• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

SG Standard ή Les Paul Studio?

sol83

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια και απο μενα, πρωτο post εδω.

Θα πραγματοποιησω πολυ συντομα ενα ταξιδι στην αλλη ακρη του ατλαντικου και θα ηταν αμαρτια να μην αγορασω μια καλη κιθαρα απο εκει εφοσον ειναι μεγαλη η διαφορα τη τιμης.

Επειδη ειμαι αρκετα καινουργιος στο χωρο τη ηλεκτρικης κιθαρας (παιζω κλασσικη 2 χρονια περιπου) θα ηθελα και τα φωτα οσων εδω εχουν μια μεγαλυτερη εμπειρια απο μενα. Εχω καταληξει αναμεσα σε μια sg standard και μια les paul studio (gibson παντα, οχι epiphone και τα συναφη), αλλα ακομα προβληματιζομαι για πια απο τις 2. Απο τα λιγα που διαβασα εδω, ειδα οτι καποια παιδια προβληματιζονται με την LP studio διοτι ειναι υποδεεστερο μοντελο της κανονικης, standard LP (τοσα χρηματα διαθεσιμα δεν υπαρχουν καλώς ή κακως). Το μικροτερο βαρος επισης ισως με κανει να γερνω λιγο προς την SG, αλλα τολμω να πω οτι η LP μου αρεσει περισσοτερο σε εμφανιση.

Οπως και να χει σημασια εχει να εχεις το καλυτερο εργαλειο στα χερια σου, οποτε καποιες συμβουλες θα ηταν πολυ καλοδεχουμενες απο ολους οσους εχουν/ειχαν επαφη με καποια απο αυτες τις 2 κιθαρες.

Επισης θα ηθελα και μερικες γνωμες για καλες πεταλιερες. Απο διαφορα παιδια εχω ακουσει καλα λογια για Line 6, Zoom, Digitech και καποιες αλλες που δεν θυμαμαι τωρα.

Ευχαριστω προκαταβολικα, καλα να μαστε να απολαμβανουμε τη μουσικη.

:)

Αν είναι να επιλέξεις κάτι που θα ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ φίλε, να είσαι σίγουρος ότι το SG θα σε αποζημιώσει. Το βασικό είναι ότι θα πάρεις μία κιθάρα που έχει το standard της κατηγόρίας, και όχι κάτι που θα υπολείπεται από την κατηγορία. Με λίγα λόγια, είναι Gibson SG standard!!! Με τους κανονικούς μαγνήτες που το προσφέρει η Gibson και τον κλασσικότατο ήχο του!

Είναι πιό "σκαστό" σαν όργανο από την LP γενικότερα, και από γκάζια ένα κλίκ πιό πάνω.

Η LP studio είναι καλή LP αλλά ΟΧΙ strd LP. Δεν φοράει ίδιους μαγνήτες με την strd, και έχει αισθητή διαφορά στο feel όταν παίζεις αλλά και στο χέρι. Βέβαια έχει περισσότερο όγκο στον ήχο, αλλά και το SG Gibson είναι οπότε και εκεί ο όγκος περισσέυει σε σχέση με ανταγωνιστικές λύσεις.

Η αποψή μου είναι καλύτερα αφού έχεις την δυνατότητα, να πάρεις κάτι ΑΚΡΙΒΩΣ original, παρά την μεσαία κατηγορία του LP original. Η διαφορά είναι μεγάλη....

Πολλές LP studio απαγορεύεται και να κυκλοφορούν :lol: :lol: :lol: :lol:

Το Gibson SG standard μου , μόνο η LP strd faded μου και πάνω το "χτυπάνε" σε ποιότητα - ήχο - ευκολία παιξίματος

Anyway SG Gibson δαγκωτό!

+1. Μακριά από studio μοντέλα! Σπάνια αξίζουν τα λεφτά τους, κατασκευαστικά μιλώντας πάντα, γιατί ηχητικά μπορείς να αλλάξεις μαγνήτες κλπ και να είσαι άρχοντας!

Και πάλι παίζεται Κώστα, πολλές studio δεν έχουν maple top curved on mahogany body, και ακόμα και με άλλους μαγνήτες, ο ήχος απέχει πολύ....... π.χ οι LP studio black, και wine red νομίζω... προσωπικά οι Gibson LP studio για αυτά που προσφέρουν θα έπρεπε να ήταν 20-25% κάτω από την τιμή τους... πάνω από 1350 ευρώ για το καλύτερο μοντέλο Gibson LP studio κρίνω ότι είναι πολλά....

+1. Μακριά από studio μοντέλα! Σπάνια αξίζουν τα λεφτά τους' date=' κατασκευαστικά μιλώντας πάντα, γιατί ηχητικά μπορείς να αλλάξεις μαγνήτες κλπ και να είσαι άρχοντας![/quote']
Θα συμφωνήσω και εγώ σε αυτό. Από τη στιγμή που δεν φτάνεις οικονομικά μια LP Classic ή Standard, και θέλεις μια Gibson που θα σου μεινει για πολύυυυυυυυ καιρό προτίμησε το ταυράκι. Μακρυά από εκδόσεις studio κτλ. Επίσης έχω προσέξει ότι οι μαύρες sg που έχω παίξει για κάποιο ανεξήγητο λόγο μου δίναν την αίσθηση ότι ήταν υποδεέστερες κατασκευαστικά από τις άλλες με τα ημιδιάφανα χρώματα. Τσέκαρε όσο πιο πολλές μπορέσεις και κοίτα μήπως βρεις και καμιά καλή LP σε χαμηλή τιμή και μπορέσεις να τη χτυπήσεις.

Και επειδή εδώ και λίγο καιρό ψάχνομαι για LP (Λε-Πα :lol: ) αλλά χάνομαι στα τόσα διαφορετικά μοντέλα....τελικά σε ποιά μοντέλα πρέπει να κινηθεί κανείς για να προσεγγίσει τη γκιμπσονίλα?

Πείτε μου please ..... δεν έχω περάσει ποτέ απέναντι. :wink:

(¶κου κι εσύ τι θα μας πούνε sol83 ... :wink: )

αν και ουδεποτε τις συμπαθησα εφτασα πολυ κοντα στην αποκτηση μιας πιο πολυ απο απληστια παρα απο πραγματικη αναγκη (ευτυχως συντομα και μετα απο μερικα ευχελαια ΑΠΕΤΑΞΟΝ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ.....ασε που θα επρεπε να αλλαξω και nick)........κατ'εμε η καλυτερη λυση ηταν η classic με μια αλλαγη στους απαραδεκτους μαγνητες της....

Η πιό τίμια LP που τα "λέει" είναι η Faded standard. Ο ήχος της είναι ακόμα πιό γκαζωμένος, από την strd, κοστίζει λιγότερο, έχει όλα τα κατασκευαστικά καλούδια των srtd όπως binding fretboard, curved maple AA top on mahogany body, σωστά ηλεκτρικά και ποντεσιόμετρα (strd), με μόνη διαφορά τα open coils, που για εμένα την κάνουν ακόμα απλά πιό ... όμορφη, αλλά και ευθύνονται για το επιπλέον "attack" της. Πάνω από όλα είναι κανονικότατη Gibson standard LP και όχι απλά μοιάζει ή θυμίζει. Η τιμή της είναι απόλυτα δικαιολογημένη, σε σχέση με άλλες Gibson πάντα. Έπαιξα και με αρκετές strd, και ίσα ίσα δεν τις μειώνω, είναι εξαιρετικές, απλά σε Gibson LP σχέση τιμής - απόδοσης - η Faded strd, είναι ελαφρώς καλύτερο σαν όργανο από την classic, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της strd, απλά είναι λίγο .... άβαφτη. Το χρώμα που της έχουν περάσει όμως με τον καιρό παίζοντας, αρχίζει να γυαλίζει πολύ γλυκά οπότε μία ή άλλη. Την έχω πάνω από 1,5 χρόνο και δεν μετανιώνω. Μακράν αξιοπρεπής Gibson LP.

κοιτα και για καμμια μεταχειρισμενη lεs paul standard.. παιζουν σε καλες τιμες εκει

Χμμμ... Όταν λέτε "η Classic" ή "η faded" ποιά ακριβώς εννοείτε?

Π.χ. με μια γρήγορη ματιά στο γνωστό γερμανικό οίκο είδα Les Paul classic από 2890 ως 1550 Ευρώ.

Προφανώς δεν πρόκειται να δώσω τόσα για να παραγγείλω κιθάρα εξ αποστάσεως .... απλά πριν βγω στη γύρα ... θέλω να έχω εικόνα του που περίπου κυμαίνονται οι τιμές. (Έτσι ... για να δω μήπως μου έρθει φτηνότερα ένα course ψυχοθεραπείας και 2-3 τρισάγια :lol: )

Είναι και οι συνθήκες τέτοιες που πρέπει να ταξιδέψω για να περιεργαστώ κάποιες.

Να πω κ εγώ την άποψη μου ως φανατικός Gibson-άκιας:

H studio είναι συμβιβασμός από κάθε άποψη.

Όπως προειπώθηκε αν είναι να πάρεις Les Paul πάρε την Standard, αλλιώς καλύτερα να πάρεις μια Epiphone Elitist!

Δύο είναι οι κιθάρες που θα άξιζαν να ψάξεις να τις βρεις:

50s neck

60s neck

Στο Αμερικα ειναι σιγουρο οτι θα βρεις LP std

δευτερο χερι με τα χρηματα για new SG or STUDIO

Aν θελεις καινουργια , συμφωνω απολυτα με τον

φιλο Tag , αρκει να σου αρεσει η faded .

Για SG υπαρχει και η υπερβαση

http://www.thomann.de/gr/gibson_sg3_hc.htm

Φιλε επειδη εχω μια gibson les paul deluxe '79,αγορασα προσφατα

(1 μηνα)απο musicstore μια gibson les paul classic 1395 ευρω(δεν προλαβα τον thomann που ειχε την ιδια 1350) λογω ευκαιριας βεβαια,ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος....εχω παιξει με studio και ειναι η μερα με την νυχτα....και επειδη παρακολουθω τον thomann στις ευκαιριες,τωρα υπαρχει αυτο..

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_classic_h_90_iced_tea.htm

με εβενο ταστιερα (super δηλαδη,οι custom εχουν εβενο) και οι μαγνητες

δεν τους εχω παιξει αλλα εχω ακουσει παρα πολυ καλα λογια για αυτους.

1555 ευρω....

μετα σαν αυτη που αγορασα εγω αλλα 1800 ευρω

http://www.musik-schmidt.de/osc-schmidt/catalog/electric-guitars-c-1670_1671.html?keyword=GIBSON&filter_id=293&sort=3a

βεβαια του thomann ειναι πιο καλη ευκαιρια...

Μία είναι η classic.

http://www.gibson.com/en-us/Divisions/Gibson%20USA/Guitars/LesPaul/Classics/Classic/

Οι υπόλοιπες είναι στην ουσία νέα μοντέλα που έφτιαξε στην classic σειρά της η Gibson, για να εμπλουτίσει την σειρά, και να προσφέρει και άλλεσ λύσεις vintage αλλα low budget. (είναι τα "φτηνά" των κανονικών vintage τύπου μοντέλων). Για παράδειγμα η custom classic έχει 2800 Ευρώ στο γνωστό στέκι, ένα 50ς vintage όμως με τους Paf 57 κοστίζει πάνω από 4000 Ευρώ.

Το κόστος της Gibson Classic (το μοντέλο που όλοι γνωρίζουμε χρόνια τώρα ως LP ποιοτικά νάμεσα σε studio & Standard κοστίζει about 2000 - 2400 στην Ελλάδα ανάλογα αν είναι η απλή ebony (no carved maple top) περίπου 2000 πάνω κάτω ευρά, αν είνα sunburst/honeyburst klp klp, μέχρι 2400

H standard faded είναι αυτή

http://www.gibson.com/en-us/Divisions/Gibson%20USA/Guitars/LesPaul/Standards/Standard%20%281%29/

Το κόστος της είναι about 2400 - 2850 στην Ελλάδα. Η δική μου μου κόστισε 2400 lightburst χρώματος (ένα γλυκό κοκκινοκίτρινο burst) όταν σε γνωστό στέκι του εξωτερικού κόστιζε πρίν 1,5 χρόνο κάπου 2100 ευρώ.

Σαν όργανο είναι αρκετά πιό προσεγμένο και με όλα τα "καλά" που φέρει η σειρά standard.

Οι classic είναι επίσης πολύ καλές, αλλά το προβλημά μου είναι ότι έχουν πολύ πιό γκαζωμένους μαγνήτες από ότι χρειάζεται (κεραμικοί είναι το σετ που φοράει διπλοί, μιλάμε για τρελό gain, και όγκο, που ενοχλεί ακόμα και μένα :lol: :lol: :lol: :lol: )

και το σημαντικό ότι έχουν ακριβώς το μισό finish (στρώσεις χρώματος -βερνικιού) από τις strd, πράγμα που με λίγο ιδρώτα να αρχίσει να σε ενοχλεί το "κόλημα" του χεριού σου στο μπράτσο, και σου δίνει την εντύπωση ότι παίζεισ μία Les Paul studio, ΑΛΛΑ ακούς μία normal Gibson ΛΠ :lol: .

Ηχητικά δεν το συζητώ, αν μεγάλωσες με hard rock, Lizzy, και Whitesnake, αυτό θα πάρεις, είτε επιλέξεις την μία , είτε την άλλη.

Εν κατακλείδι προτιμώ ή την φούλ βαμμένη (όχι για αισθητικούς όπως εξήγησα, αλλά για παικτικούς λόγους) ή την τελείως άβαφτη (Ε! όχι και τελείως άβαφτη αλλά τες πα)

Γενικά και επειδή είναι πολύ υποκειμενικά όλα, ύστερα από έναν περίδρομο Gibson LP, μεταξύ των 2 προτιμώ την faded. Ειδικά τώρα που έχει πέσει και η τιμή της είναι τρελό deal για καθαρή λύση LP Gibson strd.

Μπράβο ανάλυση 8O :lol: :wink:

Θα τα λάβω υπόψη μου.

Παρεπιπτόντως, οι PRS singlecut πως συγκρίνονται με τις LP?

@rivera, πράγματι εντυπωσιακό το όργανο που δείχνεις αλλά αν κάνω το βήμα και .... break on through to the other side ( :lol: ) θα ήθελα την συνηθισμένη εκδοχή, με humbuckers. :wink:

taq, οι faded ειναι γενικα τοσο ομορφες οσο δειχνουν στις φωτο? ανεβασε καμια φωτογραφιουλα να χαζεψουμε λιγο...

Χαρίλαε, η ανάλυση μου είναι ΓΤΠ! Σε σχέση με αυτό που λέμε feel, καμιά φορά αυτά τα πράγματα, δεν μπορείς να τα μεταφέρεις μέσω του γραπτού λόγου.

Μιά πρόχειρη φωτό είναι αυτή.

P1010378.jpg

Μια και θα πας στις ΗΠΑ το καλυτερο θα ηταν να ΦΕΡΘΕΙΣ ΕΞΥΠΝΑ και να αγορασεις ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ κιθαρα στη ΜΙΣΗ τιμη απο οτι καινουργια...

Στην θεση σου θα επαιρνα μια μεταχειρισμενη SG 1961 REISSUE η οποια βεβαια ειναι η κορυφαια SG που βγαζει η Gibson και απο ηχο αλλα και απο εμφανιση/feel (παιζουν γυρω στα 1000-1400 δολλαρια μεταχειρισμενες)

Τσεκαρε την

εδω

αν θες Les Paul σωνει και καλα... :lol: χτυπα καμμια μεταχειρισμενη Les Paul Custom για να εχεις και τη χλιδα του πραγματος...

απο τις δυο παντως προσωπικα θα προτιμουσα χαλαρα την SG ειναι ΕΛΑΦΡΙΑ,πολυ πιο ευελικτη και κανει οτι κανει και η Les Paul χωρις να καταστρεφει τη μεση σου... :lol:

Επισης θα ηθελα και μερικες γνωμες για καλες πεταλιερες. Απο διαφορα παιδια εχω ακουσει καλα λογια για Line 6, Zoom, Digitech και καποιες αλλες που δεν θυμαμαι τωρα.
πριν παρεις πεταλιερα φροντισε να παρεις εναν καλο,μικρο ΛΑΜΠΑΤΟ ενισχυτη αλλοιως ηχο δεν προκειται να βγαλεις.

αν εχεις ηδη καλο λαμπατο ενισχυτη παρε μια VOX TONELAB & καθαρισες απο εφε για παντα.. :wink:

119176_large.jpg

8O

love0001.gif

Μόλις είδα λινκ για iced tea χρώμα από τον rivera άρχισα να γελάω περιφρονητικά, όμως μόλις πήγα να τη δω... άστα να πάνε.

Οι singlecuts της PRS είναι Α*πίστευτα όργανα, κατά τη γνώμη μου καλύτερα από τις Gibson Les Paul (με την οποία εταιρία είχαν μακρόχρονη δικαστική διαμάχη για τα εν λόγω μοντέλα, την οποία και κέρδισαν), και στα συν τους ότι δεν βάζουν επ'ουδενί τρύπες για να μειώσουν το βάρος (αυτό το αντιμετωπίζουν με παχιά μεν, πιο ελαφριά δε σώματα από ελαφρύτερες ποικιλίες ξύλων). Στα συν τους επίσης το φημισμένο quality control, δηλαδή το να βρεις κακοφτιαγμένη PRS γενικά είναι σαν να πιάνεις το λόττο ενώ το να βρεις κακοφτιαγμένη Gibson στα ίδια λεφτά είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back