- Πόντοι
- 218
Έκανες μια "ημισοβαρή" ερώτηση, για το αν υπάρχει κάτι περισσότερο από τα φράγκα και τις γκόμενες στην ανθρώπινη εξέλιξη. Από αυτή την ερώτηση μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι μιλάς για την βιολογική εξέλιξη και τη συσχετίζεις με το είδος της ευτυχίας που παράγεται από τις ντοπαμίνες όταν ικανοποιείς μια άμεση ανάγκη σου.
Όταν όμως προσπαθώ να το απαντήσω όλο αυτό, στην αρχή προσπαθείς να αποκόψεις την ευτυχία από την εξέλιξη και τέλος επεκτείνεις το νόημα της λέξης "εξέλιξη" στον πολιτισμό κλπ για να το αποδομήσεις. Ακόμη και το ότι το καναρίνι ανήκει στα απλά είδη και δε νοιώθει ευτυχία όταν ζευγαρώνει ή όταν προσελκύει ταίρι, είναι μια προσπάθεια επέκτασης της θέσης του chatgpt, αποτυχημένη, όπως μπορεί να σε διαβεβαιώσει όποιος έχει δει καναρίνια.
Επι λεξει η ερωτηση που εκανα ειναι αυτη:
Ημισοβαρα: Και τί αλλο ειναι η ανθρωπινη εξελιξη εκτος απο καινουριοι/καλυτεροι τροποι για να φτασεις στα λεφτα ή/και στις γκομενες;
Αν απο αυτο καταλαβαινεις οτι αναφερομαι στην βιολογικη εξελιξη του ανθρωπου σαν ειδος, τοτε θεωρεις οτι η εξελιξη του ειδους γινεται με τετοιο ρυθμο που μπορει καποιος να διακρινει σκαλοπατια κατα τα οποια βρισκονται καινουριοι/καλυτεροι τροποι. Οκ αλλα στην πραγματικοτητα δεν γινεται ετσι, οι τελευταιες προσαρμογες του ειδους μας υπολογιζονται να εγιναν 6-10000 χρονια πριν. Σαφως δεν γνωριζω τί εκαναν τοτε οι ανθρωποι για να φτασουν στις γκομενες.
Αλλα αστο αυτο. Ειναι δυνατον να καταλαβεις απο αυτο που ειπα οτι ο χομο ερεκτους ειχε σαν κινητρο τα λεφτα για να εξελιχθει σε χομο σαπιενς; Και τί ειναι η εξελιξη; Συνειδητη επιλογη του καθε ειδους;
Και οταν λεω αυτο: "Μπορω να σκεφτω πολλες περιπτωσεις που η ανθρωποτητα εξελιχθηκε και το αποτελεσμα ηταν λιγοτερη ευτυχια γενικα, μεχρι απολυτη τραγωδια ειδικα." εσυ καταλαβαινεις οτι αναφερομαι σε πιθηκους (τους αλλους οχι εμας); Σε διαβεβαιωνω δεν γνωριζω για καποια συγκεκριμενη τραγωδια της κοινωνιας των τρωγλοδυτων ή των γοριλων. Το συγκεκριμενο που ειχα στο μυαλο μου εγινε πριν 80 χρονια περιπου και αφορα χομο σαπιενς σαπιενς.
Οπως καταλαβαινεις δεν προσπαθω να αποκοψω τιποτα. Εσυ εφερες στη συζητηση την ευτυχια και θεωρησα οτι δεν ειναι στο θεμα που συζηταγαμε.
Το αν το καναρινι νιωθει ευτυχια και μαλιστα ειναι τοσο απλο να το ξερεις αυτο αρκει να εχεις δει ενα καναρινι. Οκ, δεν εχω δει καναρινι ευτυχισμενο κυριως γιατι η ευτυχια χρειαζεται συνειδηση που τα καναρινια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. Αν δω ομως καναρινι να δηλωνει ευτυχισμενο (ή να συνθετει μουσικη πχ) πιθανοτατα θα λειτουργησουν τα αρχεγωνα ενστικτα μου και θα το βαλω στα ποδια ή θα ετοιμαστω για μαχη.
Ειπες επι λεξει αυτο:Είπα ότι ο Ζappa ήταν στο κέντρο της φάσης μέσα στο Hollywood και είχε τα μέσα. Μεγάλωσε μέσα στην Καλιφόρνια του '60 που ήταν το melting pot της τέχνης και του πειραματισμού για πολλούς. Έκανε μια βόλτα στα μπαράκια του LA και στρατολόγησε μουσικάρες. Toν είδε ο manager του Bob Dylan και τον υπέγραψε στη Verve, μια εταιρεία που είχε χώρο για μουσικούς σαν τον Zappa. Πόσοι συνθέτες στον πλανήτη έχουν τέτοιες ευκαιρίες;
Το πήρες και το επέκτεινες στο ότι ο Zappa γεννήθηκε στο Hollywood, βοηθήθηκε από τους σχετικούς με τις τέχνες γονείς του, έφαγε σπρώξιμο από το σύστημα και τον έφτιαξαν οι γνωριμίες. Μετά απάντάς σε αυτό, αλλά εγώ δεν έχω πεί τίποτα από αυτά. Εκτός βέβαια αν μπέρδεψες τα μέσα με το "μέσον" που χρειάζεται για να κάνεις δουλίτσες στην Ελλάδα.
Αυτο δεν ειναι απλα ανακριβες, ειναι αναληθες τελεια. Το μονο που σωζεται απο αυτο ειναι οτι ηξερε τον καπρεν μπιφχαρτ απο το σχολειο (φυσικα οχι στο χολιγουντ). Θεωρεις οτι χρειαζεται να το επεκτεινω για να ειναι αναληθες;Ο Frank ζούσε στο επίκεντρο μιας κατάστασης που έτσι κι αλλιώς ευνοούσε ελάχιστους. Γεννημένος στο Hollywood μέσα σε γειτονιά με μουσικούς και καλλιτέχνες. Στην ίδια γειτονιά έγινε iconic μέχρι κι ο Captain Beefheart, που αν ζούσε σε καμιά βαρβαρική εσχατιά της αυτοκρατορίας, θα τον είχαν κλείσει σε ίδρυμα από τα 12.
Απλα εγραψα και λιγο επιπλεον κοντεξτ για την ζωη του ζαπα ως εφηβος και ειπα οτι ηταν outsider.
Επανηλθες με αυτο:
Το οποιο συνεχιζει στο ιδιο βιολι να ειναι αναληθες. ΟΛΟ. Εντωμεταξυ εδω λες για τα "μεσα και τα εξω" αλλα τωρα λες να μην το μπερδεψουμε αυτο με το "μεσον" που χρειαζομαστε στην ελλαδα. Μαλλον εννοουσες οτι ειχε γκιμπσον ξερω γω και καλο ενισχυτη. Εντωμεταξυ εκανε παρεα με διασημους οπως λιγα παιδια στον πλανητη γη αλλα φυσικα δεν εννοεις οτι τον εφτιαξαν οι γνωριμιες και το συστημα. Οχι πως τολμησα να το σκεφτω; Εκανα επεκταση της αποψης σου... Για πες μου εναν σελεμπριτι φιλο του μιας ξερεις τα μεσα και τα εξω του λος αντζελες του 60;Και όντως ζούσε στο Hollywood, από την εφηβεία. Τώρα τί σόι περιθωριακός ήταν με όλους αυτούς τους διάσημους με τους οποίους έκανε παρέα και ποιο παιδί στον πλανήτη Γη την δεκαετία του '60 θα είχε τα μέσα και τα έξω που είχε ο Frank, νομίζω είναι απλό να το καταλάβουμε.
Τελικα καταληγεις οτι απλα ειχε τη δυνατοτητα να κανει βολτες στο λος αντζελες και να βρει μουσικαρες
Βεβαια και αυτα που γραφεις αφορουν το πως φτιαχτηκαν οι mothers (περιπου) αλλα η καριερα του ξεκιναει απο πιο πριν απο το studio z πχ. Αλλα οκ ειναι μια καλη αρχη.
Εδω, αν καταλαβαινω σωστα, με εγκαλεις στην ταξη γιατι πανω στην προσπαθεια μου για debate (οντως προσπαθω και ειμαι ο μονος απ οτι βλεπω) δημιουργω strawmen που χρησιμοποιω για να επιτεθω στις θεσεις σου. Για να δημιουργησω strawmen ειναι απαραιτητο ομως να παραποιησω τις θεσεις σου πραγμα που δεν εκανα πουθενα (ή τελος παντων αν εκανα δειξε μου πού).@tubarao Αυτό που κάνεις σε όλη αυτή την προσπάθεια debate, είναι να επεκτείνεις τις θέσεις μου μέχρι εκεί που μπορείς να βρεις έδαφος απάντησης.
Το να επεκτεινεις μια θεση για να εξετασεις τα λογικα επακολουθα της ειναι ενας εγκυρος τροπος να αντικρουσεις μια θεση και χρησιμοποιειται κατα κορον απο debaters. Δες πχ reductio ad absurdum.