Setup κιθαρας - Ποσο συχνα???

TGL είπε:
Μια καλή μέθοδος είναι να τις έχουμε σε ένα χώρο μαζί με λίγο... ρύζι  ;D
Έχουμε προτίμηση στη μάρκα;  ;D

Το ρυζι ειναι η καλυτερη πατεντα, αποροφα την υγρασια και ετσι προστατευει ως ενα βαθμο τις χορδες απο την οξειδωση (μικρος παντα πιστευα οτι καποιος ανωμαλος ειχε παρει σβαρνα ολες τις ταβερνες στην ελληνικη επικρατεια και λογω καποιου φετιχ εριχνε ρυζι μεσα στις αλατιερες...)

Μιας και θα πειραματιστώ πρώτη φορά με setup μόνος μου θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση..

Οι χορδές πρέπει να έχουν όλες το ίδιο ύψος;Γιατί δυο strat που έχω φαίνεται να μην έχουν τις χορδές στο ίδιο ύψος..

υγ.τον οδηγό setup τον έχω διαβάσει..  ;D

odis13 είπε:
(μικρος παντα πιστευα οτι καποιος ανωμαλος ειχε παρει σβαρνα ολες τις ταβερνες στην ελληνικη επικρατεια και λογω καποιου φετιχ εριχνε ρυζι μεσα στις αλατιερες...)
Απίστευτος  ;D

oselifer είπε:
Μιας και θα πειραματιστώ πρώτη φορά με setup μόνος μου θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση..

Οι χορδές πρέπει να έχουν όλες το ίδιο ύψος;Γιατί δυο strat που έχω φαίνεται να μην έχουν τις χορδές στο ίδιο ύψος..

υγ.τον οδηγό setup τον έχω διαβάσει..  ;D
Οι χορδες πρεπει να ακολοθουν το radius (καμπυλοτητα) της ταστιερας. Αν ειναι 12" ή και μεγαλυτερο το radius οι χορδες ειναι περιπου στο ιδιο υψος. Αν ομως ειναι πιο μικρο (οπως στις strat σου καλη ωρα) ειναι πιο εμφανης η καμπυλοτητα και οι χορδες την ακολουθουν, δεν ειναι δηλαδη ολες στο ιδιο υψος.

Αναλογα με το τι radius εχει η κιθαρα σου θα ψαξεις στο νετ να βρεις εναν οδηγο, δηλαδη ενα κομματακι απο εναν κυλινδρο του αναλογου radius (η να τον φτιαξεις μονος σου στο corel αν καταλαβες τι ειναι το radius) που μπορεις να τον εκτυπωσεις και να τον χρησιμοποιησεις για να ρυθμισεις το υψος των χορδων

Πχ δες εδω τον sf για να καταλαβεις τι εννοω ως οδηγο

http://www.noiz.gr/index.php?topic=9643.0

http://www.expertvillage.com/search.htm?s=electric+guitar+setup

θα πατας απο δεξια "filter by tag" για να βλεπεις οτι σε ενδιαφερει και οταν δεις αρκετα βιντεακια πηγαινε τσεκαρε την κιθαρα σου αν θελει setup και μετα απο εκει και περα καθε φορα που θα διαπιστωνεις καποιο τετοιο προβλημα θα το διορθωνεις ετσι θα εισαι παντα σιγουρος οτι θα ειναι παντα SETUPED και btw εμενα θελει γερο setup γιατι εχει intonation ,στραβο μπρατσο και ρυθμισμα το pickup height και το bridge height ξερετε κανενα καλο τεχνικο στην ομονοια-περιστερι για να την παω γιατι δεν εχω χρονο να ασχολουμαι.

Για τις strat που έχουν τη βίδα του truss rod στο pickguard πρέπει να βγεί το μπράτσο για να ρυθμιστεί;

Καταλαβαίνω οτι δεν υπάρχει άλλος τρόπος αλλά δε θα επηρεαστεί το μπράτσο απο την απώλεια της πίεσης των χορδών;

στη κιθαρα μου μερικα ταστα ειναι καπως ποιο πατημενα απο τα υπολοιπα.

Σε μερικα σημεια τα ταστα ειναι πιο flat (ειναι στα αγαπημενα μου σημεια που μαλλον το εχω παρακανει με τα σηκωματα)

Η ερωτηση μου ειναι..να την παω για.. γιαλισμα ταστων???

Η να περιμενω μεχρι να φανει και στον ηχο αυτο?

Ισως αν την παω τωρα που ειναι στην αρχη να ειναι πιο ευκολη η διόρθωση ε?

αντε βρες μαστορα τωρα να του δωσεις shur να γυαλισει ταστα

Tις κιθαρες μου τις σεταρω μονος μου εδω και καιρό.

Αυτο που δεν εχω δοκιμασει ποτε ειναι το τριψιμο-γυαλισμα ταστων.

Τι λετε? ξερει κανεις να δωσει tips ή καποιο ωραίο link?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
jkstigma είπε:
στη κιθαρα μου μερικα ταστα ειναι καπως ποιο πατημενα απο τα υπολοιπα.

Σε μερικα σημεια τα ταστα ειναι πιο flat (ειναι στα αγαπημενα μου σημεια που μαλλον το εχω παρακανει με τα σηκωματα)

Η ερωτηση μου ειναι..να την παω για.. γιαλισμα ταστων???

Η να περιμενω μεχρι να φανει και στον ηχο αυτο?

Ισως αν την παω τωρα που ειναι στην αρχη να ειναι πιο ευκολη η διόρθωση ε?

αντε βρες μαστορα τωρα να του δωσεις shur να γυαλισει ταστα
Γιατί, stainless steel έχει η δικιά σου?  Τι εννοείς ότι είναι δύσκολο να βρεις μάστορα?

Βασικά αν το σύμπτωμα είναι.... φλαταδούρες και όχι... λακουβάκια  ;D τότε θα σε συμβούλευα να κάνεις το εξής πείραμα:

Με ένα πολύ ακριβές κουρδιστήρι κάνε intonation κανονικά σε φρέσκο σετ χορδών. Μετά τσέκαρε το intonation, σε διάφορες χορδές, ανά οκτάβα, πατώντας μετά τα ταλαιπωρημένα τάστα. Αν βλέπεις ότι σε κάποιες περιπτώσεις ξεφεύγει αρκετά, καλό θα ήταν να σκεφτείς για ένα fret leveling. Αυτό είναι συνήθως το πρώτο σύμπτωμα σε τέτοιες περιπτώσεις.

ναι φλαταδουρες εχω σε καποια ταστα ;D

Εχω τσεκαρει με κουρδιστηρι και ακομα παιζει μια χαρα το οργανο.

Στην αισθηση στο χερι ομως το αισθανομαι το flatarisma

jkstigma είπε:
ναι φλαταδουρες εχω σε καποια ταστα ;D

Εχω τσεκαρει με κουρδιστηρι και ακομα παιζει μια χαρα το οργανο.

Στην αισθηση στο χερι ομως το αισθανομαι το flatarisma
Αν σε ενοχλεί πολύ η λύση είναι το fret leveling (+crowning + polishing  ;D).

Αλλά απορώ που δεν δείχνει κάτι το κουρδιστήρι, για ποιο μιλάμε?

jkstigma είπε:
Korg dt10
Χμμμ, ΟΚ, χωρίς να θέλω να προσβάλλω το κουρδιστήρι σου, όταν μιλούσα για πολύ ακριβές tuner είχαν μάλλον στο μυαλό μου κάτι σε Peterson.  ;) Αν λες ότι καταλαβαίνεις τη φθορά του τάστου, ένα τέτοιο θα σου δείξει και τα προβλήματα στο intonation.

Σε κάθε περίπτωση θα έλεγα πάντως να την εμπιστευτείς σε έναν καλό μάστορα για τον... καλωπισμό των τάστων της, αμαρτία είναι ρε συ, Suhr έχεις...  ;)

The Genius Loci είπε:
Χμμμ, ΟΚ, χωρίς να θέλω να προσβάλλω το κουρδιστήρι σου, όταν μιλούσα για πολύ ακριβές tuner είχαν μάλλον στο μυαλό μου κάτι σε Peterson.  ;) Αν λες ότι καταλαβαίνεις τη φθορά του τάστου, ένα τέτοιο θα σου δείξει και τα προβλήματα στο intonation.

Σε κάθε περίπτωση θα έλεγα πάντως να την εμπιστευτείς σε έναν καλό μάστορα για τον... καλωπισμό των τάστων της, αμαρτία είναι ρε συ, Suhr έχεις...  ;)
αυτο ειναι το θεμα μου

Εχεις να προτεινεις καποιον στην Αθηνα που να ασχολειτε πραγματικα και να γνωριζει?

Sorry που ειμαι καχυποπτος αλλα οταν ημουν πιτσιρικας με μια JEM ...ειχα φαει πολλές φωλες απο μαστορες.

Το καλυτερο απο ολα οταν την πηγα σε γνωστο μαστορα για σεταρισμα βεργας και floyd rose. Του εδωσα 60 ευρω που ζητησε, γυριζω σπιτι χάλια η κιθαρα.

Παω πισω του λεω...ρε μαστρο ξεκουρδιζει το οργανο.

και μου λεει...

αα 8α θελει και καινουργια ελατηρια το floyd παρε τρεια να τα αλλαξεις μονος σου :o!

Απο τοτε δεν εχω ξαναπαει σε μαστορα εμαθα να τις φτιαχνω μονος μου και εχω ησυχασει. (Εξαλου μονο εσυ που παιζεις ξερεις ακριβως πως θες την κιθαρα σου)

αα ο μαστορας αυτο μετα απο λιγο το κλεισε το καταστημα του

jkstigma είπε:
Απο τοτε δεν εχω ξαναπαει σε μαστορα εμαθα να τις φτιαχνω μονος μου και εχω ησυχασει. (Εξαλου μονο εσυ που παιζεις ξερεις ακριβως πως θες την κιθαρα σου)
:) yeap

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back