Setup κιθαρας - Ποσο συχνα???

φυσικα,δυστυχως μετα απο 6-8 ωρες οι χορδες ειναι για πεταμα και προκειμενου να εχω καλο ηχο τι αξια εχουν 3 ευρω? ;)

τα lock κλειδια δεν δινουν καποιο advantage στο intonation αλλα ουτε και καποια μεγαλυτερη σταθεροτητα στο κουρδισμα,αρκει να εχεις ΣΩΣΤΑ περασμενες τις χορδες και σωστα κομμενο το nut ;),βοηθανε βεβαια στις γρηγορες αλλαγες χορδων και αν υπερ-χρησιμοποιεις το τρεμολο (ΑΝ βεβαια η κιθαρα σου εχει τρεμολο :))

ZIKO είπε:
lockαρισμενες ! κλειδια lock ! καθε 6-8 ωρες παιξιματος αλλαζεις χορδες ???? ακομα και οταν παιζεις μονος σου σπιτι σου  ??? ??? ??? :o :o :o
Άμα μελετάς παρε τις elixir.

Αν και δεν μου αρέσει ο ήχος...βαστάνε... ;)

Αλλά ούτος ή άλλος αμα μελετάς ε, εντάξει δεν είναι και τόοοοοσο σημαντικό να είναι ολοκαίνουργιες

Εγώ τις d'adario τις κρατάω κανα 15νθήμερο ίσως και λίγο παραπάνω με 4 ώρες παίξιμο την μέρα...

Ξέρω δεν έχουν ήχο αλλά βοηθάει και το

http://www.banzaieffects.com/files/images_detailed/15201_1.gif

Καλή μαγκιά..

εγω παντως κραταω τις χορδες κανενα 3μηνο..... βεβαια εχω να πω οτι αυτη η καφετη-μαυρη βρωμια που πιανουνε οι σολ , σι , μι ειναι φρικη αλλα τι να κανουμε  ;D

παντως ετσι εξηγειται η συνεχης αναζητηση του...κιθαριστικου ηχου στην Ελλαδα.... ;D ;D αλλαζουμε ενισχυτες,μαγνητες ,καλωδια,ψαχνουμε το..point to point & το pcb ,το digital & το analog ενω το μονο που χρειαζεται ειναι ενα νεο σετακι χορδες..... ;D ;D ;D

εχω βαρεθει να βλεπω κιθαριστες με εξοπλισμο 5000 ευρω και χορδες 6 ετων...... :) :)

Antonyvk είπε:
αυτη η καφετη-μαυρη βρωμια που πιανουνε οι σολ , σι , μι ειναι φρικη αλλα τι να κανουμε  ;D
+ το οτι οι χορδές μετά από τόσο καιρό αρχίζουν να αποκτούν ιδιότητες γυαλόχαρτου, οπότε αναλογίζεσαι τις συνέπειες στα τάστα...

Superfunk είπε:
παντως ετσι εξηγειται η συνεχης αναζητηση του...κιθαριστικου ηχου στην Ελλαδα.... ;D ;D αλλαζουμε ενισχυτες,μαγνητες ,καλωδια,ψαχνουμε το..point to point & το pcb ,το digital & το analog ενω το μονο που χρειαζεται ειναι ενα νεο σετακι χορδες..... ;D ;D ;D

εχω βαρεθει να βλεπω κιθαριστες με εξοπλισμο 5000 ευρω και χορδες 6 ετων...... :) :)
Χαχαχαχαχα, so true...  ;) :D

Superfunk είπε:
και να ηταν και κανα τρομερο εξοδο 3-4 ευρω καθε 2-3 μερες ειναι (& 5-6 λεπτα να τις αλλαξεις) ;)
Ποιές χορδές έχουν 3 ευρώ;

Αν και δεν νομίζω να είναι τόσο τρομερό να παίζεις με τις ίδιες για κανα 15νθήμερο (στο σπίτι πάντα)

το θέμα δεν είναι τα φράγγα ούτε ο χρόνος..

Ας φτιάξουμε πρώτα δάχτυλα και μουσικότητα και μετά ναι...

Για μένα μηλάω...

Ποιές χορδές έχουν 3 ευρώ;

Oλες
εχουν 3-4 ευρω αν αγοραζεις bulk,ειδικα στο ebay βρισκεις και φθηνοτερα ,προσφατα αγορασα 60 σετ ernie ball regular slinkies $78!!!!

αλλα και ο Θωμας καλα τις εχει

http://www.thomann.de/gr/daddario_exl110_10p.htm

αν τωρα ειναι να κατεβαινεις καθε 2-3 μερες στα μαγαζια για χορδες αστο καλυτερα.... ;D ;D

St4rg4z3r είπε:
+ το οτι οι χορδές μετά από τόσο καιρό αρχίζουν να αποκτούν ιδιότητες γυαλόχαρτου, οπότε αναλογίζεσαι τις συνέπειες στα τάστα...
+2112...

:o η πικρη αληθεια ειναι οτι σε μια μου κιθαρα τα ταστα εχουν τετραγωνιστει αρκετα!!!

και νομιζα πως ηταν μοδα  ::)

http://us.st12.yimg.com/us.st.yimg.com/I/jukejoint_2041_75893841

SF δεν ήξερα οτι υπάρχουν bulk συσκευασίες. THNX!!

Δεν βρήκα 0.9 βέβαια αλλά θα ρωτήσω απο Δευτέρα μήπως βρώ κάτι στα τοπικά...
jukejoint_2041_75893841

Superfunk είπε:
μαλλον δεν εγινα κατανοητος ενοουσα πολλα πακετα μαζι οχι χυμα χορδες (αν και αυτες υπαρχουν) ;)
http://accessories.musiciansfriend.com/product/DAddario-EXL120-Super-Light-Strings-Bulk-Pack-?sku=104578

Εγώ αυτό κατάλαβα (σύμφωνα μα την αναζήτηση)...

Για άλλες συσκευασίες τις έχω βρεί μόνο σε σετ των 3 (αυτές αγοράζω κιόλας)..

Αν έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο... :)

Antonyvk είπε:
:o η πικρη αληθεια ειναι οτι σε μια μου κιθαρα τα ταστα εχουν τετραγωνιστει αρκετα!!!

και νομιζα πως ηταν μοδα  ::)
Ναι, είναι μόδα που έχουν επιβάλλει διάφοροι άχρηστοι "μάστορες" που δεν ξέρουν να τρίψουν τάστα.  ::)

(για να μην πούμε για εταιρείες που βγάζουν στην αγορά κιθάρες με τέτοια χάλια...).

Τα τετράγωνα τάστα δεν δίνουν σωστή νότα πουθενά... για να μην μιλήσουμε για intonation.

Γι'αυτό είπα για έλεγχο, και πιθανές μικρορυθμίσεις, μια φορά το μήνα. Είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσεις αν η κιθάρα σου έχει αρχίσει να "ξεφεύγει".

Οντως ισχυει αυτο με τις παλιες χορδες που φθειρουν περισσοτερο τα ταστα? Πως εξηγειται αυτο?

:D αμα τις βουτιξω στη βαζελινη θα συνεχιζουν να μου τρωνε τα ταστα? ::()

(Αστειακι)

Enema είπε:
Οντως ισχυει αυτο με τις παλιες χορδες που φθειρουν περισσοτερο τα ταστα? Πως εξηγειται αυτο?
Οι παλίές χορδές κατά κύριο λόγο είναι σκουριασμένες. Αυτή η οξείδωση που έχουν υποστεί κάνει την επιφάνειά τους σαφώς πιό τραχιά και έτσι όταν έρχονται σε επαφή με τα τάστα τα φθειρουν πολύ πιο γρήγορα. Σκουπίζουμε ΠΑΝΤΑ τις χορδές μετά από το παίξιμο με ένα πανί και προαιρετικά με ένα καθαριστικό χορδών.

Αλλά το πιό σημαντικο:

ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΠΑΙΞΟΥΜΕ.....ΜΕ ΣΑΠΟΥΝΑΚΙ..... :)

....αφαιρει μεγάλο μέρος της υγρασίας και του λίπους που έχουν τα δάχτυλά μας... ;D

.....βρωμιάρηδες.....κιθαρίστες.....να πάτε να.....πλυθείτε....ουστ..... ;D ;D ;D

mij είπε:
Οι παλίές χορδές κατά κύριο λόγο είναι σκουριασμένες. Αυτή η οξείδωση που έχουν υποστεί κάνει την επιφάνειά τους σαφώς πιό τραχιά και έτσι όταν έρχονται σε επαφή με τα τάστα τα φθειρουν πολύ πιο γρήγορα. Σκουπίζουμε ΠΑΝΤΑ τις χορδές μετά από το παίξιμο με ένα πανί και προαιρετικά με ένα καθαριστικό χορδών.
+1

Και ένα catch για την μαζική αγορά χορδών: αν δεν τις προσέχουμε, μπορεί μέχρι να έρθει η ώρα να τις φορέσουμε, να έχουν ήδη οξειδωθεί.  :-\

Μια καλή μέθοδος είναι να τις έχουμε σε ένα χώρο μαζί με λίγο... ρύζι  ;D ή μερικές συσκευασίες σιλικόνης.

Από την άλλη μου έχει τύχει να μου έρθουν από online μαγαζί οξειδωμένες D'Addario, που είναι και συσκευασμένες αεροστεγώς υποτίθεται  ::). Ποιος ξέρει πόσο καιρό τις είχε στην αποθήκη... Επομένως αν ξέρουμε ότι από κάποιον προμηθευτή βρίσκουμε φρέσκες χορδές, καλό είναι να τον προτιμούμε.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back