Αγορά νέας κιθάρας

Ρε παιδιά βρωμάει ο κόσμος μεταλοκίθαρα.
Για το ορθόδοξο Σατανο-metal λυπάμαι θες BC rich .

Πολύ περιοριστικό το καινούργιο που λέει.

Αλλιώς είχε άπειρες επιλογές στο χιλιάρικο. Για να πάρει οργαναρα. Ακούστηκαν καλες επιλογές κ για καινούργια. Αλλά δεν έχει κ εμπειρία ο OP για του τι στυλ όργανο θέλει .

Να δώσει 1000 για να πάρει σούπερστρατ  στο στυλ δικής του αλλά πιο μεταλοκιθαρας κ πιο καλής; Στο μέλλον με αυτά που βρίσκονται στα μεταχειρισμένα στο 500-600αρι θα το μετανιωσει.

Να δώσει 1000αρι για καλή επιφοουν πιο γκαζωμενη ; Τώρα θα το φχσαριστηθει αλλά στο μέλλον θα πει πως με λίγα παραπάνω έπαιρνα το δε ρηαλ θηνγκ. Για στρατ το ίδιο (άσε που εδώ δε θα χρειαζόταν να δώσει παραπάνω)

Οπότε ίσως η καλύτερη ιδέα είναι κάνα μπριτζ διπλό μεταχειρισμένο. Με κάτω από 100αρι θα έχει μαγνήτη που θα κάνει το όργανο να  ακουστεί καλύτερα στα γκάζια. Κ στην πορεία αποκτά εμπειρία, μαθαίνει καλύτερα τον εξοπλισμό του, βελτιώνεται κ όταν έρθει η ώρα αν έχει κ τα λεφτά στο χέρι παίρνει ο,τι γουστάρει μετά.

Για το ορθόδοξο Σατανο-metal λυπάμαι θες BC rich .
Για να λέει χαρντροκ παβλα μέταλ μάλλον δεν είναι για μπισιριτς. Ευτυχώς δηλαδή 

Αν δεν υμνείς τον Σατανά μεσω metal..... τι να τραγουδάς δηλαδή; Σαν τον Κοβερντειλ για χυλόπιτες ;

Αν δεν υμνείς τον Σατανά μεσω metal..... τι να τραγουδάς δηλαδή; Σαν τον Κοβερντειλ για χυλόπιτες ;
Μια χαρά οι γουατ ε σνεηκ

Εναλλακτικά 

Για ουίσκι

Για τα ψυχολογικά σου (ειδικά αν παίζεις νερντ μέταλ ύφος)

Για αλητειες

Για τον β παγκόσμιο πόλεμο

Για ταινίες

Οτιδήποτε τεσπά αλλά μακρυά από αυτόν που είπες (ξου ξου ξου), κ τη φανταστική θεματολογία του μέσου ευρωπαϊκού μέταλ γκρουπ 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μια χαρά οι γουατ ε σνεηκ

Εναλλακτικά 

Για ουίσκι

Για αλητειες

Για τον β παγκόσμιο πόλεμο

Για ταινίες

Οτιδήποτε τεσπά αλλά μακρυά από αυτόν που είπες (ξου ξου ξου), κ τη φανταστική θεματολογία του μέσου ευρωπαϊκού μέταλ γκρουπ 
Δεν ξέρω, εγώ ανδρώθηκα με Venom και Cronos , Abaddon και Mantas .

Αυτή η σκέψη είναι λογική.

Όμως θα σου πω κάτι άλλο.

Την πεταλιέρα σου την έχεις ψάξει?

Έχει έναν σκασμό εφφέ επάνω (χώρια τους ενισχυτές).

Ένα από τα εφφέ είναι pitch shifter.

Φτιάξε ένα patch κατεβάζοντας το κούρδισμα με αυτό το εφφέ.

Ίσως δεν είναι ο καλύτερος δυνατός ήχος, αλλά μέσα στην μπάντα (και με πέντε κιλά διστόρσιο) θα ακουστεί μια χαρά.

Από κιθάρα πάντως ότι σου κάνει κλικ από αυτές που θα δοκιμάσεις.

Μην περιμένεις πάντως να δεις τρελές διαφορές από την δική σου.

Εγώ για κάτι τέτοιο, ίσως να πήγαινα σε κάτι φθηνότερο, με ταβάνι τα 500.
την πεταλιέρα την πήρα μεταχειρισμένη και οι περισσότεροι ήχοι είναι κατεβασμένοι από το ίντερνετ γιατί είναι χάος να την κατανοήσεις 100%.

όντως έχει πιτς σίφτερ; ούτε καν δεν ξέρω πως να το κάνω και είναι πολύ χρήσιμο.

στα 500 υπάρχει μόνο η επιφον κλασσικ σε λες πολ

Συμφωνώ όσα λες. Το 1ο και μόνο αρκεί (είχα ξεχάσει τις δόσεις). Το είπα με το σκεπτικό ότι για ροκ/μπλουζ παίξιμο, η gibson είναι πιο ευκολοπαιχτη, ενώ ο slimtaper λαιμός της epi είναι πολύ δύσκολος (πλατύς και παχύς στις άκρες). Καμία σχέση με slimtaper από gibson. Γενικώς, οι gibson είναι πολύ φιλικές.

Θα εξεταζα άλλες επιλογές, με μανίκι πιο κοντά στην ibanez.
ιδανικά θα ήθελα κάτι σε λες πολ με μανίκι ιβανεζ. υπάρχει τέτοια κιθάρα στο εμπόριο;

Πολύ περιοριστικό το καινούργιο που λέει.

Αλλιώς είχε άπειρες επιλογές στο χιλιάρικο. Για να πάρει οργαναρα. Ακούστηκαν καλες επιλογές κ για καινούργια. Αλλά δεν έχει κ εμπειρία ο OP για του τι στυλ όργανο θέλει .

Να δώσει 1000 για να πάρει σούπερστρατ  στο στυλ δικής του αλλά πιο μεταλοκιθαρας κ πιο καλής; Στο μέλλον με αυτά που βρίσκονται στα μεταχειρισμένα στο 500-600αρι θα το μετανιωσει.

Να δώσει 1000αρι για καλή επιφοουν πιο γκαζωμενη ; Τώρα θα το φχσαριστηθει αλλά στο μέλλον θα πει πως με λίγα παραπάνω έπαιρνα το δε ρηαλ θηνγκ. Για στρατ το ίδιο (άσε που εδώ δε θα χρειαζόταν να δώσει παραπάνω)

Οπότε ίσως η καλύτερη ιδέα είναι κάνα μπριτζ διπλό μεταχειρισμένο. Με κάτω από 100αρι θα έχει μαγνήτη που θα κάνει το όργανο να  ακουστεί καλύτερα στα γκάζια. Κ στην πορεία αποκτά εμπειρία, μαθαίνει καλύτερα τον εξοπλισμό του, βελτιώνεται κ όταν έρθει η ώρα αν έχει κ τα λεφτά στο χέρι παίρνει ο,τι γουστάρει μετά.

ναι είπα εξαρχής ότι παίζω κυρίως χαρντ ροκ και όλοι έπεσαν για ήχο μπλακ μέταλ χαχαχα

θέλω ήχο kyuss, alice in chains, the cult, black stone cherry περίπου

ιδανικά θα ήθελα κάτι σε λες πολ με μανίκι ιβανεζ. υπάρχει τέτοια κιθάρα στο εμπόριο;

ναι είπα εξαρχής ότι παίζω κυρίως χαρντ ροκ και όλοι έπεσαν για ήχο μπλακ μέταλ χαχαχα

Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο 100%. Κάποιος παίρνει LesPaul γιατί του αρέσει το όλο πακέτο. Άντε να είναι πιο ελαφριά, με άλλους μαγνήτες και λίγο πιο μοντέρνα εμφάνιση - σαν αυτή που σου έστελα εγώ ή τη σειρά EC-1000 που σου είπε ο Mpamps.

Έχεις πιάσει ποτέ LesPaul? Ακόμα και μια Epiphone να βρεις, θα σου δώσει μια εικόνα για το βάρος και το μανίκι. Αναφέρω το βάρος γιατί οι LesPaul είναι έντονα βαριές, και για κάποιους είναι αποτρεπτικός συντελεστής.

Σημειοτέον ότι έχω παίξει σε παρόμοιο μανίκι με την δικιά σου, και θα σου πω το εξής: Είναι τέρμα διαφορετικό από οποιαδήποτε LesPaul έχω πιάσει, αλλά από την άλλη, είναι και αρκετά μέτριο για τα δικά μου γούστα, με μια Epiphone να μου φαίνεται χιλιόμετρα καλύτερη - όχι τέλεια όμως.

Όσον αφορά τον ήχο, ο Slash που είναι βασιλιάς της Hard Rock, με Gibson LesPaul έπαιζε. Και οι Whitesnake είχαν Gibson, και αρκετοί άλλοι. Αλλά μάλλον που θα πρέπει να κάτσεις να ασχοληθείς αρκετά με την πεταλιέρα σου.

Απάντηση μεταξύ σοβαρού και αστείου:

Η κατασταση είναι πολύ απλή θα παρει μια les paul.

θα βαλει fishman μαγνητες, θα χαρει λιγο καιρο.

Μετά θα τον πιάσει η μέση του, θα ψάχνει πιο ελαφρια. Θα βρει.

Μετά θα θέλει 24 ταστα και floyd, θα παρει μια τέτοια.

Μετά θα πάρει άλλη πεταλιέρα,

μετά ξεχωριστά πεταλάκια.

Θα φτιάξει ενα μεγαλο pedalboard, μετά θα βαρεθεί να κουβαλάει.

Θα τα πουλήσει και θα πάρει πεταλιέρα.

Μετά θα αλλάξει κιθάρα.

Κάποια στιγμή θα αλλάξει ενισχυτη γιατί θα διαβάσει ότι εκεί είναι ο ήχος κατά 99%

Μετά θα ασχοληθεί με τα καλώδια

Μετά θα αλλάξει ενισχυτη

Μετά θα αλλάξει μεγάφωνα

Μετά θα ασχοληθεί αν θέλει λαμπάτο rectifier ή τρανζιστοράτο

Θα περάσουν τα χρόνια θα έχει απώλεια ακοής από τις μεγάλες εντάσεις

Μετά θα πάρει tele.

Θα καταλάβει ότι έπρεπε να έχει κάνει μαθήματα κιθάρας

Θα είναι μεγάλος σε ηλικία, θα έχει υποχρεώσεις και δεν θα προλαβαίνει

Κοινώς, θα κάνει ότι έχουμε κάνει εμείς γιατί απλά έτσι είναι η χαρά του "παιχνιδιού".

Οπότε ας πάρει ότι του αρέσει. Βέβαια είναι κακή εποχή για καινούργια γιατί όλα έχουν πάρει ένα +10% με +20% απάνω.

κοιτάξτε δεν είμαι επαγγελματίας και δεν πρόκειται να γίνω. είναι το χόμπι μου και έτσι θα παραμείνει. παίζω με τη μπάντα μου διασκευές και δικά μας κομμάτια στο πολύ χαλαρό και η λογική μου είναι να περνάμε καλά κάνοντας το όσο πιο καλά γίνεται. μου αρέσουν οπτικά πολύ οι λες πολ και έχω δοκιμάσει στο νάκα. μου είπαν εκεί να χρησιμοποιήσω ζώνη μπάσου αν είναι βαριά η κιθάρα.

δοκίμασα μια έπιφον στάνταρ και την γκίμπσιν τρίμπιουτ και η διαφορά ήταν χαώδης υπέρ της τρίμπιουτ και η διαφορά στην τιμή τους ήταν κοντά στα 300, δηλαδή τρίχες.

αποκόμισα ότι θα ψάξω ΠΟΛΥ καλύτερα την πεταλιέρα μου και σας ευχαριστώ για αυτό!

μου αρέσουν οπτικά πολύ οι λες πολ και έχω δοκιμάσει στο νάκα

Από την στιγμή που σου αρέσει η κιθάρα go for it, ταιριάζει και ηχητικά αλλά και ''στο μάτι'' στο στυλ μουσικής που ανέφερες (the cult, alice in chains κτλ)

Αν παίρναμε καινούργιες κιθάρες μόνο όταν πραγματικά τις χρειαζόμασταν και όχι επειδή τις λιγουρευτήκαμε, θα είχε κλείσει το νοιζ ? (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η tribute δεν είναι όντως αναβάθμιση σε σχεση με την ibanez... παρότι φθηνό gibson μοντέλο φοράει επώνυμους gibson μαγνήτες με τον δικό τους, ''κλασσικό'' χαρακτήρα που αύριο-μεθαύριο θα εκτιμήσεις ακόμη περισσότερο όταν την κουμπώσεις σε έναν καλό ενοσχυτή)

Και τα άλλα πράγματα που ήδη έχεις μια χαρά είναι για να χτίσεις την βάση του ήχου σου, θα πάρεις και αύριο μεθαύριο έναν καλό ενισχυτή και θα αναβαθμίζεσαι συνεχώς, είσαι σε καλο δρόμο. 

οι ibanez ειναι πολυ τιμιες κιθαρες,ισως και οι πιο τιμιες για τα χρηματα που θα δωσεις,αν μπορεις τελικα παρε μια μεταχ/νη σε καλη κατασταση,ειναι σιγουρα καλυτερη απο μια καινουργια αν δωσεις τα ιδια λεφτα,προσπαθησε σιγα σιγα να φτιαξεις τον δικο σου ηχο και παιξιμο,αυτο μετραει και οχι να γινεις  γρηγορος και σουπερ τεχνιτης...υπαρχουν εκατομυρια τετοιοι...προσωπικο ηχο ομως εχουν λιγοι για αυτο επικεντρωσου σε αυτο,αν δεν το καταλαβαινεις τωρα θα το καταλαβεις αργοτερα αυτο...βρες ενα οργανο που να σου κανει για αυτο το σκοπο !!!ακουσε και παιξε με οσο περισοτερες μεταχειρισμενες μπορεις !!!

βρες ενα οργανο που να σου κανει για αυτο το σκοπο !!!ακουσε και παιξε με οσο περισοτερες μεταχειρισμενες μπορεις !!!
πως θα το κατορθώσω αυτό; ? ντρέπομαι βασικά να επικοινωνώ με χρήστες για να δοκιμάζω κιθάρες. ουσιαστικά μόνο νάκας και 2-3 μαγαζιά ακόμα στο κέντρο της αθήνας είναι που πάω και δοκιμάζω

Δε ρωτάμε γνώμες για αγορά κιθάρας σε μουσικό φόρουμ. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου.

Παρόλα αυτά, εγώ προτείνω κάποια Strat masterbuilt με full vintage specs. Μετά την πάμε σε μάστορα όπου τρυπάει το σώμα για αλλαγή pick guard (ούτως ή άλλως relic θα είναι) και τοποθέτηση floyd rose. Τέλος σκάψιμο και τοποθέτηση active EMGs. 

Δε ρωτάμε γνώμες για αγορά κιθάρας σε μουσικό φόρουμ. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου.

Παρόλα αυτά, εγώ προτείνω κάποια Strat masterbuilt με full vintage specs. Μετά την πάμε σε μάστορα όπου τρυπάει το σώμα για αλλαγή pick guard (ούτως ή άλλως relic θα είναι) και τοποθέτηση floyd rose. Τέλος σκάψιμο και τοποθέτηση active EMGs. 

Ασφαλώς με τη μόντα για να παίρνει τροφοδοσία 27V. Ή σφάλλω;
Επίσης, γιατί αποκλείσαμε τη λύση Kahler;

Δε θα πρεπει να ξεχναμε και το λιμαρισμα στο nut, ωστε να παρει 56αρες χορδες για να κουρδισουμε σε Λα υφεση.

Φυσικα και θα την παμε και για βαψιμο, σε μαυρο χρωμα με μια κοκκινη πενταλφα στο κεντρο.

Και τα 27 βολτ λιγα μου φαινονται, καλυτερα να τραβηξουμε μια μπαλαντεζα να τη συνδεσουμε κατευθειαν με τα 220.

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back