ποιο ακατάλληλος για να κρίνω )ότι η μεγάλη διαφορά στον ήχο ,προέρχεται από τον τελείως διαφορετικό ενισχυτή .Πάντως η Squier ακούγεται λίγο "τσίγκινη "  .

Αν ο Μποναμαμάσα παίζει με μια κιθάρα των 50.000 $ και εγώ με μια των 500 $ , όχι μόνο το όργανο δεν είναι καλλίτερο 100 φορές,αλλά ούτε και ο ίδιος σε σχέση με εμένα ?. 

Αν ο Μποναμασα παίξει με κιθάρα των 500$ και εγώ με μία των 50.000$ , ο Μποναμασα απλά θα ακουστεί πάρα πολύ καλλίτερος...σε τι ποσοστό δεν ξέρω. 
Αν παίξετε blues, θα ακουστεί καλύτερος με ότι και να παίξει. Αν παίξετε ...Πυξ Λαξ, δε θα έχετε διαφορά. Μη σου πω τον έχεις κιόλας ?

Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει rig με 3000-4000 ευρώ. Αντί squier να παίξει με μια οικονομική fender, με σωστούς μαγνήτες, Αντι του peavey θα μπορούσε να βρει κάποιον άλλον σύγχρονο Marshall (ή άλλη μάρκα) με ήχο πιο κοντά στον superlead, Επισης, θα μπορούσε να ξοδέψει τα δίπλα χρήματα σε πετάλια και να χρησιμοποιήσει καλύτερες εκδοχές των original. Πάλι θα ήταν 10 προς 1 η διαφορά τιμής με το συλλεκτικό rig, αλλά σίγουρα δεν θα μιλούσαμε για διαφορά τάξεως 85%.  Ο ήχος και η αίσθηση θα ήταν σχεδόν το ίδιο. 

Εάν έκανε στο βίντεο blind test, θα καταλάβαινε τη διαφορά πολύ πριν πιάσει την κιθάρα (με το άνοιγμα του ενισχυτή και των πεταλιών). Είμαι σίγουρος, δε, ότι δεν θα του πολυάρεσε ο ήχος με το φτηνό  rig.

Για έναν περίεργο λόγο , τον Μποναμάσα τον συμπαθώ πολύ.

Πέρα από πολύ κάλος στο είδος του κιθαρίστας, μου αρέσει και σαν τύπος (κυρίως).

Μου αρέσει όλη αυτη η Βινταζολαγνεία του και ότι είναι άρρωστος με αυτά.

Και εγώ είμαι...στη δική μου κλίμακα βέβαια.....υπέρ της αρχαιολογίας ?

Πέρα από πολύ κάλος στο είδος του κιθαρίστας
Διαφωνώ κάθετα.

Αναμφισβήτητα είναι καλός κιθαρίστας και με τεχνική. Το πρόβλημά του είναι ότι επέλεξε να ασχοληθεί με τα μπλουζ στα οποία δεν το έχει, όσο και να προσπαθεί. Με τον τρόπο που παίζει, σε ποιο ροκ φόρμες ίσως είχε μεγαλύτερη επιτυχία.

ΥΓ imho

Διαφωνώ κάθετα.

Αναμφισβήτητα είναι καλός κιθαρίστας και με τεχνική. Το πρόβλημά του είναι ότι επέλεξε να ασχοληθεί με τα μπλουζ στα οποία δεν το έχει, όσο και να προσπαθεί. Με τον τρόπο που παίζει, σε ποιο ροκ φόρμες ίσως είχε μεγαλύτερη επιτυχία.

ΥΓ imho
Εγώ δεν είπα σε ποιο είδος ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back