Σετάρισμα κιθάρας...

Σε πρόλαβα!Από που νομίζεις ότι έμαθα αυτά που έγραψα; :D

Αλλά δεν ήξερα αν υπάρχουν άλλοι τύποι truss rod,γι' αυτό ρώτησα...

Πώς (αν) μπορεί κανείς να καταλάβει τι είδους truss rod έχει μια κιθάρα;

προσπάθησε βάζοντας πάνω απο την τρύπα της βιδας ενα κομμάτι υφασμα και ¨σφήνωσε " το αλενάκι για να μπορέσεις να σηκωσεις το βαγονάκι.ίσως έχει ο Καγμάκης ανταλλακτικές (προσοχή γιατι αλλες έχουν οι Μεξικάνικες' date='άλλες οι Γιαπωνέζικες,άλλες οι Αμερικάνικες!)

Τα βαγονακια πρέπει να είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τη γεφυρα...(οχι δηλ.σηκωμένα μόνο απο τη μια μεριά)[/quote']

Το προσπάθησα και δεν τα κατάφερα... Έστειλα mail στον Thomann και δε μου απάντησε... Ο Καγμάκης μου είπε τηλεφωνικά πως vintage gold βαγονάκια δεν υπάρχουν. Μου είπε όμως πως αν πάω σε μαγαζί με σιδηρικά θα βρω τέτοιες μικρές βίδες... Το θέμα είναι όμως πώς βγαίνουν αυτές οι βίδες από το βαγονάκι????

PLEEEASE HELP!

στην Αθηνάς έχει πολλά μαγαζιά που ειδικεύονται στις βίδες.εκει θα μπορέσουν να βγάλουν και τη χαλασμένη βιδα απο το βαγονάκι με ένα ειδικό screw extractor που σίγουρα θα έχουν.

τα βαγονάκια σου έτσι δεν είναι (αλλα χρυσα)?

0047_1lg.jpg

υπάρχει και ο απλός τροπος να βγαλεις το βαγονάκι και να αφαιρέσεις την χαλασμένη βιδα απο την κάτω μεριά πιάνοντας-στριβοντας την με μια πενσα...

Έτσι είναι ναι. Χρυσά όμως. (Αλήθεια πως κανεις post φωτογραφίες?)

Υπάρχουν στην Ελλάδα τέτοιες βίδες ή έχουν custom μεγέθη τα οποία δε μπορεί να τα βρει κανείς? Ξέρεις μήπως τις διαστάσεις από τις βίδες αυτές? Κάπου διάβασα ότι είναι (αλλά μάλλον εννοούσε ύψος) 5/16" ή 3/8".

ενοεί τη διάμετρο που θα πρέπει να έχει το αλενάκι για να κουμπώσει στη βίδα,στο μαγαζί με τις βίδες θα τη βρουν.

πόστ φωτο κάνει ως εξης

καταρχήν πατάς πάνω στη φωτο που θέλεις δεξι κλικ και ανοίγεις το properties,κάνεις copy το url λινκ απο εκεί.

μετα πατάς στο post σου img -paste-img και ετοιμος!

Ναι είναι πολύ στραβά και πρέπει να έρθουν παράλληλα με τη βάση τους.Προφανώς έχουν φαγωθεί τα εσωτερικά τοιχώματα της βιδας/αλλεν συνηθες φαινόμενο....

Γκαντεμιά... Βρήκα μικρές βίδες που για χιλιοστά του χιλιοστού δεν βιδώνουν στο βαγονάκι!!!

Φαντάζομαι στην Αθηνάς θα έχουν μεγαλύτερη ποικιλία σε μεγέθη αλλά δυστυχώς...εδώ ΓΙΑΝΝΕΝΑ...... :cry: :cry: :cry:

Αρχίζω να απελπίζομαι...

αντι να απελπίζεσαι χτύπα ενα σετάκι graph tech saddles

http://www.stewmac.com/shop/Nuts,_saddles/Electric_guitar_saddles/Graph_Tech_Strat_Style_Saddles.html

με 30 ευρουδάκια θα έχεις και καλύτερο ήχο,και σταμάτημα σπασίματος χορδων και καλύτερο intonation.

η καλύτερη εφεύρεση μετά το ψωμι του τόστ :D

στο www.graphtech.com θα βρεις πιο μοντελλο ακριβως ταιριάζει στην κιθάρα σου,χτυπα products και μετα "will it fit my guitar?"

Πολύ ωραία αυτά τα βαγονάκια, αλλά η κιθάρα μου έχει χρυσά μεταλικά μέρη και βάζοντας κάτι τέτοιο δε θα ωραίο αισθητικά νομίζω... Δε συμφωνείς?

μπα,το μαυρο ταιριάζει με όλα,εχω και εγω μια strat με χρυσα μέρη και μια χαρα ταιριάζει,εξάλλου ο ήχος μετράει πάνω απ'ολα. :wink:

μπα' date='το μαυρο ταιριάζει με όλα,εχω και εγω μια strat με χρυσα μέρη και μια χαρα ταιριάζει,εξάλλου ο ήχος μετράει πάνω απ'ολα. :wink:[/quote']Αν μπορείς κάνε μια φωτογραφία post να τη δω! PLEEEEASE :lol:

Ας με ΒΟΗΘΗΣΕΙ κάποιος παιδιά!!! Δε μπορώ να βρω πουθενά ούτε βίδες που να ταιριάζουν αλλα ούτε και vintage GOLD βαγονάκια!!!! Αν είναι δυνατόν!

Πώς γίνεται η Fender να πουλάει τόσες κιθάρες με χρυσά μέρη και να μην έχει ανταλλακτικά? Παντού (ακόμη και στο site της Fender βρίσκω μόνο nickel!!).

Ψάχνω κάτι σαν αυτό http://www.netzmarkt.de/thomann/thoiw2_fender_bridgesection_vintage_prodinfo.html αλλά σε χρυσό...

HEEEEEEEEEEEELPPPPPPPPP!!!!!!

(Superfunk που χάθηκες???)

Tους έχω ήδη στείλει 2 emails και δεν απαντούν....

Μακάρι αν και το τελευταίο το έστειλα την Πέμπτη... Πάντως ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τέτοια έλλειψη σε gold hardware.

Ειλικρινά αν βρεί κάποιος ένα σχετικό link (Fender Strat gold vintage bridge) ας to κάνει post. Ίσως να μη ψάχνω σωστά εγώ. Τι να πώ... :cry:

λοιπόν βρήκα ολόκληρο το τρέμολο αλλα βέβαια δεν αξίζει να το αλλάξεις ολο

http://www.fender.com/products/show.php?partno=0992049200

μπορείς να αγοράσεις τα σελλακια απο τον stewmac και να πάρεις μόνο τις βίδες όμως όπως σου είπα και πριν βαλε Graph Tech να βρεις την υγειά σου!!

η πανω δεξιά "hellecaster" στη φωτο έχει μαυρα graph tech και είναι κουκλα!

16856433ac3c28bf5e958d2f9d922301c94a2b57070a11a07d6b38c5.jpg
[/img]

Το γεγονός όμως ότι είναι από υλικό που περιέχει γραφίτη θα αλλάξει τον ήχο της κιθάρας, έτσι δεν είναι; Εδώ εγώ nut άλλαξα απο πλαστικό (ή tusq δεν θυμάμαι) σε graphtech self lubricant και ψιλοάλλαξε ο ήχος.

μπορείς να αγοράσεις τα σελλακια απο τον stewmac και να πάρεις μόνο τις βίδες όμως όπως σου είπα και πριν βαλε Graph Tech να βρεις την υγειά σου!!
Μπορεί τα βαγονάκια να ταιριάζουν σε πλάτος αλλά οι βίδες δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν τα σωστά "πάσα" και μέγεθος για να βιδώσουν... Νομιζω ότι η λύση των Graph Tech θα είναι η έσχατη γιατί πιστεύω ότι το στυλ της κιθάρας θα αλλάξει αρκετά και δε θα έχει αυτό το vintage look.

Γιατί ρε παιδιά όμως τέτοιο "εμπάργκο" από τη Fender σε μας τους χρυσο-hardware-άδες? Κρίμα δεν είμαστε? Δηλαδή για μια βίδα που χάλασε πρέπει να πάρω όλο το tremolo??? :?:

Superfunk στο άρθρο σου για το σετάρισμα της κιθάρας γράφεις:

Επισης πολύ σημαντικό είναι να μην «πιανουν» πολυ σφικτα τα αυλάκια την χορδη γιατί θα εχουμε πρόβλημα με το κούρδισμα μας.

Οι χορδες πρεπει να «καθονται» χωρις πιεση στον καβαλλαρη και τα αυλάκια να ειναι αρκετα φαρδια (οχι ομως υπερβολικα) ωστε η χορδη να μπορει να κινηθει με

ανεση οταν κανουμε bends.

Λιγο απλο μολυβακι στα αυλάκια κάνει θαυματα.

Τελευταία, είπα να "βαρύνω" το σετ χορδών μου και από 9άρες πήγα σε 10άρες. Παρατήρησα όμως ότι η κιθάρα ξεκουρδίζεται πιο εύκολα τώρα...

Υποπτεύομαι ότι το nut είναι κομμένο για 9άρες (από τον Καγμάκη) και πιθανόν οι χορδές να μην έχουν αρκετό χώρο να κινηθούν. Ειδικά στη σολ, ακούω ένα μικρό τρίξιμο όταν κάνω bending και είναι η χορδή με το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ξεκούρδισμα.

¶ραγε το nut φταίει;

Μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου για να βελτιώσω την κατάσταση (δεδομένου ότι δε μένω Αθήνα);

Αν τα αυλάκια του nut μεγαλώσουν και αργότερα μετανιώσω και θέλω να επιστρέψω στις 9άρες, θα υπάρχει πρόβλημα;

Αν τα αυλάκια του nut μεγαλώσουν και αργότερα μετανιώσω και θέλω να επιστρέψω στις 9άρες, θα υπάρχει πρόβλημα;
oχι,(αν και αποκλείεται να επιστρεψεις στις 9αρες οταν ακούσεις πόσο καλύτερο ήχο έχουν οι 10αρες :wink: )

καταρχήν δοκίμασε να περάσεις τα αυλάκια με ενα μολύβι Faber.(αφου πρώτα τα "καθαρίσεις" καλα περνώντας μια παλιά χορδη μεσα-εξω απο αυτά)

αν το τρίξιμο συνεχιστεί προσπάθησε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ να φαρδυνεις το αυλάκι με μια λεπτή λιμα,πριονάκι ,κανονικα χρειαζονται ειδικές λίμες για να κάνεις καλή δουλειά.

http://www.stewmac.com/shop/Tools/Special_tools_for:_Nuts_and_saddles/Gauged_Nut_Slotting_Files.html

πάντως μου κάνει εντύπωση οτι είναι τόσο "σφικτα" κομμένο το nut ειδικά απο το Βαγγέλη... (η διαφορα στο πάχος της σολ απο το 9αρι στο 10αρι σετ είναι απειροελάχιστη)

τις χορδές τις έχεις περάσει σωστά?

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back