• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Αγορά νέας κιθάρας

• Thread starter Thread starter Castle
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 73
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 5K
είμαι περίεργος πάντως να δω που θα καταλήξει αυτό το thread (λέμε τώρα) ...

Πας στοίχημα ότι θα τον βάλουνε να πάρει τελεκάστερ τον άνθρωπο?

Αααα... μάλιστα. ΟΚ, είμαι περίεργος πάντως να δω που θα καταλήξει αυτό το thread (λέμε τώρα) και μετά από πόσες σελίδες.  ?
Αν άργησει λίγο ακόμα να μπει ο OP μέχρι κ αρτστοπ με Φλοϋντ Ρόουζ προλαβαίνουμε να του προτείνουμε (αλλά να έχει κερωμένους μαγνήτες αλλιώς δεν κάνει)

Πας στοίχημα ότι θα τον βάλουνε να πάρει τελεκάστερ τον άνθρωπο?
Να είμαι stand by για επιβολή διοικητικών κυρώσεων στους επίδοξους influencers; 

DSC_0345_600x.jpg sweet-honey-overdrive-overdrive-pedal.-factory-mad-professor-amplification.png

ybgidzisk3iblvjcu9cg.jpg
xlarge_24304420_2.jpg GCB95-bott.jpg

Αυτός είναι ο εξοπλισμός μου. Φαντάζομαι ότι έχω πολύυυυυ δρόμο ακόμα με αυτά που διάβασα!

Προβολή συνημμένου 35378Προβολή συνημμένου 35377

Προβολή συνημμένου 35376Προβολή συνημμένου 35375

Αυτός είναι ο εξοπλισμός μου. Φαντάζομαι ότι έχω πολύυυυυ δρόμο ακόμα με αυτά που διάβασα!
Δεν ξέρω τι διάβασες , αλλά αν έδινες τα μισά από αυτά που έχεις στον Jeff Beck, θα σου έγραφε 3 δίσκους για Grammy.....αρά δεν είναι θέμα εξοπλισμού....αλλού ψάξου.

Εκτός αν εννοείς ότι έχεις πολύ δρόμο στο να μαζεύεις μηχανήματα, οπότε εκεί θα συμφωνήσω,.

Last edited by a moderator:
Και ναι και όχι... Καθότι όπως σοφά ανέφερε ο κ. συνήγορος:

Δεν ξέρω τι διάβασες , αλλά αν έδινες τα μισά από αυτά που έχεις στον Jeff Beck, θα σου έγραφε 3 δίσκους για Grammy.....αρά δεν είναι θέμα εξοπλισμού....αλλού ψάξου.

Με αυτά που έχεις κάνεις μια χαρά τη δουλεία σου. Όμως πιστεύω ότι όπως όλοι μας άλλωστε, αν δεν περάσεις τη... βάσανο του να πάρω και αυτήν και να πάρω και την άλλη και την παράλλη κιθάρα, δεν θα ησυχάσεις. 

Έχεις μπει στην φάση του (οικονομικού) ξηλώματος και επειδή από αυτό το trip ισιώνεις μόνο αν τα ακουμπήσεις, φρόντισε να τα ακουμπήσεις σοφά. 

Πάρε κάτι που δεν θα απομειώσει την αξία του- αντίθετα θα την αυξήσει- ως εκ τούτου θα επιμείνω στο αρχικό μου πόρισμα: Αν μπορείς (το τονίζω το αν) LP.  

• Like
Reactions: Castle
Μαλλον εχεις μια Ibanez sa160qm κορεατικο μοντελο. 200 με 300 τη βρισκεις μεταχειρισμενη

Οχι κατι το ιδιαιτερο, μια χαρα ομως. 

Απο τρεμολο τα ιδια με την απο πανω προταση.

Αν σ'αρεσει στα χερια, μπορεις να ψαξεις για μεταχειρισμενους μαγνητες, δε νομιζω ν'αξιζει να δωσεις παραπανω λεφτα. Σιγουρα με κατι παραπανω απο 100 βρισκεις κατι καλο που την αναβαθμιζει αισθητα κ δεν καταξοδευεσαι. Ο συνδυασμος H-S-S με τα 22 ταστα θα σου δωσει πολλα κλασσικα ηχοχρωματα. Κ χαρντροκ που λες

Παρατηρηση 1. Αυτη ειναι δικη σου φωτο ? Αν ναι εισαι ωραιος. Αν οχι κ ειναι απο το ιντερνέτ τοσο δυσκολο ηταν να βρεις το μοντελο? ?

Παρατηρηση 2. Αυτο που ειπε ο @LK

Disclaimer:

Εγώ δεν είπα να μην αγοράζουμε, και από gas ξέρω....και σχεδόν 50 έφτασα και ακόμα βλέπω μηχανήματα και κιθάρες και μου τρέχουν τα σάλια ΄, αλλά ξέρω γιατί τα παίρνω.

Γιατί μου αρέσουν, όχι γιατί πιστεύω πως με αυτά θα παίξω καλλίτερα....

Εκτός αν εννοείς ότι έχεις πολύ δρόμο στο να μαζεύεις μηχανήματα, οπότε εκεί θα συμφωνήσω,.

Και ναι και όχι... Καθότι όπως σοφά ανέφερε ο κ. συνήγορος:

Με αυτά που έχεις κάνεις μια χαρά τη δουλεία σου. Όμως πιστεύω ότι όπως όλοι μας άλλωστε, αν δεν περάσεις τη... βάσανο του να πάρω και αυτήν και να πάρω και την άλλη και την παράλλη κιθάρα, δεν θα ησυχάσεις. 

Έχεις μπει στην φάση του (οικονομικού) ξηλώματος και επειδή από αυτό το trip ισιώνεις μόνο αν τα ακουμπήσεις, φρόντισε να τα ακουμπήσεις σοφά. 

Πάρε κάτι που δεν θα απομειώσει την αξία του- αντίθετα θα την αυξήσει- ως εκ τούτου θα επιμείνω στο αρχικό μου πόρισμα: Αν μπορείς (το τονίζω το αν) LP.  
Από gibson les paul ποια αξίζει σε ένα χαμηλό μπάτζετ πιστεύεις; Στα χρήματα που μπορώ να δώσω, μόνο η tribute είναι σχετικά εκεί. Αλλά αξίζει;

Εχεις μια Ibanez sa160qm κορεατικο μοντελο. 200 με 300 τη βρισκεις μεταχειρισμενη

Οχι κατι το ιδιαιτερο, μια χαρα ομως. 

Απο τρεμολο τα ιδια με την απο πανω προταση.

Αν σ'αρεσει στα χερια μπορεις να ψαξεις για μεταχειρισμενους μαγνητες, δε νομιζω ν'αξιζει να δωσεις παραπανω λεφτα. Σιγουρα με κατι παραπανω απο 100 βρισκεις κατι καλο που την αναβαθμιζει αισθητα κ δεν καταξοδευεσαι

Παρατηρηση 1. Αυτη ειναι δικη σου φωτο ? Αν ναι εισαι ωραιος. Αν οχι κ ειναι απο το ιντερνέτ τοσο δυσκολο ηταν να βρεις το μοντελο? ?

Παρατηρηση 2. Αυτο που ειπε ο @LK
το περίεργο είναι ότι η δική μου από πίσω γράφει w91 made in corea

Από gibson les paul ποια αξίζει σε ένα χαμηλό μπάτζετ πιστεύεις; Στα χρήματα που μπορώ να δώσω, μόνο η tribute είναι σχετικά εκεί. Αλλά αξίζει;

το περίεργο είναι ότι η δική μου από πίσω γράφει w91 made in corea
Ξεχασα το μαλλον (το διορθωσα). Τα αλλα ισχυουν που σου ειπα. 

Οπως κ αυτα που σου ειπε ο LK, οπως κι αυτα που σου ειπαν οι υπολοιποι ?

Οτι κ να κανεις, ειτε την αναβαθμισεις, ειτε παρεις κατι αλλο, λιωστηνα στο παιξιμο.

Άμα σου αρέσουν οι LesPaul και θες μεταλιάρικη κιθάρα, ίσως η καλύτερη επιλογή (σε αυτά τα χρήματα) να είναι η νέα signature Epiphone του Matt Heafy. Εγώ την έχω στη λίστα μου.

Άμα σου αρέσουν οι LesPaul και θες μεταλιάρικη κιθάρα, ίσως η καλύτερη επιλογή (σε αυτά τα χρήματα) να είναι η νέα signature Epiphone του Matt Heafy. Εγώ την έχω στη λίστα μου.

1000 ευρώ σε epiphone les paul? 

Γιατί να μην δώσει 600-700 για μεταχειρισμένη gibson les paul, και να βάλει ένα σετ μαγνήτες superwow?

Αυτός είναι ο εξοπλισμός μου.

Τώρα με συγχωρείς, με αυτό τον εξοπλισμό, θέλεις να βγάλεις πιο σκληρό ήχο ψάχνοντας άλλη κιθάρα?

Με αυτά που έχεις βγαίνει και trisatanicvothrometaldemonizer ήχος αν θέλεις.

Πεταλιέρα με έξτρα distortion και έξτρα overdrive και θέλεις ακόμα πιο σκληρό?

Ποιον ήχο δηλαδή δεν μπορείς να βγάλεις με τον εξοπλισμό σου?

Για βάλε δείγμα, να δούμε ρε παιδί μου.

Στα λεφτά που θες και για το στιλ που λες πάντως δεν έχω παίξει καλύτερη κιθάρα από Yamaha Revstar Standard (777€). Πήγαινε στο Νάκα και δοκίμασε μια χθες 

• Like
Reactions: panorios
1000 ευρώ σε epiphone les paul? 

Γιατί να μην δώσει 600-700 για μεταχειρισμένη gibson les paul, και να βάλει ένα σετ μαγνήτες superwow?

Γιατί:
1ον, θέλει δόσεις
2ον, η μεταχειρισμένη θέλει ψάξιμο + να σου κάτσει
3ον, ακόμα και Gibson Standard/Traditional/Studio να πάρει, δεν είναι τόσο φιλικές προς μοντέρνο metal παιξιμο, ενώ αυτή είναι καθαρά μεταλιάρικη κιθάρα, με c-cut, μαγνήτες που κάνουν από μόνοι τους 330 ευρώ.

• Like
Reactions: gkourmoul1
με βολεύει πάρα πολύ (είναι και ελαφριά) απλά χρειάζεται να έχω μια δεύτερη για διαφορετικά κουρδίσματα κλπ

έτσι λοιπόν σκέφτηκα ότι καλύτερα να αγοράσω μια πολύ καλύτερη για βασική

Αυτή η σκέψη είναι λογική.

Όμως θα σου πω κάτι άλλο.

Την πεταλιέρα σου την έχεις ψάξει?

Έχει έναν σκασμό εφφέ επάνω (χώρια τους ενισχυτές).

Ένα από τα εφφέ είναι pitch shifter.

Φτιάξε ένα patch κατεβάζοντας το κούρδισμα με αυτό το εφφέ.

Ίσως δεν είναι ο καλύτερος δυνατός ήχος, αλλά μέσα στην μπάντα (και με πέντε κιλά διστόρσιο) θα ακουστεί μια χαρά.

Από κιθάρα πάντως ότι σου κάνει κλικ από αυτές που θα δοκιμάσεις.

Μην περιμένεις πάντως να δεις τρελές διαφορές από την δική σου.

Εγώ για κάτι τέτοιο, ίσως να πήγαινα σε κάτι φθηνότερο, με ταβάνι τα 500.

• Συμφωνώ
Reactions: gkourmoul1
Δεν θα δεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμμία βελτίωση αγοράζοντας καινούργια κιθάρα για τον ήχο που ψάχνεις (τρισατανικ ντιαμπολειτορ "βαρατε φιόγκοι τα άρματα και χωστε τα ντιστορσια". ?).

Θα ΔΕΙΣ με πιο καλούς και γκαζωμενους μαγνήτες και,μια και δεν μπορείς να αγοράσεις το real thing, με ΨΑΞΙΜΟ της πεταλιερας σου.

Γιατί:
1ον, θέλει δόσεις
2ον, η μεταχειρισμένη θέλει ψάξιμο + να σου κάτσει
3ον, ακόμα και Gibson Standard/Traditional/Studio να πάρει, δεν είναι τόσο φιλικές προς μοντέρνο metal παιξιμο, ενώ αυτή είναι καθαρά μεταλιάρικη κιθάρα, με c-cut, μαγνήτες που κάνουν από μόνοι τους 330 ευρώ.

Συμφωνώ όσα λες. Το 1ο και μόνο αρκεί (είχα ξεχάσει τις δόσεις). Το είπα με το σκεπτικό ότι για ροκ/μπλουζ παίξιμο, η gibson είναι πιο ευκολοπαιχτη, ενώ ο slimtaper λαιμός της epi είναι πολύ δύσκολος (πλατύς και παχύς στις άκρες). Καμία σχέση με slimtaper από gibson. Γενικώς, οι gibson είναι πολύ φιλικές.

Θα εξεταζα άλλες επιλογές, με μανίκι πιο κοντά στην ibanez.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα